67
 • tiborpapa
  #67
  De nekem Nem is ez a problémám,hanem, szeretném megtudni, hogy az Artistjust
  mért az itg-vel pereskedik,Mért nem figyel fel a dvd poster tevékenységére?Csak egy.Van olyan oldal,hogy észrevétel.Ha meg mered irni,az észre vételedet,le hülyéznek,vissza küldenek az állt. iskolábba,Ha meg untad a vitát,akkor törlik gyorsan,feketézéssel foglalkoznak.Az jobb min az itg forum ahol barátságosan kérhettél,társaloghattál,barátokat szerezhettél.üzenhettél, öszinte lehettél.A
  keresöbe, hiába irom be,Artistjust ez az oldal jön be.Gondoltam hátha figyelnek,be irok ide,hátha fel figyelnek s azokat vonják,ki, akik meg érdem lik.
 • tiborpapa
  #66
  Én igazatt adok,csak anyi,a kamának,hogy nem a miniszteri fizetéshez kéne átlagolni hanem az egyszerü dolgozok átlagához,már min a minimál bérhez.S a dvd-ék árát ahoz igazitani.Vegyük olasz országot,86-ban 3000 L-ra volt 1kg paprika,2005-ben 3000 L 1kg paprika.anyug dij 86 ban 5-6 mill,2005ne voltam nemtudom mennyit emelkedet.Alényeg az, hogy az árak, el érhetöek legyenek, a kis fizetésüeknek is.Én azt valom,ha ma kevesebért töb jön be,s többet tudok forgalmazni,minthogy keveseb jut ,s kevesebhez tudom el juttatni.Melyik a Jobb?
 • Csacsis
  #65
  A fogyasztók jogait ki védi a kizsákmányolás ellen?
 • Csacsis
  #64
  Megvettem a Diabló 2+EXP eredetibe 3000-ért.
  Ha ennyi lett volna régen is, már akkor megvettem volna.
  Miért nem lehet normális áron árúlni a cuccokat?
  Ja, a szoftvereket ez után is utólag fogom megvenni. Nincs 10-15 rugom ezekre a cuccokra (nem bírom kigazdálkodni). Az árak nőnek, de a fizetések nem. Hol itt az igazság?
 • TeszteloPontHu
  #63
  De értsd meg, jog szerint az nem minősül illegális másolatnak (csak a szoftver), nem ismerem a konkrét ügyet, de gondolom nem csak zenét is filmet találtak.
 • Frank99
  #61
  meséld majd ezt a bíróságon, ha elkapnak, hogy honnan van.

  A bíróságnak elég, ha a tulajdonodban van illegális másolat, legyen az zene, film, vagy program, és játék.
  Ha van időd olvasd el a Szegedi bíróságon a Killer/Morder ügyet, egy talicska anyag, és voltak filmek is...
  aki nem tudta megmutatni az eredetit, arra ráverték.

  igaz, megúsztuk megrovással, csak lementem 380 km-t 5x, meg ügyvéd, meg bírósági költség.

  csekély 150.000 Ft-ban van...

  úgy imádom az iylen okosokat, akik azt hiszik, hogy van Mo-on vannak még jogai az embereknek.

  persze jogod van befogni a pofádat...
 • crx
  #60
  Teljesen mindegy hogy mit csinálnak mindig jön az utánpotlás. Lekapcsolnak egyet ketöt lesz hejetük három négy ember aki ujbol elkezdi idö kérdése. A netröl letöltött dolgok ugyanugy illegálisak hiába magyarázod meg magadnak meg a töbi havernak hogy ez nem büntethetö ha a magyar álam (Rendöség ügyész,biró,)Meg akar büntetni akor meg is fog. Lehhet a szobádban ezer eredeti lemez de ha találnak egy számitogépet akor it a vége fus el véle neked lötek ha meg akarnak büntetni.
 • mrzool
  #58
  Érdekes, ezek tipikusan olyan mondatok, amíg így is hangozhatnának:

  'Nehogy elkezdjem sajnálni az autógyártókat a milliárdos hasznuk mellett.'

