22
Usa,Anglia,Németország stb tanult vki külföldön
  • utonvagyok
    #22
    Sziasztok!

    Most szeptemberben fogom elkezdeni tanulmányaimat Angliában Oxfordban, de felvettek a UCL-re is. Itt elég más a felvételi rendszer, és nekem is sok időbe telt míg minden jelentkezési lapot illetve a felvételi motivációs levelet (personal statement) megfogalmaztam.
    Ezeket tudom tanácsolni azoknak, akik Angliában akarnak továbbtanulni:
    - alaposan járjatok utána mindennek, ne feltételezzétek azt, hogy ugyanúgy működik a felvételi rendszer Angliában, mint otthon

    - érdemes olyanokra hallgatni, akik tényleg bekerültek brit egyetemekre

    - időben kezdjetek el felkészülni a felvételi folyamatra, itt már az őszi tanévkezdés előtt egy évvel kell jelentkezni.

    - magyar emeltszintű vizsgákat is elfogadnak felvételiként, viszont itt általában több tantárgyból is csinálnak ilyet (2-3 tantárgy)

    - a personal statement és a tanári ajánló levelek nagyon sokat számítanak. Mindent tökéletesen kell megfogalmazni, nem elég az otthon jónak vélt angol szint. Értelmet kell sugároznia minden írásnak.

    - Mindenkinek ajánlom Sipos Judit és Katalin Thwaites könyvét (címe: Élj és Dolgozz Angliában!), amiben részletesen, lépésről-lépésre leírják mit hogyan kell csinálni. Én ezzel a könyvvel kerültem be Oxfordba. Egy egész fejezet van az ösztöndíjakról és a finanszírozási lehetőségről a könyvben. A könyv egyik szerzője Cambridgebe járt, a másik pedig Oxfordba, tehát hiteles forrás.

    http://www.lira.hu/hu/konyv/ismeretterjeszto-1/elj-es-dolgozz-angliaban-atdkiadas

