24
gondom van a cuccal, help!
  • ztahity
    #24
    Sziasztok!
    Nem akarok senkit zavarni ezzel a talán hülyeségnek tűnő dologgal, de nekem fontos.
    Már régóta keresek olyan szerkezetet, amivel egy pci tv tuner kártyát usb-n, vagy firewire-ön
    tudnék működtetni. Tehát nekem volt egy pc, és ebben volt egy ilyen kártya. Azóta lett egy IMac,
    és ezzel szeretném használni.
    Előre is köszi a választ! :)
  • Laalee
    #23
    a via chipes usb2 kartya nekem sem akart menni 1 gépben sem a közelemben,(minden rádugott eszköznél kiirta, hogy ismeretlen eszköz, nem lehet telepíteni. még egy mezei pendriveal is kiakadt.) lecseréltem egy NEC chipesre azzal faszán megy minden.

  • Kolbasz
    #22
    Le van tiltva. :-(
  • Kolbasz
    #20
    Az új gép max egy fél év múlva jöhet össze, de én addig is akarom használni ezt a szájbarúgott nyomtatót, de nem hagyja magát!
  • Kolbasz
    #18
    A nyomtató HP deskjet 3650, a fényképező HP photosmart 433, az USB kártyám pedig mostmár opti 82c861.
  • Kolbasz
    #17
    Na, visszavittem a kártyát, és vettem egy másikat, ami 1.0-ás USB-t tud. Ez műxik, de csak egy pontig. Ezzel már fel tudtam telepíteni a nyomtatót, látja a gép a digitális fényképezőt is, de nyomtatni egyszerűen nem tudok. Néha sikerül kinyomtatni egy-egy tesztoldalt, vagy kalibrációs oldalt, utána pedig baszik nyomtatni. A fényképezőgép pedig az adatátvitel elindításánál fuccsol be. Mi a rák lehet a probléma?! Már iszonyatosan elegem van ebből a szarból!
  • Kolbasz
    #16
    Közben kiderült a probléma oka: az USB 2.0-ához PCI 2.2-es szabványú port kell. Az én gépemben pedig csak ennél régebbi van. Tehát olyan bővítőkártyát kell szerezni, amelyik USB 1.0-át tud, vagy ATX form card-ot. De mindenképpen régi USB-m lesz, és sajnos azzal csak a nyomtató megy, a digitális fényképező nem. :-( Ugye jól szűrtem le a lényeget?
  • Kolbasz
    #14
    Miért, az új codegen házak előlapi USB csatlakozója ilyen?
  • Kolbasz
    #10
    ...a másikban 8...
    Ez kimaradt. :-)
  • Kolbasz
    #9
    A csati lábkiosztásáról semmi info nincs a manualban. Annyit ír csak, hogy "ez itt az ATX form card csatlakozó, amivel lesz ilyen meg ilyen portom, és ide kell bedugni a kábelét." Egyébként egy 2 soros, 17 tűs csatlakozó. Az egyik sorban van 9 tű, a másikban , és a sor közepéről hiányzik az egyik.
  • Kolbasz
    #7
    Ez az alaplap:
    http://www.pcchips.com.tw/M729.html
    http://www.4gamers.com/UHardware/product1.asp?oItem=117
    Itt meg azt írja a BXcel-re, hogy Ali Aladdin chipset: http://dsi.theshoppe.com/motherb2.htm
    Itt meg még pontosabban megasszondja, hogy milyen chipset:
    http://www.plasma-online.de/index.html?content=http%3A//www.plasma-online.de/english/identify/picture/pcchips.html
    Remélem ennyi info elég.
  • Kolbasz
    #5
    Ilyan az az ATX form card. Ilyen kéne nekem: http://www.rettesoft.hu/ftpdir/DriversMK/Amptron/M748LMRT/CompuGroup%20Sz%E1m%EDt%E1stechnika_elemei/atxcard.html
  • Kolbasz
    #4
    A kártya, amit vettem, pontosan ez: http://www.goodway.com.tw/en/product3.asp?id=4&subid=8&pid=91&typeid=13. Egyébként próbáltam a Bios-t állítgatni, bekapcsoltam rajta az alaplapi USB vezérlőt, mert lehet az alaplapra ún. ATX form card-ot csatlakoztatni, amin van két USB port, infra meg PS/2 port. Ilyet lehet-e még szerezni, mert ha igen, ez valszeg működne.
  • Kolbasz
    #3
    Igazad van! A kártya egy Hi-Speed PCI Host Card, VIA chippel. Egy WIN98 SE-ne próbálom működésre bírni, úgy, hogy a föltelepítése előt megvolt a Windows Update minden lényeges pontja. A gép egy 350 MHz-es PII-es egy PC100-as alaplappal (tehát régi).
  • Kolbasz
    #1
    Sziasztok!

    Pár napja vettem egy okos kis PCI portba dugható kártyát, amin van négy USB dugasz. Jól jött volna a nyomtatóhoz, meg a digifotóhoz. DE! Sajnos nem akar működni. A nyomtatót nem ismeri föl a gép, a digitális fényképezőt sem, viszont a fényképező érzékeli azt, hogy rádugom a gépre, és keresi a kapcsolatot. De semmi. A cucc korrektül fel van telepítve, minden okénak tűnik, de nem megy. Mi lehet a gond?