  Érdekes módon, senki sem agitál az autólopások mellett...
 • TeszteloPontHu
  #51
  Az árak nem légből kapottak:
  http://studioworks.bmc.hu/magyar/arak.htm#dvd
 • TeszteloPontHu
  #49
  Így van: ha netről filmet v. zenét töltesz le és azt nem adod tovább (sem ingyen, sem pénzért), akkor az a magyar jogszabályok szerint legális, mivel magáncélú másolatkészítésről van szó. A törvényt az sérti meg, aki felteszi a webre/megosztja a fájlt, mert az engedély nélküli terjesztés/műsorszórás.
  Ez azonban nem vonatkozik a szoftverekre. Ott letölteni sem szabad.

  Más: "DVD előállitása nem több mint 100 ft! 700-900 Ft körül alakul a jogdij+terjesztés+KIADOI haszon+Afa"
  Azért azt megnézném, hogyan hozol ki egy kétrétegű DVD-t tokkal, színes borítóval együtt 100 Ft-ból. 10e db felett 1 euró (azaz 250 Ft) körül van csak a lemez ára, ebben nincs benne a tok és a borító. Itthon pedig 1 filmből nem mindog fogy el 10e db, hacsak nem valamilyen nagy sikerről van szó.
  Blődségeket azért nem kellene írni.
 • Frank99
  #48
  Zalában merre voltak, nem tudja valaki?
 • Csacsis
  #38
  Helló!
  Először is nem az illágális másolatok megszüntetése a cél, hanem az elmaradt bevételkiesés megszüntetése. Ha tényleg meg akarnák szüntetni az illegális másolatokat, akkor már régen normális áron adnák a cuccokat.
  2. Ez igy sem teljesen igaz még. Mivel ha tényleg sikerülne megszüntetni az illegális másolatokat (csoda kellene hozzá), attól még nem fogják a cuccokat többen megvenni. Akinek nincs rá ennyi pénze (kinek van? Jo ok, de nem mindenki a rózsadombon lakik), annak sehogy nincs. Ezt kellene már megérteni, tehát nem beszélhetünk bevételkiesésről.
  3. Nem tudom ki hogy van vele, de pl én szívessen mentem be a boltba és vásároltam meg egy 5 éves játékprogramot, ami akkor méregdrága volt, de most már normális árban kapható. Lehet hogy régi, de hogy legálisan van meg valahogy jobb érzés, még akkor is, ha már nem nagyon játszom vele. (de régen rengeteget). Filmeknél ugyan ez a helyzet.
  Szerintem igen is megvalósítható lenne a már lentebb leírt dolog egyike. A kispénzűeknek úgysincs pénzük megvenni a mindenttudó-fullextrás DVD-t, amit amúgy sem tudnak kihasználni megfelelő tecnikai berendezés nélkül. Elég lenne valami gyengébb cucc, SOKKAL kevesebbért.
  A normális DVD-k árát is reális áron kéne árulni, az extra kiadást díszdoozban, játékfigurával meg "mittudomén" cuccokal felspékelve adják amennyiért akarják.
  És mindenkinek LEHETŐSÉGET ADNÁNAK! a LEGÁLIS filmek REÁLIS áron történő megvásárlására, melyet nem csak a hypergazdagok tudnának megvásárolni.

  NA üdv!
 • Paul
  #36
  Egyébként ha néha forumokra is tévedne egy-két kiadó embere tudnának jó ötleteket beszerezni...

  Pl. ha kiadnak egy dvd ,akkor rakjanak fel egy szerverre egy "pure" verziót , sima vcd vagy svcd formátumba kisebb képmérettel , mono vagy sztereo hanggal ,csak feliratosan olcsó pénzért.

  Igy mindenki letölthetné és akinek tényleg számítanak az extrák az 5.1 hang meg dts meg szinkron stb. az úgyis megvenné a dvd -t.

  Mivel tulképp. a warezek is ezt csinálják.
  Szerintem ez egy nagyon jó megoldás lenne.

