69150
98a2ea10-f187-4148-a03d-25b6020db8a7.jpe
  • DJ Skyline
    és ez mekkora lenne?
    min 1 méter hosszú és milyen széles?
  • Kata
    Köszi, akkor megnyugodtam, hogy nem én bénáztam. :)

Akkor hétfőn mehetek fehér (meg majd fekete) festékért is.
  • Kata
    http://hajomakett.hu/news.php
  • modellmaker
    szvsz ez így van jól. feketére festettél fehérrel. ha mindehol fed szépen akkor ennyi festék kellett rá.
  • Kata
    Először korabeli dion gondolkoztam, ahol egy Karib-tengeri szigeten lett volna kikötve (részlet a kikötőből, házakból, és egy erődből), de nem igazán találtam 1/87 vagy 1/96 méretarányú Napóleon korabeli figurákat... :/
    A másik ötlet maradt a kézenfekvő a mai korban, mivel ez a hajó ma is létezik, úszóképes, újjáépítették. Itt az ötlet: szintén a kikötőben ácsorog, a mólón pedig épp felrakodás folyik a hajóra, díszítik, rakják rá a csónakokat/ágyúkat, zászlókat, felkészítik egy ünnepségre. Előtte (ha lenne hely) a készülő pódium, girlandok, miegymás. Pár 1/87-es jármű, 1-2 kikötői épület/raktár részlet ami látszana.
  • DJ Skyline
    nem tud valaki egy jó hajómakettes oldalt?
    olyasmire gondolok mint repcsik terén az aircraftresourcecenter,vagy harcjárművek terén a ww2modelmaker
  • DJ Skyline
    pláne ha a méteres Nimitz anyahajót venném meg!
  • DJ Skyline
    sőt akár még vizen is fog úszni!:DD
    csak megkell találni a jó súlyelosztást...igaz nem tudom hol fogok úsztatni egy 70cm-s hajót...
  • DJ Skyline
    egy ilyet 100%,hogy veszek valamikor....igaz 11.000 körül van de megéri a pénzét!:D

• DJ Skyline
    és mi lesz a témája?:))
  • Kata
    Röhögni fogsz, 1/87-es dioba fog kerülni. :) Számolgattam, nem olyan vészes az eltérés, még a figurák méretében sem (a hajóhoz is van pár).
  • DJ Skyline
    ha 1/87-es lenne akár terepasztalra is lehetne tenni!
    habár nem tudom,hogy az N,Z-s terepasztalok mekkora méretarányban épülnek...lehet azokra fellehetne tenni!:DD
  • Kata
    1/96
  • DJ Skyline
    ez milyen méretarányú hajó?
    lehet már mondtad
  • Kata
    90 centi hosszú, de nem sok fehér kell rá: belül a két fedélzet oldala és a külső oldalon az ütegfedélzet mentén fut egy fehér sáv.
  • DJ Skyline
    ahogy néztem azért nem kis mentőcsónak az a hajó...tehát érthető is valahol...mondjuk én elfújtam egyszer egy flaska tamiya sprét az egyik tankomra...igaz az össz vissz 100ml volt
  • Kata
    Belül folyt meg kicsit egy helyen az elején még, de az úgysem fog látszani, olyan helyen van. Sőt, az oldalsó fehér csíkon még át kell mennem majd egyszer. :/ És még egy csomó alkatrész (árbocok) is fehérnek kéne lenni. Azt reméltem, kitart egy üveg festék minden színből.
  • MikX
    Ja, meg hát ha nem folyt meg, ekkor a festék sem sok rajta sztem...
  • MikX
    Gratula!
    Képt kérünk ám majd!
    Ez a festék fogyás lehet reális, bár nemtom mekkora az egész, de nekem 2-3 réteg megy fel egy üveggel az autóra...
  • Kata
    Kipróbáltam az air brusht, szépen festett, egyenletesen, és fehér lett a fekete. Viszont nagyon eszi a festéket, még higítva is. Csak a törzsre elfújtam a fél üveg fehér festéket. Biztos, valamit én csináltam rosszul. :/
  • MikX
    Hi all!
    Kbx!
    Naon állat lesz ez a gép!
    Az öléseket mivel festetted?
    Ezek a féktárcsák, a több darabból álló maratott cuccok, nem?
  • Elmör
    Gero! Írtam privit!
  • modellmaker
    kbx: turbo honnan van? gyári?
  • DJ Skyline
    nincs mit,bye!
  • greg benz
    értem!köszi szépen!most megyek!majd olyan 10-11 körül jövök vissza ha minden igaz!remélem ti is lesztek!bye all
  • DJ Skyline

ott több ember megfordul,hátha kapsz segítséget...itt az sg-n ez az egy makett topik van ami majdnem felér egy zártkörű klubbal!:D
    na nem azért mert zártkörű,hanem mert 10-15 embernél több nem nagyon jár ide!:D
  • greg benz
    hát nem pont oda mutat a link,de ott va!az első!
  • greg benz
    inkább így
  • greg benz
    na itt is van:P

http://fabulis.hu/f_forumok_frameset.php
  • greg benz
    hm...egy próbát megér:P
  • DJ Skyline
    festék boltban nem,csak makettboltban...itt tudsz nyitni pl egy Pécsi makettezők témát aztán ott megkérdezni,hogy hol van makett bolt...vagy beírhatsz ott a Makettboltok itthon és külföldön topikba...nem kell regisztrálni oda!:) csak egy nicket beírsz és mehet is a duma
  • greg benz
    őőő....de azt ott nem kapok!vagy igen?
  • geronimo77
    ne vegyél boltban festéket. Csak makettfestéket!
  • greg benz
    mármint mi nem jó?
  • geronimo77
    nem jó
  • DJ Skyline
    csomó makettem van ami fos,szar,tré,összevissza festett,elbénázott selejt...inkább odaadom a szegényeknek aztán játszanak vele,mint nálam porfogó ként,és leginkább "helyfogó" ként üzemeljenek...
  • greg benz
    hmm...ha jól vettem észre amikor a mercit festettem megoldja a műanyagot (de ezt csak akkor vettem észre mikor valahol véletlenül megpiszkáltam és észrevettem h ez bizony már a műanyagban van)
  • DJ Skyline
    nekem is kéne egy új polc rendszer!:D
    sajnos kezd betelni minden polcom...vagy neki állok selejzetni,és a nem kellő maketteimet odaadom a Máltai Szeretetszolgálatnak,vagy nem tudom!:S:D
  • modellmaker
    Ma is maketteztem. Csak nagyban. :) összeraktuk a szekrényem :P
  • modellmaker
    mindenképpen nézd meg hogy nem-e kezdi ki az anyagot. ha nem akkor is érdemes előtte lealapozni.