69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • heystumafly
    jaa,lol
  • Punkerwork
    az csak a kaszni :)
  • heystumafly
    35 dollár az kurva olcsó!
  • heystumafly
    ez kurva jó!
  • Jagi
    Na, erről beszéltem! :DDDDDDDDD
  • zolle
    nem tudjátok véletlen hol lehet olyan festéksprayt kapni amiet a graffitysek használnak és RAL7021 (schwarzgrau) színű?
  • Punkerwork
    vannak még poénos emberek:

• Punker
    ennek nem kell pálya :)
  • Glpetyus
    reggelt
  • Csoder
    hűű, ez naon jóóó, főleg mikor kiáll kétkerékre. az nagyon ott van, nem gyenge :)
    lennn egy ilyenem tuti gyártanék egy pályát hátul a kertben :D
  • Elmör
    Hú mennyi komment!
    Pedig csak 2 napra mentem le a Balcsira...eléggé szerencsés időnk volt, itthon meg esett az eső. Ezek a kis quadok nagyon bejönnek, meg is néztem a videót, és az igaz, hogy csak 35 dolcsi egy ilyen?? Ahhoz képest eléggé megy meg ilyesmi.

A revell kezdőpisztolya van meg nekem is, szerintem kezdésnek nem rossz, attól függ milyen szinten akarsz makettezni, nekem elég, nem hiszem, hogy fogok másikat venni. Esetleg Tamiya sprayt, sőt biztos.
  • LSL
    TE ne azért dobd ki, mert ÉN nem tanultam meg vele, hanem, mert NEKED nem lesz benne örömöd, csak szidni fogod. Hogy miért azt már olvashattad a #20766 hsz-ban... És ÉN azért mondtam, hogy TE dobd ki, mert olyat kérdeztél aki próbálta.
    :DD

Amúgy persze a te dolgod hogy mit csinálsz vele, csak túl sok hibája van, h igazán érdemes legyen vele szesződni. Ennyi.
  • Punker
    ez kell nekem, a videot nézzétek meg :)
  • fifi
    na most, hogy TE nem tanultál meg vele az egy dolog... de azért nehogy már emiatt dobjam ki! én sem ezzel tervezem az életemet, de kezdésnek jó.
  • LSL
    Én azzal nem tudtam megtanulni fújni, szal azóta sem tudok, egy jobb szettel már rég makett őrült lennék, így gépezek...
  • Seaweed
    Hat azert kezdonek jo az!
  • LSL
    Ilyen sajnos. Mostmár le sem fújom.

Seaweed: :D Hát ja ez saját tapasztalat. Alsótartályos -> szarul keveredik el benne a festék és sok kell belőle, a fej ocsmányul szór -> 3X is át kell vele fújni a felületet(persze mindig megvárva amíg az előző megszárad), és még köpköd is, kis felületre alkalmatlan, ha nem kompresszorral hajtod meg akár neki se állj.

Még jó, hogy nem maketton próbáltam ki mert akkor törtem zúztam volna. Most gyűjtök türelet és pénzt jobb cuccra. (Fránya bulikra mindig elmegy)
  • Seaweed
  • LSL
    Ezt én is olvastam. De attól nekem sem lett jobb ecsettel fesve a makett :D
  • PrasCo
    Auch a Panzerkeilt néztem át, mint forrást. :) Hiszen épp ez írja:
    "A minta alakját és szín-összetételét az adott harcjármű-szakasz szakaszparancsnokának kellett meghatározni az adott hadszíntér adottságainak megfelelően. A fent említett három rejtő-szín 2 illetve 20 kilogrammos kiszerelésben, viszonylag sűrű, paszta-szerű álaggal érkezett a csapatokhoz. A hígításához rendszerint benzint, vagy vizet használtak. A hígítást követően hordák fel az álcázó-mintákat a gyárból sötét-sárgára (Dunkelgelb - RAL 7028) festett állapotban frontra érkező járművekre. Az alakulatoknak adott viszonylagos "szabadság" festési sémák százait hozta létre: szinte nem létezett két egyforma jármű."

