69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • modellmaker
    Lifecolor? Az amúgy jó nem? Mondom: próbáld + alkohollal. Én kipróbálnám. Akrilt azzal hígítom.
  • Seaweed
    Szep a felni, olyan mintha igazi aluminium lenne :)
  • kbx
    Régi porse:

• kbx
    "sejem" selyem akart lenni
    Nyelvtan sem az erősségem:)
  • Seaweed
  • kbx
    Ezen nem veszünk össze;)
  • kbx
    Lehet, hogy ez a megoldás, gőzöm sincs, és enamel festékeket használok mindig, csak a Humbrolnak szar a sejem lakkja ezért vettem ezt! Nem nagyon szeretem az akrilt mert szerintem lassan szárad!
  • Seaweed
    En se vagyok egy nagy kemai guru (soooot! :D)..de ez mintha igy remlene :P (aztan lehet hogy egy fatalisat tevedek..es majd jol kijavit valaki :))
  • Seaweed
    Olyat is halottam mar oregektol, hogy pl Gunze-ra mondjak hogy lehet higitani vizzel meg alkohollal is....de van olyan aki a viz halllatan kiborul es azt mondja, hogy ha jot akarok magamnak akkor csak alkohollal higitsam...plane ha fujni is akarom...
  • kbx
    Én segghülye vagyok a kémiához, gimiben a kémia tanárunk azt csinálta, hogy dolgozat előtt lediktálta a kérdéseket és a válaszokat, persze hogy mindenki kipuskázta, tehát sokat nem tanultam:)
  • kbx
    Akkor a festékkel van a gond:))
  • Seaweed
    Majdnem, de jo mind2 higitani(ugytudom a desztviz a valamekkora hofokon sterilizalt, az inonkezelt meg valamifele elektrobigyulas kezelessel tisztitott viz...de lehet rosszul tudom :P)
  • Random_
  • kbx
    Az ioncserélt víz és a desztvíz az ugyan az ugye???
  • Seaweed
    Jah ;)
  • Seaweed
    Nem mondok semmi okossagot mert enyi infobol nem lehet..
    Csak annyit hogy nekem multkor egy Gunze akril "belecsomosodott" a 0.30-as duzniju pisztolyomba... nem tudom mitol...pedig nem gagyi festek...(talan tul nagy volt a szemcsemerete...azota azt csak ecsettel...)
    Szoval nem lehet mindet fujni..
  • kbx
    Én a repcsikkel vagyok így, de hát "ízlések és pofonok"
  • kbx
    Próbáltam 1:1-ben, 1:2-ben, 1:3-ban is de köpködi a pisztolyom szal nem értem és nem fed rendesen, mintha vizet fújnék, nem marad meg a felületen, mintha zsíros lenne helyenként pedig nem.
  • Seaweed
    Nekem is...Nascar sokaig a szivem csucske volt...ezert is ez keszult el es nem egy akarmilyen auto ;) (Persze az akkori szinvonalamom keszult...de ezzel nem torodok ;)
  • kbx
    Nekem tecccik:)
  • Seaweed
    Jah hat P-47 azert mer az ujdonsag a nagy maketezzo lapokrol (es jol nez ki, tehat itt a helye)
    Su-7 mert azt csinalom...
    van meg kerdes? :DDDD
  • modellmaker
    Azt tom de a repcsik is a netről vannak. Nem?
  • Seaweed
    En nem keszitek autot :) 1 autot keszitettem ugy 7 eve, hogy kiporbaljam magam abban is:

• modellmaker
    Egy próbát megér. VAgy valami más arányt próbálj meg desztvízzel.
  • kbx
    Lehet hogy majd kipróbálom de kifejezetten a lelkemre kötötték, hogy desztvizzel higítsam
    Ki érti ezt?
  • kbx
    Most hogy írod a deltaszárny beugrott! a méretekkel nem vagyok tisztában...
  • modellmaker
    Autó nincs?
  • Seaweed
    Haaat...nem deltaszarnyu, kb 2x akkora :)
    (Su-17/22 nek az "ose")
  • modellmaker
    Próbáld meg alkohollal.
  • kbx
    Tökre úgy néz ki mint a Mig 21-es! Biztos vannak különbségek, de nekem egyforma:)
  • Seaweed

• kbx
    Nem ismerem ezt a gyátót, ha csinálok háborús cuccokat akkor is harcjárműveket, azok meg általában Tamiya, Italery v. Academy...
    1 repülőm van, egy Mig 29 UB de az is Academy!
    Más: te ismered a Lifecolor festékeit, met nekem van egy félfényes lakkom és azt mondták nekem hogy desztilált vizzel higitsam, de nagyon köpködi a szórópisztolyom, pedig kb 1:3 arányban higítottam, és még a felületen sem marad meg rendesen! szerinted mivel kéne higítani?
  • Seaweed
    Hat KP a gyarto...ez sok mindent elmond :P
    Foleg illesztesek, torzsfeklapok szintbe csiszolasa, orrgyuru...es meg nincs fent se a stabilizator se a szarnyak..ott is lesz vagy 20 oranyi csiszolgatas.... ;/ (Mer hule japcsik nem gyartanak ilyen tipusokat...pedig egy Hasegawa-ban jobban esne...vag legalabb egy Trumpeter...)

• kbx
    Engem ugyan nem:P
    Mit tömítettél? A panelvonalakat?
  • kbx
    Hát ez szép, nem kevés munka lehetett vele!
  • Seaweed
    Elkezdtem fojtatni Su-7est...mot tomitettem es csiszolom... (mar ha egyaltalan erdekel valakit :P)
  • Seaweed

• kbx
    Van benne valami!
    Úgylátom kedveled a kihívást, előb megcsinálod aztán összezúzod a makettet:)) A Civicet én viszonylag gyorsan megcsináltam, de a belsejével én is elszarakodtam, volt mit feljavítani benne...
  • Jagi
    Nem tudom mikor lesznek kész.
  • Jagi
    Ez így jött össze. :( Pedig nagyon zsír a mitsu. Különösebben nem is kellett volna foglalkozni vele. Nameg áltálánosan itt mindenki időhiányban szenved...