69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • DJ Skyline
    na ezt kerestem

ez a megoldás tetszik,lehet ezt fogom alkalmazni majd a tigrisen
  • kbx
    Ja a második az jó, de nem biztos hogy volt afrikában!
  • kbx
    Az király!! Én most csinálom az RX-7 Motorháztető belső oldalát!
    AHHHHHHHHHHH
  • Seaweed
    adok hozza egy linket femlanctalphoz :)
    http://www.friulmodel.hu

(modnjuk 27 euro szal nem olcso..)
  • DJ Skyline
    pl ilyen festést nem láttam!

ezen látszik,hogy sivatagi hadjáraton is részt vett szvsz

itt a kopás jól látszik

majd teszek még csak meg kell keresnem!:)
  • DJ Skyline
    azt tudom olvastam,meg képeket is láttam róla!:)
  • Seaweed
    Hat amit en tudok a temarol, az az hogy nem voltak gyarilag teli festett harckocsik...hanem ecsettel/sepruvel de a legtobbszor tabori korulmenyek kozott, feherrel "bepacsmagoltak" a jarmuveket...alatta meg ott volt az eredeti alcazofestes..
  • Csoder
    Azt majd vedd figyelembe, hogy a téli álcázó festést akkoriban meszelték, és az hamar kopott.
  • DJ Skyline
    nekem már csak festékek kellenének és eltudnám kezdeni a maketteket!:)
    na meg 1-2 ötlet,hogy hogyan fessek téli tigrist!:C
    láttam olyat is,hogy lefesti a hagyományos terepszínre,majd lefújja fehérrel,de olyat is ami csak fehérrel van fújva...
  • geronimo77
    igen de hát mit is várhatnánk kishazánktól aki pályázik a legdrágább ország címére :)
  • Seaweed
    Ahham (ha jol nezem szamotevoleg nagyobb nalunk az afa mint az unioban...)
  • geronimo77
    Most már igen. De viszont most már a drágább oszlopot kell nézni az EU-s boltokban, mert már ott kifizeted az áfát.
    Egyébként a ván csak 8% ha jól tudom, az áfa a sok.
  • Seaweed
    Hat akkor csak jol gondolom en, hogy jobb nekem az uniobol vam meg egyeb hercehurca nelkul rendelni....!!??!!(plane videkikent...kinek van kedve pestreszaladgalni a vam miatt) (persze hozzateszem, ami engem erdekel azt megkapani europaban is...)
  • DJ Skyline
    20 Euró????????????????? az van vagy 5000,-
  • geronimo77
    Faszán alakul. Ma lakkoztam az idomokat. Még 1-2 réteg lakk és polírozom. Addig talán az apró részletekkel is végzem. Már szinte biztos hogy kész lesz a versnyig. Aztán irány a Promodel :)
  • geronimo77
    Az attól függ hogy az eladó hogy adja fel a csomagot. Ha ajándékként (törvénytelen tehát nem nagyon hajladóak rá) akkor valószínűleg átjön a vámon hacsak nem ragasztranak kívülre számlát. Ha ker. áruként jön akkor szinte biztos hogy lekapcsolják a vámon. Attól is függ hogy kinek a nevére jön. Egyik haveromanak egy időben gyakran rendeltünk amerikából. Gondolom a vámosokank szemet szúrt hogy 1-2 hetente jön neki csomag és az utóbbi időben az összes csomagját megnézik. Sajna az únió óta únión kivüli csomagra azt hiszem 20 EUR a vámmentes határ ami elég nevetséges. Régen únión belülről jobb volt mert megvetted MWST (áfa) nélkül és ha rendesek voltak akkor ajándékként küldék és itthon sem kellet vámot fizetni.
  • Seaweed
    np
  • DJ Skyline
    thx megcsináltam!:) igaz ahogy leírtam,mert amíg javítottam a banner linkjét addig nem láttam,hogy adtad a képt'!:D
  • Seaweed
    http://kepfeltoltes.hu/050830/pro-banner.jpg
  • DJ Skyline
    ehhh megint beszart az iaro(nincs banner) majd ha megint jó lesz,akkor lementem a bannert,és beteszem a gallériámba...aztán onnan linkelem be
  • Seaweed
    Mondom vagy 8 eve halottam...aztan hogy ujralehet kapni/gyart...

