69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Glpetyus
    Ezt mennyibe fáj? ^.^
  • Seaweed
    32-es Hasegawa Dora:

szep kis meretei jol latszanak ezen a kepen!

...es ebben a Revell dobozban is ez van!!! jotudni ;)
  • Glpetyus

Én az ITALERI-t venném :)
    (nem az ár miatt...,én csípem..viszont a Hellerrel csak szívtam idáig:P)
  • modellmaker
    Én nem tok angolul de szerintme a hellerekhez van egy kis feljavító is.
  • Seaweed
    Igen..nekem is regi hellerem nagyon gagyi..
    De francia..a gep is az ..es 48-ban allitolag szep a Heller Mirage 2000-es...
    Nem tudom..ezert kerdzem. (keszmakettek kepe alapjan ez elkepzelheto)
    Italeri

Heller

Heller
  • modellmaker
    Heller? Hát nem tom. Én azt eddig még csak fikázni hallottam. 1db Heller makettem van, de még az Italeri szintet sem üti meg.
  • Seaweed
    Ita 3-4K kozott
    Heller 6-7K kozott
  • Seaweed
    (Nekem mintha a kepek alapjan a Heller-e reszletesebbnek tunne...de tapasztalata valakinek esetleg?)
    (Vagy vegyem meg mind2-t mi es mondjam el hogy mi a tenyallas? :DDD)
  • Glpetyus
    Mennyi a Heller? ^.^
  • Seaweed
    Segitseeeg!
    Italeri 48-as Mirage 2000C
    vagy
    Heller 48-as Mirage 2000 C

???????

majd dupla anyiba kerul a Heller!
  • Glpetyus
  • Seaweed
  • Glpetyus
    UP ^.^
  • Glpetyus
    Király szmájli :P
  • Glpetyus
  • Glpetyus
    :D
  • Seaweed
    Lelovom a lovad !
  • Glpetyus
    HI
  • Seaweed
    Jolelvagyok(unk)...nah lepek kicsit mast csinalni..
    Majd jelentkezek...csao
  • Glpetyus
    Vigyázzá' mer' =
  • Seaweed
  • Seaweed
  • Glpetyus
  • Glpetyus
  • Seaweed
  • Glpetyus
  • Glpetyus
    Imádom!! :)

Linket PLZ :P
  • Dzsini
    igen, az jobb szó.

ami makett/modellezés az pl. a warhammer 40.000-es ólomfigurák, ott te rakod össze és fested ki a dolgokat...
  • Seaweed
    Akko' viszont offtopic pfffffffff el innen
  • Glpetyus
    Akkor az "gagyi"...:)
    Én azokra gondoltam amit ugyanúgy kell összállítani,mint bármely más figurát :)
    Ez így tényleg nem makettezés,hanem gyüjtés :0
  • Dzsini
    ezeket festve, összerakva kapod meg (tesómnak megvannak a horror-soroztatokból néhány figura), csak maximum a kampókat kell a helyükre aggatni, és a hátfalat felállítani... de több munka a macfarlane-es cuccokkal nincs.
  • Glpetyus
    :DDDD
  • Glpetyus
    Mér' ne lenne benne alkotás??

Ezek se egybe vannak(nagyrészt),ráadásúl neked kell kifesteni őket...
    És én pl. azt szeretem a legjobban...(mármint festeni)
  • Seaweed

• Dzsini
    ez nem makettezés a szónak annak az értelmében, hogy te rakosgatod össze a dolgokat apró darabokból. viszont annyiban igen, hogy "valódi" dolgok méretarányosan kicsinyített másai lesznek a birtokodban a végén... természetesen nincs benne az 'alkotás' része a klasszikus dolognak, itt csak beállítod egy környezetbe a figurát, és örvendsz neki :)
  • Seaweed
    Mistel 5 (jol megfigyelheto, hogy itt mar tudatosan tervezett a "bomba"...szinte mint a mai testverei a robotrepulok!)

• Glpetyus
    egyéni szoc. probléma :P
  • Seaweed
    Most lehet paran megharagszanak ram! De szerintem ezek a figuras dolgok, foleg az ilyen mozi, sci-fi horror figurasok nem igazi makettezes! Ez sokkal inkabb szobraszat, azzal a negativ elojellel, hogy nem kell a szobrot megformalni, csak eletet kell bele onteni! Sokkal tavolabb all szerintem az igazi makettezeshez, mint a szobraszathoz!
    Szepek de engem nem erdekelnek...persze ez utobbi nem jelent semmit.
    (Ni ha egy 35-os katon egy dion van az telljesen mas..az makettezes az en olvasatomban...de egy Predator (megjegyzem, az egyik kedvenc Sci-fi figuram) mikor jol bemutat..nah az nem :P)
  • Seaweed
    Sejtesem szerint az egesz Mistel4-nek az alapja a sebbesegben keresendo!
    ugyanis a leirasok szerint tudjuk, hogy a viszonylag lassan egy atlagos bombazo sebesegevel kozeledo Mistel 1-2-esek (ugye ok Ju-88-as bombazokbol voltak atepitve), konnyu "celpontok" voltak es sok esetben a legvedelem elogg szarnyaszegte az "oriasbombat" mint az celba ert!
    Egy 262-s viszont 8-900 Km/h-val is kozeledhetett, igy joval nagyobb "biztonsagban" volt mint egy ketmotoros bombazobol epitett Mistel...joval kevesebb ido allt rendelkezesre, a 3-4x akkora sebessegbol adodoan!
    Tehat az 5let elekepes...az elv nem rossz..de egy haldoklo utolso ketsegbeesett nyogeseitol hangos birodalom utolso szanalmas erolkodeseihez tartozott az egesz Mistel program!
    Ezzel soha nem tudtak volna a haborut megforditani, vagy kesleltetni a veget...ellenben ha a kezdetektol csak vadasz 262-es epult volna! Akkor igen..
  • Dzsini
    REKLÁM (de nekem semmi bevétel tőlük :) )
    a macfarlane-es figurákat ők hozzák be magyarországra, és mormális áron lehet tőlük vásárolni:
    holdfényteam