2373
Final Fantasy XII
  • Sephi
    Minek vitatkozol te velem? Pont velem kell vitatkozzal a FFX-rol baszki? En megirtam az egesz storyt A-tol Z-ig ahogy az a jatek volt. Ateltem minent. Es akkor te nekem josz magyarazni hogy a CC jobb mint a FFX es meghazudtolsz hogy en mennyiszer vittem vegig egy jatekot? Ki a faszomnak kepzeled magad?

A FFX zeneje az egyik legszebb amit valaha halottam.
    Meg a story is sokkalta melyebb es elvezetesebb.
    Es vegul a karakterek baszki. Josz nekem holmi total mesevel itt okoskodni amikor a FFX nek 1000x hatasosabb es erzelmesebb meseje volt.

Kihozol a sodrombol mert egyszeruen erzeketlen vagy es nem tudod ertekelni a szepet es maga a szeretet lenyeges fogalmat.

• Jagi
    Mér' fosozzátok annyian az X-2t?
    Azt hallottam, hogy lányközpontú, meg ez at el lett cseszve, dea annyira szar az X-story folytatása?
  • Neme.
    Story egy dolog a sok közül, amiket felsoroltam. Elhiszem, hogy játszottál vele, csak azt nem, hogy FFX után kétszer végig lett tolva.

CC vs FFX final round

Story 1:1
    Zene 2:0
    Fordulatok 1:0
    Poénok 1:0
    Karakterek 2:0
    Titkok 1:1
    Endingek 1:0
    Hangulat 2:0
  • Sephi
    Tortenet nem volt azert akkora hogy megfogjon. Zenebe csodalatos, vilag meseszepen van meg krealva. De a storyja nem versenyezhet a FFX-evel soha de soha. Es akar hiszed akar nem a CC-et en a FFX utan jaccotam (igen lassan ket eve).
  • Neme.
    Be is raktam az aláírásomba. :) Már önmagában emiatt az egyetlen mondat miatt jobb a Chrono Cross mindennél.
  • Neme.
    Teljesen így van, nem attól a legjobb a CC, mert rámerőltetnek gagyi szerelmi kliséket, hanem teljesen mástól. Egy ilyen játékba pont az kell, mint ami a CC-ben van: felülmúlhatatlan hangulat, sztori, fordulatok, poénok, karakterek, titkok, zenék, endingek, nem pedig balfék FF10 karakterek. CC a tökéletes játék.
  • Neme.
    Persze persze, kétszer. És nem fogott meg a világa, története, zenéi, hangulata. Ahammm... :))
  • fanatifo
    Enegm eddig egy játék könnyezett meg és az a Shadow of Colossus vége mert az a játek maga a csoda sztem!!!!
    Azért mert nem sírom el magam a végén még lehet etalon és CC az szvsz!!!
  • Sephi
    CC meg nem egy nagy wascummdas volt. Igaz ketszer vegig lett tolva DE AZON NEM KONYEZTEM EL A VEGEN ES MESSZE NEM VOLT AKKORA A FIILING!
  • Sephi
    Te haborodott vagy. Akkora baromsagokat mondol hogy jon hogy kijabajak. Ne is irj tobbet nekem errol mert nem vagyok kivancsi rad te hideg ember.
  • fanatifo
    :)))))nemis Garnet:)DAgger:)
  • dinomano
    az FF luvnyak jol neznek ki, még a IX-nél, ahol elmeletileg bájosabb; nagyfejü kis karik vannak; tök jo alaku a Garnet is, jo segge van... :-D
  • Sir Quno Jedi
    AZÉ Lulu igencsak megtolható kari...Köh!
  • dinomano
    nah, elhiszem már h. tetszik chrono; de azéé nem olyan rosszak FF-ek... Tidus nekem designra nem szimpi karakter; de a design meg oylan dolog, h. van akinek bejön, van akinek nem; megint egyeni szoc.problema; még nem chronoztam; aranyos kis gém; azt elismerem; pedig csak 1 orat küldtem eddig...nah, majd nyilatkozom, ha kinyomtam mind2-öt, h. melyik tetszett jobban... 2 év mulva ugyanitt! :-D
  • Neme.
    "Yunát meg legszívesebben hólapáttal ütöttem volna agyon.."
    Tidusszal egyetemben természetesen. :)
  • Neme.
    Ingame 3D modellekkel meg erőltetett, nulla színészi alakítással (mondjuk Yuna karaktere maga is tök buta) nem lehet szerelmi történetet elmesélni, akárhogy erőltetik rám, nem tudom venni a lapot. Chrono Crossban több érzelem meg hangulat volt, mint FF8-9-10-ben együttvéve, ott tényleg aggódtam Kid miatt, Yunát meg legszívesebben hólapáttal ütöttem volna agyon.. :)
  • dinomano
    grandia IIImat neztem, szép; picit a Squall-Harry potter keverek szemüveges csuli butus; de jol nez ki gém; jok ezek a bacottnagy terepek uj ps2-es rpg-kben... :-D
    Vazz, erröl csak az ugrott be, Undying(igaz, nem egy müfaj, ugyi az fps...)-ot anno nagyon vegig akartam tolni, FFVII mellé megkaptam, de abbahagytam oylan szintü klausztrofobia tört rám; megszoktam FFVII szabadsagat (nyitott terep...); és ki kellett vennem... :-D
  • fanatifo
    van egy felturbózott trigger rajzfilszerű átvezető videók vannak benne!Azis über volt imádtam a triggert is mega Crosst is hiányoltam ps2-ről egy folytatást sztem nagyon jólett volna!!!