  Mellesleg azt sem értem ,ha veszek egy nyers dvd-t vagy cd-t ,azon ugye van egy jogdijj a kedves Artistjust jóvoltából.
  Letöltök egy filmet ,felírom egy ilyenre akkor onnantól kezdve kifizettem a jogdijat tehát legálisan van meg.
  Vagy nem igy van ? Mert ha nem akkor mire fizetem a jogdíjat?
  Ha így van milyen jogon fenyegetnek razziával /börtönnel ?

  Valami itt nagyon nem frankó.

  Másrészt amikor megjelenik egy új film ,játék stb. általában tényleg 10-15e szokott lenni .
  De pár hónap múlva (amikor a kutyának sem kell annyiért vagy annyira rossz a film,játék stb.) lemegy az ára 3e -re vagy még olcsóbra.

  Most akkor hogy is van ez ?
  Ha egyszer 15e -ért kell adniuk hogy legyen rajta nyereségük akkor hogy tudják máskor eladni 1/4 annyiért?
  Nem hiszem hogy buknának rajta még igy se.
 • [HUN]PAStheLoD
  #35
  KOMOLY.. mi abban a komoly hogy valamelyik nagyobb koliba benéznek és megfulladnak az írt cd-k től..
 • Mike at home
  #34
  nem az szamit, hanem hogy komoly bunozoi csoportokra leltek, igy tuti az eloleptetes
 • Mike at home
  #33
  Mar latom az allami szlogent:
  A szoftverre szant penzedbol inkabb cigit, piat vegyel! Segisd az allamot, ne a multikat!
 • nagykispeter
  #30
  De jó Neked
 • [HUN]PAStheLoD
  #29
  én nem olvasom el a cikket kb sejtem miről szól (ugyse igaz a fele se) és a hozzászólásokból valami kiderül.. és ez meg elég egyértelmű mindenki sokallja a 6 K-t 1 szaros DVD-ért amit megnézel 1x-2x (én legalábbis minden filmet 1x azt csá') és utána meg mehet a polcra a 5.1-es hangrendszerrel együtt... mivel olyan zene amit én hallgatnék nem nagyon van DvD audióba (pl. kiadták a St. Angert Direkt ilyen szuper DVD be pedig mono-n is kb. ugyan az a hangzása...)
 • Pintyőke
  #28
  Tenyleg abbahagyhatnak ezt a sok razziat. Szerencsetlen rendoroknek is lenn jobb dolguk is, mint kaloz kazik utan kutassanak. Talan a kiadoknak at kellene gondolniuk a dolgokat jobban. Tenyleg otletes lenne egy online letoltheto hely, ahonnet legalisan hozzajuthatnanak az emberek kulonbozo zenekhez ill. filmekhez. Igy meg a nyersanyagok arat is ki lehet hagyni, nem beszelve a kulonbozo adokat, amiket az allambacsi ratesz ezekre a termekekre. Azt hiszem igy egyszerubb lenne ugyan zat az arat tartani itthon is, mint ami kint van, mert lassuk be, azert vannak kulonbsegek, meg ha nem is nagyok! Ehhez termeszetesen hozzajon az itthoni keves kereset is. :( Tehat tobbszorosen hatranyban vagyunk.

  Gazdasag fellenditese lenne a hosszutavu megoldas, amin epp most is faradozik a kormany, tobb kevesebb sikerrel. Inkabb az utobbival. :T Szerintem ott fent kellene razziazniuk a rendoroknek RENDSZERESEN! Nagyobb fogasok lennenek, mint egy kisfalusi piacon egy ket mezei neger eseteben. :)
 • Adam5
  #27
  meg villany, gáz, telefonszámla...
 • fetyka
  #26
  Az a baj, hogy a magyarok többségének szaros a segge.És örüljön, hogy egyáltalán juk is van rajta.Persze beleértve engem is.
  Szóval dolgozzunk, keressünk sok pénzt és akkor lesz házimozi meg minden.Pár év alatt akár már komoly gyüjteményünk is lehetne.
  Persze enni inni nem kell.
  Mert akkor sajna akár 10-évig is eltarthat egy ilyen komoly rendszer és gyüjtemény kiépitése.

  Hajrá Magyarok!


