Kézi és az Olimpia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Breki33
A Skaliczki-csapattal készül az Eb-címvédõ
2006. január 3., kedd, 6:44

Kihirdette bõ keretét Claude Onesta, a francia, és Heiner Brand, a német férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a január 26-án kezdõdõ svájci Európa-bajnokságra. A két szakvezetõ 20, illetve 24 tagú csapattal vág neki a felkészülésnek. Ami érdekesség: a címvédõ német együttes fõ "segítõje" Magyarország lesz.

Január másodikán kezdte meg a felkészülést a francia férfikézilabda-válogatott Párizsban, s a felkészülés elsõ állomásaként január 5-9-e között a Challenge Marrane elnevezésû viadalon vesz részt az együttes. Ennek keretében elõször Lengyelország (január 5., 20.00, Beauvais), majd Portugália (január 6., 20.00, Dreux) lesz az ellenfél, a helyosztókra 8-án Párizsban kerül sor. (A tornán a Kékes Pál, Kékes Csaba páros is részt vesz.)

A csapat 9-én utazik Besanconba, ahol egy nappal késõbb ismét megmérkõzik a lengyelekkel, majd egy hetes edzõtábor után január 17-25-e között Izlandra utazik a keret, s ott kétszer is megmérkõzik a házigazda nemzeti válogatottjával.

Claude Onesta keretében ott van az a Joël Abati, aki a Magdeburg színeiben még a Barcelona elleni BL-találkozón szenvedett súlyos sérülést.

a francia keret
kapusok: Daouda Karaboué, Thierry Omeyer (mindkettõ Montpellier), Yohann Ploquin (Toulouse)
mezõnyjátékosok: Olivier Girault, Sébastien Mongin, Cédric Sorhaindo (mindhárom Paris H😎, Michaël Guigou, Geoffroy Krantz (mindkettõ Montpellier), Guillaume Gille, Bertrand Gille (mindkettõ Hamburg), Christophe Zuniga, Laurent Busselier (mindkettõ Chambery), Joël Abati (Magdeburg), Luc Abalo (US Ivry), Sébastien Bosquet (Dunkerque), Jérome Fernandez (Barcelona), Nikola Karabatic (Kiel), Daniel Narcisse (Gummersbach), Didier Dinart (Ciudad Real), Christophe Kempé (Toulouse).

A címvédõ német együttes szövetségi kapitánya, Heiner Brand is megnevezte csapatát, amely január 7-én Aschaffenburgban, egy nappal késõbb pedig Wetzlarban Svájc ellen mérkõzik, a felkészülés hajrájában pedig Magyarország ellen dupláz (január 20., Offenburg; január 21., Mannheim).

A két-két mérkõzés között január 13-15-e között még Koper, Porec és Pula városa egy négycsapatos tornát szervez, a horvát-szlovén közös rendezésû viadalon a házigazda válogatottak mellett a németek, illetve Skaliczki László tanítványai vesznek részt.

a kupa menetrendje
január 13., péntek
16.30: Magyarország - Horvátország (Porec)
17.15: Szlovénia - Németország (Koper)

január 14., szombat
18.00: Horvátország - Németország (Pula)
19.00: Szlovénia - Magyarország (Koper)

január 15., vasárnap
16.00: Magyarország - Németország (Pula)
18.00: Szlovénia - Horvátország (Pula)

a német keret
kapusok: Henning Fritz (THW Kiel), Carsten Lichtlein (TBV Lemgo), Johannes Bitter (SC Magdeburg)
mezõnyjátékosok: Christian Schöne, Michael Kraus, Volker Michel (mindhárom Frisch Auf Göppingen), Oleg Velyky, Uwe Gensheimer, Andrej Klimowets (mindhárom SG Kronau-Östringen), Jens Tiedtke, Dominik Klein (mindkettõ TV Grosswallstadt), Christian Sprenger, Oliver Roggisch (mindkettõ SC Magdeburg), Frank von Behren, Michael Hegemann (mindkettõ VfL Gummersbach), Florian Kehrmann, Sebastian Preiss (mindkettõ TBV Lemgo), Torsten Jansen, Pascal Hens (mindkettõ Hamburg), Christian Zeitz (THW Kiel), Holger Glandorf (HSG Nordhorn), Rolf Hermann (TuS N-Lübbecke), Michael Haass (HSG Düsseldorf), Oliver Köhrmann (Wilhelmshavener HV).

Pincési László

Hege eto
Ezeken a címeken már fel sem tudok háborodni.....<#violent><#kocsog><#kocsog><#kocsog>

Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!

