69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • DJ Skyline
    jaja....kissé szaditsa...de tetszik(nem a téma hanem a kivitelezés!)
  • Seaweed
    2-3 ezertol akar 10 ezer is lehet..de akar ugyanennyibe is kerulhet egy kitthez valo feljavito keszlet, pl fotomaratas.

par online bolt ahol nezelodhetsz:
    http://www.jatek-makett.hu
    http://www.modellbolt.hu
    http://www.fabulis.hu/e_bolt_frameset.php
    kulfoldi:
    http://www.hannants.co.uk/
  • geronimo77
    Hi,
    Nekem jó 10.-e környékén. Már kb. 1 éve nálam van a cucc úgyhogy azt a pár napot már kibírom. Ma megnéztem tök origi.
    Csak akkor tudok beírni ha gép előtt vagyok :)
    Meg ezek a világháborús dologok engem annyira nem érdekelnek ami felé most elment a topic. Persze tetszenek a képek de hozzászóli érdemben nem tudok.
  • DePreSsZYo
    Hmm most néztem be ide elsőre és elégé durva mien szép és élethű makettek vannak :)
    Pesten hol lehetne ieneket venni?
    Ugy emléxek a keletinél vn egy ien bolt csak nem tom h meg-e van még.
    Engem inkább a II.Világháborús erekják érdekelnének :)
    Milyen árban van pl a #4872 -en látható IS-2-s.
  • I.C.ram
    Ezt úgy bírom, mikor szélsőjobbosnak tekintenek mindenkit, aki máshogy látja a dolgokat. Ilyen erővel én meg szélsőbalosnak tekinthetlek...

Na mindegy én is bocsánatot kérek a topiklátogatóktól. Befejeztem.
  • Seaweed
    Befejeztem! Vagod?
    (Tudnam meg ...de egy belso hang ovaint attol hogy olyannal vitazzak aki a szaraz tenyeket se kepes felismerni)
  • I.C.ram
    Lenygelek pl. jobban féltek a ruszkiktól, mint a németektől, joggal.

Attól még, hogy francia találmány a komminuzmus elődje, attól még nem azt jelenti, hogy Fro. a főellenség a németeknek, hanem az, ami használja a rendszert.
  • Seaweed
    Koszonom, de nem bonyolodok olyan vitaba ami meddo mar a gondolat fazisaban is.
    (Tul oreg vagyok en mar ehhez...vagy tul sokat foglalkoztam az egyik hobbimal az masodik vilaghaboruval?!)

Elnezest a topiclatogatotol de nem szoktam hagyni azt ami nem igaz es ferdites.

Nah vissza a makettekehez..ha kesz a Mig-15 Bisz-em rakok fel kepet rola! ;)
  • I.C.ram
    Hadsereg nélkül nincs nagyhatalom ez egy DOGMA. Zsoldos vagy saját, nem volt olyan nagyhatalom, aminek ne lett volna tekintélyes hadserege.
  • Seaweed
    (..es akkor meg nem is beszeltunk a epirtasokrol...)

Szoval ha jot akarsz magadnak hagyd a temat...
  • I.C.ram
    Egyébként, ha van kedved itt http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1028727096 folytathatjuk, mert ha holnap reggel meglátják az offolást, mérgesek lesznek.
  • Seaweed
    Hat te nem tudom melyik szelsojobboldai tarsulatnal tanultad ezt..

De azert szogezzuk mar le az igazsagot....

Hitler letre akarta hozni a harmadik birodalmat (jah ugye tudod melyik volt az elso es amsodik?), aminek egyik fo oka az volt hogy az elso vilaghaboru utani egyezmenyek nyoman, attol a keveske kis gyarmatatol is megfosztottak oket ami volt neki... es ugye a gyarmatoktol, es a birtokolt teruletekttol gazdag egy orszag a harmincas evek derekan, nem a birtokolt fegyverek mennyisegeteol! (az csak ezkoz egyes csalo, rablo, gyilko diktatorok es allamok reszere, hogy elerjek azt amit akarnak!)
    ..es ugye ha jol emlekszem Hitler es a te altalad magasztalt nemetorszag, a nemet emberek rohantak le Lengyelorszagot, Franciaorszagot, Belgiumot, Hollandiat, Daniat, Luxemburgot, ...az Anschluss kjereteben ok csatoltak onkenyesen Ausztriat magukho, majd Csehorszagot...Magyarokat belekenyszerittettek egy gyenge bab kormany miatt a haboruba...majd ugye meg is szalltak minket 44-ben...aztan beszelhetnenk meg olaszorszagrol ahol jo taptalaja volt a fasiszta eszmeknek, mert volt egy Mussolini aki ugyanojan nagyravagyo es szamito volt Hitler...vagy vegyuk azt a kudarcot ami vegul nem sikerult.. egyik amglia lerohanasa 41-42...nem sikerult..de vagytak ra hogy a sajat fenhatosaguk ala kerulhessen...vagy pl a felelem Sztalintol, es oroszorszagtol (nem a bolsevizmustol....ha tudnad az francia talalmany...csak honisitottak..), es hogy felrugjak az egyezmenyet es ok rohanjak le a nemet fenhatosag alatti teruleteteket..tehat lepni kellett...ok tamadtak elobb..de ha mar jol ment (ukraina, poroszorszag..), akkor miert ne igazzuk le egeszen az Uralig oket?...de nem jott be...