 • asdasdasd
  #23
  Igy van. Addig meg töltögetni kell.
 • Adam5
  #22
  1épként ehez csak annyit hogy van dvd 990ft ért is
  (nem annyira hiresek de megteszi) pl Hegylakó4
 • Darth Sith
  #21
  hú, akkor engem becsukatnának jó pár évre. :D
 • TeszteloPontHu
  #20
  Azért az ritka, hogy egy film 10-15e Ft legyen. Az átlagár inkább 6e Ft körül van. (Persze ez is drága, de a 10-15e Ft sarkítás).
  Másrészt arról nem a boltos, sőt még csak nem is a kiadó tehet, hogy pl. Lucas bácsi nem adta ki az SW-t még szinkronosan DVD-n.

  Egyébként ez a vita már lefolyt pár hete, hasonló tanulságokkal. A lényeg: szvsz azt úgy sem lehet elérni, hogy a DVD és a CD ára arányos legyen a magyar fizetésekkel, mert akkor egyszerűen a kiadók azt mondják, hogy annyiért nem adják ki, és kész (árcsökkentésre kényszeríteni nem lehet egy gazdasági vállalkozást). Másrészt a termékek árának 99%-a nem aránylik a magyar fizetésekhez.
  A megoldás: a fizetések emelése, ami pedig a gazdaság növekedéséhez kötött. Nyilván vannak, akiknek az elmúlt pár évben nem nőtt a fizetésük számottevően, de szerencsére vannak néhányan, akiknek már igen (és most nem csak a politikusokra gondolok...).
  50 év (vagy még több?) hátrányt nem lehet pár év alatt ledolgozni. Ez van.
 • Paul
  #18
  Most olvasom ezt a cikkecskét ,meg a hozzászólásokat...

  Csak annyit tennék hozzá ,hogy pl. szertném hogy a Star Wars magyar szinkronnal meglegyen nekem gépen ahol nem rohad szét a kazetta szallag.Ok irány a dvd bolt.Áhá igérték hogy lesz is csak sehol nincs ilyen verzió.

  Neten meg fent van valami német dvdről rippelt a magyar kazettáról alárakott szinkronos kiadás...ehh.

  Én vennék dvd-t 3000e ft még nem vág földhöz csakhogy amiket én szeretek nézni vagy ki sem adják dvd-n vagy ha kiadják akkor szinkron nélkül és utána is várni kell hónapokat hogy 10-15e -ről lemenjen az ára.

  Szal ennyit erről .
  És különben is miért nem áll össze a sok kiadó és csinálnak egy hatalmas sms webszervert/ ftp-t ,ahonnan mindenki letöltheti magának olyan minőségben ,olyan hanggal ahogy ő akarja ?

  És persze megfizethető áron ,szerintem a garantált minőségért simán csengetné mindenki 3-4 napra az 500 pénzt.
  Vagy mégtöbbet is.

  Tanúlniuk kéne ezeknek ,nem razziázniuk.
  Ez már megint szerintem egy olyan "lássátok ,mi csinálunk valamit" akció.

  Most gyorsan felcsaptam az egyik online dvd bolt listáját ,kerestem az Iniana Jones trilógiát ,van is ,szinkronos is ...hmm 18000 ! :(

  Ha mondjuk ennek a fele lenne már rendelném is:(

  Ennyit a dvd ről...
 • Mike
  #17
  és ha eredeti VHS kazik helyett másoltat szerzel, és az így megspórolt pénzedet cigire és piára költöd, az állam csak jobban szeret
 • Demon Eyes Kyo
  #16
  kiadós sux, zsizsi mind
 • Mike
  #15
  az állam az ég világon nem vesztett sehol, pontosan jól látod, hiszen teljesen mindegy mire kültöd el, sőőt ha pl. benzinre, akkor az állam még jobban jár. De ha nem költesz, hanem megtakarítasz, az államnak az is jó.