  • kovivke
    #21
    Sziasztok!
    Szakdolgozatomhoz szeretnék segítséget kérni tőletek az alábbi pár perces, külföldön élő magyaroknak szóló kérdőív kitöltésével. A válaszokat előre is köszönöm!
    Vivien
    https://docs.google.com/forms/d/1tEzpF7jXkSuqrcAwvufIyoTRDMlZMYRK6p6tCeMhI0Y/viewform
  • feherandrea
    #20
    Hello Mindenki!
    Szeretném megosztani veletek a tapasztalataimat, mert nem is olyan rég még én is Magyarországon voltam, és azon törtem a fejem, hogy hogyan vigyek valami pozitív változást az életembe. Mint ahogy egyre többeknek, nekem is elegem lett a bizonytalanságból, az unalmas munkámból, és az örökös félelemből, hogy ráadásul bármikor el is veszíthetem ezt a képességeimet csak töredékben igénybe vevő állást. Szerettem volna fejlődni, valami hasznosat csinálni, amit megbecsülnek, valamit, ami egy kihívás lehet, és persze valamit, amiért örömmel kelek fel nap, mint nap.
    Ekkor találtam rá a College for International Co-operation and Development nevű iskolára, ami egy szervezettel együttműködésben önkénteseket képez, és küld Afrikába, Indiába , Brazíliába.Angliában, Kingston upon Hull városától 20 kilométerre fekszik East Yorkshire megyében. A legtöbb önkéntesküldő szolgálatnál magas összegeket kell fizetni, ha csatlakozni akarsz, ami érthető is, hisz a szervezetek nem érted vannak ugyebár, hanem a rászorulókért, de ezt a programot úgy alakították ki, hogy a képzés költségét az iskola szervezésében történő használtruha-gyűjtéssel össze lehet szedni, így én is megengedhettem magamnak, hogy jelentkezzem.14, 18, vagy 24 hónapot vesz igénybe az alap program, ebből 6 hónapot töltesz a külföldi projektben, de aki szeretne, az akár egész életében dolgozhat a szervezetnél, mert olyan további programokkal biztosítják az önkéntesek előrejutását, ami megalapozhat egy komolyabb jövőt is ebben a szférában, pl visszamehetsz egy általad választott projektbe, már nem gyakornoki, hanem rendes fizetésért, vagy dolgozhatsz a szervezet valamelyik iskolájában.Aki úgy gondolja, hogy csak 18 hónapig kívánja élvezni ezt a programot, az megteheti ezt is, aki az életét tudja áldozni arra, hogy segítsen bizony ezt is megteheti.
    Én személy szerint a 18 hónapos programban veszek részt, ezt 3 hónapja kezdtem, így már sok mindent tapasztaltam. Ami nagyon tetszett, hogy az angol nyelvtudás nem volt feltétel, és nekem nem is volt túl jó angolom, viszont már rengeteget fejlődtem. Hogy el tudjátok képzelni: eleinte még azt sem értettem mit beszélnek hozzám a tanárok, most pedig már ott tartok, hogy nagyjából megértem, és még válaszolni is tudok legtöbbször. Ezen kívül nagyon jó dolognak tartom, hogy a program teljes ideje alatt biztosítják a szállást és az ellátást, így, csak az esetleges extra igényeimre kell pénzt költenem.
    Persze vannak nehézségek is, sokat kell tanulni, és dolgozni, meg kell szokni, hogy egy kollégiumban, egy közösségben élsz, és alkalmazkodnod kell, ha tetszik, ha nem. Sokféle korosztály, fiatalok, középkorúak, és idősebbek élnek, és tanulnak itt, sokféle országból, ami szintén szülhet problémákat.
    Kinek ajánlom ezt a programot?
    -Aki szeretne segíteni a rászorulókon
    -Aki szeretne fejlődni, új dolgokat kipróbálni, tapasztalatokat gyűjteni
    -Aki szeretné fejleszteni az angol nyelvtudását, és új nyelveket tanulni
    -Aki szeretné a bizonytalan jövőjét, valami biztosabbra, és pozitívabbra cserélni
    -Akit érdekel a környezetvédelem, és szeretne tenni valamit a Földünk egészsége érdekében
    -És mindenkinek aki szeretett volna már önkéntesként világot látni, csak eddig nem engedhette meg magának.
    Ha valakit érdekelnek a programok részletei, vagy bármi kérdésetek van ezzel kapcsolatban, írjatok, és szívesen válaszolok.
    [email protected]

  • gerry800
    #19
    Sziasztok!
    Aki szeretne angolul vagy egyéb nyelveken tanulni THAIFÖLDÖN, szebbnél szebb helyeken, és olcsóbban mint a nyugati államokban, kérem irjon nekem a [email protected] email cimre. Akit érdekelne Online nyelvtanulás,kérem az is érdeklődjön tőlem, mert anyanyelvi tanárokkal lehet tanulni online, 1200 Ft/óráért, ami magyar árakon is elérhetőnek számit. Ráadásul a tanitás lényege, hogy 4x gyorsabban lehet megtanulni bármely nyelvet. Mégegyszer az email cimem: [email protected]
  • Dragooon #18
    középiskolát keresek Finnországban. lehetőleg olyat, ahol angol nyelven folyik a tanítás. van ilyen?
  • skristof
    #17
    lófaszaseggedbe.
  • Darkon
    #16
    REKLAM
  • euforditas
    #15
    Külföldi tanuláshoz és munkavállaláshoz szükséges dokumentumok, orvosi igazolások, leckekönyvek, diplomák, bizonyítványok, jogosítványok, erkölcsi bizonyítványok stb. tanúsítással ellátott fordítása minden Európai Uniós tagország nyelvén. Gyors, precíz, kedvező árú fordítás. EU Fordítóközpont - Fordítóiroda. Tel.: 788-3323 Weboldal: www.euforditas.hu
  • skristof
    #14
    én és pár barátom szintén ausztráliában gondolkoznak
    nekik még le kell érettségizniük, én jelenleg egyetemista vagyok, de foglalkoztat a gondolat

    ami hasznos lehet neked is: http://austudy.hu/
  • Magoo
    #13
    Keresek olyan embereket akik Hollandiában élnek, vagy éltek és tisztában vannak az ottani élettel.
    2007 februárjától tanulok hollandiában 1 éven át. Még nem tudom hogy Amsterdam vagy Rotterdam lesz e a célpont. Sok mindentől függ. Ezért kíváncsi lennék a két városra. Melyik a jobb és miért? Melyik olcsóbb? stb stb

