AMD és a folyamatos kékhalál

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NeoMaN
vagy próbáld meg letiltani az alaplapi hangot, ha már prószáltál több drivert..

NeoMaN
aha, nem lenne baj a 2.78-as vagy 2.64-es nforce drivert feltenni.
Ez az irq akármi akkor is elõjön, mikor rossz a driver..

barret
nekem akkor csinált hasonlót,mikor fesz emelés nélkül tunningoltam. kék képernyõ,és sok-sok betû...nem álltam neki elolvasni,de még a winfos sem töltõdött be.adtam a procinak egy kis kakaót,és egybõl jó lett. ezen kívül soha semmi hibajelenséget nem tapasztaltam,több mint fél éves a cucc.

Bérbe vehet? reklámfelület...

azazel
De köszi, megpróbálom.

azazel
De bírniuk kéne egymást, mivel elvileg ikertesók. Hiszen dual.

Hát ja, nagy rá az esély hogy a sulinetes cuccban nem kingston ram van!

Barret-nek igaza van, próbáld ki külön külön is a ramokat!

...sose azt nézd...

barret
CSATLAKOZOM AZ ELÕTTEM SZÓLÓHOZ! 2x256 mb infineon dual ddr.amd 2000+@1770 abit nf7.le sem lehet fagyasztani!!!!! próbáld meg 1 db modullal,hátha nem "birják" egymást!

Bérbe vehet? reklámfelület...

azazel
Hát igen, asszem a sulinet ram nem kingston.
Ha a memtest nem jelez hibát, mivel tudnám valahogy mégis megnézni? Mert aida meg sisoft teszt simán lefut rajta, bár azok elég mások. De az elért eredmények jók.

Szerintem a RAM a bûnös!

Nekem is abit nf7 van, és mindenbõl alaplapit használok.
Kivétel annyi hogy 2500+ barton, meg 2x256 kingston.
Atomstabil.

...sose azt nézd...

azazel
Hopp, ezzel a beillesztéssel kicsit fura lett.

azazel
Hú, segítsetek légyszi!
Kaptunk egy sulinetes gépet, XP 2400+ van benne, meg 2x256 ddr ram elvileg dualban. Az alaplap nf7-s,

legújabb bioss-al. Nem tudom miért, de a gép iszonyat instabil, van, hogy csak simán megfagy a kép, de

legtöbbször kékhalál olyan hibaüzenetekkel, hogy

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, meg
MACHINE CHECK EXCEPTION.

WinXP Pro van fent SP1-el. A kékhalál teljesen kiszámíthatatlanul jön, van, hogy már a bejelentkezésnél,

van, hogy játék közben, de akkor is simán meghal, ha csak az asztalt mutatja. Sõt a win telepítése közben is

nem egyszer elszállt a gép.
A processzor kb. 40 C-os, nincs húzva.
Megmondom õszintén, én a ram-ra gyanakszom. Leteszteltem memtest-el, az nem talált hibát. Csak az van, hogy

ha a BIOS-ban kikapcsolom a quick self test-et, akkor a gép a ram-teszt legelején megfagy. Próbáltam már

mindent, áthelyeztem az egyik modult, hogy ne legyenek dualban, a memory timings-ot is állítottam. Az alap a

bios szerint 8-3-3-2.5 . Próbáltam 8-3-3-3-on is, de az sem segített.
Sajna fogalmam sincs mi lehet a baj, de a ramon kívül másra nem tudok gondolni, mert nincs is add-on kártya a

gépben, mindenbõl alaplapit használok. Ja, a sATA le van tiltva, de az is mindegy neki.
Windowsban gyakorlatilag nem számít, milyen illesztõprogramot rakok fel, voltak már a legújabbak, és a

gyáriak is. Ezért gondolom, hogy inkább hardware hiba lehet.

Szal nem tudom mi van, de ez így nagy szopás.

← ElőzőOldal 2 / 2