69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Seaweed
    Hat ez utobbi nagyon jo szer! En is meglepodtem hogy a beszazardt (tobb eve az ecset tovebe, a sortek koze), felrakodott festeket is ugy kioldotta..
    Volt egy rei hasznalt ecsetem..tisztara "felujitotta" ;))
    Nah most amugy mi 2300 pez ma?
  • Glpetyus
    fél liter 2300-ért????
  • Glpetyus
    Én annó megpróbáltam desztilált vizzel hígitani...ugye elvileg lehet...hát király lett,qrvára nem tapadt csak szétfolyt a felületen :/
    Az alkohol segít ezen de az se az igazi :/
  • Seaweed
    Ilyen lemosot hasznalok de latom hogy van nagyobb, joval kedvezob aron..
    Mar tudom mitz veszek legkozelebb ha elfogy ;)
  • Seaweed
    Egyszer volt egy Tamiya vizbazisu festekem, nem volt igazanbol rossz, de nem fedett rendesen...nem szerettem..1 jo volt benne, hogy konnyen tisztithato volt az ecset, a kezem....mas nem iagazn..tobb hasznat veszem azota a megmaradt uvegcsejenek.. ;]
  • Seaweed
    Enamell-t hasznalok en is.
  • Glpetyus
    Hát nem tom' én síma lakkbenzin higitót használok mindenre:)
    (higitásra,tisztitásra)
    Vízbázisú festékeket ki nem állhatom szal....:)
  • Seaweed
    Most Revell-t hasznalok, de tervben van Gunze vetele, 400 milis tartyal..az nagyon-nagyon sokaig eleg lesz!
    (Volt anno 125milis Humbrolom, es kb 3 evig eleg volt..most nemreg fogyott el, es feltoltottem Revellel..)
  • Seaweed
    Hat nem a direkt makettezeshez valo az tuti
  • Glpetyus
    Meg amúgy is kb 200 ft 1 liter higító szal...
  • Jagi
    A higítós dolog az nem rossz, megfogadom! Ha nagyvérü skukkerem lenne én is így járnék el, az biztos!
    De ennek elég ennyi!
    Jó hogy ilyen igénytelen!

"Ami egy Ladánal mindegy ,nem mindegy egy Rolls-nak!"
  • Seaweed
    Jah es nem higitot hazsnalok takaritasra, mert az kevesbe oldja a festeket, hanem direkt pisztolymosot, ara ugyanannyi mint higitonak, es sokkal erosebben oldja a festeket, es apolja emelett a pisztolyt (retus, muanyagon nincs mit apolni)
  • Seaweed
    Nah jo..az 5 ezer forintosat en se "babusgatom"....kis higito es annyi neki. Ugyis lakkozasra hasznalom, az meg ugysem latszik...
    De a retuspisztolyaim enm teszem ki ennek..azokat zepen rendesen kitakaritom (szetszedem darabokra)..kis rutinnel egyre gyorsabban ki lehet takaritani.. higito meg.. hat kb 1 cent higitoval ki lehet szepen takaritani a pisztolyt..
    (Amugy is gyujtom a koszos higito/lemosokat egy tartalyban..szepen par nap alatt leulepszik aljara a "slejm", es ujbol lehet hasznalni pl ecsetmosasra...igy nagyon sokat sporolok!)
  • Jagi
    Hát ez az, hogy pont nem az!!!
    Lusta és kész! Pont mint én!
    Elég ha a fúvókát tisztán tartod, a tartály meg le van szarva! 1 kis higító "oszt hagy ájjon!
    A gond ami a kettő között helyezkedik el:
    Nincs kedvem 5 percig fujkálni az amúgy is drága higítót, megvárni, míg kristály tisztát nem fúj(mert papíron ezt így kene csinálni) Egy kicsit átcsapatom vele, éppen csak a látszat kedvéért és hadd menjen!
    ez a 2. év hogy meg van, és még semmi baja!
  • Jagi
    De, simán jó a felni, nyugi van, minden OK!
