69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • I.C.ram
    Jó... akkor meg a becsatolt öv miatt nem tudtak kinézni! Erre mit lépsz? Kicsatolni nem lehet, mert akkor egy kisebb rántástól kirepülsz :)
  • Seaweed
    Hat latom nagyon nem vagy otthon a temaban!
    Pedig van!
    Volt is egy elhiresult eset a masodik vilaghaboruban, mikor magyarok messzerjeikkel osszetuzesbe kerultek, az egyik gepet lelottek, a nagy telben kenyszerleszallt az ellenseges vonalak mogott. Ezt latvan egyik bajtarsa leszallt erte hogy hazavigye (latta fentrol kiugro tarsat), annyira sett a ho hogy semmit sem latott, ledobta a kabintetot(amire amugy is szukseg lett volna, mert csak igy fertek el ketten a kabinban), hogy lasson a hatalmas hoesesben (bele ne koss nekem..2000 meteren nem esik ugy a ho mint 2 meteren), leszallt, felvette a tartsat..es "hazarepultek"...
    Ha nem hiszed Tobak "Cica" Tibor(R.I.P.) egyik konyveben van pontosan leirva.
    Mellesleg akkoriban hasznaltak szemuveget.....tehat nem volt gond a levego torlonyomasa..."nem nyomta ki a szemet"

....
  • I.C.ram
    Elég valószínütlen, hogy ide valaha is elér a közel-keleti terror, mégis Magyarországon még gyászünnepély is volt, pedig nekünk aztán nulla közünk volt az egészhez, magyar sérülktje sem volt a dolognak.
  • kbx
    Ezért volt védőszemeüvegük!:PPP
  • kbx
    Azért a terrorizmus az egész világot érintő probléma!
    Mit hallasz a Híradóban: itt rombantotta meg ott! lassan hozzánk is elér:((
  • Seaweed
    #4847 :
    Ohh pardon :P

Kbx #4834 :
    Hat szerintem soha nem fogok ilyet itthon latni :(
  • I.C.ram
    Folytatva a gondolatomat. Olyan nincs egy repülőgépben, hogy a kabintetőt ledobják csak azért, hogy jobb/balra kinézve előre lássanak... kifolyik a szemed...
  • kbx
    DE MI ÉRCSÜK!!:))
  • I.C.ram
    Szeptember 11. miatt is bömbőlt a félvilág, pedig az emberek 99%-ának köze nincs mégcsak amerikához sem.
  • kbx
    Egy kóreai??
  • I.C.ram
    Csak arra célozgattam a visszapillantótükörrel, hogy jobbra balra nézeget előre.... Soha sem értik az SG-n a költői hasonlataimat... :(
  • Seaweed

(nah en most pinetettem..meg reggel erkezok elol elbeszeljuk az oldalrol ezeket a szep kepeket :))
  • kbx
    Ez igy igaz, én inkább autókat csinálok, de még nem jutott eszembe egy tömegkarambolt csinálni véres hullákkal! A hatás ugyan az lenne!!
  • Seaweed
    Mivan a visszapillanto tukorrel?
    Nem is volt a ME Bf-109 E7/Z/Trop-on olyan :P
    Szerintem te felreertettel valamit vagy en fogalmaztam tul szakszeruen. Nemetek (magyarok is), es a repulessel behatobban foglakozok az akkori szokashoz hiven atvettek ha egy messzer kabintetejerol esik szo akkor azt a szokasnak hiven "dekni"-nek hivjak.
    Bocs ha felrertheto voltam.
  • I.C.ram
    Lehet, hogy a készítő így akart megemlékezni az esetről.
  • kbx
    Tiszta Ace Ventura!:)))
  • Seaweed
    Nah ja..de nekem nem jutna eszembe akkor sem hogy ilyen dioramat keszitsek.
    Peldaul mar csak azert sem mert en olyat keszitek/keszitenek ami, azaz az az elethelyzet nekem tetszik/imponal, jo erzessel gondolok ra...
    Pl egy repulo javitas kozben ...
    De hogy egy tomeggyilkossag..khmmm kosz nem ;]
  • I.C.ram
    Tudod mikor fogsz te "visszapillantó tükrözni" egy ilyen gépben... :)
  • Seaweed
    Khhm...hat pl mert fustol mint allat a motor, az olajszurot szetrobbent es a dekni telefrocsogott forro olajjal..igy nem latni at rajta!
    Kihajol jobbra vagy balra es maris lat valamicsket ;)
  • I.C.ram
  • I.C.ram
    ÉN voltam már ilyen rendezvényen, ahol a végén kivolt rakva egy rakás "sprue" és vihettél, amit akartál.
  • Seaweed
    Hat csak az hogy a dioraman Nacik Zsidokat olnek bele a maguk altal asott godorbe egy domb oldalan..
    Ezt leirni is egy buntudat volt...
    Nem tudom tanultal e tortenelmet..de ez egy igen kinos/kenyes/tabu tema szvsz.
  • I.C.ram
    Ha megnézed a Schindler listáját, ugyanilyen jeleneteket látsz benne, mégsem az volt a célja az alkotónak, hogy megmutassa, hogy mit kéne a zsidókkal tenni.
  • kbx
    Kinek mi kell éppen, az fogja és viheti...
    Mikor látsz itthon ilyet!?
  • I.C.ram
    Kiugrásra gondoltam, csak elterjedt, hogy azt is katapultálásnak hívják :) Azt pl. nem értem, hogyha ledobja a kabintetőt, akkor miért fog jobban látni? :D
  • kbx
    Miguel Jiménez! Naggyon király, valamelyik proModellben is benne volt!!
  • kbx
    A diorámával semmi gond, csak a téma nem túl megnyerő!!!
    Gondolj bele, ha például az egyik nagyszülőd lett volna ilyen helyzetben, akkor nem biztos hogy szivesen néznéd!
  • Seaweed
    Legjobb :D

