32
  • FSpofon
    #32
    DIE AGAIN BITCH
  • Frank99
    #30
    bla, bla...
  • Deus Ex
    #29
    Morgen.

    A szélsőségesség semmin sem segít. Továbbra is álíltom, hogy a tolvajokat meg kell büntetni, és az sem mentség, hogy a szomszéd is lopik.

    Egyébiránt nem vagyok programozó - műszaki ügyintéző vagyok - mint ahogy nem vagyok névtelen besúgó sem.

    Lehet, hogy amikor szoftvert lop valaki, akkor abból nem lesz kevesebb, ellenben az autooval, de attól a lopás lopás marad.

    További kellemest.
  • Frank99
    #28
    és amíg Mo-on van az egyetlen állam, ahol börtönnel fenyegetik a MAGÁN-felhasználást, ha illegális, addig nem is lesz itt megoldás,mag ha majd élünk úgy, mint USA-ban ahol min. 30% a warez (nemrég olvastam valahol) ott nem jön a rendőr magánemberekhez, arról nem is beszélve, hogy néhány órás óradíjért megkapsz egy játékot...

    Tegnap látom este a TV-ben, hogy a pesti piacokon listából lehet válogatni, telcsin megrendelni, átvenni a szoftot.

    A rendőrség miért nem tesz valamit érte??? Ha ráérsz, tudom javasolni, hogy menjél el besugónak, talán még ingyenszoftot is kapsz a BSA-tól, a weboldalukon bejelentést is tehetsz NONAME... deus ex.... haha...
  • Frank99
    #27
    tudom apukám, szét kellene választani a nagybani pénzért másolót, és a magánemebereket.
    DE NEM TESZIK, ÉS 99%-BAN MAGÁNEMBEREKET KAPNAK EL!!!! És büntetnek meg.

    IGENIS drága a Mo-i fizetésekhez képest a szoftver, bár egy kis utánjárással rengeteg jó szoftver van FREE, és majdnem mindenre, amit drága pénzért kaphatsz.

    Amúgy nincs igazad, mert nem ua a kategória, mint egy autólopás. Gondolom programozó vagy -vagy hasonló- mert nagyon véded a mundér becsületét.

    És igaz, hogy eljárni el kell a rendőrségnek, de vannak mértékek és értékek, ami között dönteni kellene, könyebb elkapni egy egyetemistát, mint a kopasz stricit... Amúgy a programozókról annyit, hogy ismerek egy párat, és jó részük ILLEGÁLIS programmal fejleszt. Úgyhogy ...
  • Deus Ex
    #26
    Morgen.

    :-) Nyugalom. Nyolc éve még utcát sepertem, hogy ki tudjam fizetni a főiskolai tandíjjamat, és valooban, nagyon kevés pénzem volt. Ezért tanultam meg valami olyat, amiért fizetnek is. Másrészről a Jaguaros hasonlatom nem is áll olyan messzire a valooságtol, lévén, hogy az általunk drágállott szoftverek árát ugyebár nem tipikusan a magyar piachoz igazítják. Az élvonalbeli szoftver tehát ma Magyarországon a Jaguarhoz fogható luxuscikk. Egyszooval nem mentségeket kéne keresni, hogy miért lopunk, hanem dolgozni kellene. Akkor talán az ország is egyre kevéssé fog lenni tönkremenve. (Csak hogy kerékbe törjem anyanyelvünket, lehetőséget adva ezáltal a további gyalázkodásra.:-))
  • BarnaMedve
    #25
    Deus Ex
    Te gyökér! Hol az anyádba dolgozol ebben a társadalomban, ahol azt pénzzel el is ismerik?
    Baszki, nem halgatod a tv-t, hogy Magyarországon, kb 1.000.000 ember él úgy, hogy ha kifizeti az összes rezsijét számláját, akkor 1000-3400 Huf marad neki egy havi megélhetésre!!!
    És ne gyere itt a Jaguar hasonlataiddal, köszönőviszonyban sincs azzal, amikor emberek kénytelenek némi warez tevékenységgel kiegészíteni a jövedelmüket, ebben a tönkrement országban!
  • Deus Ex
    #24
    Morgen.

