11
ATI Radeon 9600 VIVO ->Tv adásból DivX hogyan???
-
tibi81 #11 Sony Hali ha érdekelnek valakit ezek a cuccok írjatok kompakt házimozik Sony DAV-D150 Sony dav sc6 Sony DAV-SB100 televíziók Sony KV-32CS70 Sony KV-21CT1 Sony KV-21CL10 Sony KP-41PX2 erősítők Sony STR-DE497
Hifitorony Sony MHC-RG444 dvdlejátszók ns430 ns433 md walkman Sony MZ-N510 verhetetlen árak [email protected] 20 57 44 766
-
#10 :DDD 1 részt: a pci foglalatból ( tv kártya csak ilyen vagy rosszabb lehet ) lassabban áramlanak a dolgok mint a videókártyán lévő AD ből AGP n. Igy nem kell az IRQ k korlátozásával foglalkozni. Ja és az én 16 MB s TNTmnek szebb képe volt mint a mostani Pinnacle pctv pro nak. Igaz ahhoz nem volt távirányító + extrák.
Gép konfighoz : Cel300 @ 450 en, 192 MB ram, al tudtam felvenne 704*576 ban... eldobálás volt de max 1 % ami azért nem olyan rossz!!!! persze ehhez teljesítményre kihegyezett driverek kellenek és sok sok órányi teszt, meg egy kis win 98 buherálás. De megy. ennyit a korlátozott hw ről.
XVID codechez linket adjál már ! Nekem csak a dx filter van meg ami meg ugye nem minősül codecnek.. -
#9 Mert, mi ezzel a gond. Aki nem ért hozzá annak a TV-kártyákkal sem lesz könnyebb! -
#7 DivX 5.01 asszem, 5-ös széria arra emlékszem. És míg csak egy 900-az Thunderbird-öm volt 400*300-as felbontásban. Az 1800+ os Palomino-mal meg ha jól emlékszem 640*480-as felbontással folytattam. A felbontási szabványok meg azért nem érdekeltek, mert nem videó CD-t akartam készíteni, hanem a TV-re kötve a gépet úgy nézem filmjeimet. Meg persze már elkészült az asztali DivX player is, úgyhogy minek szenvedjek elavult szabványokkal. Mondjuk az is igaz, hogy januártól beletanulok az mpeg készítésbe is, merthogy alkalmam lesz használni egy DVD-írót. Akkor asztán 3 lehetőség van:
1. még élvezhető, asztali DVD lejátszón nézhető SVCD készítése (DVD-n ez sok-sok órát jelent)
2. DivX filmek felírása a DVD-re több szinkronnal a minőségre figyelve, nem arra, hogy ráférjen egy 700MB-os CD-re (1 DVD-re kb. 5-6 film)
3. DVD készítése
Én a 3-at preferálom a legjobban. -
#6 Csak azért írok, hátha lesz benne hasznos infó. Ilyennel játszok mostanában, hogy felvegyem a funniest animals részeit a kolleganőmnek. Mivel a vas eléggé közel van a nullához(cel950mhz; riva128 4mb vivo!!!;(csak a capture miatt raktam bele)), sokat kísérleteztem a beállításokkal. Nálam a frame dobással volt gond(ezt érdemes figyelni), ezért max 352x240 ben tudtam csak rögzíteni. Mivel túl sok helyet sem akartam pazarolni, xvid codec-et használtam alapbeállítással, kb 2000kb/s bitrate-val. A hangot nem tomörítettem. mivel mono jelet kaptam és nem egy mozi filmről van szó, 22000/16/mono-ban rögzítettem.Majd összevissza vagdaltam(reklámok stb), összefűztem, majd a végén az egészet méretre tömörítettem(hanggal)+filterek(resize; delogo; stb...) A codec-hez még annyit, hogy végig próbáltam minden divx-et 3-5.1-ig, de az xvid- nek volt a legszebb képe. De mondom, a hardware erőssen korlátozott. -
#5 És hanyas DivX el vettél föl az első lépésben?
3.11 / 4.12 / 5.x ??
és milyen felbontásban?
Ez azért nem mind1. 352* 288 / 720*576 ( vagy más szabványoknál kicsit eltérő felbontások.. ) -
#4 Én annak idején (meg ha meglesz a 9200 VIVO-m is így fogom), úgy csináltam, hogy VirtualDub-al felvettem a műsort DivX-be. A DivX beállítása: max bitráta, konstans bitráta, semmi extra (bidirectional, asszem így írják, quarter pixel, GMC). Ja meg persze nem árt, ha a felvett anyagot magától feldarabolja. Nem tudom, az újabb tud-e nagyobbat, a régivel 2GB-os fájlokra daraboltattam föl (vagyis folyamatos felvétel esetén is darabol), ugyanis hiába kezel a Win 2000-rem 4GB-osnál nagyobb fájlokat, a VirtualDub-bal nem lehet őket megnyitni. Ha mindent fölvettél, akkor jöhet az újrasűrítés 2 lépésben.
Előnyök:
- szép képminőség
- helyfoglalás beállíthatósága (utólag persze)
Hátrányok:
- rengeteg hely kell (mai vinyóárakon ez elenyésző)
- hosszadalmasabb a procedúra, mintha elindítanád, azt hadd vegye...
Én ezen módszereket használva vettem fel annak idején HBO-ról az Elit alakulatot. 10-cd re tettem fel, de ha kivezetem TV-re a képet, nem mondom meg, hogy nem közvetlenül az HBO-ról van... -
#2 Álmaim kártyája...
Nekem egy 7200-es VIVO-m volt. Namármost. Annak a MMC-vel megtudtam csinálni, hogy DivX Codec-et használva egyből DivX-be vegyek föl. De ez nem volt mindig tökéletes. Ajánlom ezért hát figyelmedbe az ingyenes VirtualDub-ot. Szerintem a legjomm video editáló messze a neten. TV-kepszőr is van benne. Remek!
Mennem kell, később részletezem...
Addig szedd le! -
#1 Sziasztok, kellene egy kis segítség. Van egy Radeon 9600 XT VIVO kártyám és sikerült vele Tv képet csalnom a monitoromra. Az adást le is tudja menteni a hozzá adott szoftverrel, de csak mpeg1-2 és avi formátumba. Tudnátok ajánlani olyan prodit ami egyből DivX-be vagy XviD-be tenné ugyanezt? A Forma 1 közvetítéseket szeretném ilyen módon tárolni amik kb. 2 órásak, és úgy 2 CD-n szeretnék tárolni egy futamot. Ha közvetlenül DivX-be nem lehetséges a rögzítés, akkor milyen minőségben és melyik mpeg-et ajánlanátok (milyen bitrate mellett), hogy utána DivX-be tömörítsem, ami még jól mutatna a TV képernyőn? Ja a Dr. DivX-et próbáltam, de hibaüzenettel elszállt,ha közvetlenül a TV-ből próbáltam digizni, mpegfile-ból simán csinált DivX-et.