69150
-
-
-
"Nah melyiket is epitsuk meg most?"
-
-
ez nagyon szep es magyar 
-
-
-
-
JamesRyan #24893 kedvet kaptam feltölteni utolsó összerakott és ma már egyetlen:-( meglévő makettem képeit(kb 2001 ből):
-
Csoder #24892 De viszont nagy a méretarány különbség. Én azt javaslom vegyél egy olcsóbb 1:35 öst és azon gyakorol, nem halsz bele. Tudomásom szerint valami házi vegyszerrel, talán SZI-TI (nem biztos!) tökéletessen le lehet mosni a festéket a makettről, ha jobban érdekel ez a vegyszer, akkor kérdezz utána a fabulis fórumán, ott biztosan sokan tudják. Érdemes, mert ami megy 1:72-ön, az nem biztos hogy sikerülni fog "élesben" egy 1:35-ön ;) -
Én is csak gyakorlásnak cisnálom az 1:72-t. Azért mégis olcsóbb 1:72-eseket elbaszni, mint egy 1.35öst. -
Csoder #24890 thx.
_
Hát nemtudom hogy 1:72-ben ez hogyan sikerülne, abban a méretarányban nem próbáltam, de sztem nem is fogom, túl kicsi az nekem :) -
szép! -
naja, de én ecsettel festek most. (1:72es)
Most akkor az egész tanács érvényét vesztette? -
Csoder #24887 A tigrisemen is ezzel a módszerrel csináltam a lánctalpat. -
Csoder #24886 Hmm, mért tűnnének el?
Tubusból bele a szorópisztolyba a festéket aztán fújás. (Max annyit higítod, hogy ne "köpködje" a festéket) -
eltünnek a finom részletek. -
fekete alapra. -
Csoder #24883 Melyikre érted? -
100% festék????? Az kicsit durva szerintem. -
Csoder #24881 Ja és a mindig várd meg míg egy réteg teljesen megszárad! mert a sok higító leszedné egy az egyben az egész festést. -
Fújásra lehet, hogy jó, de Humbrol sokkal jobb ecsetre, és ez tapasztaltam is. Nem akarom elbaszni a lánctalpat. Félek, hogy a matt fekete is szarul terül. -
Csoder #24879 Igen
fekete: 100% festék
sötétszürke: 5-10 % festék
ezüst száraz ecsetelés: 100 % festék
rozsda barna: 25 % festék (előtte tiszta higítóval át ecsetelni)
+a koszolás
Seaweed:
Hát nemtom, én a lánctalpat mindig ecsettel "gondoztam", kivéve az alap feketét, mert azt fújom.
-
MM matt feketet nem szidni!! Az a legjobb matt fekete amivel dolgom volt eddig! Semmi baj sincs vele! -
Nem lenne jobb igy, de fujva?!
Nem tudom! Harcjarmure meg en is keszulodok (ugye vagyom ket 35-os dobozban, ami varja az elkeszultet) -
Mármitn a szürkét hígítsam ennyire durván, ugye?
sajna csak Modelmaster matt feketém van, így holnap majd el kell mennem értük.. meg téglavörös is kéne a terepfoltok miatt. -
Csoder #24875 Ja igen, elfelejtettem írni: csak 5-10 % legyen kb a festék, a többi higító, a rozsda barnával való átecsetelésnél meg 25 % legyen kb a festék. -
Az a hígított sötétszürke mit jelent? Mennyire hígítsam? -
Csoder #24873 Feketére alapozd, majd higított sötét szürkével fakítsd, aztán ezüstel a koptatás, aztán higított rozsda barnával átecsetelés (először tiszta higítóval) majd végűl koszolod ahogy tetszik. Én így szoktam. -
Király Tigris lánctalpát milyen alapszinre érdemes lefesteni?
Az én koncepcióm, hogy matt fekete, esetleg sötétszürke, majd szárazecsettel ezüstszinnel az éleket, a kopottas hatás miatt, és a végén sárszinnel koszolni. -

-

-
-
Sziasztok!
Ha tudtok valamiylen oldalt,ami diorámákkal,azon belül is ilyen lezuhant repülős diokkal foglalkozik,és esetleg tutorialok,tippek is vannak,pls irjatok pár linket.Anyám összetörte takaritás közben a p47esem,ugyhogy szerintem diorámadarab lesz belőle:)
Köszi!
Lt.Balu (HA-FUN) -
Javítás---Egy
-
Hali ismeritek Roszprim Attilát?Mennyiért csinál egy kamion makettet?Rgy újságban olvastam róla.
-
"számos gépnél láttam már, hogy szépen megoldották a műszerfalat." lehet az is hogy maratás műszerfilmmel. -
Szárazecsetelés.
Kifested a műszert fehérre. Megvárod míg megszárad. Legalább egy nap hogy ne oldja fel a kövi festék. Fogsz egy megfelelő méretű lapos ecsetet. Belemártod a festékbe, majd egy papírlapon kihúzod belőle a festéket annyira hogy szinte már ne is foglyon csak néhány vonalacskát húzzon. Aztán a műszerre merőlegesen tartva az ecset lapját (ezért kell lapos ecset) áthúzod míg el nem éred a megfelelő hatást. -
Hja, elfelejtettem hozzátenni, hogy 1/72-es méretarányban. :) (mutató 0,5mm hosszú, és 0,1mm széles) Lehetséges, hogy is nem kéne ezzel kísérleteznem?
-
Én olyat hallottam ,hogy vékonyhegyű alkoholos filccel.