62
Mi lehet a baj?
  • azazel
    Köszi a hozzászólásoka. Próbálgattam mindent, F_L progiját is, de semmi eredmény.
    Csak néhány új hibaüzenet:
    BAD_POOL_CALLER
    PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
    CONFIG_LIST_FAILED

nv4_disp.dll
    nv4_mini.sys

Az utolsó két hibaüzenetből arra gondoltam, hogy software gond is lehet talán. nForce 3.13-as drivert használok a hozzáadott video driverrel, de az 53.03 és 45.23 sem hozott változást. Nálatok nem volt gond ezekkel a driverekkel? Vagy mi lehet még?
    Őszintén szólva nem nagyon akarom garral visszavinni a ramokat, mert a bolt Pesten van, én meg onnan 200 km-re.
  • azazel
    Boldog Karácsonyt!
  • Gerry
    Nincsen Daemon-Tools-om, Alcohol 120%-ot használok, az APIC pedig engedélyezve van, mert akkor több IRQ-t tud szétosztani a BIOS az eszközök közt, hangot nem nForce-ost használok, mert Chaintech 7NJS alaplapom van, és azon külső 5.1-es hangchip van. Amúgy 2 NF7-S-en is jól megy a 3.13 IDE-vel, meg mindennel, de azokra a gépekre friss Win lett húzva.
    Én már asszem megvárom az XP SP2-t, és csak akkor húzom újra, ha nem jön közbe valami...
  • NeoMaN
    Amúgy azt vettem észre, hogy a Daemon-Tools kavar be az IDE-be, és a BIOSban engedélyezett APIC (vagy ACPI? má nemtom) mód ..
  • NeoMaN
    Ide nélkül jó nállam is, csak az a baj vel , hogy nem a legjobb benne az audió és a lan része sem...
    :)
    Most a 3.22 hibridet használom, IDE nélkül. Az audió SOKKAL jobban szól evvel (EAX).
  • Gerry
    Nekem megy, kivéve az IDE driver része, de valószínűleg friss Win telepítés után az is menne...
  • NeoMaN
    Nembizti, mert a 3.13-as nforce driver fellinstallálása után az emberek 50%-a ezt az üzenetet kapta a pofájába...
    én is
  • BBking
    Havernak ugyanez volt a baja.A ram a hunyó!!
  • Gerry
    Ez a hibaüzenet a legritkább esetben fedi a valóságot, vagyis általában nem a megszakításkérelemmel van gond, hanem memóriával, vagy esetleg driverekkel, és ezáltal az erőforrásokkal (IRQ, DMA, stb...)
  • Stotoo
    IRQL_NOT_LESS_OR_EQUALű
    Arra nemgondoltal hogy beallitod az irq-kat a biosban ?:D
  • NeoMaN
    vagy próbáld meg letiltani az alaplapi hangot, ha már prószáltál több drivert..
  • NeoMaN
    aha, nem lenne baj a 2.78-as vagy 2.64-es nforce drivert feltenni.
    Ez az irq akármi akkor is előjön, mikor rossz a driver..
  • barret
    nekem akkor csinált hasonlót,mikor fesz emelés nélkül tunningoltam. kék képernyő,és sok-sok betű...nem álltam neki elolvasni,de még a winfos sem töltődött be.adtam a procinak egy kis kakaót,és egyből jó lett. ezen kívül soha semmi hibajelenséget nem tapasztaltam,több mint fél éves a cucc.
  • azazel
    De köszi, megpróbálom.
  • azazel
    De bírniuk kéne egymást, mivel elvileg ikertesók. Hiszen dual.
  • Chief
    Hát ja, nagy rá az esély hogy a sulinetes cuccban nem kingston ram van!

Barret-nek igaza van, próbáld ki külön külön is a ramokat!
  • barret
    CSATLAKOZOM AZ ELŐTTEM SZÓLÓHOZ! 2x256 mb infineon dual ddr.amd 2000+@1770 abit nf7.le sem lehet fagyasztani!!!!! próbáld meg 1 db modullal,hátha nem "birják" egymást!
  • azazel
    Hát igen, asszem a sulinet ram nem kingston.
    Ha a memtest nem jelez hibát, mivel tudnám valahogy mégis megnézni? Mert aida meg sisoft teszt simán lefut rajta, bár azok elég mások. De az elért eredmények jók.
  • Chief
    Szerintem a RAM a bűnös!

Nekem is abit nf7 van, és mindenből alaplapit használok.
    Kivétel annyi hogy 2500+ barton, meg 2x256 kingston.
    Atomstabil.
  • azazel
    Hopp, ezzel a beillesztéssel kicsit fura lett.
  • azazel
    Hú, segítsetek légyszi!
    Kaptunk egy sulinetes gépet, XP 2400+ van benne, meg 2x256 ddr ram elvileg dualban. Az alaplap nf7-s,

legújabb bioss-al. Nem tudom miért, de a gép iszonyat instabil, van, hogy csak simán megfagy a kép, de

legtöbbször kékhalál olyan hibaüzenetekkel, hogy

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL, meg
    MACHINE CHECK EXCEPTION.

WinXP Pro van fent SP1-el. A kékhalál teljesen kiszámíthatatlanul jön, van, hogy már a bejelentkezésnél,

van, hogy játék közben, de akkor is simán meghal, ha csak az asztalt mutatja. Sőt a win telepítése közben is

nem egyszer elszállt a gép.
    A processzor kb. 40 C-os, nincs húzva.
    Megmondom őszintén, én a ram-ra gyanakszom. Leteszteltem memtest-el, az nem talált hibát. Csak az van, hogy

ha a BIOS-ban kikapcsolom a quick self test-et, akkor a gép a ram-teszt legelején megfagy. Próbáltam már

mindent, áthelyeztem az egyik modult, hogy ne legyenek dualban, a memory timings-ot is állítottam. Az alap a

bios szerint 8-3-3-2.5 . Próbáltam 8-3-3-3-on is, de az sem segített.
    Sajna fogalmam sincs mi lehet a baj, de a ramon kívül másra nem tudok gondolni, mert nincs is add-on kártya a

gépben, mindenből alaplapit használok. Ja, a sATA le van tiltva, de az is mindegy neki.
    Windowsban gyakorlatilag nem számít, milyen illesztőprogramot rakok fel, voltak már a legújabbak, és a

gyáriak is. Ezért gondolom, hogy inkább hardware hiba lehet.

Szal nem tudom mi van, de ez így nagy szopás.