69150
-
Értem... és pótalkatrészeket nem lehet venni? :D
A repcsim kereke ugyanis hiányzik :)
De ez komoly, karácsonyra megvan mit kérek a rokonságtól, úgyhogy reméljük én is ennek szerelmesévé válok :)
Bár a pénz nagy úr :/ -
nos...minden témához(szinte mindhez) vannak kiegészítő/feljavító cuccok...harjárművekhez sok gyártó csinál kiegészítő cuccokat...egyik legjobb a Verlinden...minden szart csinálnak harcjárművekhez!:)))...nem nagyon tudod később bővíteni...ezeket összerakás alatt szokták feltenni a makettre... -
Igenis őrmester! :) én is nagyobb méretre gondoltam :)
Egy jó kis tigris jól mutatja a polcon :D
Olvasgattam kicsit vissza, és találtam olyat hogy potló kit vagy micsoda... szal valakinek nem volt elég részletes a repülője és vedd néhány pótdolgot hozzá. Azt mindenhez lehet kapni? Ha pl veszek egy 1/35-ös tigrist később tudom bővíteni?
Egyébként Budapestről vagyok :)
És nem Sky terelt, engem alapból érdekeltek a tankok :) A repcsikért is oda vagyok, de pl a mustangom kereke tényleg csálé :D -
Nekem is. :) Mondjuk a harcjárműnek olyan szép kocka alakja van az talán lélleg könnyebb :) DE ott se 1x-ű azé' néhány dolog. -
repülő se könnyebb...ott vannak a kabintetők ami kajak átlátszó...ha azt szétragasztózza...:))...meg a kerekeket sem egyszerű egy kezdőnek rendesen feltenni hogy azok egyenesek legyenek függőlegesen és ne legyenek "csili-csálék":)...de nekem mind1!:) -
hát akiket én ismerek azok közül elég sokan készítenek harcjárműveket... -
1/35-tel kezdj szerintem azokból vannak a legpofásabb 2. vh-s német cuccok :) -
Télleg Sippie te honnan vagy? -
Itt Debrecenben a 20 főből 2 ember foglalkozik 2. vh harchárművekkel. :) szl ez így nem tuti... :) -
Heló Sippie! Remélem egy újabb taggal bővül szerény makettező körünk. Mármint itt az SG-n nem vaygunk túl sokan.
Sky egyből uszít a saját kategóriája felé. :) HA még nagyon most kezded szvsz előbb próbálj Lkészíteni néhány repülőt-azok közül is egy egyszerűbb vonalvezetésűt- az olcsóbbik fajtából. Ezek után ha már úgy gondolod, h készen állsz tovább lépni hát rajta. DE szerintem repülőkkel kezdj. Még akkor is ha nem nagyon érdekel. A harcjárművekel nagyon sokat kell doldozni- ugyanúgy mint minden mással csak ezekkel egy picit többet. -
ez már volt 
erre gondoltam... -
második vh-s makett oldal....szerintem nagyon jó...:)) -
harcjármű az egyik legkedveltebb téma a makettezők között...azon belül is a második vh...szerintem...Tamiya,Revell,Italeri akik jó cuccokat csinálnak...Tamiya a pro...jajaja kimaradt egy márka...(vagyis sok márka kimaradt de ami még jó)...Dragon...dragon leginkább figurákat csinál...amit ajánlok az az Italeri,meg a Revell...igaz Revell szinte 1/72-s maketteket csinál harcjármű témában...1/35 alig alig van...Italeri többet csinál... -
ismét saját tapasztalat!:))
szal...budapesten a legjobb hely a Sas utcában van...Parlamenttől nem messze...akkor van a Szentendrei úton a Fabulis...Kolossy téren van egy kis bolt...akkoooor...Bevásárló központokban is lehet találni maketteket...én így ezeket ismerem...ragasztóból van tűs,meg tubusos,és ecsetes...tűs abban jobb hogy a kis alkatrészeket könnyebb vele ragasztani,tehát spórolsz a ragasztóval...de a tubusossal érdemes a nagyobb alkatrészeket összerakni...de ez szokás kérdése is...mind a kettő jó szerintem...én nem szeretem az ecseteset mert az nagyon hamar száradt nálam...ragasztó terén annyira nincsen olyan hogy legjobb...én használom a Revell tubusost is meg a Humbrolt is... -
Áhhá köszönöm :)
Van egy Revell 1/48 P-51-esem, de az már nagyon régi és anno apám rakta össze, én csak néztem :D
Nah igen, elsősorban a II.vh-s harci járművek érdekelnek engem. Gondolom makett szakboltokban be lehet szerezni minden felszerelést, de pl ragasztóból több fajta van? Vagy azokból melyik a legjobb?
A festékekre egyelőre nem nagyon gondolok, mert azzal általában mindent elrontok :)
Budapesten merre találhatok jó boltok?
Vagy ki hol szokott vásárolni?
-
ezek közül ami olcsó és könnyen össze is rakható az a Revell...Tamiya jobb minőségű és de drágább is...a többi 3 nem olyan jó minőségű...Italeri még viszonylag jó,de a Hellert,meg az Airfixet(megint csak saját tapasztalat) nem egyszerű összerakni...illeszkedési problémák,meg nem is olyan részletesek... -
heló...
előszőr is türelem...de abból rentgeteg...
hol is kezdjem...sok sok témát dolgoz fel maga ez a makettezés...autók,hajók,repülők,harcjárművek,figurák,sci-fi,stb,stb...kezdők(saját tapasztalat) álltalában mindent kipróbálnak aztán egy témánál leragadnak...én pl. az autókat,és a második vh-s cuccokat(repülő,hajó,harcjármű,stb) részesítem előnyben...gyártok...sok sok gyártó van és az áruk minőség függő...tehát ha te egy jó cuccost akarsz venni azt meg is kell fizetni...mondjuk neked nem kell rögtön a legdrágábbat venni...vannak ilyen kezdő kittek(Revell gyártja pl) ami tartalmaz egy makettet,hozzá festéket,ecsetet,ragasztót...aztán persze mindezt külön külön is belehet szerezni...néhány jól ismert gyártó...Tamiya,Revell,Italeri,Airfix,Heller...általában a Revell feltünteti 1-5 ig a nehézségi fokozatotakt...tehát értelemszerűen az 1-s fokozat könnyű,a 3-as az se nehéz,de az 5s az már bitang...ezek álltalában a vitorláshajók,kamionok,meg egyéb nagyobb,sok alkatrészből álló makettek...minden makettnek van méretaránya...autók álltalában 1/24-ek...repülők:1/144,1/72,1/48,1/32...harcjárművek:1/72,1/35...figurák:1/72,1/48,1/35,1/16,1/6(asszem ilyen is van)...ezek a legjellemzőbb méretarányok...eszközök...ecsetek különböző méretekben,ragasztó(van tubusos tűs,stb),festékek,csipeszek a kis alkatrészekhez,meg egy PVC vágó vagy valami olyan eszköz amivel könnyen letudod vágni az alkatrészt a keretről... -