A grafitpor-tippet pedig köszönöm, az első adandó alkalommal kipróbálom. :)
  • LSL
    Dobd ki...
  • LSL
    KOpásokra használj inkább grafitport, sokkal élethűbb. Foltozással kapcsolatban nem tudok mit mondani, ha az összeállítási útmutaó szerint olyan...
    '44re már lehetett akkora káosz, hogy minden szakasz maga döntött milyenre festi és mivel.
  • fifi
    na én meg pont most vettem egy belépő szintű Revell pisztolyt... tanulni apám szerint jó lesz. van valakinek vmi tapasztalata vele?
  • PrasCo
    Köszönöm, valahogy nekem is volt egy olyan "érzésem", hogy nem elég híg. mégis belekezdtem. :) A zöld-barnával kapcsolatban annyit találtam, hogy nem létezett szabvány, lényegében ki volt utalva a festék a csapatokhoz, és a "helyzetnek megfelelően kellett alkalmazni" a homok alapszínre. Az összeállítási útmutató festési sémája valamivel "cikornyásabb", de ott is fedik egymást a csíkozások. A kopásokkal meg mindig megszaladok, francba vele. :D A torony peremét a légvédelmi géppuska állványának csúszása miatt koptattam le, de így utólag ez is dőreség volt, mert annyit, 360°-ban nem tekergethették a pistát. Na meg a búvónyílások, igen... :-\
    A szórópisztoly pedig tervbe van véve, de az megint egy nagyobb lendületű kiadás lenne, úgyhogy az hosszútávra van elodázva. :)
  • LSL
    Pár meglátás: Jobban fel kellett volna higítanod a zöldet és barnát, a csíkok ha jól emlékszek nem kereztezték egymást, és végül, túl sok a kopás. Főleg a torony , a vezető és rádiós kibúvónyílásánál. De jó úton haladsz. Próbálj beszerezni szórópisztolyt, azzal jelentős javulást érhetsz el a műveidben ha belejössz.
  • PrasCo
    Neeem, mint látod, még nagyon az alapszintet taposom. :D Dioráma?... Addig még kell ennek pár év. :) Inkább még olyan "tanulópénz"-nek fogom fel, bár azért ebben már jóval több munka van így is, mint az előzőekben. :)
  • DJ Skyline
    hát attól függ...diorámára teszed majd??
    én a harcjárműveimet csak saraztam,meg rozsdásítottam...tegnap óta ígérgetem,hogy csinálok új képeket!:DD
    de a gagyibb képeket megtalálod a gallériámban róluk
  • PrasCo
    Fújjam? Az nehéz lesz. :) De lakkozás meglesz, csak addig nem akarom, amíg nem szóltatok hozzá. :)
  • DJ Skyline
    matt lakkal mindenképpen fújd át,mert így olyan mintha egy vödör vízzel öntötted volna le
  • PrasCo
    Én meg azért vagyok elkámpicsorodva, mert egy deka higítóm(!!!) nincs, és 25 kill-o-méterre van a legközelebbi. :D
    Egyébként a Panza most így áll. (nem fikázni a fotót, siettem)
    Íme Esetleg valami tipp, hogy hogy érdemes továbbindulni? Koszolni, porolni, weathering-és-a többi de hogyan? :)
  • DJ Skyline
    itt Pesten is kezd eléggé lehangoló lenni a kínálat...
  • Csoder
    Ezzel valahogy én is így vok
  • LSL
    Nálunk meg olyan szar a választék, hogy ami kell sosincs. igaz már egy éve nem volt türelmem festeni, mert nagyon macrás kipakolci, aztzán ha kész eltakarítani. Ja és a pisztoly is ami van az is egy rakás */[³g szal kedvem sincs. papírmakett jó volt.
  • Jagi
    Az ezüst festésen nem. Az olyan amilyen. A nagy felületet valahol mindig elQrtam anno a repcsiknél)

A polírnál esetleg de ebben KBX és Gero a királyok, ők biztos vágják.
    Én csak lakkozni szoktam. A kettőt együtt még nem mertem próbálni, csak felvetettem, mint lehetőséget.

Most revell festéket veszek, de a Testors ezüstjét nagyon szerettem,
    kár, hogy már felénk nem lehet kapni. :(
  • LSL
    Egyszer még kezdő koromban kipróbáltam, jól el is csesztem. Azóta nem volt rá szükség. De azért egy ekkora felületnél elég sok buktató van. Szal azt mondod lakk segít?
  • Jagi
    szerintem sima pol.ezüst, vagy egy sima tamiya ezüst (szóval nem humbrol kategória) Bár sztem mindent polírozhatsz ha előtte lakkozod
  • LSL
    Ebéd és tízórai közti nasi....

Amúgy az a messzeren sima polírozható ezüst v valami hiperszuperúgysem leszannyipénzem festék van?
  • Jagi
    Megint ebédszünet, vagytízórai?

tána meg csendespihenő! :D
  • Jagi
    Na ez komoly!
  • Duddits
    NGPeTI! Hát te, itt? Budapestgokartról vagyok én is, tudod.

Hol vettél olyen gokartot? Én is akarok.