Üdv Mindenkinek!
Sajnos a munka elég rendesen lefoglalt az utóbbi idõkben, remélem most egy kicsit nyugodtabb idõszak következik és fontos dolgokkal is tudok foglalkozni, KÉZILABDA!!!!
Látom a fórumon rendesen folyt az élet, lesz mit bepótolnom, és még újabb fórumtársakkal is gazdagodtunk, akiket ezúton ÜDVÖZLÖK!
Ahogy elnézem a csapatok rendesen belehúznak a hétvégén, szóval lesz kikért szorítani!
Remélem, sõt biztos vagyok, hogy az útrakelõ gyõri szurkolókon nem múlik a csapat jó szereplése, jó utat, és jó szurkolást nekik!!!
Ja és persze GYÕZELMET, bár a sérültek nagyon fognak hiányozni!
Az ithon játszó csapataink pedig tuti biztatást fognak kapni! Gondolom ahogy Hege, úgy Isthy, Csucsu és mindenki készül a hétvégére! Sajnos nekem családi események miatt kimarad a Fradi meccs, amit nagyon sajnálok (fiam névnapja, anyám szülinapja). Pedig Stanleyvel kikellet volna mennünk, már csak azértis, hogy ne tarcsanak kanapé drukkernek bennünket!<#ejnye1><#vigyor><#vigyor>

Még valami: Köszönöm az érdeklõdést! Ennek a fórumnak a normális hangvételen kívül az a nagy erõssége, hogy odafigyelünk egymásra, és ez szerintem mindekinek jólesik, így nekemis! Köszi!

Szóval HAJRÁ CSAJOK....HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!!!

Breki33
Láttátok az NS Gyõri fõcimét?

Elég brutál ez a szint

Breki33
ESetleg

Amúgy nem egészen értem õket azért fizetik, hogy járjanak világeseményekre és tudósítsanak vagy egy csak hobbi és saját zsebbõl állják?
Hege eto
Pedig nem fogok fotózni😊)))) Egy valag képem van a síelésrõl. küldhetek mailben😊

Sötétből világra zendül. Sírok nyílnak, íjhúr pendül. Az elnyomottak igazsága, Eleink harca nem vész kárba!

Nekem is tetszett. 😄
Még mutatta is valakinek.

Azért csak BL gyõztes. 😉

Gadrika http://ferlingbernadett.hu

Isthy
Nem mondom meg, de nekem nagyon tetszett! ;-))))))))

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
A kép, amirõl ezt ki kellene találni!😊)

(köszi Paha!)

MINDÖRÖKKÉ DUNAFERR!!! HAJRÁ MAGYAROK!!! HAJRÁ MAGYAR KÉZISEK!!!

kaloz174
Akkor milyen poló is van Farkas Andin? <#wink>

kaloz174
Igen, ezt természetesen olvastam, arra lettem volna kíváncsi, hogy javul, gyógyul-e?

Én a helyedben megnézném a Lokit élõben, a Fradit meg tv-ben,de tudom, Fradi drukker vagy, nem lehetek a helyedben. 😊)

EGY CSAPAT VAN CSAK NYUGATON... http://gportal.hu/portal/vertenorsi/

Isthy
A mikéntjérõl vagy az állapotáról?

Utóbbiról semmit, elõzõrõl már írtam korábban:
"A könyöke sérült, állítólag kiujult a norvégok ellen szerzett sérülése, amikor a meccs vége felé az egyik leinduló norvég ziccerét védte. Kb. 1,5 m-rõl lõtték tiszta erõbõl, lendületbõl telibe a bal könyökét, látszott a Tv-ben is, hogy fogta utána fájdalmasan."

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Csak nem rám gondoltál? <#nyes>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Igen, szeretnénk egy olyan beszámolót mint legutóbb! <#taps><#worship>

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Isthy!
Ginnie sérülésérõl tudsz valamit?

Isthy
No igen, ez is egy szempont ;-)))

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Nem kellene feleslegesen kockáztatni, inkább mielõbb gyógyuljon meg! Ez az én laikus-szurkoló véleményem.

Nem is biztos,hogy kimegy, ha igen, akkor sem biztos, hogy játszik, bár ha pályára bír lépni, õ mindenképp ott akar lenni, ahogy ugye ismerjük😉

Breki33
A sportfórumos csajt nem akarjátok meghívni ide? PP
kaloz174
Az nagyszerû, mert kapunk beszámolót! <#eljen> Legalábbis remélem! <#wink>

Tuti, hogy kint leszek a Loki-Tertnes meccsen.<#circling>
kaloz174
Igazság szerint én is inkább csak hallottam róla, de az õ sikerükrõl azt gondolom - lehet, hogy már írtam is - hogy meghatározó volt a sportág hazai népszerûségében! <#worship>
Az aranyérmen túl is sokkal tartozunk ennek a generációnak.