    Csak nem tudtam, hogy KBX-nek ilyen kell!
  • Seaweed
    Az biztos, hogy alltalaban a festesnel tovabb tart a piszytoly kitakaritasa...
    De hat aki turelmetlen es izgaga az amugy se makettezzen ;P
  • Puntigamer
    hát igen... ne haragudj, de tényleg béna vagy :)
    ezt nem feltétlenül olyan helyen kell fújni ahol minden van... erre lehet számítani hogy az a kábel, feldönti a festékes üveget, főleg ha otthagyod :P
  • geronimo77
    Nekem mukodik. Olcsó és jól lehet vele festeni kicsit is és nagyot is. Azért van 3 belole, mert egy a metál színekhez egy a sotét színekhez egy meg a világosakhoz. Lusta vagyok állandóan tisztogatni :DD
  • Glpetyus
    reggelt
  • Seaweed
    1 "nyamvadt "cikk"" van fent csak...a Mig-15rol....
  • Seaweed
    Nah beindult a weblapom..
    (heh..lolszoveg..beindult..tele van meg hibakkal..de azert megy ;)
  • Seaweed
    LOL :D
    ÁÁÁÁÁ most hogy megláttam megint olyan gyomoridegem lett mint amikor festeni próbáltam :)) Nekem is pont ilyen volt. Az a rohadt fekete kábel folyamatosan próbálta kicsavarni a kezemből a pisztolyt, beleakadt mindenbe, feldöntötte a festékestégelyt stb... Rémálom (Béna vagyok tudom)
  • Seaweed
    (Van nekem is egy ilyen, lakkozashoz hasznalom, de elotte ezzel fujtam mindent)
  • Seaweed
    Fabulisbol tudsz is rendelni, 4690Ft.
  • Seaweed
    Airbush is gyart ilyet! (AB-101,102)
    http://www.letterman.com.tw/airtool/ab-07.htm
  • Puntigamer
    márka?
    hol leeht kapni?
  • Seaweed
    Ez teny..
    Bar en az egyetlen autom egy humbrol spray-el fujtam, de kb ugyananyi festek ment a nagyon vastag szorasnak koszonhetoen melle, mint a kasznira...
    (Van egy Tamiya spay-m is..azt meg nem probaltam..az a mar emlitett Mercihez van)
    Émmeg kidobtam :))
  • geronimo77
    Kasznihoz mindenféleképp ajánlott a spré. Gyors, szép bár drága.
  • geronimo77
    Ennél van jobb. Fekete kartondobozban van. Átlátszó az eleje. Kb. 5-6e Ft. Vah hozzá + keverőtégely is. Állítható a fúlyászélesség is. Nekem is olyan van 3db. Eddig még nem éreztem hiányát a 20e Ft-os retuspisztolynak.
  • geronimo77
    Most akkor mi van??
    Jagi - nem jó a felni? nem ezt kérted??
    Kbx - kell neked is olyan felni?
  • Fefe
    Azóta el is adtam.
    Jaja, meg is beszéltük múltkor :) DjSkyline is csatlakozott :)
  • Fefe
    Jó estét mindenkinek

DanielT:Én is nagyon megszívtam a pisztolyos módszerrel. Ahoz hogy valaki azzal tudjon fújni annak már érteni kell az ilyen dolgokhoz. Én maradok a jó öreg spraynél:) Azt még higítani se kell
  • Puntigamer
    hát jó, akkor lehet mégis kipróbálom...
    Ez is abszolút igaz, csodaszépen lehet dolgozni ezekkel a cuccokkal, csak gyakorlat és megfelelő hely kell a festéshez (ez nekem nem volt meg)
  • Seaweed
    8. oldal
  • Seaweed
    Szerintem sokkal inkabb nem tudod hasznalni...
    Ennél jobbat vettem és az, hogy infarktus után a saját váladékaimban hörögve fetrengtem a földön, talán érzékelteti az idegállapotomat amikor bevetettem ezt a csodafegyvert... Aztán szépen egy Tamiya Spray -vel megcsináltam fél mozdulattal...