69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Jagi
    Aha. Lehwt venni kéne megint a pro modellt. Most milyen? Rosszabb esetleg jobb, mint régen. A tartalommal szvsz sosem volt gond, de mégis? Vannak újságok amik nagyon aláadtál a szinvonalnak (nem ide tartozók, régebben vettem a Mórickát is, Csomó PC-s újság sem olyan mint régebben...)
  • Seaweed
    Modmak 2000ben konyec..elofizeto voltam..az utolso szamban vol egy igeret hogy atvezetik az elo elofizeteseket Pro Modell-re..de nem lett belole semmi (meg szerencs e hogy csak par 100 forintom banta)...Modmak igy tunt el a sullyesztoben...
  • Jagi
    Én nem fognék bele... de attól függetlenül lehet jó.
    nem szeretem a zsákbamacskát biztosra megyek. 1-2 ezerrel többért veszek olyat ami biztos hogy jó és nem akaszt ki mikor a belsejét-alját meg a kasztnit próbálom összeilleszteni. :)
  • Jagi
    Milyen régen, nem vettem vagy 2 éve?
    Pro modell volt a MM idejében is asszem.
  • vass17
    revell Ferrari 360 Modena-t rakott már össze vki? A minősége milyen?
  • Seaweed
    Hogy mivan?

(Modmak megszunt regen...Pro Modell van "helyette"...vagy mi a kerdes?!)
  • Jagi
    Valyon B@zmeg.... mi?
    Vajon.
  • Jagi
    Valyon lesz helyette valami? (a Modell& makett helyett)
    Sztem így jó lesz. :)
  • Seaweed
    Hat nem sok kapcsolati pontot tudok a regi Modell es Makett ujsaggal kapcs..szerintem weblapjuk nem volt..
    en is ugy latom hogy korrektul odairjuk hogy mikor es melyik ujsagban jelent meg. Aztan ha netan jelentkezik aki irta es agajai vannak azzal hogy ez fentvan Faq-ban akkor leszedjuk...

Velemeny?

(Megkernem autosokat hogy ok is szegitsenek majd faq-ba mert en ahhoz nem igazan ertek!)
  • Jagi
    Dodsz egy émélt vkinek aki vmilyen kapcsolatban állt az oldallal (ha tudsz címet, mert én nem) Ha megkérdezed biztos nem árt.
    Amúgy sztem nem, de ha lesz FAQ, az aljára belököd a forrást oszt jóvan. De meg szoktzák kérdezni.
    Nem rossz ötlet.
  • Seaweed
    Szerintettek a megszunt Modell es Makett cikkeibol lesz "problemank"(jogi) ha kezdoknek csinalunk belole FAQ-ot?!
  • Seaweed
    Fenyes lakk, matrica-koszolas, matt lakk.

(Megint uj logo? :DDD)
  • Seaweed
    Nem
  • Csoder
    Ezt le is fogod majd lakkozni fenyesre, vagy marad ilyen mattos?
  • Jagi
    ráájt.
  • modellmaker
    majd rakok az öntöttről is. nem tom. akkor felhívom este és megbeszélem vele.
  • Jagi
    Majd az öntöttről is rakhatnál be képet...
    A Malomparkos eseményre a srác meg tudja csinálni? Mert akkor nem kell postázi (megint).
  • Punkerwork
    valaki írta anno hogy neki is kéne F1 modell 1:14-es mint az enyém nos:

"Ha most vásárol HP PhotoSmart 8150 nyomtatót akkor regisztrálás nélkül hozzá kap egy Williams BMW F1-es modellt (mérete 1:14)"

van 1 olyan érzséem hogy 1-2 hét alatt szétkapkodják majd, úgyhogy hajrá :)
  • modellmaker
    :)
  • Jagi
    Szép ;)
  • modellmaker
    kbx! a beígért kép.

• Jagi
    Mint az Airfix makettek némelyike?
    Bár az inkább gumiszerű (1/72 F-117)
  • modellmaker
    ezt megcsinálod 72-ben is? (ez egy hülye kérdés volt)
  • modellmaker
    Hm tökre "dezsavúm" (:D) volt ezeket a hozzászólásokat olvasva. Amikor én ezekkel a roplémákkal találtam szembe magam még nem volt netem. maradt az újság, meg a könyv. "Hobbim a makettezés" címmel. nagyon jó kis könyv az alapokat mindenképpen megtanítja a kezdő makettezővel. most van itt a topicban pár új emberke akiknek kifejezetten hasznára válna. (és nem kezdesz gondolkodni azon hogy hú vajon ki melyik hsz-ben írta le. vagy azon vajon melyik oldalon láttam.)
  • Pontius #24637
    Engem nagyon érdekel!
    Szerintem ide fórumba nyugodtan beírhatod lépésekre lebontva, hogy mindenki (de főleg a kezdők, mint pl. én ) okulhassanak belőle.
    Már régóta figyelemmel kísérem a fórumot és régóta gondolkozom azon, hogy veszek egy makettet és én is megpróbálkozok vele, de főleg a festés tart vissza. Esetleg tippeket is írhatsz, hogy egy jó festéshez mire lenne szükség.
    Egyenlőre csak 2 világháborús repülőgépekben esetleg tankokban gondolkozom (az autók fényezése kicsit elriaszt) szóval ezek festéséhez mi az alap felszerelés?
    Milyen pisztolyt ajánlatok egy kezdőnek, milyen festékeket?
    Előre is köszi
  • Seaweed
    Ha valaki nem erti(angol) es erdekli annak ha kialudtam magam elmaygarazom. Csak jelezze.
  • Seaweed
    Szoropisztolyal. Igen le van maszkolva, majd a legvegen veszem le.

