69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Fefe
    Már kb 3 napja ragasztgatom az alját. Pedig nagyon óvatosan csináltam és ennek ellenére eltört,de az is lehet amit Seeawed írt,hogy egyszerűen anyaghibás volt.
  • DJ Skyline
    1/35(szerintem)
  • Fefe
    "így fogod az alkatrészt és oda ahova a pöcökre tennéd rá simán pillanatragasztóval a pöcök helyére teszed a két lyukas részt!"

Ez azért nem jó mert mint rosszul írtam nem csak a pöcök tört le hanem az egész tartója így amit te mondasz az jó csak nem éri el egymást a két darab így bele toldóttam egy nem oda illő darabot.
    Amúgy ugyan ez volt a supranal ott is megszenvedtem az első futóművel. Asszem ott is elpattant az összekötőrúd ami mozgatja a két kereket
  • DJ Skyline
    a többit összerakni rém egyszerű...belseje semmi probléma...külső dolgok...nehezebb de nem vészes...mindössze annyiban hogy amikor a visszapill tükröket teszed figyelni kell hogy a ragasztó ne follyon ki a kasztnira...ablakok sem túl vészes...de a felfüggesztés...magyarul az alvázra kerülendő dolgok a legbuktatósabbak!:)
  • Fefe
    Ez pontosan így van
  • DJ Skyline
    egyébként személyes véleményem szerint a Tamiya kocsik leggyengébb,legnehezebb pontja a felfüggesztések(első,hátsó) összerakása...az egészet egybevetve:lengés csill,fékek,stb,stb...
  • DJ Skyline
    de különben nekem rosszabb is volt már,mert nem a féknél tört le a pöcök hanem maga a cucc tört el ami a 2 komplett kereket egymáshoz köti...A2-es alkatrész...az derékba eltört...pillanatragasztós megoldás volt asszem...
  • DJ Skyline
    ja és elfelejtettem írni hogy lehetőleg akkora tengelyt csinál hogy a felnik is pillanatragasztóval beleférjenek a lyuk másik oldalán...így ha még(szerintem betetted már) a tömítő gyűrűt ne tedd be(Poly Cap)...ha mégis akkor óvatosan próbáld szétfejteni az egészet...gíűrűket ki...ha nem megy akkor egy ugyanúgy de vékony rudat keress ami átmegy a gyűrűn...
  • DJ Skyline
    nálam ez már rutin hiba!:)))
    vagy azt csinálod hogy méretrevágsz egy keretdarabot,vagy keresel akármilyen tengelynek valót és azt szépen össze(így igaz nem kanyarodik de a pöcök megoldódik)...

így fogod az alkatrészt és oda ahova a pöcökre tennéd rá simán pillanatragasztóval a pöcök helyére teszed a két lyukas részt!
  • Seaweed
    Lehet anyiaghibas volt.
  • Fefe
    Ja és mindez akkor tört le amikor a kereket akartam rárakni, pedig nagyon óvatos voltam
  • Fefe
    Ja és köszönöm a választ
  • Fefe
    Igen az jó amit mondasz csak az elfelejtettem írni,hogy a tartóval együtt tört le.:( Most azt csináltam,hogy raktam közé egy darabot és jól össze ragasztottam.Így legalább megáll. Más nem jutott az eszembe. Legfeljebb az alját nem mutogatom:)
  • Seaweed
    Van tobb 5letem is...
    egyik hogy simara vagod a felulete es huzott szalbol eros ragasztoval (pl Humbrol Cement) ragasztasz oda egy megfelelo meretut.
    Vagy ezt tovabbfejlesztve kis furoval fursz lyukat, amibe egy nagyobb szalat (belesullyedjen a lyukba) ragasztas be...de akar ez lehet fen rud is!
  • Fefe
    Ja és a másik kis pöcökre meg ez menne

Sajnos még oda se tudom ragasztani mert nem éri el
  • Fefe
    Hi mindenki!!

Geronimo és aki tud segíteni. Óriási bajban vagyok megy véletlen eltört a képen látható pirossal bekeretezett alktr. és nem igazán akar így a kerék megállni a helyén:(( Esetleg ha valakinek van valami ötlete azt szívesen fogadnám. Már az se lényeg,hogy fordul e a kerék csak álljon meg a helyén.
  • Seaweed
    csao
  • DJ Skyline
    nah most elmegyek...lehet hogy ma még leszek!
    bye all!
  • DJ Skyline
    lustaság akkor mindenhol ott van!:)))
  • Seaweed
    Van hat...nem is leszallasanl fekeztek lusta pilotak..
    Most nem kezdek el neveket sorolni..de volt egy ket pilota aki annyira lusta volt hogy mikor jott vissza 2-es zonaba a csikon (gurulout), nem vette le a gazt soha ha fekezni kellett..hanem vegi mondjuk 20%-os gazon jott..es kozben fekkezet..amivel tartotta a max 100Km/h oras szabalyt...sietett vagy nem tudom..de volt jopar akinek ez volt a "rendes zsokasa"....es minket mindig szivatott ezzel..mert egy nagyon szar munka volt az izzo feketet lehuteni...sokszor nem is ment levegovel...ekkor gyorsan at kelett vonmtatni a gepet a zone szelere (ott volt a slag...szimpla kerti slag..fulocsolasra szolgalt).....
    Szoval odavontatuk...iparkodtunk mint a guzu...szakadt a viz rolunk (pl nyaron..) rohangaltunk mint a mergezett eger...hogy nehogy elszalljon az olvado biztositek..es leeresszen az abronycs...ami egyenlo lett volna a gep kiesesevel..es vihettuk volna vissza helyre...ugy -1 gep reulesre...ami nagy problema..
    Nem beszelve arrol, hogy ha lehutottuk...volt hogy emiatt az idokieses, + elfoglaltsag miatt nem volt ido rendesen felkesziteni idore a gepet kovetkezo felszallasra..es csuszott a "program"...ott toporzekolt a kovetkezo pilota.. mi meg kapkodhattunk...
    Nem volt szusszanasnyi idonk se...ami rendesen ugy van megtervezve, hogy ne kelljen kapkodni..es rohanni..mert annak jo vege sose volt/lesz!

