69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • PrasCo
    StuG száma: 03101. Így már érthető, hogy tele van sorjával stb. :(
  • PrasCo
    Ugorj bele könyékig aaa... matériába! Mondjuk egy T-34-es, amint fél napos égés (közben persze behavazódott) után atomjaira robban, mindenfelé havat szórva, milliónyi kis kristály a levegőben stb...
    Egy ilyennel világviszonylatban tarolnál mindent, mint a piros ász. :DDDDDD

De hogy ne csak hülyeséget mondjak... köszönöm a címet, olvasgattam a vízről. ;)
  • DJ Skyline
    muszály...pl érdekel a hó lemodellezése is...első diorámám egy téli témát ölelne fel...csak fingom sincs a jelenetről meg magáról a hó elkészítéséről!
  • PrasCo
    Vazz, mik eszedbe nem jutnak!
  • DJ Skyline
    a fórum!:D
  • DJ Skyline
    fabulis.hu/fórum/víz lemodellezése!
    közös ötlet alapján nyitottunk ott egy fórumot erről!
  • PrasCo
    Hát ez az! Oridzsinál Revell cucc! :DDD
    Ehhen, eggyel több ok arra, hogy utánaérdeklődjek a víz gyártásának. :D
  • DJ Skyline
    tedd inkább akkor vízbe...mondjuk csinálj egy folyó partot(olyan koszosat mint a duna!:D) és tedd bele...vagy szi-ti...
  • DJ Skyline
    melyik cég gyártja?
  • PrasCo
    1ébként nem tom, milyen régi makett, de még egy ilyen £b@szott lövegcsövet nem láttam. A csőszájféken ott lafog a kinyomótüske helye, lereszelni lehetetlen, és akkora bunkót képez a cső végén, hogy először azt hittem, 1:35-ös Panzerfaust...
  • PrasCo
    Véglis majd csinálok vele valamit. ;)Esetleg derékig süppesztem a szódabikarbónában, és alig látszik valami a lánctalpból...
    B megoldás: a páncéltestet lekenem fémes narancssárgára, meg virágokat festek rá, és öö... elajándékozom ismerősöm gyerekének. :D:D:D
  • DJ Skyline
    mért vannak olyan harcjárműveim amiknek a lánctalpjai olyanok mintha krómozva lennének annyi az ezüst!:D
  • PrasCo
    Hell.

Ma egy Sturmgeschütz IV-essel gazdagodtam. Manapság már sportot űzök abból, hogy szerencsétlen boltosok képtelenek olvasni.
    Panzer III L pénztárgépben ---> Panzar
    StuG IV pénztárgépben ---> Surmeschüz
    Na LOÁL. Ilyen előzményekkel álltam neki kereten lekenni homokszínre a drágát. :) Először vaciláltam, hogy panzergrau lesz, aztán jöttem rá, hogy többet kéne aludnom. '44-es StuG IV szürkén... Szóval olajzöld csíkok majd ez után jönnek rá. Az alapfestés gyönyörűen sikerült. Semmi buborék, egyenletes felület, szép lett. :) Most vagy a festék rohadtjó, vagy kezd érni valamit az, hogy nem ez az első makettem. :)
    Panzer III-ason a lánctalpat iszonyatosan elb.tam, az alapkoncecpió jó volt, csak épp a rozsdaszín nem volt rozsdaszínű. :D Egyébként esztétikusnak esztétikus, csak kis túlzással vörös a lánctalp. X) Sebaj...
  • DJ Skyline
    Olvasom az oldaladon hogy mikkel egészítetted ki!
    hát bazz neked így könnyű hogy modell póstánál dolgozol...ismersz minden gyártót aki jó kiegészítőket gyárt....én meg bénázok a saját készítésű szarjaimmal!:D
  • DJ Skyline
    nah az jó...!:)
    a jobbkormányos verzió a sard suprából való?
  • geronimo77
    most polírozom a Suprát. Aztán jön amit nagyon utálok: az ablakkeretdfestés.
    Félhivatalos információ szerint benne lesz mejd valamelyik Promodelben.
  • geronimo77
    nem.
  • geronimo77
    hi!
    Úgy tünik igen.
    A felnit megrendeltem immáron harmadszor (Igy kb 4000-et bukok a dolgon de legalább lesz felnid) de festék nem lesz mert nehéz és EMS gyorspotával sok rá a szállítás.
  • DJ Skyline

héló!
    azok nem az én yokohama felnijeim'?
    bukócső nálam is ötletbe volt az előző supránál!
  • DJ Skyline
    Napot!
    Ismét itt!
  • ghost cb
    A Leopardon, meg az Abramsen van ez a "sok festékest használtam", szóval nem valami reális, ráadásul Leo-t ujra festem más szinnel (az egyik helyett) mert igy nem tetszik.
    Szoval el lehet képzelni hogy hullámos a felület, közelről elég csúnyán látszik.