Hogy ezt hogy csinaltam?! Hat lassuk. Kimaszkoltam tetejet, lefujtam az aljat paneleknel feketevel arnyekolashoz. Majd szaradas utan lefujtam a kek szinnel.
    Majd hosszas szaradas utan maszk le - maszk fel alsoreszre. Ugyanugy lefujtam paneleket feketevel, majd szaradas utan az alap barna (sotetebb), majd ennek a szaradasa (ezek min 2-3 napok voltak minimum..de volt 1-2 het is!) utan szabadkezzel egy ceruzaval felvittem a "homokszinhez hasonlo barna" mintainak korvonalat es azt utana szabadkezzel kifujtam. Szaradas..megint par nap. Szaradasok kozben termeszetesen elokeszitettem a festekeket (az also kek kivetelevel, mindegyik tobb szinbol kikevert). ..es most este papirlapos mintaval fujtam fel a zold mintakat.
    Ez eleg trukkos, de marha jo technika! Meg se probalom elmagyarazni! (ugyse menne...mar faradt vagyok)
    Inkabb nezd ezt meg, es mindent megertesz!
    http://www.scalevision.com/videos/scaleworkshopvideobg_5.WMV

http://www.scalevision.com/videos/scaleworkshop_6a.WMV

http://www.scalevision.com/videos/scaleworkshop_6b.WMV
    (web)

panelezesrol arnyekolasrol:
    http://www.scaleworkshop.com/video/scaleworkshopvideobg_4b_medium.WMV

Meg amugy is tessek forgatni Brett Green anyagait! Jo neve van a "szakmaban"(maketteken tul sok-sok kiadvany pl) es a weblapjai is kivaloak!
    http://www.scaleworkshop.com
  • I.C.ram
    Szép nagyon! ilyen terepmintázatot mivel/hogyan csinálsz?

Az ablakot is lefújtad??? Vagy csak maszkolás?
  • Seaweed
    :)))

Kicsomagoltam (maszkbol) a gepet..sok melo van meg vele...most szarad par napig..kozben az aprobb hibakat kijavitgatom..es folyt. kov...
    (A hatterben latszik az A-7E Corsair II allapota is... ;))

• Csoder
    Egyébként mostmár szeptemberben ténneg neki állok makettezni... 3-4 hónap kihagyás után nem árt.
    Rettegjetek, jön majd a Csoder féle sturmtiger dioráma :))
  • Csoder
    Mennyire igazad van :D
  • Seaweed
  • Seaweed
    Ahh ez szimpla lustasag..nem pszihlogus kell neked, hanem katonatiszt
  • Csoder
    Ja, kaptam egy kis kreativitás löketet :D Valahol le kellet vezetni :D
  • Csoder
    Aham, értem, legfeljebb majd beszélek egy psziho dokival :DD
  • Seaweed
    Te mindenapra uj loko?
  • Seaweed
    Szerintem nem (telen en se nagyon maketteztem mert nem ertem ra...elotte meg evekig nem ..de mindig mondtam ha kerdeztek, hogy nem hagytam abba csak pihentetem... )
  • Csoder
    Szerintetek az normális ha egy fanatikus makettező már a nyár eleje óta nem nyúl az ecsethez és nem áll neki dolgozni a makettjein?? (gondolok itt most magamra :D)
  • Seaweed
    Mindenkeppen inkabb legyen higabb a kelletenel mint suru..a surut nem tudod kijavitani (pruszkol, aka kopkod a pisztoly...nagyon surunel akar az is elofordul, pl valami metal vagy erosebb matt szinnel, melynek a szemcsemerete nagy, hogy ki se jon a pisztolybol!), mig a tul higat igen..hisz nem fe ugy ahogy szeretned elsore..ekkor se tortent semmi..vagy ugyanazzal a higitassal ramesz meg parszor (nagyon hignal az az elony is megvan hogy porlasztasnal mar a higito joresze elillan..igy irto gyorsan szarad..es par perc utan, akar a festes megszakitasa nelkul is ramehetsz a kovetkezo reteggel), vagy surited es ugy mesz ra!
  • Seaweed
    Noh felvittem a Su-7-es utolso szinet (zold).
    (ezutan meg kodoles szurkeve + fenyes lakk, majd matrica majd matt vagy szaten lakk /nem dontottem meg/...)

hamarosan kepet is rakok fel....