Szoval imadtuk az ilyen pilotakat...
  • DJ Skyline
    ahogy mondtad a szárnyaknál nincs minden rendben!

• Jagi
    A SATIN FÉNYŰ AZ ILYEN! 1 kis matt lakk megteszi a hatást!
  • DJ Skyline
    szerintem lesincs festve mormálisan,mert nagyon fénylik a géptesten a szürke...gondolta úgyis szürke a gép csak a más színű dolgokat festi le...
  • DJ Skyline
    de minek fékezgetni?mig29en van leszálló ernyő...
  • Jagi
    a szárnyaknál nincs minden rendben(APRÓ SZÉPSÉGHIBA, JAVÍTHATÓ
  • Seaweed
    Nem olyan veszes am..anno 29-esen is tobbszor kelett a fekdobokat huteni vizzel vagy elotte levegovel mert az eszleny pilota szetfekezte, es felo volt hogy a biztonsagi olvadoszelep elolvad es leereszt az abroncs (azert van benne, hogy veszhelyzetben vagy nagy segessegu leszalasnal, egy bizonyos hofok felett magatol leeressze az abroncsot..igy nem nagy nyomas melett robban szet..es kevesbe eselyes hogy megserul a szetrepulo gumidaraboktol a gep).
    Olyan forro volt hogy folyamatosan vizfuggonybe burkolva (ami hatalmas forro paraval jart!) se lehett meg par perc mulva sem megerinteni...a fekbetetek izzottak!!
    ..es soha nem gyullatd meg az olaj/zsir ott..elobb olvad ki a biztonsagi szelep.. (amihez mar nagy foroosag kellett!!)
    (Hozzatartozik, hogy ehhez a helyhez (dob) igen kozel van a tengely, es a csapacsak ertelem szeruen! Amik joocskan meg vannak kenve zsirral es olajjal)
  • Jagi
    Ha bár... hajobban +nézem...
  • Jagi
    Az tény!
    De ha lábát csak fele annyira tudták volna +csinálni a szülei,
    mint ő a cicát,már nyert ügye lenne!!! :)))
  • DJ Skyline
    hogy lehet ilyen képet csin?
    retkes lába belelóg a képbe...illuzó romboló...
  • DJ Skyline
    hát az már gázos lenne...meggyullad a cucc!:(
  • Seaweed
    i=y
  • Seaweed
    Catalina az szep.
  • Seaweed
    Ez is igaz.. Aim-7 Sparrow leoldasos inditasu... mig pl a Sidewinder a sinrol "fut le"...
  • Seaweed
    Szerintem nem gaz..fekezohorog megfogja igy is ugy is.. a gep tobb tonnaja meg ugy kipreseli a gumi es a hajofedelzet kozul azt a kis olajat mint a sicc ;))
    En csak azt tartom elkepzelhetoen karosnak, ha egy atstartolasnal a elmelegedett abroncsol mondjuk meggyulad a kifolyt termek...
  • DJ Skyline
    lol...de a rakéta dob rajta...egy rakéta a repcsi hasáról olyan jó 2 métert lemegy aztán indul a rocket...itt minimum a vízben érkezne a rakéta...
  • Seaweed
    Nah meh ilyen alacsonrol Sparrow-t inditani...
    Be sem fogja a celt...lotavja ilyen magassagbol inditva meg kevesebb mint egy Sidewinder-e!! Kizart hogy valaha is inditananak ilyen magassagbol Sparrow-t! (ma meg plane mert mar alig van rendszerben) Sokkal inkabb SW-t...
  • Seaweed
    Az elso fikcio...meg ha ilyen magasan is repul csak egy gep akkor sem veri ennyire fel a vizet... ez kb mintha egy A osztalyu nagy tengeri motorcsonak lenne :P
  • DJ Skyline
    de ott ügyelnek a tisztaságra(fedélzeten)...kell is biztonsági okokból...képzeld leszállásnál egy olajfoltra rámegy...totál KO.
  • DJ Skyline
    %20Aero%20Gallery0x26goto=5]érdekes

%20Aero%20Gallery0x26goto=11]érdekes

• Seaweed
    Mindamellett ennek a gepnek a felszine ugy nez ki mintha a ra felmaszo es ralepu katonak elotte egy olajostalcapab topicskolnanak...
    Nem tudom...igazabol nem voltam meg anyahajo fedelzeten...de akar el is kepzelheto, illetve elkepzelhetonek tartom hogy ilyen koszos a fedelzet!
    (sokszor anno a zona is ilyen koszos...kifolyik valami....de mi anno feltakaritottuk..nem hinnem hogy egy anyahajon nem lehet ezt feltakaritani....)