69150
-
Zsír az órarended...:)
-
Ja, korrigálom: most
Amúgy összességében nincs a stukával nagy bajom. -
Köszi - igen, lényegében semmi más értelmes dolgot nem csináltam ma, mint maketteztem. :D A teknőt összeragasztottam, ami relatíve hamar megvolt, jobb dolgom nem lévén, így már kapta is a pofájába a festéket. Most jön azonban a neheze.
-
Elmör #19139 Én meg megpróbáltam, hogy a fújás eltűnteti-e a csíkos festést, de igaza lett Seaweednek, nem lett jó, bár ha talán ráküldenék még egy réteget már elfogadhatóbb lenne, de mindegy, le fogom vakarni a festéket róla, aztán már fújhatom is.
-
Elmör #19138 Akkor jó ütemben haladsz!!
Gratula!
-
Elmör #19137 A Stuka az tényleg nem sikerült, viszont a tank elmegy. A katonákra ismét a Stukát dobta be, nem jól linkeltél!! Te kis link! 
-
Nah, a délelőtt folyamán összeállt a Pz.-m páncélteknője, és megkapta a homokszínt is. Holnap valószínűleg nekiállok összerakosgatni a futógörgőket, illetve ha már megszáradt a teknő, az olajzöld álcacsíkok is rámehetnek, legalább egy kis lelki nyugalmat ad a futógörgők között; a jövő hét pedig valószínűleg az általam olyannyira rühellt lánctalpazgatással fog elmenni. Aztán jöhetnek a lényegi dolgok.
-
Wirbelwind
Stuka kabinKatonák
Főleg a német terepszinezése nem tetszik mostmár... -
nem rád céloztam, hanem magamra. MIndjárt mutatom -
Elmör #19133 Jah!
-
Jobban megy mint a makett festés... -
Elmör #19131 Általában így töltöm magamba az okosságot (a kocsmában)
-
Elmör #19130 Tudsz rajzolni nem mondom! -
Elmör #19129 Hiába az ember mindig tanul valamit.
-
Elmör #19128 Ahha!
Igen én a tégelyből szoktam csinálni, abba szoktam csepegtetni higítót. Tudom, mert olvastam, hogy ez így nem jó, de eddig mindig valahogy kiment a fejemből, hogy akkor nem onnan kellene, meg nem is gondoltam, hogy úgy rossz lesz. És mi van akkor, ha mindig veszek ki egy-egy adagot de az alján marad a sűrűje? -
Csak pár baj van vele. Majdnem 1 hetem rámanet olyan szar lassú volt a scanner. Még 1X nem. Másik nem az enyém volt, utolsó havernak már nincsis meg... -
Ezzel csak egy bajom van, ahogy elfogy a festék és újrakevertem 2(színből) valamiért már nem ugyanaz az árnyalat volt (talán leülepedett addig a tartályban vagy nem tudom) pedig mennyiség adott volt hála a pipettának.
Az a táblázat engem is érdekel mert nekem az is elveszett. Pedig még xls-be i átírtam kibővítve :( -
Ehh bazze :D Skanneld ujra ;) -
csöppet sem voltam ideges áááá -
Lehet azzal festeni..nekem is van olyan..pl lakkozasra tokeletes.
De nem! Az ecsettel festesre gondoltam! Azt nem szabad a festekes tegelybol/tartalybol csinalni mert azert is lehete csikos!
Pipettaval egy kevero vagy barmilyen mas edenybe/tegelybe/tartyakba kiveszel egy adagot* es azt higitod. A hurkapalca nem jo megoldas! Uveg edeny a legpraktikusabb. Annak az oldalan keveres kozben jol megfigyelheto hogy hogy terul a festek!
*: volt egy tablazatom (elvileg meg is van meg valahol, de azota fejben orzom, mert hasznalat kozben megtanultam), hogy melyik festeket kb mekkora aranyban kell higitani mind ecsethez, mind fujashoz! Ha suru a festek CSIKOS lesz! -
Az egy rakás fos! csak a haver pc tuningjához szoktam használni, mert annak nem kell olyan precizitás. Nagybátyám szórópisztolya, na az szerszám. Igaz ő szobafestő/autófényező -
Elmör #19121
-
Én beszkenneltem az egész szóbanforgó sorozatot, csak 1 véletlen formázás folyamán (dosban nincs ntfs
) elveszett legalább 30 komplett újság.
