69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • PrasCo
    ték
    :DDD Bocs, magas labda volt...
    Havat miből érdemes működni? Nekem szódabikarbónát(?) ajánlottak...
  • Random_

Ő is nagyon tetszik! Egy ilyet összeállítok magamnak!
  • Glpetyus
    :DDDDD
  • PrasCo
    Barátom. :) Szerinted, itt, Mucsán van davaj didzsitález fotómasina? :) Amint lesz a leghalványabb esélyem arra, hogy min. 30*30-asban lekaphassam, ez lesz az első hely, ahol benyomom.
    1ébként nem épp a valósághűségéről lesz híres... 4 színből hoztam össze. De véglis szép lett, és ez a lényeg, itt ha benéz valaki a szobába, úgyis az lesz az első szava: "Széééép!" Második három pedig: "Amúgy mi ez?"
  • Glpetyus
    képet plz
  • PrasCo
    Most mindjárt belekötnek abba, hogy melyik altípus...

Na, ONtopic, elkészültem a PzIIIL-lel. Nem lett rossz. Most épp valami talpazatot hajtok neki. :)
  • PrasCo
    Tankok Pz jelzéssel voltak. Páncélkocsik Psw jelzéssel voltak. De mindegyik típus Sd.Kfz. számmal is rendelkezett. Mittomén, Panzer I = Sd.Kfz. 101
    Na, kész... :DDD Ennél jobban már nem tudom megkeverni.
  • Glpetyus

banplzhtx :P
  • Punkerwork
    tankok Pz jelzéssel voltak....
  • PrasCo
    Bázz, TANK is rendelkezik Sd.Kfz lajstromjellel...
  • Glpetyus

Igen a "tank" nem Sd.kfz,hanem Pánzerkámpfvágen :P
  • PrasCo
    Na, pillanat. Közérthetőbben fogalmazok.
    Minden jármű kapott ugyebár Sd.Kfz. számot. De én azért PSW-ként emlegetem, mert ezt ugyebár páncélkocsikra alkalmazták
    Nekem, ha azt mondod, hogy Sd.Kfz. 222, hát nem tudnám biztosra, mire gondolsz, de PSW 222-ként már tom. :)
  • Punkerwork
    nincs is a nevében Pz. rövidítés....
  • PrasCo
    Nemtom, én inkább a PSW-t szeretem hasznányi. Merhogy "nem tank". :)
  • Glpetyus
  • Punkerwork
    222-es
  • Glpetyus
    Sd.kfz 222 :)
  • PrasCo
    PSW, bocs. Panzerspähwagen. Az Sd.Kfz. száma tököm tuggya, mennyi volt. :)
  • PrasCo
    Ez meg egy Stummel, nem?
    Véleményem a Stugról. :)

A StiG III-as akkor kezdett el "érni" valamit, amikor a hosszúcsövű, csőszájfékes löveggel és távirányítású géppuskával kezdték felszerelni. Ekkor már a frontpáncélzat is megfelelő védelmet nyújtott.
    A Stummel is jó, csak az a gond vele, hogy az első ráfingásra szétesik, csakugyanannyi páncél van rajta, mint egy 251/1-esen. :) De géppuskát is lehetett rá rakni, szóval nem volt gond vele. Csak arra akarok kilyukadni, hogy nem nagyon lehet összehasonlítgatni a StuGgal szvsz. ;)
  • Glpetyus
    Izé...ez Sd.kfz :P
  • ranGer2
    MIt? kép kéne... meg ötletek hogy hogyan valósitsam meg,...
  • PrasCo
    SPW 222-es. Kedvenc páncélkocsim. :) 20mm-es ágyú, +1 géppuska díszítés. A Daimler csupán a 40-esével "körözi le", szerintem ez volt a háború második legjobb ilyen jellegű járműve. :)
  • Glpetyus
    Kérdezz :P
  • Glpetyus
    Szerezni kell egy rezsót(ha nincs)...
    Az átlátszó müanyagot fölé tartod(lehet találni ilyet egy csomó helyen,pl.....mittomén' :P
    Amikor már látod,hogy "mozog" akkor ráhúzod vagy az eredetire,vagy egy abból készitett formára(pl fából csinálsz
    ..nem kis munka mondjuk,meg az elsQ 5 nekem nem is sikerqlt :(
    De "kis" gyakorlás után már egyenletesen vékony és kristálytiszta "ablakot" lehet húzni :)
  • ranGer2
    Hy megtaláltam egy nagyon régi próbálkozásomat.. egy spitfire
    Mk XVI- et gondoltam csinálok egy jó kis roncs diorámát de nem találtam normális képet... valaki tudna nekem segiteni ebben? valami olyasmi kéne aminek nincs meg a fél szárnya vagy nemtom.. amugy most meghajlitgattam a propellereket.. :)
  • Seaweed
    Nah lokjed..te hogy csinalod
  • Punkerwork
    na ilyenem van :) meg a rádiós verziója is
  • Random_
    ez tecc

jó kis fürge gép lehetett?
  • Punkerwork
    ezt rakd át WWII-be is Hupi örülni fog neki :)
  • Random_
  • Punkerwork
    ok az is gáz, de qrva jó járgány volt és én szeretem legyen város harc helyett falu rombolás az ukrán pusztákon nem voltak városok :)
  • Random_
    Na ja! Emeletről beleesik egy gránát és Sanyi!
  • ranGer2
    ehhe ehhe hány mm es tarack volt az az életben? jóhogy nem szállt el szegény SdKfz..
  • Glpetyus
    Pont a városi harchoz nem volt ideális a tetQ hiánya miatt :)
  • Punkerwork
    elméletileg ugyanaz az ágyú, a páncélzat persze gyengébb meg magasabb is, de városharchoz ideális volt, a keleti fronton a kezdeti villámháborúban jól bevált.
  • Glpetyus
  • Random_
    Olcsóbb, de nem jobb!
    Szerintem a Stug pont egy olyan cucc ami nagyon el lett találva. Főleg mitán kapott védelmet gyalogosok ellen.
  • Punkerwork
    qrva hatékony volt, és olcsóbb mint a Stug
  • Random_
    Ezek a németek is kitaláltak minden hülyeséget.
    Azért a motortér az érdekelne mennyire van kidolgozva.
  • Glpetyus