69150
-
Nem 100%-os megoldas, es nem is jo mindenre termeszetesen, de a temaban egy jo cikk:
http://www.rlm.at/start_e.htm?cont/thema03_e.htm&1 -
Van egy 1:10-es autóm arra kellene pár matrica (logok, ábrák, minták) Az egész egy A4-es lapra ráférne szerintem.
Lenne benne fehér szín is sőt szerintem csak az lenne. -
Figy nem igerek semmit! De penteken talakozok az illetovel, es ha nem felejtem el, megkerdezem hogy es mint mehetne ez.
(Mondjuk ehhez nem artana tudni hogy mit akarsz kinyomtattatni!) -
Tudom, hogy ilyen drága mert cégnél naponta 5-10 plakátot nyomtat haverom most főleg mert valami konferencia van az egyetemen.
Én arra gondoltam, hogy A4 matrica alapra mintát fehéret lehetne-e kedvezően mert modell kocsira kéne bár nem életbevágó csak érdeklődök. -
Szerintem csak nekem, mert ebbol el...multkor mikor az ajanlgatta hogy viszek kepet es o nyom nekem szivesen plakatot, en balga rakerdeztem hogy amugy mennyiert nyom amugy pl egy A2-es plakatot amirol beszeltunk az en esetemben... hat kb olyan 15 ropira jott volna ki...igen jol latod 15.000 ezer forint! (bar teny hogy idojaras allo, fenyallo...es kurva jol nez ki...de hat egyedi es ez epp eleg...)
(edit: hopp elneztem es eloszor A-0-ast irtam, amit ugyancsak le tud gyartani, de csak darabokbol, A2 a max meret ami abbol a nyomtatobol kijon (de lehet A-1-s oszinten ezt nem tudom, A2-3-ast lattam mar kijonni belole...az egesz gep kb 4 meter szeles...nem nagyon melyedtem bele..jo nagy boszme dog :) -
Hmm pici pézé tudnál csináltatni matricát? Vagy csak neked hajlandó az ismerősöd?
-
Persze az is mint mar megszokhattak azok akik akarnak, hogy nekem van ismeretseg, tudom mire kepes a gepeivel, fel is ajanlotta mar tobbszor hogy csak szoljak segit....de meg soha nem kellett igenybe vennem...
Ellenebn tudom ha az embernek valami kell, szite biztos hogy a kornyezeteben senki se foglalkozik olyan temaval...ez is egy jokis torveny lehetne :) -
Jo-jo elnezest...csak ugy is ertelmezheto amit irtal hogy en ugyan soha nem tudom ezt kisipari keretek kozott kivitelezni!
Marpedig igy ez ebben a formaban nem igaz! Meg ha segitseget is kell igenybe vennem.
En nem haragszok, csak ugygondoltam hogy nem tellejesen helytallo amit irtal! -
Hat nem is mondtam hogy egyszeru gepezet...2 ember se szaladna el vele :DDD
Persze az ismeretsegol sok minden megoldhato...dehat azert merjuk fel hogy mi realis maszek otthoni szinten es mi nem..ne akarjunk 0.5 mikronos feliratot kesziteni otthony 100-as szoggel :DDD (Meg ha ez eros tulzas is :P) -
Én nem akarok veled összetűzésbe kerülni te vagy a legnormálisabb a fórumon ezért is nem értem miért kellett a torkomnak ugrani. :( Szerintem koránt sem olyan egyszerű ez a kérdés mind ahogy neked mert másnak nincs olyan ismeretsége. -
A fórumon lévő szöveget nem tudnád kivágni belőle soha. Egy modellen pedig nem mindig nagy mm vastag betűk vannak hanem pl. a sportkocsikon apró szövegecskék amelyek a szponzorok vagy egyéb feliratok. Az én RC modellemen is olyan szövegek vannak amit nem tudnál kivágni pedig az 1:10. -
Én is találkozok napi szinten és használo színes tintasugaras plottereket és színes lézer nyomtatót, de egyikbe se láttam még fehér színt. Pedig ezek nem régi cuccok nincsenek egy hónaposak vadi újak és nem pár millába kerültek.
Persze ettől még tuti van, de szerintem az nyomdai gép és nem olyan amire Jóska vagy Pista tud magának fehér szöveget nyomtatni.