Ami most sztem jólesz aza grandia 3vagyis grafika amit láttam nagyon szép!!!
  • dinomano
    jah, bocsi...cross... habar a SNES-es triggernek is aranyos a grafikaja...a ps-es trigger csak annyiban különb, h. vannak videjok?
  • Sephi
    Chrono Cross vagy Trigger ?:)
  • dinomano
    fantaziadus volt, jo volt 9 is. tetszett az is de maskepp mint a VIIes... FFVII csomo minijateka miatt tetszik nagyon; valtozatos... :-D
    Chrono is bizti jo, a hangulata+graf. vmi bödületes; anno1 orat nyomtam vele, több idöm nem volt, ha majd lesz idöm elöszedem ujra... :-D
  • Sephi
    En is mondtam hogy a 9 a legfantaziadusabb es legszebb minde kozul. De valami baj volt vele mert soha nem jaccotam ujra. Lehet annyira szepnek titulaltam azt a vilagot hogy nem akartam soha megunni.
  • Sephi
    Hat apam ez a leghidegebb es leg erzeketlenebb hozzaszolas volt amit valaha olvastam. A FFX ezert volt a leggyonyorubb mert szerelmi tortenet volt. Hogy lehet valaki ennyire erzeketlen baszki???

Chrono Cross meg mese abba semmi erzelem nem volt baszaki.
  • fanatifo
    6 sztem ugyanaz mint ami kijött psre csak egy kicsit fellett turbózva!X-2 óvaintelek X-nek a folytatása de nem méltó hozzá a X nagyon jó!
  • dinomano
    nekem pont sci-fi környezet miatt fog tetszeni FF, imadom... a 9 a meseszerüsege miatt nem tetszett nagyon,kiveve 1-2 momentumot, amit imadtam..imadtam a kupokat, a poenokat; Vivi-t; de a karik civakodasa+nyalaskodasa nem tetszett+se mese, se tulzott fantasy fan nem vagyok...a VII magic-mai kor+picit jövö vilag tetszik; de 8ra gyurok nagyon, arra kivancsi vagyok... de ezek tenyleg csak szemelyisegböl+egyeni izlesböl fakado dolgok; és elev örülök annak, h. ebböl a sorozatbol vegulis mindenki megtalalja a kedvencet; ami passzol az izlesehez...10felett nem tudok hozzaszolni, anno pár percre nyomtam snes-es 6odik epizodot..a ps-es 6os miben mas? csak sima atportolas? Anno X-2öt lattam, picit fura volt+a videjoklip elejen szép volt, de picit hmmm...éhhhdekes...
    egyre jobban kezderdekelni nyolc, nyam-nyam... :-)
  • bebop
    Tényleg nincs még egy ilyen sorozat! de ez nekünk csak jó :)
    Én újságban láttam először az FF VIII-at és amit irtak róla nagyon megmozgatta a fantáziámat, ugyhogy eldöntöttem hogy beszerzem magamnak. Sikerült is nagynehezen hozzájutni, aztán belevágtam. Nem emlékszem hány éve volt már. Abban az éveben nyáron sikerült megszerezni és jó sokáig tartott mire végigküzdöttem magam a játékon. ami mégis nagyon idegesitő volt az az volt hogy valahogy szarul lett megirva a cd és az utolsó videóból csak 1 percet játszott le a ps szal igazán nem tudtam meg a végét. Na egyből mentem hogy valahonnan megszerezzek egy normális uccsó cd-t de nem sikerült:( Ugyhogy az uccsó videót valami 3 évre rá tudtam megnézni mikor megszereztem pc-re is!!!Amugy csak kicsit voltam ideges mikor az uccsó video 1 perc után megállt!!! szal lehet hogy ezért is lett ez a kedvenc részem. hát ne járjon igy soha senki!
  • fanatifo
    Hát ez a nagy fantázia kezd leülepedni!
    Szal a 6 etalon
    A 7sztem minden idők legjobb rpgje(nálam egybekötve Chrono Crossal)