Ertelmezed?!

• DJ Skyline
  • kbx
    Pl. itt egy újdonságuk!!
  • kbx
    Szerintem meg sem szünt!! tényleg ontja az újnál újabb maketteket, és a régieket is lehet kapni!! Ezek autók, a tőbbivel nem tudom mi a helyzet!
  • Seaweed
    jah es ha valkit a valasztek erdekel:
    http://www.fujimimokei.com/
  • Seaweed
    Valami hasonlot en is halottam vagy 8 eve...aztan egyszer hogy ujragyart...
    (Nem tudom..most keresgeltem neten..de csak japan nyelvu irasokat talatam a cegrol..azzal meg semmire se megyek..de lehet becsodolt..bezart, mas megvette a mevet, kliseket, ceget stb (nem tudom, csak talalgatok) es ujrabeinditotta...de a lenyeg hogy en is hallottam errol...)
  • Seaweed
    Most oszinten! Tavolkeletrol hanyszor vamoltak meg, es annak mi a sulya?! ..es hanyszor "usztad" meg?

(Csak mert van egy ismerosom aki kinabbol/japanbol/amerikabol/uniobol szal eleg sok helyrol vasarolgat ezt-azt es mondta hogy van mikor nem kellett vamot fizetnie...)
  • kbx

hogy állsz a mocival??
  • kbx
    itt!Csak dombornyomott kártya kell hozzá!
  • geronimo77
    megyűnt = megszűnt
  • geronimo77
    Így van.
    És kint mindig van minden míg itthon nincs. + más márkák PL Aoshima vagy Fujimi amiről itthon csak álmodnak. Egyszer az egyik makettboltban azt mondták hogy a Fujimi gyár megyűnt. Ehez képet havonta kb. 10 új makettet adnak ki.
  • vass17
    és hol találok japán oldalt, ahol rendelni lehet?
  • kbx
    Mert olyan maketteket lehet kapni amilyenről itthon még csak nem is hallottak!! mega ha többet rendelsz, olcsóbbra jön ki GLS-el, mintha itthon vennéd pl a Tamiya maketteket! Japánban azok nagyon olcsók! Az új Tamiya autók kint kb 5-6 ezer HUF-ba kerülnek, szállítással kb 7-8 ezer, itthon meg olyan 9-10-11 ezer!
  • vass17
    van aki olajfestékkel és ecsettel fest ki egy egész kocsit? azt hallottam hogy van, de hát az a festék szar hullámos lesz!!! A feskéksprayel nem lesz olyan?
  • vass17
    akkor miért éri meg külföldről rendelni?
  • DJ Skyline
    én pár napja raktam rendet az asztalomon...nem tartott sokáig!
  • modellmaker
    Milyen szép rend van már nála! :P

• Seaweed
    Hatez szomoru...
    De en mint vevo jobban orulnek neki ha magyarohonbol rendelhetnem meg (nekem teljesen jo a wargammers.hu is..), mint kulfoldrol...
    Mert ugye kulfoldrol az ember "nagy" pakkot rendel..1 festekert nem fizet a szallitasert majd ketszeranyit mint amibe az aru kerul...

Tehat en nagyon orulnek neki ha kapnanak sok melt, az igenyre..es tartanak a Vallejo festekeket! (Meg az is birizgal bennem hogy most mar magyar szinten illene valamenyire felzarkoznunk a vilaghoz...meg oroszorszagban is 100x jobb a helyzet mint nalunk...pedig a "hulye magyar" hogy lesajnalja az oroszokat!....Szerintem tragedia az hogy van kb 10-20 emlitesre melto bolt az egesz orszagban, ami 80%-ban ugyanazt arulja..1-2 ilyen "elvetemult" mint te, akitol lehet rendel extrabb dolgokat..es meg a 10-20-bol talan 1-2 bolt ahol lehet rendelni "extrat"...de irtozatos szallitasi "hataridovel"....vicc az egesz!)
    (Eskuszom mar bennem is megfodrult hogy csinalok egy ceget es csak es kizarolag "extra", azaz olyan cuomokat amik mashol nincsenek (No Italeri/Revell stb..)...)
  • DJ Skyline
    :)))))))))
  • Seaweed
    "The best fighterpilot for the Navy...SIR YES SIR!" by Top Gun :)))