Sajnos nem láttam védeni, -5 éves voltam a vb-sikerük idején.

kaloz174
A lényeg, hogy sok szeretettel gratulálunk, ebben biztosan egységes a kézis drukker-had!!! <#wink><#vigyor0>

Oksi, de csak a kevedért. 😉 Bár úgy "ökumenikusan" SZURKOLÓKAT szoktam emlegetni neki. 😊)

kaloz174

kaloz174
Bizony nem tûnik jó ötletnek, fõleg idegenben! <#schmoll2>

Breki33
nem vagyok benne biztos, hogy jó hogy Görbe sérülten játszik
Persze, lehet közben sörözni, pizzát enni, stb...😊)))))

kaloz174
Légyszi, több képet hozzál, mint a síelésrõl!😊)

Isthy
A TV jobban érdekel?!?!?! <#nyes><#nevetes1>

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Majd kiengesztellek valahogy <#wink>
Akkor várjuk a tájjellegû beszámolót! <#vigyor>
Persze azért a meccsrõl is szólhatsz majd pár szót, a helyszínen néha máshogy látni testközelbõl a dolgokat.

DUNAFERR FOREVER!!!

Na jah, csak erõs dilemma, hogy Fradi TVben, vagy Loki élõben. Szerintem TV lesz, az mégis jobban érdekel.

Persze, Te sem, azért jut nálad minden hétre 3-4 születésnap/névnap😊))))))))))

Hege eto
Még a kérdés is sértés😊)))))
Persze hogy megyek. ha túlélem exkluzív beszámolóban részesítem az olvasóinkat.
A meccsel nem nagyon fogok foglalkozni, hisz azt látjátok a tv-ben. Megpróbálok a néprajzi részletekre és a miliõre fókuszálni. Bár 850km alatt marha sok bodza fog fogyni.

Isthy
Még a végén csak kijutsz egy meccsre!?!?! <#wink><#vigyor>

Sztem ne hagyd ki!

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Igen, ez így van, de azért inkább az "ellen" az esélyes. Buszozol délre a hétvégén?

DUNAFERR FOREVER!!!

Isthy
Én sem, csak valahogy én is mindig belekeveredem valami buliba ;-))))))

DUNAFERR FOREVER!!!

kaloz174
Tedd azt, ha van rá lehetõséged!! <#wink>
Élõben sokkal jobb a meccs, kár, hogy én elég messzi lakom a lehetséges helyszínektõl. <#szomoru1>

Jéé a Loki is szombaton játszik? Oda elmehetnék....

kaloz174
"Hat magyar csapat lép pályára
2006. január 5. 15:20

Hat magyar nõi kézilabdacsapat lép pályára - többségük eséllyel - a hétvégén a különféle európai kupákban.

A Bajnokok Ligájában az 1999-ben nyertes Dunaferrnek és a Gyõri Graboplast ETO KC-nak sincs könnyû dolga a nyitófordulóban. A dunaújvárosiak azt a Lada Toljattit fogadják, amely a decemberi szentpétervári világbajnokságon aranyérmes orosz válogatottba hét játékost is adott. Már ahhoz is bravúr kell, hogy a magyar együttes pontot szerezzen.

A gyõrieknek a 2002-ben az FTC elleni fináléban diadalmaskodó macedón Kometal Szkopje otthonának félelmetes légkörével kell megküzdenie. A vb legjobb irányítójának választott Görbicz Anitát hamarosan sérvvel mûtik, azonban erre a fontos összecsapásra még beszáll, amint megjegyezte: nem hagyja cserben együttesét. Azután viszont legalább egy hónap pihenõ következik számára.

A folytatás sem ígérkezik könnyûnek, hiszen a Dunaferr azonos kvartettben szerepel az utóbbi két kiírásban gyõztes dán Slagelsével és a szerb-montenegrói Knjaz Milossal, míg a gyõriek még találkoznak az orosz Dinamo Volgograddal és a dán Aalborggal.

Az EHF Kupa "más világ", a Debrecennek, a Ferencvárosnak és a címvédõ Cornexi-Alcoa-HSB Holdingnak illene továbbjutnia a 16 közé, és ehhez már az elsõ, hazai mérkõzésen megnyugtató elõnyt lehetne kiharcolni.

