69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • modellmaker
    Azt akartam kérdezni, hogy az ezüst az akril, vagy a fekete?
  • Seaweed
    Az ezust akril (Mint minden Humbrol ami 100 alatt van...)
    De akkor sem ertem a kerdest(amugy gunze alu is akril)
  • modellmaker
    Amelyik nincs vitrinben azt védi a villanypásztor.
  • Seaweed
    Johat nalam vitrinbe vannak..szal egy felcentis uveg vedi oket
  • modellmaker
    Az ezüst akril vagy nem?!
  • modellmaker
    Nálam villanypásztor védi őket.
  • Seaweed
    De ezt meg mindig nem ertem...
  • Seaweed
    De amugy mint irtam ez a no#2 az ujkorbol..regieket (amibol kiindulva mondtam) meg nem villogtatom..eleg gazosak..
  • modellmaker
    Kézremegés: néztem valahol a tévében egy festő csávót és ő úgy küszöbölte ezt ki, hogy megtámasztotta az ecsetet. Nem csak a kezét ill. a kézfejét hanem az ecsetet!
  • Seaweed
    Oooo...igaz...
    De nalam az lapszabaly: "Nem foghatod meg!"...max ha nagyon erdekel en fogom te nezed...
    (ugylatszik neked meg nem ronygoltak le "gondos" rokoni kezek egy maketted sem ;))
  • Seaweed
    He?
    (MM fekete: 3-4x belemartottam uvegbe a 4-es ecsetem...azt lemostam egy uvegcseben..agtam hozza kb 3x anyi higitot, amig ugy nem folyt mintha tiszta higito lenne...kozben az asztalomon levo "munkalapon" (feher lap osszefujva...usszefirkalva...szal ilyen mindenre jo lap) huzgalva ecsetvonasokat, hogy ha mar szep egyenletes "atlatszo" feketet huz a 4-es ecset akkor mar jo...)
  • modellmaker
    Én az alját is mindig ugyanolyan gonddal csinálom, mint a többi részét, mert ha valaki megnézi az lesz a második mondata, hogy: "Megnézhetem az alját is?"
  • DJ Skyline
    nekem is parkinzonos a kezem...remeg össze-vissza ha fogom a makettet és festek a másikkal...
  • Seaweed
    Soot most kivetelesen meg vettem a faradsagot es a makett aljan is be van futtatva!..meg a futokabin is...(az aljan tobb panelvona van mint az egesz tetejen :P)
  • modellmaker
    Akril az alap és arra olajos fekete, vagy fordítva?
  • Seaweed
    Igen tripplanullas ecset, 2 kez (egyikkel fogom az alkoholistamasik remego kezem ), Modell Master fekete , 1:3-as higitasban..bekeverve uvegcseben...percenkent felrazva, mert irto gyorsan leul a "slejm" az uveg aljara...es ha nem raznam fel..3-4 perc mulva mar csak szinte feketes higitot kenegetnek..de igy feketelé ;))
  • Seaweed
    Hat tok ugyanolyan lett mind 2 oldala...1.5 oran at koszoltam ;)
  • DJ Skyline
    loool...tökre olyan mintha balra lenne egy ablak!
  • modellmaker
    "Ember tervez, Isten bassza meg, mindig közbe jön valami!"
  • Seaweed
    Termeszetes feny jobbrol jon..balrol amit te latsz az a lampam ;) (ugyanis neon..es ugy nez ki kepen mintha termeszetes feny lenne...)
  • DJ Skyline
    egyet mesélj el mint makett repülő építő szakker...a panelvonalakat hogyan emeled ki?belefuttatsz higított festéket?
  • modellmaker
    Csak kár, hogy pont a másik oldala. :\
  • DJ Skyline
    lol...:)))
  • DJ Skyline
    tudod mér kapott kevés fényt...mer balról jön a fény és az pont a gép elejét éri...de ha kevés a fény a lámpa tényleg nem ártz!:)
  • Seaweed
    De majd ha megcsinalom Homokit 72-es repteret, arra 2-3 makett is rafer, es majd nyomatok szabadban kepet...ovatosan beallitva hogy homalyosan hatterben fak is latszodjanak...tok lethu lessz...mar el is terveztem ;)))
  • Seaweed
    Ooo..megfogadvan, kiprobaltam (de azert igy is a lampan fele kellett forditanom, hogy "fenyarban" usszon ;))...es osszeszedtem az osszes fotopapirzacskobol a merevito kartonlapokat ;))
  • DJ Skyline
    szép!
    (megfogadtad a kartonos tanácsom vagy eddig is tudtad hogy fehér karton a baró fényképhez:)?)
  • Seaweed
    (Jah igen gyk.: felso koszolatlan, also mar koszolt)
  • Seaweed
    Ezt a ket kepet hasonlitgatva is latszik valamicske elteres a :)) (pont jol jott ki..igy voltak a forumoban egymas utan ;))

