69150
-
M Csabesz #64580 Egy kis segítséget szeretnék kérni. 1/72-es német vadászgépet készítek (Horten ho 229), és ehhez akarok hevedereket készíteni. Van erre vmi jó és könnyű ötlet? -
Tök jól néz ki! Csak így tovább! -
-
köszönöm!
a test csíkos kicsit néhol, de majd remélem a többi réteggel már jobb lesz -
Ezek alapján szépem feltudod majd 'díszíteni. -
Szép lett a torony. Nem csíkos ... szép. -
Nagyon jó mai sherman képek a lánctalp is látszik.
Shermanok -
rendben köszi!
tornyon még csak az első réteg -
Nagyon jó a torony!
Szvsz, az a tank színével megegyező legyen. -
Marci7 #64571 Na, így már mindjárt jobb! :)
Szép a torony, nem is látszik, hogy ecsettel festetted... Hány réteg van rajta? -
a lánctalp szélét akkor sötétbarnával csináljam?
a gumi részt azt feketével csináltam kis barnával megspékelve -
2 kép -
de ha szeretnétek, akkor készítek előbb is, csak a makett nem pöpec...:) -
majd a végén csinálom pöpec képet:) -
Marci7 #64566 Egyetértek, tényleg nem sok látszik a képekből... Talán csak annyi, hogy kicsit csíkosan festettél.
Ne haragudj, de nem értem: ha jól tudsz fotózni, a makettről miért csak telefonos(?) képeket láthatunk? -
majd ha felkerült több réteg akkor csinálok több képet, addig nem sok értelme van:) -
A képből nem derül ki semmi. -
Felkerült azelső réteg
szerintem nem lett vészes:) -
na felkerült az első réteg, nem volt semmi így elsőre:)
pár óra míg szárad aztán teszek képet, nem nagy mű:) -
Szép gyűjtemény! -
Nyáron/nagytakarítás...
és "puzle"
-
-
Kferro #64558 Így van, most ne foglalkozz vele. A sérülések ábrázolása amúgy is gyakran erőltetett. -
rendben, akkor próbálkozom délután!
illetve mielőtt festek.
tudom, hogy mondtátok, hogy most ne akarjak elsőre nagyon részletes munkát csinálni, akkor ilyen sérülésekkel készítésével,karcolásokkal ne is foglalkozzak, majd a következőnél? -
Kferro #64556 Nem tudok pontos arányt mondani, mert minden festék más és más. Általában úgy szoktuk mondani, hogy egy enamel festéket úgy kell meghígítani, hogy keverésnél kissé gyöngyözzön a teteje.
-
rendben, köszönöm!:)
1-1 ben próbáljam higítani vagy attól mégjobban? -
Kferro #64554 Nem, közéjük nem kell lakkréteg. Azért kell több rétegben festeni, mert a festéket meg kell hígítanod ahhoz, hogy ne legyen száradás után csíkos a festék. Ezt ugyebár csak úgy tudod elérni, ha jól felhígítod. Ez esetben viszont a festék nem fog kellőképpen takarni, azaz egy rétegben nem lesz elég. Az, hogy ez most 2 rétegben, vagy 4 rétegben fog jól festeni, azt a hígítás határozza meg.
Szóval nem kőbe vésett szám ez a három, lehet kevesebb is (mondjuk ezt nem hiszem
), s lehet több is. Majd úgyis meglátod, hogy mikor takarja a festék rendesen mindenhol a műanyagot.
-
csak simán 3 rétegban fessem le, ezt mondták itt páran ha jól rémlik:) -
Kferro #64552 Most hirtelen nem ugrik be, melyik az a három réteg?
-
nem mondassz durvát, én is igy gondoltam, azért is próbáltam ki a belselyében.
irtátok, hogy 3 régetben fessem le.
közéjük kell lakkréteg vagy csak a 3. ra? -
Kferro #64550 Durvát mondok, de az a véleményem, hogy egyelőre ne foglalkozz a tökéletes színhűséggel. Azzal fesd le, amelyiket a szemed helyesebbnek látja. -
ki fogok tartani, úgynézki, nagyon tetszik ez a szöszmötölés:)
hacsak a festés el nem veszi a kedvemet:)
kipróbáltam a két zöld színt a test belsejében. revell 363 és szintén revell 68as.szerintem a 363 as korrektebbül mutatna rajta, bár nemtudom, hogy revellből pontosan melyik szín kéne. mert tamiyaban adja meg az olive drab színt. -
Kferro #64548 Viszont ha kitartasz a makettezés mellett, akkor előbb-utóbb be kell majd szerezned mindenféle szerszámot, így fúrókészletet is. -
az igen, szép lesz:D köszi! -
Kferro #64546 Fogsz egy injekcióstűt, s azzal kifúrod. -
na belefutottam az első cumiba:)
a gépfegyver tartóját akartam feltenni a toronyra, de nincs lyuk ahová illene, ill ahol lennie kéne, érdekes, nincs sajnos ilyen fúróm amivel ilyen picit lehetne csinálni. ötlet?:) -
Dragon 2013 katalógus -
Szárazz próbát ne feledd, pl. gumigyűrűvel, blue tack-el fogasd össze és úgy nézd körbe, hogy illeszkedik e. -
Kferro #64542 Magukat a törzsfeleket elegendő befolyatni. Azt nem tudom, hogy összeragasztás előtt mit kell beragasztani a törzsfelekbe, lehet, azokhoz jobb a sűrűbb ragasztó, de ezt neked kell látnod. -
Jól van nna :) eddig 1:35-be csináltam mindent.
Elég befolyatni? Ne kenjem le a darabokat egy sűrűbb ragasztóval?