Ha ráviszek egy réteget az nem csunyítja el mégjobban? Tehát ahol más szint akarok, vagy hullámos a felület a sok festék miatt, ott +1 réteg ecsettel vagy festékszoroval?

A tömény alkoholban vagy másban való megfürdetést azért nem támogatom, mert a lánctalpat, és a kötényeztés mögötti részt hogyan fessem le utána? Szóval az már ugy nem jo.
  • kbx
    Hi!

Szép lesz!! Jók a felnik!

A rendeléssel mi a helyzet? megint elkeverték valahol?
  • Glpetyus
  • Glpetyus

reggelt
  • ghost cb
    SZÉPEKEK!
    oriási ez a királytigris
  • Seaweed
  • Seaweed

• Seaweed
    32-es

• Random_
    Egy második világháborús tankon a nem is probléma ha hibás a festés hiszen reálisabb.
  • Seaweed
    szi-ti
  • PrasCo
    Ilyen esetről nem nagyon van tapasztalatom.
    Mindenesetre barátom utólagos javítás címén (könyörgöm, ne kövezzetek meg :D:D:D) tömény alkoholban megfürdette az egész makettet, kimosta, megint fürdette, aztán hajrá neki újrafesteni...

De biztos van rá valami biztonságos módszer. Esetleg a lakktól nem látszik ez kevésbé? (nekem nem :DDD Ettől függetlenül másnak lehet van jó receptje)
  • Seaweed
    persze :D egy egycentis bigyoert meg a kompreszort se kapcsolnam be :D
  • ghost cb
    Régen csináltam egy Leopard 2A5-öt, de elég ronda lett, mert van ahol vastagon vittem fel és látszik hogy nem egyenletes. Ilyet szted hogy kell kijavítani? (ki lehet?)
  • PrasCo
    Csak ecsettel szoktam dolgozni. :) Tudom... lamer egy dolog. De lesz ez még jobb is. >)(
  • ghost cb
    Ez jo ötletnek tűnik!!
    Egyébként szokott valaki ecsettel dolgozni?
  • ghost cb
    Jaj összekevertem.
    Sivatagi tigris mintás challanger-hez kell. Ilyen festés.
  • Seaweed
    pl lattam multkor neten egy "igykeszult a gep" cikket egy nemet geprol, amin ilyen suru "giliszta" terepfestes volt..azt ugy csinalta hogy lefestette eloszor arra a szinre a gepet amilyen a "gilizstak" lesznek..majd telirakta apro kis gyurmagilisztakkal a gepet es lefujta a getep az "alap" szinere/szinekre (RLM).
  • Seaweed
    ooo ehhez hova akarsz te gyurmat hasznalni? ezen nincs terep festes..Ez egyszinu nem?
    (igazabol mintazathoz valo a gyurma..aprobb dolgok kimaszkolasahoz inkabb maszkolo folyadek vagy szallag!)
  • ghost cb
    Csak ezen a festésen a kicsi is nagyon meglátszik, igaziból meg nincs olyan fényképem amin koszos lenne... Amiről most beszélek az a kuvaiti festésű abrams (majdnem fehér. tudom, Sea neked ez most nehéz pillanat, hogy egy AMERIKAI harcjárművet mutatok ezért csak linkelem :D): M1A2.
    (Amugy csak ez az egy ami cuccom van.)
  • Seaweed
    Szerintem ezek az ujfajta gyurmak nem zsirosak mar...(maskulomben kiszaradna..de nem teszik)

utana kell nezni...

(mellesleg ha kicsit elvaltozik a szin az meg nem tragedia..max olyan lesz mintha koszos lenne a felulet ;))