17
Magyar fejlesztésu programok
  • Gregorius
    #17
    A magyar filmeket sem azért szeretjük, mert nacionalisták vagyunk, hanem mert amit magyar ember készít, az a magyar értékeket közvetíti, közelebb áll hozzánk!
  • Gregorius
    #16
    Te úgy veszel játékot, hogy megnézed az eladási listát, mert én kapásból felsorolok neked vagy tíz játékot, amik igenis nagyon jók, nem is magyarok, és soha nem érték el a top100 eladási listát. Lásd Little Big Adventure 1,2, Big Scale Racing, Fallen Haven (modjuk az Airfix Dogfighter elég szép eredményt ért el, de azt sem nevezném valami sikerjátéknak, pedig nagyon jó) persze Need 4 Speed-del Dunát lehetne rekeszteni, pedig egy arcade nagyüzemi öntvény. (most nem akarok belegázolni emberek lelkivilágába, de vannak kiadók, amelyek aztán tudják hogy kell sikerjátékot kiadni, amiért aztán egy fillért nem költenék) De te is biztos tudsz ilyeneket mondani.
    És egyébként miért ne lennék elfogult? Van egy rakat jó játék, ami szerintem jó, és te meg azt mondod..., tulajdonképpen semmit, mert csak azt mondod, hogy a cseheknél ott a maffia. Ja, a Blizzardnál meg a Diablo, még sem dobok tőle hátast. De egy UT2003-tól dobok azt! Nekem anno az IG2 volt akkora dobás, mint most az UT2003. A Mafia meg nálam olyan, mint egy Traffic Giant.
  • Cat #15
    egyértelműen elfogult vagy
    az eladási statisztikák szerint a magyar nyelven beszélő játékokból nagyságrenddel többet adnak el a boltokban
  • Gregorius
    #14
    Na most nem hiszem, hogy nekem azért tetszenek a magyar játékok, mert nem beszélek angolul. Van felső fokú C nyelvvizsgám, úgyhogy valamit prüntyögök, de még csak nem is azért, mert magyarul beszél, hiszen akkor egy jó külföldi játékot vennék meg, ami magyarítva van, pl Tropico. Nagyon jó játék, és talán a legjobb a kategóriában. De hiába Homeworld ide vagy oda, az Imperium Galactica ezerszer jobb. Nem tudsz mutatni még egy ilyen játékot, az fix! De nyugodtan próbáld meg. (Csak arra kérlek, hogy az O:R:B.-bal ne gyere, mert az teljesen más) A Screamer 4x4-nél és az 1nsane-nél sem láttam még jobbat, de nyugodtan mutass egyet, ami olyan jó fizikai engine-nel rendelkezik, hogy nem lesz tőle játéktermi hangulata a dolognak. Aztám, a Street Legal-hoz hasonló dolgot utoljára a 80-as években csináltak, pl Street Rod, azóta nem láttam ilyet, de a CGA grafika már kicsit idejét múlt. És sorolhatnám...
  • Cat #13
    hát nemtom, szerintem nem kéne annyira sztárolni a magyar fejlesztőket
    pénzhiány stb. persze tudom, de nem alkottak ahhoz képest akkorát (értsd: cseheknél ott van pl. a MAFIA), szóval mire ez a nagy leborulás? Voltak jo játékaink, igen, de csak azért egy játékot isteniteni, mert anyanyelvünkön beszélő emberek készítették hülyeség sztm. Vannak jó játékok és rossz játékok, nem pedig magyar és külfoldi játékok -> nem azért játszok egy játékkal mert magyar
    A sztárolásnak imho egyetlenegy oka van: ugyanaz, ami a filmeknél, hogy a szinkronos mátrixot 15 teremben vetitik, felirattal megy 1, azaz egyben. A magyar fiatalok egyszerüen NEM BESZÉLNEK ANGOLUL. Nézzétek meg a filmfeliratoldalt (www.feliratok.hu), többezren nézik naponta, mert arra várnak hogy a filmjükhöz letölthessenek feliratot, hogy MEGÉRTSÉK. 2003, Magyarország. