69150
-
Jó... akkor meg a becsatolt öv miatt nem tudtak kinézni! Erre mit lépsz? Kicsatolni nem lehet, mert akkor egy kisebb rántástól kirepülsz :) -
Hat latom nagyon nem vagy otthon a temaban!
Pedig van!
Volt is egy elhiresult eset a masodik vilaghaboruban, mikor magyarok messzerjeikkel osszetuzesbe kerultek, az egyik gepet lelottek, a nagy telben kenyszerleszallt az ellenseges vonalak mogott. Ezt latvan egyik bajtarsa leszallt erte hogy hazavigye (latta fentrol kiugro tarsat), annyira sett a ho hogy semmit sem latott, ledobta a kabintetot(amire amugy is szukseg lett volna, mert csak igy fertek el ketten a kabinban), hogy lasson a hatalmas hoesesben (bele ne koss nekem..2000 meteren nem esik ugy a ho mint 2 meteren), leszallt, felvette a tartsat..es "hazarepultek"...
Ha nem hiszed Tobak "Cica" Tibor(R.I.P.) egyik konyveben van pontosan leirva.
Mellesleg akkoriban hasznaltak szemuveget.....tehat nem volt gond a levego torlonyomasa..."nem nyomta ki a szemet"
.... -
Elég valószínütlen, hogy ide valaha is elér a közel-keleti terror, mégis Magyarországon még gyászünnepély is volt, pedig nekünk aztán nulla közünk volt az egészhez, magyar sérülktje sem volt a dolognak. -
Ezért volt védőszemeüvegük!:PPP -
Azért a terrorizmus az egész világot érintő probléma!
Mit hallasz a Híradóban: itt rombantotta meg ott! lassan hozzánk is elér:(( -
#4847 :
Ohh pardon :P
Kbx #4834 :
Hat szerintem soha nem fogok ilyet itthon latni :( -
Folytatva a gondolatomat. Olyan nincs egy repülőgépben, hogy a kabintetőt ledobják csak azért, hogy jobb/balra kinézve előre lássanak... kifolyik a szemed... -
DE MI ÉRCSÜK!!:)) -
Szeptember 11. miatt is bömbőlt a félvilág, pedig az emberek 99%-ának köze nincs mégcsak amerikához sem. -
Egy kóreai??
-
Csak arra célozgattam a visszapillantótükörrel, hogy jobbra balra nézeget előre.... Soha sem értik az SG-n a költői hasonlataimat... :( -

(nah en most pinetettem..meg reggel erkezok elol elbeszeljuk az oldalrol ezeket a szep kepeket :)) -
Ez igy igaz, én inkább autókat csinálok, de még nem jutott eszembe egy tömegkarambolt csinálni véres hullákkal! A hatás ugyan az lenne!! -
Mivan a visszapillanto tukorrel?
Nem is volt a ME Bf-109 E7/Z/Trop-on olyan :P
Szerintem te felreertettel valamit vagy en fogalmaztam tul szakszeruen. Nemetek (magyarok is), es a repulessel behatobban foglakozok az akkori szokashoz hiven atvettek ha egy messzer kabintetejerol esik szo akkor azt a szokasnak hiven "dekni"-nek hivjak.
Bocs ha felrertheto voltam. -
Lehet, hogy a készítő így akart megemlékezni az esetről. -
Tiszta Ace Ventura!:))) -
Nah ja..de nekem nem jutna eszembe akkor sem hogy ilyen dioramat keszitsek.
Peldaul mar csak azert sem mert en olyat keszitek/keszitenek ami, azaz az az elethelyzet nekem tetszik/imponal, jo erzessel gondolok ra...
Pl egy repulo javitas kozben ...
De hogy egy tomeggyilkossag..khmmm kosz nem ;] -
Tudod mikor fogsz te "visszapillantó tükrözni" egy ilyen gépben... :) -
Khhm...hat pl mert fustol mint allat a motor, az olajszurot szetrobbent es a dekni telefrocsogott forro olajjal..igy nem latni at rajta!
Kihajol jobbra vagy balra es maris lat valamicsket ;) -
#4835 -
ÉN voltam már ilyen rendezvényen, ahol a végén kivolt rakva egy rakás "sprue" és vihettél, amit akartál. -
Hat csak az hogy a dioraman Nacik Zsidokat olnek bele a maguk altal asott godorbe egy domb oldalan..
Ezt leirni is egy buntudat volt...
Nem tudom tanultal e tortenelmet..de ez egy igen kinos/kenyes/tabu tema szvsz. -
Ha megnézed a Schindler listáját, ugyanilyen jeleneteket látsz benne, mégsem az volt a célja az alkotónak, hogy megmutassa, hogy mit kéne a zsidókkal tenni. -
Kinek mi kell éppen, az fogja és viheti...
Mikor látsz itthon ilyet!?
-
Kiugrásra gondoltam, csak elterjedt, hogy azt is katapultálásnak hívják :) Azt pl. nem értem, hogyha ledobja a kabintetőt, akkor miért fog jobban látni? :D -
Miguel Jiménez! Naggyon király, valamelyik proModellben is benne volt!! -
A diorámával semmi gond, csak a téma nem túl megnyerő!!!
Gondolj bele, ha például az egyik nagyszülőd lett volna ilyen helyzetben, akkor nem biztos hogy szivesen néznéd! -
Legjobb :D

Szegeny tigri porul jart :P
"Vodka, water, tiger and a bit of ice" Muhahahah LOL :DDDDDDD -
Nincs katapultalas! Abbol a gepbol kigrani lehett csak...
En latom az esetet magam elott:
-Legiharc kozben talalatot kapott a szarny, elfolyt az uza.
-Kenyszerleszallast kellett vergrehajtani a pilotanak messzi a sivatagban a bazistol messze. (ledobta kabintetot, hogy a fustolo motortol lasson)
-Leszallas kozben a gep "billent" igy a legcsavar belekapott a homoba: elgorbult! De nem vagodott at a gep.
-Egyben tulelte az egesz leszallast a pilota.. es vagy meguszta (viszakeveredett bazisra) vagy a dioramaan a Messzer tuloldalan ott ul egy csontvaz nekidolve a gepnek :P
-Homokvihar homokvihart kovetett a gepet "benyelte" a homokdomb..ezert all ilyen ferden
-Ellentamadasban Rommel csapatai kapnak egy parancsot, hogy messze a sivatag kozepe fele probaljak meg megkerulni a frontot, hogy az ellenseg hata moge kerulhessenek.....ekkor bukkantak a szerencsetlenul jart gep roncsaira
Nah?
-
fuu ez nagyon kemeny! -
Koreai volt az elkoveto! -
Ezis baromi szép munka! Bár magát a jelenetet nem vágom, hogy hogy úszta meg egy BF-109-es a katapultálás utáni zuhanást egy légcsavar töréssel. -
Nem értem, hogy mi bajotok azzal a diorámával. Szerintem baromi szép munka, és a témájával sincs semmi baj. -

Egy kiallitas kepei kozott talatam.
Mit muvelnek ezek?
Hibas ontvenyek?
Eladjak oket kilora, hogy ami meg mondjuk nincs beszivodva az hasznalhato?
Erdekes...ha jol gondolom, akkor meg 1 pelda hogy miert tartanak a tavolkeleten ott ahol... (meg a rosszat is eladjak-megveszik)
Mindenesetre erdekes.... -
Hú bazz' ez tényleg kemény téma...
Nem túl etikus ilyen diorámát csinálni, de meg kell hagyni hogy kitűnő munka!
Biztos valami elborult elméjű német makettező csinálta:))) -
Látom nem én vagyok az egyetlen aki nem tud aludni:)))))))) -
Riska at war...
-

-
Fanatizmus ide vezet ;)
Nem semmi!

-
(Gyanitom egy nemet makettezonek ez eszebe se jutna......)