  A közgadasági analfabétákat persze mindig meg lehet etetni ilyen szólamokkal
 • Mike
  #14
  akkor életben nem fox egyetlen DVD-t sem venni
  bár vannak a futottak még filmek közül már 990 forintosak is
 • Mike
  #12
  hát persze, hogyne

  pl. Titanic
  angol hang, magyar felirat

  blackstar.co.uk 4,99 font
  xpress.hu 10e

  persze azért javarészt egy árban vannak
 • Mike
  #11
  hülyegyerek

  mivel nem szocializmus van, a piac határozza meg, mit mennyiért lehet eladni

  szóval nem azért nem 50e forint egy dvd, mert a kiadók ennyire nem mohók, hanem mert akkor a kutya nem venne 1 darabot sem

  egyébként perzse, hogy csökkent a kalózmásolatok száma, mivel ma már sokkal inkább megfizethető 1 dvd vagy 1 játékprogram. (az audio cd-k nem, mivel ugyanolyan árban vannak mint a DVD-k, és ki az a marha aki nem inkább dvd-t vesz)
 • Mike
  #10
  egy dolog zavar, de nagyon

  a kiadóknak, szerzői jogot védőknek mind mind van szervezetük, sőt ilyen esetben ezek aktívan szerepet válallnak, az ilyenn akciókban, holott ők az egyik polgári felet képviselik. Kérdezem én, a felhasználóknak miért nincsenek jogvédő szerveteik, és azokat miért nem hívják oktatni a rendőrségre, miért nem vesznek részt ilyen akcióban?
  Szóval miért mindig csak az egyik fél képviseltetheti magát, irányíthat végrehajtó és erőszakszervezeteket, szólhat bele a törvénykezésbe, és a másik fél, akiért igazából az állam van, miért nem? ez lenne a demokrácia?
 • Csatti
  #9
  Én inkább azoktól a szólamoktól akadok ki, hogy ennyit és ennyit veszített az állam stb. Már nem azért de az emberek előbb utóbb elköltik vmire a pénzüket, namármost ha én most dvd helyett Tv-t veszek akkor elköltöttem a pénzem, abből x összeg jut az államnak. Ha DVD-t veszek rajta kkor nagyjából ugyanannyi jut az államnak. De ha DVD-t veszek akkor nem tudok TV-t venni. :) Szal nem látom hol vesztett az állam, mert attól, hogy meghvettem a DVD-t még nem lett kétszer annyi pénzem. Szal az államnak ilyen szempontból édes mindegy mit veszek (ok, tekintsünk el attól, hogy más lehet esetleg az áfakulcs stb.).
  Na lássuk a kiadókat. Nem látom be miért kéne nekünk sajnálkoznunk azon, hogy a kiadó tulajának csak öt rolls-roycra futotta az idén és nem tízre. Azt sem mondhatnám, hogy nincsenek megfizetve eléggé az előadók, mivel sok ember sokkal értékesebb dolgokat tesz a földért és emberiségért az ő bevételeiknek az apró töredékéért. Szóval engem egyszerűen nem érdekel. A mai világ egy istenverte technofeudálkapitalizmus a demokrácia álarca mögé bújtatva, ahol nyamvadt fogyasztóra vagyunk redukálva és ha nem fogyasztunk az ők elképzeléseinke mgefelelően akkor megpróbálnak végigtaposni minket. Na engem ez dűhít.
 • Herds
  #6
  te aztán vmi kurva okos ember lehetsz, nem mindenkinek van 500ezres netto fizetése (gondolom neked igen, hogy ilyeneket irsz) a cdk,dvdk itthon meg igenis irreális áruk van sok más országhoz képest, és amíg ugyanolyan minőségben megnézhetek egy filmet egy 1500ft-ért vett dvdn mint egy 6000ft-oson, addig elmehet a picsába az összes hatóság, meg bsa, meg minden.
  mert a félhavi fizetésem nem fogom arra költeni hogy játékokat, meg filmeket megveszem eredetibe.
  talán ha mindenféle kutyafasza adó meg apám kínja nem lenne rajta ezeknek a cuccoknak az árán, akkor nem 6000 lenne egy dvd hanem csak 3000, addig meg NYASGEM azoknak akik mashogy gondolkodnak erről.
 • Skynet85
  #1
  Talán nemkéne egy dvd-ért 3000-7000-Ft-ot kérni és akkor lehet hogy nem mindenki kalóz másolatot venne, Angliában ahol a kereslet töbszöröse a hazainak a dvd-k feleannyiba sem kerülnek!