28
  • a_n_d_r_e_w
    #28
  • a_n_d_r_e_w
    #27
    Igazad lett (sajnos), itthon is az ajánlott fogy.ár nettó 31900.
    Az áfával éppen 155 €. Milyen érdekes...
    Nagy kár érte, ennyiért nem lesz kelendő.
  • a_n_d_r_e_w
    #25
    :D

    Ha viszont tényleg 155 €-ban gondolkodnak (amit erősen kétlek), akkor szerintem temethetik is a projectet, ennyiért inkább hozatok Japánból, ott max 110 € a 250/250-es, amit fel lehet húzni 300 fölé is :)

    Ha kérdésed van, gyere 26-án a deltachrome.com-ra
    Élő fórum-interjú lesz az S3Graphicsosokkal

  • a_n_d_r_e_w
    #23
    Az a 155 Euro az Xbittől származik, ők meg nem biztos, hogy jól gondolják (csak azt nem tudom, hogy hogyan kerülhetett fel így a club3D-hez is a hír). Pusztán annyiból gondolom, mert a legdrágább online boltban is 139, a legolcsóbban viszont 117 €-ba kerül, de ha minden igaz, nemsokára lemegy ez 100 köré, reméljük a legjobbakat.
    Az XBit pedig vagy azt a nagyon régi hírt vette alapul az F1 áráról, vagy nem stimmel neki a Dollár->Euro átváltás :)
  • a_n_d_r_e_w
    #21
    Mégiscsak lehet valami, már kapható a kártya (nem itthon, de már Ausztriában is). Jelenleg viszonylag magas áron, de szerintem ez egy-két héten belül normalizálódni fog.
  • a_n_d_r_e_w
    #19
    Puff, még mindig semmi. :(
    Értékelem az optimizmusod, talán meríthetek belőle én is :)
  • a_n_d_r_e_w
    #16
    Félreérted. 155 euró az nem stimmel, mivel még SEHOL sem lehet kapni, nemcsak itthon. Ára meg csak olyannak van, amit már árulnak :)
    Egyébként a 256 megás ára japánban előrendelésben ~30000, a 128-asé ~25000 Ft. A 155 Euró meg az F1 ára lett volna, de abból meg nem lesz semmi.
  • a_n_d_r_e_w
    #14
    Valószínű, pórul fognak. :(
    Állítólag e hónap végén már árúsítják. De a héten várható pontosabb információ.
  • grebber
    #12
    A Volarival egyelőre csalódást okozó XGI után újabb szereplő bukkant fel a 3D-gyorsító lapkák piacán: ezúttal a hajdan szebb napokat látott S3 Graphics igyekszik beleszólni az ATI és az NVIDIA által vívott kemény csatába.

    A régi motorosok még biztosan emlékeznek azokra az időkre, amikor szinte minden asztali PC-ben S3-as chip felelt a grafika megjelenítéséért – ez még a 3D-korszak beköszönte előtt történt. Ám a vállalat a háromdimenziós versengésben iránymutató technikai megoldásokkal (egyik textúratömörítési eljárás még ma is az S3TC nevet viseli), de gyenge szoftvertámogatással szép lassan kiszorult a piacról. A Savage3D és Savage4 chipek már nem tudták tartani a lépést az NVIDIA hathónapos termékciklusával. Az S3 utolsó próbálkozása az 1999 augusztusában bejelentett Savage2000 volt, az első hardveres geometriai feldolgozást (T&L) támogató megoldás (amely egy nappal előzte meg a GeForce256-ot). Sajnos – minthogy kikapcsolt T&L egységgel került forgalomba – a chip nem lett sikeres, így tarolt az NVIDIA. 2000 tavaszán az S3 eladta GPU-fejlesztő divízióját a VIA Technologiesnek, így alakult meg az S3 Graphics, amely kezdetben a korábbi Savage4 és Savage2000 alapjaira épülő integrált és mobil grafikus lapkákat fejlesztett a VIA chipkészleteihez.

    A helyzet változatlan maradt egészen 2003 elejéig, amikor, DeltaChrome néven egy teljes grafikuslapka-családot jelentett be az S3 Graphics . Kezdetben három chipváltozatot ígért a cég, de ma úgy tűnik, hogy az F1 jelölésű csúcsmodell – amely csak támogatott memória méretében és a magasabb órajelben tér el az S8 chiptől – nem jelenik meg. A belépő szintű GPU az S4 nevet kapta. Mindkét megoldásnak – amint az manapság divatos – létezik emelt órajelű változata Nitro jelzéssel (még szerencse, hogy nem az XT jelölést választotta a gyártó). A bejelentés óta eltelt egy év, és lassan – igen lassan – piacéretté vált a termék.

    A kisebb S4-esről nem sokat hallani, csupán annyit tudni, hogy a nagytestvér futószalagjainak felét és 128 bites memóriavezérlőt kap, feltehetőleg olcsó, négyrétegű nyákon. Tesztlaborunkban az S3 DeltaChrome S8 járt.
  • grebber
    #11
    DeltaChrome: az S3 visszatér
  • a_n_d_r_e_w
    #10
    Jobb későn, mint soha :)

    De valószínű az F1-ből nem lesz semmi, az órajel növekedés max 20% teljesítmény plusszt jelentene, ami kevés lenne a felsőkategóriába, és az S3 nem akar két kártyát futtatni ugyanabban a szegmensben egymásnak konkurenciát teremtve.
  • grebber
    #9
    Nem tudom hogy észrevettétek-e a tesztekben hogy az egy S8-as!!!!!!
    És nem az a csúcskárty elméletileg!

    -DeltaChromeF1: 256 MB, 4 Vertex Engines, 8 pipeline-uri, PS si VS 2.0+
    -DeltaChromeS8: 128 MB, frecvente mai mici
    -DeltaChromeS4: 4 pipeline-uri, 2 Vertex Engines
  • [HUN]PAStheLoD
    #8
    lool japcsi XP :))
  • a_n_d_r_e_w
    #7

    Az igazság kedvéért azoknak, akik nem olvassák el a tesztet, hanem csak a grafikonokat nézik
  • a_n_d_r_e_w
    #6
    A Radeon már elég régóta a piacon van, nem is az első próbaverziórol van szó, mint a Deltánál, és ebből kifolyólag a driverei is sokkal kifinomultabbak.
    A cikk végén is írták, hogy annyira kezdetleges verzió, hogy nem akarnak következtetéseket levonni.

    Erről ennyit
  • a_n_d_r_e_w
    #4
    na ha 155, akkor király
    én még max 250 dollárról tudtam
    De a Club3D honlapján nyoma sincs az F1-nek, csak a 128 megás S8-nak
    Akkor most ki mond igazat?
  • Borg
    #3
    Sajnos...:(
    Bár lenne úgy, hogy hardver is gyorsabb, és hogy rendes drivert is tudnak irni.
    Csak sajnos ebből előbbi valószínűleg nem jön be (csak össze kell hasonlitani egy 9800 architektúrával), utóbbi pedig mégkevésbé lehetséges.
  • DopeBob
    #2
    erre körübelűl annyi az esély, minthogy holnap becsönget hozzád a Mikulás, és átadja egy Ferrari kulcsait :))
  • Reggel
    #1
    Ha nálunk is lehet majd 50.000Ft körül kapni és tényleg a teljesítménye is lesz olyan mint mondjuk egy Ati 9800 és persze a drivertámogatottság is megfelelő lesz (értsd kompatibilitási problémák) akkor már holnap veszek egy ilyet.

    :D