Szegeny tigri porul jart :P

"Vodka, water, tiger and a bit of ice" Muhahahah LOL :DDDDDDD
  • Seaweed
    Nincs katapultalas! Abbol a gepbol kigrani lehett csak...
    En latom az esetet magam elott:

-Legiharc kozben talalatot kapott a szarny, elfolyt az uza.
    -Kenyszerleszallast kellett vergrehajtani a pilotanak messzi a sivatagban a bazistol messze. (ledobta kabintetot, hogy a fustolo motortol lasson)
    -Leszallas kozben a gep "billent" igy a legcsavar belekapott a homoba: elgorbult! De nem vagodott at a gep.
    -Egyben tulelte az egesz leszallast a pilota.. es vagy meguszta (viszakeveredett bazisra) vagy a dioramaan a Messzer tuloldalan ott ul egy csontvaz nekidolve a gepnek :P
    -Homokvihar homokvihart kovetett a gepet "benyelte" a homokdomb..ezert all ilyen ferden
    -Ellentamadasban Rommel csapatai kapnak egy parancsot, hogy messze a sivatag kozepe fele probaljak meg megkerulni a frontot, hogy az ellenseg hata moge kerulhessenek.....ekkor bukkantak a szerencsetlenul jart gep roncsaira

Nah?
  • CSOCSO
    fuu ez nagyon kemeny!
  • Seaweed
    Koreai volt az elkoveto!
  • I.C.ram
    Ezis baromi szép munka! Bár magát a jelenetet nem vágom, hogy hogy úszta meg egy BF-109-es a katapultálás utáni zuhanást egy légcsavar töréssel.
  • I.C.ram
    Nem értem, hogy mi bajotok azzal a diorámával. Szerintem baromi szép munka, és a témájával sincs semmi baj.
  • Seaweed

Egy kiallitas kepei kozott talatam.
    Mit muvelnek ezek?
    Hibas ontvenyek?
    Eladjak oket kilora, hogy ami meg mondjuk nincs beszivodva az hasznalhato?

Erdekes...ha jol gondolom, akkor meg 1 pelda hogy miert tartanak a tavolkeleten ott ahol... (meg a rosszat is eladjak-megveszik)
    Mindenesetre erdekes....
  • kbx
    Hú bazz' ez tényleg kemény téma...
    Nem túl etikus ilyen diorámát csinálni, de meg kell hagyni hogy kitűnő munka!
    Biztos valami elborult elméjű német makettező csinálta:)))
  • kbx
    Látom nem én vagyok az egyetlen aki nem tud aludni:))))))))
  • kbx
    Riska at war...
  • Seaweed

• Seaweed
    Fanatizmus ide vezet ;)
    Nem semmi!

• Seaweed
    (Gyanitom egy nemet makettezonek ez eszebe se jutna......)