69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Jagi
    Most látom, helyesbítek: pisztollyal ritka mikor egyből sikerül (asszem nem is volt olyan, fő az óvatosság.
  • Jagi
    Nálam ez változó: van ami egyből fasza, van olyan, hogy 2,3 fújás (sprayvel is)
    de az s2000-em (R.I.P.) 5-6-szor mentem át. A metál fény nem akarta az igazságot.
    sztem festéltől függ.
    Figyelem, jó tanács annak aki sárga autót akar csinálni: Nehogy a Humbrol sárgával csinálja, bűn rossz. Nem rendeltem "másik" típusú sárgát, mondván, hogy próba cseresznye, de te ne tedd...
  • Seaweed
    jah az mas....ugy mar ertem
  • modellmaker
    én mondtam egy szóval is hogy gyári spay-vel fújj 2-3 réteget??? :D az mondjuk kimaradt hogy retuspisztollyal festek.
  • Seaweed
    2-3 reteg spray-vel nem lesz vastag kicsit? Piszolyal fujok siman 2-3 retegben olyat mint sprayvel 1 reteg...bar lehet hogy az en kezembe kerult Tamiya es Humbrol spray-k voltak "szarok"...
  • modellmaker
    HA tudsz perfect angol akkor itt van ez!
  • LSL
    előbb be kell szerezni egy sokkal jobb szóropisztolyt
  • modellmaker
    nem kell tőle félni nekem is sikerült elsőre! az eredményt majd nemsokára láthatjátok is ^^
  • LSL
    Száradás utáni polírozás ezt már több helyen használnom kellett volna...
    Alapozónak mit használsz?
    [köszöni, menti, örül, tervez]
  • modellmaker
    Mielőtt lefestenéd a kasznit átdörzsölöd az egészet vizes 800-as papírral. én folyó csap víz mellett szoktam. ekkor jön rá egy réteg alapozó. ha vmi nem klappol akkor kijavítod és ezt a részt megint lealapozod. ha minden f*sza akkor jöhet rá "szín" annyi rétegben hogy mindenhol szépen takarjon. sztem 2-3 már bőven jó. ha megszáradt (nem akkor amikor már nem fogja meg a kezed hanem kb egy hét) akkor fogod szépen és folyó víz alatt átdörzsölöd 2000-es polírpapírral. (azért 2000-es mert nekem ilyen van ^^ ) persze lehet finomabb is. ez kiszedi a kis szöszöket meg port ami a festés során belekerült, és ha narancsos lenne a felület akkor azt is kicsiszolja. érdemes szabad ég alatt festeni ha megoldható mert ott kevesebb a finom por mint a lakásban. ekkor felpolírozod tamiya compunddal. ha ez megvan lefújod szépen fényes lakkal. megvárod míg ez is megszárad, aztán csiszol és políroz. és gyönyörködik :)
  • Seaweed
    Spray-vel viszonylag konnyu szepen lefujni a kasznit.
  • LSL
    Nem vagyok oda a nascarokért, de ez igen!

Plymouth, meg a Mustang viszont gyönyörű...

Fényezésről meséljetek már, mert engem nagyon visszatart a kocsik építésétől.
  • kbx
    Még egy!!!!

• Seaweed
    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ nah ez MAR DOFI!
  • kbx
    Egy klasszikus!!

• kbx
    Bruce Lee Ford

• kbx
    Örnhárd autó!!

• kbx
    Egy sárga Cuda, vagy egy Challenger, majdnem ugyan az!
  • Seaweed
    ez egy majdnem Cuda :D
  • Seaweed
    A Plymouth-tol csak a Cuda-t tudom megemeszteni...de azt viszont nagyon ;)
  • kbx
    Még Muscle
    Plymouth Sattelite

• Jagi
    Ez nagyon tetszik, főleg a színe! :)

• kbx
    American Muscle
    '71-es Plymouth Duster

• Seaweed
    Kecskemet, belvaros, most sutott ki....de a taft meg mindig tart :D
  • kbx
    ja, az nekem is nagyon teteszik!! valami olyasmi színű mint Gero RX-7-je!!
  • Seaweed
    Nekem csak a szine tetszik..
  • kbx
    Egy másik szép Mustang

• DJ Skyline
    ugyanez csak III. ker. :D
  • modellmaker
    nagyon szép. a színe meg különösen tetszik.
  • kbx
    OK, lássuk!! itt nálunk süt a nap, Budapest II. ker. 10:15 De a Taft még mindig tart:))))
  • DJ Skyline
    úúúúúú ez szép!
  • Punkerwork
    ez tetszik :)
  • kbx
    Egy szép '65-ös Pontiac Bonneville

• modellmaker
    Majd ha kisüt a nap (ez elég hülyén hangzik így a kánikula közepén) lefotózom a Bel Air-t. Ekkora nyomi nem lehet ez az időjárás. egész héten megdöglök a melegbe. amikor kész van az a szar nem sütne a nap. el van borulva. az előbb még az eső is esett.
  • modellmaker
    Van kp makettem is. Az italerit csak példaként hoztam fel hogy nem egy csúcskat. habár az új készletei elég jók.
  • kbx
    Egy szép kis Mustang!!

• LSL
    Airfix nekem is volt, hát nem lett szép a végeedmény....
  • kbx
    Azokat nem ismerem, van egy pár italery makettem(autó, harcjármű) némelyikkel küszködtem!!
  • Seaweed
    Hat azert az Italeri nalam nem szamit a legszarabb kategorianak!
    Epits meg egy KP makettet, vagy egy Airfix-et es tuti az Italerit azutan kobeveseted
  • kbx
    Az sem lehetett egyszerű, az Italery minőségből kiindúlva