9
  • shabba
    #9
    Nekem ugyanez volt III.-kerben én is egy helyi telefonszerelőt vagy műszakist akarok elérni de lehetetlen. 1212-n megkaptam a szokásos 06-80-444-xxx-es számot ami a helyi telefonközponthoz szólna jó egy hétig folyamatosan próbálkoztam különböző időpontokba de a végeredmény az hogy soha nem vették fel vagy folyamatosan foglalt vagy folyamatosan cseng a végtelenbe és ez felváltva kombinálva. Szerintem ezek a telefonszámok amiket kiadnak információszerzésre nem is valid számok, nincs mögöttük ember aki felvenné csak ezzel ráznak le fatávéknál. Az adatbázisuk meg egy nagy kalap szart sem ér a szerint a szemközti házban ott is csupán egyetlen lépcsőházában 2 éve van ADSL meg még egy csomó hasonló ilyen a ltp.-en és úgy jó fél éve meg már az egész ltp.-et berakták. Hiába szóltam nekik többször is a 2 év alatt amióta létezik ez az adatbázis hogy szar az egész 3. kerületi rész mert benne van Hytas is nem törődnek vele, a szomorú pedig az hogy abból dolgozik a fatáv és ezt kapja meg tőlük az összes ISP és amikor felhívod őket telefonon hogy lehet-e ADSL az alapján bírálják el kötnek-e szerződést vagy sem. Persze amikor a létesítésre kerülne a sor rájönnek hogy Hytas sivatag kellős közepén nem tudnak ADSL-t bekötni, de visszacsatolás már nincs hogy kijavítanák végre a hibás adatbázisukat.

    Nekem legalább az a mákom van hogy 1 éve idejött egy kicsi alternatív cég és piacot látott ebben a 15 ezer emberben ellentétben a fatávval. Persze kicsi cég az ilyennek minden nyűgjével sok gond is van velük de legalább azóta van 24h-s netem átalányért. Ha ők nem lennének a mai napig az 56-os modem lenne az egyedüli alternatíva ami hatalmas szégyen itt 2004 küszöbén egy köpésnyire az uniós tagságtól.
  • _Rico_
    #8
    Én inkább odamennék az illetékes feljesztési emberkéhez a matávnál és kb. szétütném. XIII. ker.-ben lakom és itt nem lehet ADSL-t kiépíteni. Mikor felhívtam az 1212-t (kb. 1 hónapja), hogy megtudjam mikor óhajt matáv tenni valamit, hogy a pár szerencsétlen hülye is nethez jusson, akkor megadott egy INGYENESEN HÍVHATÓ számot, ahol elvileg technikai emberek vannak és tudnak nekem felvilágosítást adni. 5 azaz ötször hívtam a megadott számot, de nem sikerült senkinek sem felvenni. Biztos vmi nagyon fontos dolguk volt... [...] (<--- káromkodás) Még had mondjam el, hogy minden alkalomkor mikor meglátom a TVben, hogy fizessek elő ADSL-re akkor elég agresszívan tudnék bántalmazni vkit. Hasonlóan mikor a: A világ megismerhető, INTERNET. szlogen csendül fel.
    Csak ennyit akartam.
    (Modem rulz :()
  • shabba
    #6
    Ez nem Mo.-i sajátosság más országokban is korlátos csomagokat árulnak, egyenlőre kevés az olyan hely(skandináv országok, japán) ahol sebességkorlát nélkül árulják a netet ott meg jellemzően forgalmi korláthoz kötik hogy ne szaladhasson el a felhasználóval a ló.

    Persze idővel emelkedik az elérhető sávszélesség(verseny hevességétől függően hol gyorsan hol lassan) de fontosabb lenne először a lehetőség megteremtése. A lefedettési, elérhetőségi arányok még mindig siralmasak, 3 éve kezdte el fatáv az ADSL szolgáltatást én azóta várok arra hogy legyen csak épp a fatáv nem akarja megcsinálni. 1x talán nekem is megadatik az a luxus hogy elérjen ide is az ADSL. Budapesten. A III. kerülerben. Egy 15 ezres lakótelepen. Lassan belépünk az EU-ba és legnagyobb probléma még mindig az vajon az adott lakóhelyen megoldható-e a bekötés vagy sem. :(
  • b
    #4
    nem tudom miert fényezik itt magukat. nekem 4 évig kellett rájuk várnom, hogy végre bekössék ide is. 4 kibaszott hosszú évig!
  • Chappy
    #3
    Nekem ezt írja ki:
    Az internetszolgáltatóm
    Sebesség:100,0 MB