Soroljam meg?
  • I.C.ram
    "Ekkor a Sherman tornyabol egy tiszt maszik elo aki egy gyors szorozattal leteriti a maroknyi gyermeket"

Mert erre aztán büszkék lehetnek az amerikaiak.
  • I.C.ram
    Szamok alatt nem tudom, mire gondolsz, mert az oroszoknak bizony nagyobb volt a veszteségük emberben.

Ez ugyanúgy igaz az oroszokra is. Nagyapám mesélte, hogy voltak itt úgy orosz gyerekek (16 évesek kb), hogy azt se tudták melyik országban vannak, csak parancsba adták nekik, hogy itt és itt harcoljanak. Csak a propaganda mindig a győzteseket védi.
  • Seaweed
    Mellesleg nem tanultal tortenelmet sem rendesen..
    Pontos szamokkal sem vagy tisztaban.
    Csak kototszkodsz ugy latom....

(Csak okulaskepp egy eset: 44 vege, elore nyomulo amerikai panceloshadtestek ellen kuldik ongyilkos akciok kereteben a Hitlerjugend egy alakulatat, mely csupan 12-16 eves gyerekekkel van tele. Ok jo Jugendkent tellejesitik a parancsot, es a frontvonalon atverekedve magukat nekirontanak a tamado Sherman tankoknak, puskakkal es pisztolyokkal... z ugye meg se kottyan a tankoknak, erre a gyerekek mint egy hisztis kis briganti elkedenek szo szerint orjongeni az egyik tank elott. Nemelyik revuletben mar mar a foldon fetreng, hogy "Hitler parancsat" nem tudjak telljesiteni, azaz "Minde aron megallitani az elorenyomulo tankokat".... Ekkor a Sherman tornyabol egy tiszt maszik elo aki egy gyors szorozattal leteriti a maroknyi gyermeket, kik verbefagyva, felszakadva orditva az anyjuk utan halnak meg a tank elott, anelkul hogy barmi kart tettek volna abban.... .... Mindezt egy tulelo amerikai veteran visszaemlekezeseibol aki akkor ott a tankoszoloppal egyutt nyomult elore es oldalrol kb 10 meterrol nezte vegig az egeszet..."

Nah kerem ezek voltak a nacik...artatlan embereket gyilkoni halomra.. es a sajat gyerekeiket kuldeni a biztos halaba...erre voltak jok.
  • I.C.ram
    Najó látom veled nem lehet vitázni... Elég szomorú, ha egy vita neked flame.
  • I.C.ram
    Nem érdemelték meg! Németországot porig alázták a megkötésekkel, ami nagyhatalmi poziciójából végleg kizökkentette volna. Ez kb. olyan mintha Amerikának megtiltanánk, hogy 50 tanknál több tankja legyen. Nevetséges. Olaj volt a tűzre a dolog, amire a szövetségesen csúnyán rá is fizettek. Az embereknek meg kellet egy eszme, amiben hihették, hogy ők a legjobbak.
  • Seaweed
    Amugy erdemben hozza tudsz szolni a makettezesehez vagy csak flame-elsz es elutod az idot?
    (Megiscsak kotoszkodsz ugy latom)
  • Seaweed
    De vadul hittek egy bizonyos eszmekben..az egesz vilag ellenuk harcolt..(tobb millio ember kiritottak)
    Ebbe most ne menjunk bele...

