69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • I.C.ram
    akkor azt mondod, hogy ne cseréljem be a modelmaster enamelt, modelmaster acrylra?
  • Seaweed
    Nekem csomosodott eddig amivel bajom volt..nem terult jol...szal csak szivtam...(perszeegyik se volt a fent emlitett harom marka kozul valo..)

Ha engem kerdeznek en azt mondom hogy az akril melett csak az egeszsegkimelo hatasa van..mas semmi....
  • I.C.ram
    De miben más? Túl hamar szárad, vagy mi?
  • Seaweed
    En nem szeretem az akril festeket..eddig ahanyszor probalkoztam sose lett olyan amivel megelegedtem volna! (nagy zsakik szrint se minden akril festek jo...jonak tartjak a Tamiya, a Gunze, a Vallejo akriljait...)
    Jah jut eszembe egyszer nagyon nagyon regen volt 1 Tamiya akrilom..az jo volt..de elfogyott es azota se kaptam/vettem...
  • I.C.ram
    De mi a különbség a felületen a két festékfajta közt, illetve, mi a különbség maga a festés közben?
  • Seaweed
    osszevissza van 1 akril festekem! az se festek hanem egy matt lakk! (Gunze)...
  • I.C.ram
    Most csak telefonos képet tudok, azon meg nem látszi ksemmi :(

Egyébként te enamellel fújsz, vagy akrillal? Felajánlották nekem, hogy kicserélhetem akrilra az enamel festékeimet, de most megint elbizonytalanodtam, hogy jó döntés-e. Igazából nem is vágom, hogy mi a különbség a két festék közt a felületen.
  • Seaweed
    passz ...kepet rola..ugy talan konyebb lesz.
  • I.C.ram
    Nem. Model master, enamel.
  • Seaweed
    Akril?
  • I.C.ram
    Van egy kis gond a festékréteggel, amit ma vittem fel. hozzányúlok, és ilyen kis prszemcsék alakjában lejön egy része. Kicsit olyan, mint ha homokos lenne.
  • I.C.ram
    nincsen valami angol oldal, ami hasonlít a makketinfo.hu-ra? Pontosabban olyan érdekelne, ahol vannak megépített makettek (jó sok), és leírja, hogy hogyan csinálta.
  • Seaweed
    :)
  • I.C.ram
    De az még hülyeébben hangzott volna, hogy nem fogom szeretni az, hogy kép alapján csinálom :D
  • I.C.ram
    Ja tudom :D
  • Seaweed
    Ennek fenyeben egeszen "jol" hangzik ez a mondtat, miszerint "nem szeretsz kep alapjan dioramat csinalni"
  • I.C.ram
    Láttam pl egy iszonyat jó felvételt, ahol még a repülő lövedék is látszik. Egy tüzérségi ágyúval szétlőnek egy házat :)

Egyébként nem szeretek kép alapján diorámát cisnálni, jobban szeretem a saját fantáziámra bízni :) Bár eddig egyetlen diot sem csináltam :)
  • Seaweed
    Hat van nem keves anyagom..de csata kozben nem igazan a fenykepezessel voltak elfoglalva...igy kep nem sok van csatarol...
  • Elmör
    Okés. néha én is láma vagyok!
  • I.C.ram
    Olyan diot akarok majd csinálni, amin éppen zajlik a csata. Ilyen roncsos diokhoz, nincs szívem beaprítani egy tigris, vagy királytigris makettet :)
  • Seaweed
    ez se rossz:
  • Seaweed
    Jokis dio tema:
  • I.C.ram
    Jó azért nem kell lámának nézni. Annyi az egész, hogy a Tigrisnek a hátsó auspuffját sikerült fejjel lefelé felrakni.
  • Elmör
    Hugom csinált hasonló dolgot.

Ő is megpróbálta a makettezést kb 6 éve, de fel is hagyott vele. Adtam neki egy 1:144-es gépet, valami ócska kínait, hogy azzal majd ellesz, tudtam, hogy úgyse fogja érdekelni, csak mindig belekap aztán otthagyja, de hogy neki is legyen egy hát jó.

Persze a színekkel nem volt tisztában, ezért a gépet valami undorító rózsaszín féleségre festette és ez még nem volt elég, a kerekeket abszolút rossz helyre ragasztotta, előre kettőt hátra kettőt, mint a kocsiknál, na azóta mindig cikizem ha előkerül az a repcsi, persze nem engedtem kidobni, de most jól elrejtette, hogy ne találjam meg, asszem ezt jól tette mert kb 1 éve nem találom a repcsit.
  • Elmör
    Már bocsi, de hogyan lehet egy alkatrészt rosszul felragasztani?
    Rossz helyre ragasztottad vagy hogy csináltad?
    Szerintem festést el lehet rontani, de ragasztást?
    Max úgy rontottam el eddig, hogy túl sok lett a ragasztó vagy túl kevés, de ilyet, hogy rosszul ragasztottad fel! Ez LOL!

Bocsika, hogy ilyen vagyok, de ezt olvasni, hát kész, még így este fáradtan is vigyort hozott az arcomra.

Még jó hogy észrevetted, képzeld el, hogy elviszed kiállításra és akkor látják, hogy a tank egyik kereke nem jó helyen van....

Na de a végeredmény a lényeg, szóval tényleg ne sértődj meg!!!!!
    Kíváncsi vagyok a végeredményre.
  • Elmör
    Ez már csak így van!

Holnap megyek gólyatáborba (bár már nem vagyok gólya de tök jó bulik lesznek) ezért hétfőig nem leszek én sem.
  • Seaweed
    szeptemberben terveztem... (nem art azert ha van penzem is...)
  • onlybarca
    0és netrol /külfoldrol mikor rendelstz?:D
  • Seaweed
    Persze! Az adott bank idevonatkozo arfolyamai alapjan bevaltja(virtualisan), es annyit vesz le belole forintban.
  • onlybarca
    lehetne egy kérdésem?
    ha mondjuk a kártyán van 10000Ft és mondjuk a makett ára 20Euro akkor azt hogy utalják át?
    vagyis megoldja a bank a pénzváltást?
  • I.C.ram
    Van valakinek Modelmaster enamel-acryl festék átváltója? Melyik enamel, melyik acrylnak felel meg.
  • I.C.ram
    Már megoldottam. Lefeszegettem, aztán csiszltam egy kicsit, és már a helyen van.
  • Seaweed
    Csinalj fenyket rola..aztan ugy okosabbak leszunk.
  • kbx
    Akkor vágd!!
  • I.C.ram
    Törjem le??? Nincs valam humánusabb megoldás? :D
  • Csoder

írtó jól fel van javítva!
  • Seaweed
    az is nagyon jo nev! (bar az nem japan, hanem delkoreai..de ezt nem jelent semmit)

elbasztad?! hat nem vard meg hog megszradjon ragaszto..ha megszaradt tord le..
  • I.C.ram
    Elbasztam a Tigrisem! :( Egy alkatrész rosszul ragasztottam fel. Van valami módszer, amivel le lehet szedni?
  • I.C.ram
    és az Academy?
  • Placebó
    bizony.. csak avasd be őket azért...:)