    Aki ilyen téren tud infókat, legyen szíves ossza meg velem! Köszönöm előre is!
  • t0mmy #12
    élesszük fel egy kicsit a topikot hátha mostmár több embernek van tapasztalata

    én szeretnék kimenni tanulni legalább egy fél évre vagy amerika vagy ausztrália... Esetleg valaki tud valami lehetőséget, vagy ismerőst, vagy volt már kint valaki akárhol nyelvet tanulni, dolgozni külföldön?
  • VvD
    #11
    Nos, most én is épp abban a cípőben járok mint 1 évvel ezelőt Trade. Ebben az évben fogok érettségizni, viszont ki szeretnék menni egy évre tanulni. Trade, nálad mi történt?
    Amúgy láttam, hogy sok helyen van olyan, hogy egy nyelviskolai tanév. Ez azt jelenti, hogy érettsgéi után kimehetsz és kint töltesz egy évet, miközben csak az angolt tanulod. (Bár van másféle is pl. English+IT na én erre akarok kimenni jövőre.)
    Vkinek vmi tapasztalata?
  • Trade
    #10
    A vízumhoz milyen papírokat kell vinni?
  • Xboxman
    #9
    Belgiumba, Dániába, Észtországba, Hollandiába lettországban és Svédországban 19-éves korig lehet jeléentkezni(legalábbis a YFu szerint)
  • Cat #8
    fél évvel korábban kellett volna ébredned... de nembiztos hogy rosszul jártál, ugyanis ha pont 3ikban vagy 4ikben mész ki, akkor iszonyat sokat kell tanulnod hogy itthon le tudjál érettségizni. Másrészt a külföldi éved alatt szinte semmit nem kellett volna tanulnod, annyival többet tanítanak itthon - persze ez nembiztos hogy jó dolog...
  • Trade
    #7
    Hát én csak középiskolába szeretnék menni
  • traXion
    #6
    Úgyhallottam hogy a YFU egyetemre is jó, vagy valami ilyesmi... Nézd meg a honlapot, vagy írj nekik mailt...
  • FtranX
    #5
    Ha valaki nyáron úszómesterkedni akar az USA-ban, megnézheti ezt az oldalt: http://www.eletmentok.com/ Havonta kb. $1200-t lehet keresni(ami 3 hónap munkával számolva kb. $3600), azonban a szállás, vízum, repülőjegy meg a tanfolyam díja ebből felemészt cca.: $3000-t. 600 dolcsid marad a kajára és minden egyébb másra. Hát az biztos, hogy nem hozol haza semmi pénzt, de a nyelvtanulás szempontjából nem lehet rossz.
  • Trade
    #4
    Hát nekem látod az a problémám hogy 85 októberében születtem és így már nem mehetek középiskolai képzésre.
    De végül is az majdnem 86.Hogyan tudnám azt az egy évet lefaragni
  • traXion
    #3
    Youth For Understanding


    Budapest, Bem rakpart 6.

    Tel: 061/201-0125

    [email protected]

    YFU

    Egyik nap bejött egy csaj a suliba, és ezt "reklámozta", mondjuk elég drága, kb 1.5 millói forint, 1 évre.

    16 éven felülieknek!
  • Trade
    #2
    Hát úgy néz ki hogy összegyült a pénzem egy Amerikai középiskolai tanévre.Csak egy gond van hogy a jelentkezési korhatár 18.Én meg most fogok érettségizni szóval nem hagyhatok itt csapot-papot
  • CSOCSO
    #1
    muhahaha