-
Elmör #19119 hívják, nem hívjék, arrgh! -
Elmör #19118 A fújást kérdezed?
Azt egy revell airbrushal csinálom, ami nem kompersszoros, csak sima kis palackos, ami egy idő után kimerül. Szóval ilyennel. Ezt hívjék tartálynak? -
Igen én is azt láttam, azért kérdezetem. -
Elmör #19116 

-
Te tartalybol festesz??????????????????? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Egyszer ujraepitettem egy Panavia Tornadot amit osszrakva kaptam hianyosan (pl futomut nekem kellett legyartani, kerekek szerencsere megvoltak). Szettortem es ujraepitettem..ez kb 10 eve volt 6 honpig tartott (kozben sok mas makett is elkeszult mellette...akkoriban suli mellett csinaltam...), es egeszen jo lett!
Mellesleg lehet am nagyon szepen festeni ecsettel is...en is az elejen azzal csinaltam minden makettem..sot volt hogy fujtam de a terepfestest kodolve ecsettel vittem fel! Meg kell tanulni..akkoriban volt egy jo cikksorozat a Modell es Makett-ban, makettepito abc neven. Abban nagyon jol le volt irva hoyg kell ecsettel festeni! Onnan es a meg regebbi (kb 20 eves) Modellezes-ben megjelent cikkekbol tanultam en is meg! A kulcsszo "HIGITANI", es "jo ecset"! -
Elmör #19113 Autókban szerencsére lehet olyat venni, amit nem kell festeni, majd kipróbálok egyet. Azaz a kasztnit nem kell, a többit igen. -
Elmör #19112 Ez az Italeri Hummerjére igaz, a Desert Patrolt építem. -
Elmör #19111 Zsírtalanításhoz használtam, persze nem közvetlenül a felületre öntöttem, hanem rongyra. -
Elmör #19110 Úgy értettem a perforálós dolgot, hogy a gyártó egy darabot vagy 6-7 helyen is csatlakoztat az öntőkerethez, tehát sokkal nagyobb az esélye, hogy eltöröm levágás közben. Egyébként ecsettel is lehet festeni, csak most nem sikerült, bár nem értem miért. Jól felkevertem a festéket még egy kicsit higítót is adtam hozzá, hogy tényleg jól lefollyon a hurkapálcáról, aztán meg az ecsettel nem pacsmagoltam, hanem lendületesen egyirányba és nem vissza-vissza festettem. -
Hat ami megmarta azt a dobozt, szinte biztos hogy megmarja a maketted is... -
Elmör #19108 Van olyan erős higítóm, ami még a viszonylag vastag rámásdobozt is kimarta, bár azért talán a makettet nem b*szná szét. -
Hmmm, nem ertem ezt a "perforalni" dolgot.
De azt kijelenthetem hoyg en egy makett epitese alatt mindig azt varom hogy "festhessem mar vegre"
...rendes felszerelessel- retuspisztolyal, kompresszorral telljesen mas dolgozni! Kesz elvezet! Egy gaz van benne: a vegen a takaritas..de rutinbol az is gyorsan megy egy ido utan.
-
Elmör #19106 Hát ez eléggé durván hangzik... -
Elmör #19105 Minél több makettot csinálok, annál inkább rájövök, hogy ez a festés dolog nem nekem való. Meg azt sem értem, hogy egyes alkatrészeket miért kell 500 helyen az öntőkerethez perforálni??
-
Felesleges...elarulom ha mar osszepacsmagoltad semmi jora ne szamits!
Elmesz haztartasi boltba veszel si-ti-t es lemaratod vele a feteket, vagy fekolajjal mint azt nemregen megtudtuk!
De ha a kabin ki van festve akkor az is oda lesz...ergo tord szet, darabokat tisztisd le, majd ujra rakd ossze. -
Elmör #19103 Ja, köszi!
Csak a gond, hogy már egyszer csináltam ilyet, és nem igazán tudtam a festék 100%-át eltüntetni, szóval lehet, meg kellene próbálnom fújni egyet, aztán ha akkor is csíkos akkor tényleg leszedem.