Mindensetre en azt mondom hogy mindent amit tettek es azert kaptak: megerdemeltek.
  • Seaweed
    Nah jo..persze ez fugg attol is hogy ki mit..
    Ebben az esetben a Sturm IV meg az IS-2 megszabja..
    44-45 -ot irunk es ekkor mar nem igazan volt eselyuk a fritzeken a felvonultatott technika ellen!
    (IS-2-nek nem igazan volt mar ellenfel egy tigris sem, a nagyon vastag pancelzatanak es a 122mm-es agyunak koszonhetoen)
  • I.C.ram
    Berlinben már csak főleg gyerekeket és öreg papákat öltetek.
  • I.C.ram
    Hidd el áldozatok terén az oroszok jönnének ki vesztesen :)
  • Seaweed
    Mert az nem lenne tortenemel hu

Tudod mennyi naci-t tapostunk el, berlinben csak?
  • I.C.ram
    Pedig minél kevesebb bolsi annál jobb! Nem is értem, hogy lehet olyan diorámát csinálni, ahol nem a németek győznek :)
  • Seaweed
    Baar ahogy elnezem a nemet Sturmgeschütz IV mellet is egy orosz katona van..tehat lehet mar hatba is tamadtak a fritzeket...es az a tank se lo mar a jo kis Stalinra :P
  • Seaweed
    Ez is milyen jo kep!

Ebben a szituban a (IS-2)Stalin-nak nem sok eselye van ;)
  • Seaweed
    Ehh beteges vonzalom egy tipus irant :P
  • Seaweed
    Most hogy igy megneztem a kepet meg egyszer azt se tartom elkepzelhetetlennek, hogy a pilota kiugrott a gepbol, es a gep szepen kitrimmelve leszallt magatol, mar allo motorral, de meg rotaciotol forgo legcsavarral ami elgorbult az iranyitatlan leszallaskor.
    (ha jol latom futo vagy eltorlt vagy nincs kint, tehat ez is lehet..de lehet hasraszallt a geppel a pilota, es beszorult a kabinteto egy talalat miatt es ledobta (piropatronnal "robban le"), mert csak igy tudott a gepbol kiszallni..)
    Szoval el tudok epzelni par esetet ;)
  • I.C.ram
    Nem! CSak kérdeztem, hogy hogyan fértek el ,erre te úgy nekem ugrottál, hogy csak na.
  • kbx
    Az zsilett, de én most mentem aladni mer' holnap korán kelek!
  • Seaweed
    Elnezest, de nekem ugy tunt csak kotekedsz.
  • I.C.ram
    Már régen egy Gamesdayen. Warhammer spruekat lehetett hozni, asszem 2000-ben. Azóta is van minden évben, és egyre nagyobb szabású. Én eddig csak kettőn voltam 2001-ben is ott voltam, de akkor nem hoztam semmit, mert már kiszálltam a warhammerből, csak érdekelt maga a rendezvény, meg haverom profin fest, aztán én voltam a szponzora, mert én adtam a figurát neki, amit kifestett, és nyert is vele :)
  • kbx
    Hol volt, nekem is kell, mikor lesz mégegyszer????
    De komolyan hol volt ez?
  • I.C.ram
    Ne haragudj, hogy nem ismerem a sztorit, de attól még nem kell ilyen oltári nagy tahónak lenni.
  • I.C.ram
    Mondom, hogy én már voltam ilyenen! :) Hoztam is egy zacskóval, aztán elajándékoztam, mert nekem nem kellett, de jó magyar szokás szerint mindegy mi csak ingyen lengyen! :)
  • Seaweed
    Egymas oleben..de most mar fejezd be bazz!
    (olvass utana..)
  • kbx
    Hát igen, ezzel kell együtt élnünk! Itthon még nem annyira ismert és elfogadott hobby, mint a távolkeleten, ezért ilyesmire nincs pénz(gondolom én):))
  • Seaweed
    AAAAAaaaaaAAAAAA ne idegesits!
    Ha nem ertesz hozza miert beszelsz hulyesegeket?
    Meszeren a pilota segehez volt kotozve az ejtoernyo.. igy komletten volt a fen lemez uleshez kapcsolva 2 kapoccsal a pilota....ezt nyugottan kikothette..
    Nem ezerrel ment az a gep...2-300 Km/h nem gond meg nyitott kabintetovel sem!
    (lasd Zero pilotak, vagy F-4U pilotak...de irhatnam a Dunthless pilotakat is)
  • I.C.ram
    Hogy fértek el ketten egy messzerben?
  • Seaweed
    Ki ne beszeljetek nekem a kepeket az oldalbol ! :D
    (leleptem jo8)