69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • Seaweed

• Seaweed

• Seaweed
    "Nah melyiket is epitsuk meg most?"
  • Seaweed
  • Seaweed
    ez nagyon szep es magyar

• Seaweed

• Seaweed

• Seaweed

• JamesRyan
    kedvet kaptam feltölteni utolsó összerakott és ma már egyetlen:-( meglévő makettem képeit(kb 2001 ből):

• Csoder
    De viszont nagy a méretarány különbség. Én azt javaslom vegyél egy olcsóbb 1:35 öst és azon gyakorol, nem halsz bele. Tudomásom szerint valami házi vegyszerrel, talán SZI-TI (nem biztos!) tökéletessen le lehet mosni a festéket a makettről, ha jobban érdekel ez a vegyszer, akkor kérdezz utána a fabulis fórumán, ott biztosan sokan tudják. Érdemes, mert ami megy 1:72-ön, az nem biztos hogy sikerülni fog "élesben" egy 1:35-ön ;)
  • I.C.ram
    Én is csak gyakorlásnak cisnálom az 1:72-t. Azért mégis olcsóbb 1:72-eseket elbaszni, mint egy 1.35öst.
  • Csoder
    thx.
    _

Hát nemtudom hogy 1:72-ben ez hogyan sikerülne, abban a méretarányban nem próbáltam, de sztem nem is fogom, túl kicsi az nekem :)
  • I.C.ram
    szép!
  • I.C.ram
    naja, de én ecsettel festek most. (1:72es)

Most akkor az egész tanács érvényét vesztette?
  • Csoder
    A tigrisemen is ezzel a módszerrel csináltam a lánctalpat.
  • Csoder
    Hmm, mért tűnnének el?
    Tubusból bele a szorópisztolyba a festéket aztán fújás. (Max annyit higítod, hogy ne "köpködje" a festéket)
  • I.C.ram
    eltünnek a finom részletek.
  • I.C.ram
    fekete alapra.
  • Csoder
    Melyikre érted?
  • I.C.ram
    100% festék????? Az kicsit durva szerintem.
  • Csoder
    Ja és a mindig várd meg míg egy réteg teljesen megszárad! mert a sok higító leszedné egy az egyben az egész festést.
  • I.C.ram
    Fújásra lehet, hogy jó, de Humbrol sokkal jobb ecsetre, és ez tapasztaltam is. Nem akarom elbaszni a lánctalpat. Félek, hogy a matt fekete is szarul terül.
  • Csoder
    Igen
    fekete: 100% festék
    sötétszürke: 5-10 % festék
    ezüst száraz ecsetelés: 100 % festék
    rozsda barna: 25 % festék (előtte tiszta higítóval át ecsetelni)
    +a koszolás

Seaweed:
    Hát nemtom, én a lánctalpat mindig ecsettel "gondoztam", kivéve az alap feketét, mert azt fújom.
  • Seaweed
    MM matt feketet nem szidni!! Az a legjobb matt fekete amivel dolgom volt eddig! Semmi baj sincs vele!
  • Seaweed
    Nem lenne jobb igy, de fujva?!
    Nem tudom! Harcjarmure meg en is keszulodok (ugye vagyom ket 35-os dobozban, ami varja az elkeszultet)
  • I.C.ram
    Mármitn a szürkét hígítsam ennyire durván, ugye?

sajna csak Modelmaster matt feketém van, így holnap majd el kell mennem értük.. meg téglavörös is kéne a terepfoltok miatt.
  • Csoder
    Ja igen, elfelejtettem írni: csak 5-10 % legyen kb a festék, a többi higító, a rozsda barnával való átecsetelésnél meg 25 % legyen kb a festék.
  • I.C.ram
    Az a hígított sötétszürke mit jelent? Mennyire hígítsam?
  • Csoder
    Feketére alapozd, majd higított sötét szürkével fakítsd, aztán ezüstel a koptatás, aztán higított rozsda barnával átecsetelés (először tiszta higítóval) majd végűl koszolod ahogy tetszik. Én így szoktam.
  • I.C.ram
    Király Tigris lánctalpát milyen alapszinre érdemes lefesteni?

Az én koncepcióm, hogy matt fekete, esetleg sötétszürke, majd szárazecsettel ezüstszinnel az éleket, a kopottas hatás miatt, és a végén sárszinnel koszolni.
  • Seaweed

• Seaweed

• Seaweed

• Lt.Balu
    Sziasztok!
    Ha tudtok valamiylen oldalt,ami diorámákkal,azon belül is ilyen lezuhant repülős diokkal foglalkozik,és esetleg tutorialok,tippek is vannak,pls irjatok pár linket.Anyám összetörte takaritás közben a p47esem,ugyhogy szerintem diorámadarab lesz belőle:)
    Köszi!

Lt.Balu (HA-FUN)
  • Magnumrolcsi
    Javítás---Egy
  • Magnumrolcsi
    Hali ismeritek Roszprim Attilát?Mennyiért csinál egy kamion makettet?Rgy újságban olvastam róla.
  • modellmaker
    "számos gépnél láttam már, hogy szépen megoldották a műszerfalat." lehet az is hogy maratás műszerfilmmel.
  • modellmaker
    Szárazecsetelés.

Kifested a műszert fehérre. Megvárod míg megszárad. Legalább egy nap hogy ne oldja fel a kövi festék. Fogsz egy megfelelő méretű lapos ecsetet. Belemártod a festékbe, majd egy papírlapon kihúzod belőle a festéket annyira hogy szinte már ne is foglyon csak néhány vonalacskát húzzon. Aztán a műszerre merőlegesen tartva az ecset lapját (ezért kell lapos ecset) áthúzod míg el nem éred a megfelelő hatást.
  • PrasCo
    Hja, elfelejtettem hozzátenni, hogy 1/72-es méretarányban. :) (mutató 0,5mm hosszú, és 0,1mm széles) Lehetséges, hogy is nem kéne ezzel kísérleteznem?
  • I.C.ram
    Én olyat hallottam ,hogy vékonyhegyű alkoholos filccel.