A KEK-ben a Vác a szerb-montenegrói Nissel találkozik a 16 közé jutásért, a párosítás szoros csatát ígér.

A magyar nõi csapatok hétvégi programja:
szombat:
Bajnokok Ligája, 1. forduló -
B csoport:
Dunaferr-Lada Toljatti (orosz) 16:15 ó
D csoport:
Kometal Szkopje (macedón)Gyõri Graboplast ETO KC 17:30 ó
EHF Kupa, a 16 közé jutásért, 1. mérkõzések:
Debrecen-Bergen (norvég) 17 ó
Ferencváros-Madeira (portugál) 18 ó
KEK, a 16 közé jutásért, 1. mérkõzés:
Vác-Nis (szerb-montenegrói) 17 ó

vasárnap:
EHF Kupa, a 16 közé jutásért, 1. mérkõzés:
Cornexi-Alcoa-HSB Holding Atzgersdorf (osztrák) 16:30 ó "

kaloz174
Már én is hiányoltam, így felhívtam. Jól van, csak nagyon elfoglalt, de rövidesen jelentkezik, azt ígérte! <#wink>

Breki33
gyerekek SZT-vel mi van?

kicsit aggódok miatta

tud valaki róla?
Ha mennél Pigához, akkor újvárosi üdvözletet is adj át neki! 😄

Gadrika http://ferlingbernadett.hu

Na tegnap elég sûrû napom volt, nem értem rá felnézni ide, de jól pörgött a topic, ahogy látom. 😊 Szal most csak így, ömlesztve. 😉

Délelõtt meglátogattuk Orsit, nem gondoltuk volna, h kint lesz meccsen, bár már akkor mondta.😊 Bogi is épp ott volt akkor nála amúgy egy ideig.😊

Pigáéknak sms-ben gratuláltam, nem is tudom,hogy bemenjek-e hozzá, ez azért sokkal intimebb dolog, mint amikor egy sérült játékost látogat meg az ember, szoptatás, meg hasonlók.Holnap mindenesetre megyek a kórházba, ha minden igaz, megnézetni a sérült ujjamat, majd meglátom még...

A meccs meg felkészülésnek jó volt a hétvégére, bár a váciaktól több ellenállást vártam, küzdöttek õk is azért derekesan. Kapusaink elég jók, mondjuk a baloldali védekzésbõl erõsen hiányzik fõleg Orsi,de Görbe is,számtalan variációt kipróbáltunk támadásban, nekem tetszett Temes bátor és ötletes támadójátéka. A hétvégére nem mernék jósolni, benne van egy bravúr is, de a zakó is ugyanúgy. Gyöxivel az élen pár szurkoló is eljött Vácról, jó volt õket ismét látni és dumálni picit velük.

A handballon valóban én írtam, azt amit, annak is meg volt az oka, mint mindennek, a továbbiakban csak privátot várok ezzel kapcsolatban.

Breki33
Magyarország–Algéria 41–29 (20–15)
Tata, zárt kapuk mögött
V: Horváth, Marton

MAGYARORSZÁG: Fazekas – Harsányi 1, Nagy L. 3, Buday 3 (1), Gál 7, Császár 7 (4), Iváncsik G. 1. Cs: Szente, Mikler (kapusok), Iváncsik T. 4, Tombor 2 (1), Laluska 5, Zubai 3, Józsa M., Lendvai 4, Törõ 1, Vadkerti
Szövetségi kapitány: Skaliczki László
ALGÉRIA, ld: Fillah 8, Bovdrali 4, Rebahi 3 (1), Hammad 3
Kiállítások: 10, ill. 10 perc
Hétméteresek: 6/6, ill. 3/2

Mestermérleg
Skaliczki László: – Nagyon hasznos tesztmérkõzés volt, igyekeztem minden játékosnak lehetõséget adni. A lábsérülésébõl még nem teljesen felgyógyuló Ilyést egyelõre nem akartam éles mérkõzésen terhelni.
Hege eto
Szerinted?😊)))))
Az eredmény meggyõzõ, a játék nem volt az. Elég lyukas volt a baloldali védekezés néha. A Vác jobbszellõje nagyon élt. Az akarattal, küzdõszellemmel nem volt gond. Nos a szkopje nem a Vác. Ez most megjósolhatatlan, mert a csúnya zakó és egy bravúr is benn van a pakliban.

Breki33
<#wave><#worship>

DE nyáron az igazi
Breki33
'Breki'

pleasepleaseme