De nem vitázok akinek van ismeretsége az meg tud mindent oldani csak arra gondoltam nem mindenki van ilyen ismeretség közelében. -
Nah de a legegyszerubb:
fabulis.hu=>matrica (altalanos)
es mar ot is van a lezernyomtatohoz es vagy tintasugarashogy valo nem atlatszo (az is van ott) hanem feher lap... ranyomtatod korvanalat annak amirol szo van korbevagyod es kesz is..1600 pezbl meg is van... -
Miert mi bajod a feher szin nyomtatasaval? (En nagyon sok KOMOLY nem home hasznalatra gyartott nyomtatot lattam mar munkambol kifolyolag, ami tud feheret is nyomtatni! Pl egyik ismerosnel a "plotter" (ami mellsleg A3-as meretu FOTO minosegu plakatot kb 10mp-alatt nyomja ki!!!), de inkabb nevezzuk nyomtatonak, mert nem a klasszikus HP plotter elven mukodik...szal abban a nyomtatoban van feher tinta tartaly! -
Nekem nincs semmi bajom nem én kaptam föl a vizet. Sajna az én tudásom megált a matrica nyomtatásnál ezért is érdekes számomra a fehér színnel nyomtatás, de akkor a megoldás megvan. -
Kezdesnek itt egy ceg aki arul (amugy fabulisban is lehet kapni ha jol tudom matrica lapot) matricalapot, ok bizonyosan nem nagypeldanyszamban gyartanak, es tudnak is segiteni szerintem...
http://www.had.hu
(Mindenesetre en anno kimaradt matricalapbol, lakkozasal/sablonfestessel csinaltam 1/72-es matricat (KFOR felirat), ami nem volt nagyobb 4mm-nel, es elfogadhato volt...de van aki nem is csinal matricat hanem sablonnal egybol a feluletre fujja az alakot.) -
Héhéhé! NEhogy összevesszetek már! -
Azért más a bármilyen színű matrica és a fehér. Szerintem de lehet, hogy ebben is tévedek. -
Ja hát más kérdés ha van az embernek egy levilágtós ismerőse. Szerintem a kérdés arra szólt mivan ha nincs? Mert szerintem az emberek többségének nincs. Nem kiokítani akartalak szerintem ezt te se gondoltad. -
Az rendben vagy hogy te mit hiszel, en meg tudom hogy en mit tudok szamitogeppel megcsinalni es levilagitos ismerosoknel kivagatni..
Errol enyit es slussz passz...az ember segiteni akar es meg elkezdik okitani.. hat LOL.
(Szerited akik hazilag/kisiparilag keszitenek matricakat, azok otthon egy kesz offszet sort tartanak a hatso feszerben?! vagy a duppla garazsban?...) -
Hát azért megnézném hogy csinálod meg. Sablont se könnyű ilyenhez csinálni. Feliratokban figurákba gondolkozz ne nagy felületekbe. Apró szöveget meg nem hiszem, hogy szépen ki tudnál vágni sablonból. -
Ah van benne valami. De ha egy feleirat kell, ami max mm vastag? -
Hat ugyanugy ahogy kesztenek barmilyen mas matricat...
pl matricalap azert nem art hozza, de mar meglevoket is fel lehet hasznalni, lelakkozod par vekony retegben es rafested/fujod sablonnal amit akarsz..
De mondom lehet venni matrica lapot es ugy konyebb.
-
Egy fejtörő: Hogyan készítsünk fehér matricát? Mármint mondjuk egy írást hogyan lehetne elkészíteni matricának? -
Sziasztok!!!
Ma kaptam meg ezt a makettet,ugyhogy ezt is elkezdtem. eddig 3 makett van már nálam is elkezdve:)
-
-
-
-
-
-
-
Ez tetszik, jól nézne ki a gyüjteményemben!
Csak a 105 Eurós ára nem tetszik:(( -
Hi ^^ -
Hi! Képeket is! :) -
UP -
Reggelt :S -
Elvileg igen,de gyakorlatilag nem :S -
-
1 olyan Tie-Interceptort én is összeraktam. Jó bonyolult volt
-
Álítólag jó de nem tudom mert én csak olajosat használok!
OK, kipróbálom!