    A 8 nemjött be mégpedig a környezet miatt!Vhogy nemvolt az igazi számomra
    A 9 nekem örök kedvenc imádomitt mondták hiogy kezd laposodni a sorozatnem azt mondom hogy a legjobb rész mert hazugság kevés a titok is benne de nekem az a környezet történet nagyon tetszett!A zene meg áhhh gyönyörű!
    A 10es rész nagyon jólett gönyörű komplex de már ittis kevés volt az ötlet nagyon lineális az egész elakadni lehetetlen!!De nagyonnagyon jó rész ez nagy kedvenc!
    10-2:No comment mindenidők legszarabbika méletlan ehhez a sorozathoz nyál az egész SZAR na!
    11 online nemtom miylen
    12-től sokat várok meglátjuk........
  • dinomano
    ..hmm...igazad van; FF9-et szerettem meg elöször, de a VII is nagyon tetszik, söt a VII sztorijat jobban komalom... A 8 is bizti jo lesz...Nah, az az igazsag, h. nincs még1 oylan gémsorozat(vagy ha van is, nem sok), ahol majdnem minden rész mas helyen/mas szereplökkel/más sztorival jatszodik... Mindenkepp le a kalappal a japcsik(Square-esek)nagy fantaziaja elött... D.
  • bebop
    figyelj! mindenkinek az a kedvenc része az FF-ből amelyiket először látta és először jáccott vele. Én pl először a VIII-al játszottam és nagyon bejött. Utánna értelem szerüen minden egyes részt amit láttam ahoz hasonlitottam.
    Amugy engem nem fog zavarni ha kicsit nyál lesz a game (de azért na kelljen lavort rakni a TV alá)a VIII egy kicst love-storys volt de az pont ugy volt jó.
  • fanatifo
    Sokan fikázzák a 9et de sztem egy gyönyörű mese és nekem az egyik kedvenc részem!8 nekem túlságosan is elvont nemjött be!
  • dinomano
    jah... :-D Jogos... Oh...szép dolog a szerelem, mi? :-)
  • Neme.
    Nézz rá a logo-ra... :D
  • dinomano
    ...kérdés, mennyire lesz nyal..mondjuk nekem a IX tömény volt picit, nem tudom 8 mennyire love-story...majd ugyis kiderül..
  • Neme.
    Újabb látványos hálivúdi lávsztori. Hiába, a tömegnek ez kell, nem Chrono Cross. Ne higgyétek, Squenix-fiúk, hogy elérzékenyülök majd a nyálas kis történeteiteken. Majd ha csináltok még egy Chrono Cross-t, akkor talán beszélhetünk élvezetes és hangulatos játékról, addig számomra csak egy grafikai prezentáció marad a terméketek, semmi több.
  • dinomano
    megneztem XII videot, lehidalas... :-D Szohoz sem jutok... Hamarosan érik 1 ps2 vétel...megörülök..az a szöke srac egy nagy buzi, a többi kari ok... Huhh..megaatombrutaljolnezki... :-D huh...
  • dinomano
    unknown...jah, picit idegesitö tud lenni random encounter, bár ujabban kezdem megszokni... nah, gáz amikor pl. rohanna az ember, oszt nem tud, mert 3-5masodp.-ként fight van+kötöttek régi final-ek; az igaz.. ujabb reeszekhez nem tudok hozzaszolni, anno X-2öt lattam, nagyon tetszett, kb.2003környeken volt hozza szerencsem, leesett allam...akkor még nem tudtam sokat FF sorozatrol; ujdonsag erejevel hatott... oszt kb. fél éve betettem IX-et pici szrüke ps-be; onnantol a sztori pedig egy csodalatos szerelem törtenete... :-D LOL!
  • Unknow