Nagyon megtetszettek a berakott makettek, és talán én is megpróbálkoznék egy párral. Ezért kérdezem tőletek profiktól, hogy egy full kezdőnek mivel érdemes indítani? Illetve mit kell tudni erről az egészről? Melyek a jó márkák, és honnan lehet tudni hogy melyiket egyszerűbb, melyiket bonyolultabb összerakni? Milyen eszközök szükségesek a makettezéshez? -
hy...
megjelent az új Pro Modell...legalábbis nekem ma hozta a póstás!:) -
Mertem remélni:))) -
-
Ez inkább egy SU-ra hasonlít :D -
Ez nem neked ment
-

-
-

-
Van:)) -
Van-e itt valaki? :O -
Estét :D -
LOL!:)
napot all! -
:) -
Hmmmm....
Ez jól hangzik, rohanok is a Tescoba:))
Amúgy tényleg megéri ha a kerekek élethűek és szépek, mert egy garnitúra Aoshima felni 2500 körül van... -
NGPETI #15587 Sziasztok!
Így néz ki...
-
NGPETI #15586 Sziasztok Autósok!
Jártam ma egy ismert „nagybevásárló” helyen…
A karácsonyi akciós játékok között találtam egy sötétkék dobozos, TESCO Extreme Series feliratú, Rim tech car nevű játékautót, ami nagyjából 1:24-es méretű. Két típus volt: EVO .?. Lancer és Peugeot 206. Mindkettő csak annak „látszó tárgy”, kissé STREETRACING beütéssel… :o)
Az érdekessége pedig az, hogy 3 garnitúra krómozott kereket tartalmaz a készlet, amiket lehet cserélgetni egy kis kerékkulcs segítségével.
Itt jön a lényeg!
A 12 kerékből egy garnitúra gumi slick, 4-4 db pedig valamilyen mintás gumi.
A felnik is különbözőek. Van 4-4 db 5-6-8 „küllős” krómozott egycsavaros felni. Ezeket fel lehet használni (kis módosítás után) bármilyen maketthez, mivel a kerék mérete megegyezik a Tamiya aszfaltos kerekeinek méretével!
Vettem is egy ilyen „játékot”, bár az autó teljesen használhatatlan, de úgy gondolom, hogy 1190 Ft-ot megér ennyi kerék…
-
hmmm.... UP! -
Hi
-
Ez az??
-
Ez sem rossz...
-
Helló!
Rég hallottunk rólad...
Ahh... Az jó lehet -
Lego Stug, elképzelem ahogy a kis Hitler is ezzel játszott:)))))))))