    Akkor minden kedves szabadelvű forradalmárnak kívánom, hogy lopják el autóját, sokévi fáradtságos munkával összegyűjtött vagyonát, a lakásmaffia vigye el a házát, és a fenti sérelmei pedig maradjanak orvoslat nélkül. Aki nem éri fel ésszel, hogy a szoftverlopás is lopás, azt zárják csak börtönbe. És amikor majd két százharminc kilós buzi minden este megszeretgeti, és elveszi tölle a saját testetét is, akkor talán majd megérti, hogy lopni nem szép dolog.
    Egy ember halálának pedig örülni akkor sem illik, ha az illető bestiális gaztetteket vitt véghez.

    Válasszuk szét a magánembert, mint illegális Windows-felhasználót, és a magánembert, mint szoftvermásolást és illegális árúsítást nagyüzemi szinten végző, vagy jelentős gazdasági hasznot lopott szoftverekkel realizáló embert.
    Arra pedig senki se hivatkozzon, hogy drága a szoftver. A Jaguar E-Type is drága, mégsem lopok magamnak egyet, hanem dolgozom, olyasmit teszek, amit a társadalom pénzzel elismer, és ezért a pénzért megvásárolom azt, amit szükségesnek ítélek.

    További kellemes gyalázkodást, és mocskoloodásban gazdag boldog újj évet..
  • Frank99
    #21
    mondd ezt azoknak, akiket nehany cd-ert megrottak a bíróságon, majd néhány hónap múlva a BSA budapesti ügyvédcsapata felvette velük a kapcsolatot, hogy hajlandoak-e fizetni peren kivül az okozott kárért? És csak azokért a programokért, amelyek tagjai a BSA-nak. Nálam pl. Autodesk...
  • Cat #19
    persze persze... a gyakorlat mást mutat
  • Csatti
    #18
    Igy van, bennunket a statisztikak feljavitasa miatt szopatnak, meg hogy a szakertok jo sokat keressenek rajtunk es az allamon.
  • Bandee
    #15
    Hát én csak annyit mondanék h sajnálom végülis mint embert, de magát a szervezetet (BSA) mélyen megvetem mivel engem is elrángattak, elkoboztam ujjlenyomat meg minden, mindez pár cdért. Még jó h fiatalkurú voltam és nem kellett csengetnem érte.. De azt nem hiszem el h nincs jobb szórakozásuk minthogy kisembereket 'szivatnak', ott vannak a milliárdos átvágások minket meg szopatnak a szemetek (nem tudom máshogy jellemezni), nekem jöhetnek törvénnyel. De ember legyen olyan fizum h simán megengedjem magamnak a szodvervásárlást (mondjuk jelen árakon köbö 6-700ezres fizuval, nem nagyon zavarnva) esküszöm megvenném... de Így! LOL ;)
  • juhand
    #14
    Hurrá ! De kevés.
    A BSA a RIAA és a parkolási társaságok vezetői és alkalmazottai a társadalom férgei.
  • AtisH
    #7
    Már elnézést, de mi a faszt keres 80 évesen egy ilyen szervezet elnökeként??? Az ilyennek már rég nyugdíjban kellene lenni és a fotelból nézni a szappanoperákat vagy épp játszani az ükunokáikkal. Gondolom nem ez volt az egyetlen pozíció, amit betöltött. A pályakezdők meg a fiatalabbak szakadjanak meg, mire találnak valami normális melóhelyet. Na jól felb***tam magam...
  • silanor
    #6
    Szegyellem, de soha nem hallottam a nevet, foleg nem a BSA-val kapcsolatban.
  • JZO
    #4
    ideje volt már kinyúlnia, mehetne utána a többi BSA-s is
  • radical
    #2
    80 éves volt szegény. Nem hihetitek hogy bármi köze is lehetett ehhez a f@szkodáshoz amit ezek az ökrök művelnek.