    Harcrendszer téma: Sztem sok pozitívuma van ennek a rendszernek! Sokkal több a taktikázási lehetőség, pl mivel itt egymást is támadják a szörnyek elég gyakran ezért meg van az a lehetőség,hogy mi elsétálunk a küzdő felek mellett, vagy besegítünk valamelyik félnek. A kisebb ellenfelek is kihívást fognak jelenteni ha sűrűn vannak mert ki tudja mikor csatlakoznak többen is a gonoszokhoz?? :) Az egész sokkal interaktívabb lett és ez nekem marhára tetszik :) Megmaradt az RPG style és nem ment át Devil May Cryba..mégis elég pörgős. Ja és nem utolsó sorban ez azoknak fog bejönni akik hozzám hasonlóan nem szeretik ha kalandozás közben random megtámadnak és emiatt tördelt lesz a játék. Nem mondom,hogy eddig kardomba dőltem tőle de így tutira feelingesebb lesz!
  • dinomano
    jah, eleg gaz a Godfather, és még mindig csinaljak... hat ztem a max payn1-nek szebb textureai voltak/vannak; mint godfathernek...meg nem szeretem, amikor fö karakter extrajol néz ki+lekerekitett; a többi kari meg szögletes mint allat... a hazak is total flat-ek...én tudom, h. limitje van a ps2 hardverenek is; de vazze, nezetek meg 1 black-videot... :-D és az lehet, h. hamarabb kijön mint G.father...
    Jah, amugy PC-re ujabban csak csili-vilizés megy; hiaba tartanak a high-end pc-k X360körüli szinten(jo, picit szarabbak azééé...); anno lattam Quake 4-et+NFS Most wantedot...
    mind2 egy rakas ****; anno a FEAR-en lattam, h. fejlödtek dolgok...
    A quake 4 AI-ja nevetseges; a Most wanted meg ugy ahogy van 1 nagy hatar...az NFS szeria a Porsche+H. Stakes2 utan csak lefele ment; a szutyi huppogos négerzeneröl ne is beszeljünk...
    nah de elknyarodtam tematol... ne ijessz meg, Vagrant sztori hiaba tetszett volna(nagyon bejött a design!!!) rohadtul nem ment nekem; abba kellett hagynom..a ritmuserzekem nuku... A Legend of D. is ezert nem megy...Apropo...az FF8as Gunblade is ritmuskombos lesz?(vagy mi...asszem igy hivjak...)...VAgy arra gondoltal; h. félkör mutatja a tamadhato részeket (ill. azok a részek tamadhatok ellennél amik félkörben vannak?) anno ilyen volt V.Story+picit ilyen a Parasite E. ...
  • bebop
    Én is végignyomtam a demo-t egy párszor és tényleg fura egy kicsit a harcrendszer, de szerintem nem a nnyira rosz. Egy kis idő után egész dinamikusan és gyorsan tudtam kezelni, szal biztos hogy jó lesz hosszú távon is. Nekem bejött
    Amugy ha egyszer végre hozzájutunk a játékhoz ebbe a topicba senki egy szót se fog irni mert csak a Ps2 irányitóját fogja szorongat és szájtátva fogja bámulni a TV-t elfelejtkezve minden másról (tanulás, meló)A másik dolog meg az ,hogy ha a square-enix eddig huzza halasztja a kiadást az annak az oka hogy megcsinálják az egyik legjobb rpg-t amit valaha is készitettek. Én ebben bizok!!! Szal szerintem lehet akármilyen a harcrendszer meg az irányítás,meg lehetnek akármilyen lányos nem lányos kinézetű szereplők benne biztos hogy olyat fogunk kapni amilyet még nem láttunk sose.
    CSAK KAPJUK MÁR MEG A FRANCBA IS!!!!!soká lesz még
  • fanatifo
    Honnan töltöttem?solops.com-ról
    Bejött a demó de neke mnagyon furcsa volt a harcrendszer teljesen olyan mint annó ps1en a Vagrant storié hasonlit rá