69150
-
Hat szerintem ezert kell venni olyan gyurmat ami nem ragad!
(en regen voltam kolok, az en idomben csak 1 fele barna gyurma letezett ami ugy ragadt mint a franc...)
De manapsag biztos hogy lehet kapni olyan gyurmat is ami nem ragad!
(..epp nem regen beszelgettem egyik tanito ismerosommel aki meselte hogy mar olyan gyurmak is vannak amiket ha veletlen lenyel a gyerek (ala megzabal :D)semmi baja nem lesz!..es ezek az ujfajtak mar nem szaradnak ki mint regiek...es nem is ragadnak koszolnak ossze semmit (pl gyerek ruhajat!)...) -
HTX!!!
A gyurma jonak tünik. Ha azzal csinálom akkor ha a lefestett részre teszem, nem lesz valami szín-elváltozás (a zsír miatt), vagy, ha koszos lesz valahogy a már lefestett rész azt hogy kell tisztitani? (vagy biztos nem lesz koszos?) -
(ha nagy feluletet akarsz kimaszkolni folyadekkal akkor az igen draga mulatsag! akkor inkabb gyurma vagy "odatartott" mitalap!!
(scaleworkshop oldalan minden modszerrol van video es how to..de mashol is talalni ilyen leirasokat) -
Tipp:
Elmesz Fabulis weblapjara vagy a jatek-makett.hu-ra es veszel maszkolo folyadekot vagy maszkolo szalagot (ez utobbibol van nagy tekercs is..nekem van gunze folyadek, es 6 es 10 mm-es Tamiya szalag). Vagy szepen elslattyogsz jatekboltba es veszel olyan gyurmat ami nem ragad!...
Gyurmaval is nagyon szepen lehet maszkolni! (tobb video es "how to" van a neten errol a modszerrol is.)
(Fabulisban tobbfele maszkolofolyadekot es tobbfele szallagot/tekercset arulnak...en neten rendeltem toluk mar tobbfelet is) -
Érdemes megnézni, ha budapesti vagy mindenképp, ott aztán nagyon pöpec darabok vannak.
Én igazából arra gondoltam, hogy lefestem az egészet (némi kihagyásokkal, ahol majd a másik szín lesz, és valami maszkoló folyadék segítségével csinálom meg a terepmintát. Ezzel csak az a gond, hogy ahol voltam makettboltokban eddig ott nem volt ilyen. Mert maszkoló-szalag (asszem igy hivják) azzal a kis jelzések festése oks, de ebből nem kimondottan lehet terepmintát vágni.
Amugy nagy felületre való festékszoroval kellene megcsinálni (az ami olcso). -
LoL
Más.
Köszi Ghoost, csak úgy érdeklődés szintjén voltam rá kíváncsi. Most még tisztességesen festeni kell megtanulnom, nem vizezni. :) -
beteg vagy -
Nemreg lattam egy nagyon jo trukkot a nagy atfzorodaf ellen!
(igazabol jol el fe tudom mondani..ezert a legjobb ha mindenki megnezi videon a Hyperfcale - Fcaleworkfhop-jaban)
A lenyeg hogy a mintat "kimafzkoljak" papirdarabokkal..de nem ragafztjak mindenhol oda rendefen igy a fujafnal a legaramlat "lebegteti" a mafzkpapirt ef igy ala if megy... :P -
s=f -
Nemreg lattam egy nagyon jo trukkot a nagy atszorodas ellen!
(igazabol jol el se tudom mondani..ezert a legjobb ha mindenki megnezi videon a Hyperscale - Scaleworkshop-jaban)
A lenyeg hogy a mintat "kimaszkoljak" papirdarabokkal..de nem ragasztjak mindenhol oda rendesen igy a sujasnal a legaramlat "lebegteti" a maszkpapirt es igy ala is megy... -
Igaz hogy az átszóródás elég nagy volt, de lehetett vele dolgozni. Viszont nagy felületre király. -
ooo en mikor csak az "otezerforintossal" rendelkeztem kis gyakorlassal ossze tudtam hozni vele ugy fel-egycentis fujt csikot is...
Nagy nyomas es sok gyakorlas kell hozza!
(az biztos hogy egy komolyabb cuccal sokkal konyebb megvalositani mindent amit szeretne az ember) -
Szerintem arra gondol, hogy neki egy noname szar van (nem sértésként mondom) ami csak tenyérnyi felületűt tud fújni. -
Nem igazan ertem a kerdest!
(kisfeluletre meg nagy feluletre valo? az milyen? nem ertem) -
valaki mástól -
Kb 20 rongy a különbség, ha már egy jót akarok, és most arra nincs keret. Ötlet? -
Puntigamer #10325 sehogy, vegyél kisfelületre val festékszórót :))) -
hi
Én láttam a Fabulis galériában (szentendrei ut) nagyon jo vizet, érdemes ott érdeklődni.
Nagy felületre való festékszóróval hogy csináljak terepmintát (1:35 harckocsi)? -
Árulja már el valaki, hogy a retekbe' csinálják a vizet? =) -
Napot!
IPMS USA 2004 (A teljesség igénye nélkül...)

-
Szépjóreggeltmindenkedves makettező barátunknak.
Na jó, annak is, aki nem.
-
:)) -
Jaja, számomra egy álom, hogy hogyan megoldotta az ürge a környezetet, az olvadó hót, a Sherman meg majd megmozdul. :D -
UP :) -
Nekem tán ez tetszik a legjobban,errQl az oldalról :) -
Mondjuk én jobban szeretek kicsivel kissebb dio-t csinálni
(helyhiány sux) -
#10314 :P -
Nekem nagyon teccik'...bár tényleg sok a cucc rajta :) -
Na ja... kicsit a gumicsónak már sok a többi okés..:) -
Eszméletlen....
...csak a negyedét tudnám megcsinálni...
Bár mintha kicsit olyan "mindent-bele-akarok-rakni" lenne. -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Király!
Az övön az maratás?! nekem is kell! :)