69150
-
festékpisztoly+szórópisztoly=festékszóró pisztoly :) Ugyanaz a kettő. -
majd beszkennelem...abban le van irva..en sose hasznaltam tul maceras... -
feestékpisztoly az nem olyan mint a szoropisztoly? -
lenne még kérdésem ez remélem gyorsan megválaszolhato!:D
visszamosás? hogy kell megcsinálni?
-
Na kipróbáltam vízzel a festékpiszolyomat. Nagyon zsír! Bár nem tudom ,hogy fogom eltalálni a hígságot. -
huhh hat latom sok a kezdok problemaja..
Azthiszem itt az ideje hogy Skyline gizdakolegaval faq-ot rakassunk a fejlec ala!
Elobanyaszom a regi Modell es makett ujsagokat abban van makettepito abc....scan lesz..
addig is makettinfo=>anyagok=>makettezo abc -
srácok!
Találtam oldalt a festéssel kapcsolatban csak nem értem!
Valaki elmagyarázná értelmesen?
Mert nekem ecsettel meg Humbrol festékkel mindig ugy sikerul h. elég oszzefolyos meg ilyenek. Vagy ha jol sikerul akkor meg tul műnek látszik szoval olyan mintha most jott volna ki a gyárbol. Koszosznak zeretném látni de nem tom mert olyan számomra érthetetlen modon irják le.
Segitsetek pls.
Thx.
-
1/35-özni fogok ezekután. Van még két darab 1:72-esem, aztán veszek egy Academy panzerIV-est. -
Na én léptem aludni
-
hossza=hosszabb -
Ez válltozó, a műanyag színétől, és hogy milyen színt akarok ráfúji függ! legalább 24 órát! Én Gunze alapozó sprayt használok, de harcjárműveknél annyira nem elterjedt! Főleg 1/72-ben nem, szerintem fölösleges!! -
Plusz munka, egyszerűbb a szemenkénti! -
Nekem A2 van, ahhoz is gumi van és hossza mint amilyennek kéne lennie! -
és hány réteget nyomsz rá, mennyit vársz két réteg közt? -
Egy szikével szétvághatod a gumit is, szemenkéntire... -
A1 Italeri -
Ez hülyeség, a szemenkéntit úgy állítod be ahogy te akarod! Milyen leopárdod van A2, Italery??
-
hát nekem van egy leoppardom, aminek gumi lánctalpa van, és sokkal élethűbben fordul, mint a merev ragasztós változat. -
Fekete alapozó sokkal jobbak az árnyékolás miatt. Vallejonak is van fekete alapozója, meg a citadel Colorsnak is. Sokan gyártanak a profi festékgyártók közül. Ismerősöm, aki figurákat fest főleg, több magyar bajnokságot is megnyert, ő is a feketére esküszik, mert az árnyékolásnál sokkal jobb. -
De ezek a fém lánctalpak 1/35-ek!! az más, azt azért könnyebb összerakni. -
Autóknál igen, a kaszni festéséhez, de nem mindig, attól függ hogy milyen színű a műanyag, vagy használtam-e tömítőt.
Fekete alapozóról még nem hallottam, világos színekkel kell! -
Nekem eddig egyszer nagyon regen volt szerencsem egy 72-es harckocsihoz..es kesz remalom volt a gorgokre ratenni a "gumi" lanctalpat..nem is lehetett rendesen!
Szertem is nagy zsam hogy legalabb a forduloknal szemenkenti van 72-ben!!! Ber tuti maxera osszerakni..de legalabb elethu lesz. -
Hát ez az!! Úgy persze, hogy jó! :D Én is szeretem az olyat. De nekem merev műanyag szemekből álló, ragasztani való lánctalpam van, azaz az megsem fog moccani. -
Ja én is így próbáltam, de aztán nem akartam az egyetlen fecskendőmet szétmaratn ia hígítóval, bár nekem is benzin alapú, szal elvileg nem marja szét, majd akkor holnap megnézem.
Alapozót használsz? Mert én azon gondolkoztam, hogy beszerzek fekete alapoózót, és akkor az arnyékolást sokkal könnyebb megcsinálni, meg a festés is sokkal szebb. De nem nagyon találtam seho lfekete alapozót, csak fehéret. -
Álltalában pattintós, vagy úgyan úgy működik mint az eredeti, ezért jó!
-
Én Műanyagról beszéltem, a fém gondolom pattintós, vagy előre össze van rakva. -
5 milis fecskendővel, felszívok 2 egység higítót, aztán 1 egység festéket, majd befogom a végét és összerézom. ennyi, egyszerű gyors praktikus. 1 lehet tisztítani a fecskendőt, de kb 2-3 használat után újat használok! -
Nem értem mi a jó egy 1 centi széles, és kb szemenként 3 milliméter hosszú merev műanyagból összeragosgatni egy lánctalp részletet :( -
Pl amit Skylinenak ajanlottam (extra kiegeszitok koze tartozik...mint az extra maratot rez vagy fem feljavitok) -
Milyen fém lánctalp? Ez is műanyag. -
3 Revell tankom van, mindháron egyenként kell a fordulóknál összerakni, és ilyen kis szar méretben ez baromi macerás. -
Értem én, dolgoztam már mindkétfélével, a "gumit" én sem guminak értettem, de egyszerűbb így hivatkoznom rá. :) -
Hat a szemenkenti femlanctalp nem veletlen nepszeru! -
Nem úgy gumi, mint a befőttes gumi, hanem olyan műanyag, ami baromi rugalmas, és ugyaúgy lehet festeni. Egyébként az összes Tamiya, Academy, stb gyárt gumilánctalpat ad az 1:35-öseihez. -
és hány réteget viszel fel? Illetve, hogyan hígítod? Van valami kis tálkád, vagy, miben végzed ezt a műveletet? -
Úgy, hogy a gumi lánctalpból nem tudsz "fémet csinálni" igazából, a szemenkéntiből viszont bármit és bárhogyan. Ez a makettezés... :) -
sokkal élethűbb, lehet vele szakadt lánczalpat ábrázolni, meg belógást..
'/72-eshez szemenkénti lánctalp?? az nem rossz! -
megszokás kérdése, én jobban kedvelem az olajost, sebbenzinnel higítom úgy gyorsan megszárad!!
Kb 2:1 arányban, 2 higító, 1 festék -
Ja meg aki kitalálta az egyesével összeragaszgatós lánctalpat, annak kivánom, hogy egy osztagyni lánctalpat kelljen összerakni, minden nap... Nem értem, miért nem jobb a gumi lánctalp. -
hig legyen