• modellmaker
    :P
  • Seaweed
    Tudom...eleg neki egy berep es raeg (berepnel van nagysebbesseg is..de ez boniy hogy ott miert..ebbe most nem kezdek bele)...
    en is eleg sokat sikaltam kerozinnal a raegett APG olajat a gondola lajarol
  • Seaweed
    ..vegulis..most hogy elgondolkoztam azon amit mondtal...
    elmentem es megneztem a makettet...(Mert szarnyon a hidraulikanyilasoknal azert szokott egy kis APG olaj kifolyni..es az latszik is..)
    De mar igy is olyan "koszosnak" tunik..nincs "szivem" meg jobban osszekoszolni... :P
  • modellmaker
    A 29-es alja... Van egy képem ahol már az új NATO festésre rá van égve az olaj.
  • modellmaker
    Ahha.
  • Seaweed
    De teny olajmegfolyas az nincs...en lattam tobb 21-est kozelrol..vagy fuggolegesen volt megfolyva..mert mar evek ota allt a gep..vagy nem volt folyas, vagy minimalis.
    (szerintem ennek az az oka hogy ez a tipus igen nagy sebessegel kozlekedik..leszallosebessege is joval magasabb mint mas gepeknek..es egy bizonyos sebesseg utan mar nem tudj ratapadni a feluletre az olaj, mert az oriasi legaramlat "letepi"...bar ez az en kis "elmeletem"... mindenesetre az teny, hogy amit lattam gepet azon uzemszeru folyasok nem voltak (pl mint Mig-29 hajtomugondola alja), csak fuggoleges folyasok..amiket az "ido vasfoga" rakott bele...pl eso kimosta szepen evek alatt a zsirt..es lefolyt a gep oldalan...)
  • Seaweed
    Milyen kosz???
    Sar nemigen szokott rajta lenni

Ott az utolso elotti kep, azon latszanak a panelilleszteseknel az "olajos foltok"...mit dolgoztam trpplanullas ecsettel mire azokat a tobbszar kis foltot felvittem 1 milis nagysagokban...
    (nem latszik jol mert ezust a makett..szabad szemmel jobban kivehetoek...kifejezettem koszosnak es elhasznaltnak tunik a gep! (foleg a koszolas elotti "steril" kinezetehez kepest)
  • modellmaker
    De nincs rajta semmi kosz?
  • Seaweed
    Tulajdonkeppen 1db..a Mig-15..es meg +1 amit most kozlok..
    Ez az "ujkori" szamitasaim szerint...
    (osszesen van vagy 30-40db...amit meg eddig eletemben csinaltam az ugy 50-60db lehet a kezdetektol fogva)
  • Seaweed
    Keszvan a Mig-21PF:

sajnos mint az tobb kepen is latszik a kabinteto igen vastag es torzit ..es jobban megnezve a matricak is jol elkulonithetoek (ennek oka hogy vegulis ne mmertem a Humbrol 56-osat lelakkozni, nehogy feloldja...mert akkor beledoltem volna a kesembe...(az alu szin Gunze..az birta volna...de abbol van a legkevesebb a meketten)...
    (jol latszik ezen a parnappal ezelotti kepen:)

(illetve ezen hogy anyira nem is feltuno mas szemszogbol(Svanc), illetve latszik masikon (orr):)
  • modellmaker
    Már itt is vagyok!