35
Hol lehet?
-
rish #35 megvannak még a zenék? -
#33 érdekel :) milyenek? -
#32 szivesen :)
Milyen suliba jársz, hogy ilyenek kellenek?
-
#31 Ott van a #27-ben! :DD -
#30 Harakiri, itt vagy valahol? :) -
#29 Jah, igen, elaludtam, megnéztem! Kitűnő munka. Köszönöm szépen! -
#27 felraktam netre: http://riken.xw.hu/india címen megtalálod,
a vázlathoz asszem már hulla vagyok, az utolsó 2 oldal egy másik könyvből(Caroline Humphrey:Építészet és Vallás) van, csak a forrásmegjelölés miatt. -
#26 ja már biztos aluszol :( bocs hogy ilyen lassan ment...
azért remélem még nem késő -
#25 9 mega lett :) -
#24 ment privüzi -
#23 Mi újság sikerült? -
#22 Inkább a szöveg a fontos, képek nem annyira. még1r thx. -
#21 oks, akkor majd (egy kis idő múlva) megy privben :) -
#20 :)))) Köszi! -
#19 Nincs meg sajnos. Ha betudod scannelni az már nagyon jó lenne, karakter felismerő progi és már kész is :). Viszont az tényleg jó lenne ha pár szóban összefoglalnád, én meg majd túl rizsázom :) Előre is THX -
#18 van benne az anyaghasználatról, van néhány alaprajz, be tudom scannelni, ha kell... -
#17 persze :), milyen részletes kéne?, szívesen leírom a fontosabbakat (persze nem 50 oldalban) :))
milyen suliba lesz?
lehet hogy megvan neked is , Szentkirályi Zoltán: Az építészet világtörténete a címe -
#16 Alapjába véve PONT az építészetről kellene regélnem...:) A francba, tudsz valahogy segíteni?
-
#15 találtam itthon könyvet india építészetének történetéről, kb. 50 oldal van róla... neked milyen művészet kell,
mert esetleg az eddigieket zenéről táncról szólókkal is lehet szinesíteni -
#14 -
#13 nem nincs mind elszívtam :D -
#12 :), pont forditva, budhizmus kicsit fiatalabb mint india muvészete/hinduizmus :) Szoval buddhizmus előtt is volt ott már muvészet, épitészet... -
#11 Na, összevágtam ezekből egy anyagot, holnap meglátjuk mit szólnak hozzá. :) thx re all -
#10 Terebess egész jónak tűnik. -
#9 hmm... -
#8 Hmm, nem rossz! Valami ilyesmi kellene bővebben, nincs senkinek elfekvőben a gépén valami indiai anyag? -
#7 india.lap.hu próbáltad? ez ,vagy talán ez? Ázsia E-Tár -
#6 mmm a kezdeteiről szerintem együtt lehet beszélni a mezopotámiai művészetek stb.. kialakulásával, mert elég közel volt/van egymáshoz a 2 hely. -
#5 ...most hirtelen csak ennyit találtam, de lehet, hogy ebben vannak olyan kulcsszavak, amivel már többet is tud kezdeni a google.. -
#4 Mûvészet
Az építõmûvészetre sok évszázadig a buddhizmus nyomta rá bélyegét. A kõbõl készült korai buddhista vallási és kolostorépítményeken még megmutatkoznak a faépítészet elõzményei, s fejlett palotaépítésre utalnak. A mûvészet klasszikus periódusa a buddhista kultikus kép megformálásával kezdõdik (1-4.század, buddhista és hinduista templomaival, szobraival éri el tetõfokát). A középkori (kb. 8-15. század) templomépítésre az északi stílusú magas tornyok (shikhara) jellemzõek, délen pedig a magas kapuzattal (gopuram) ellátott, nagy kiterjedésû építmények. A korszak bronz szobrai között különösen megragadóak a táncoló Sivát ábrázoló alkotások. Az iszlám periódusban alapvetõen megváltozik az építészeti stílus, megkezdõik az indiai-iszlám keverékkultúra korszaka. A mogul építészet egyik fõ mûve az agrai Tadzs Mahal, Sáhdzsahán császár kedvenc feleségének híres mauzóleuma. -
#3 Hüle :) -
#2 HINDU EROTIKA -
#1 Hali.
Szal, az van, hogy holnapra be kellene szolgáltatnom a suliba némi beszámoló anyagot India művészetével kapcsolatban általánosságban (évszázados fejlődése, kezdetei stb.), de egyszerűen semmi értékelhetőt nem dob a Google, Origo stb.
Szal ha valaki tud segítsen…köszi
És még érdekelne a Római Colusseum is, erre egyébként érdemes rákeresni, a találati arány megdöbbentő a Magyar honlapokon.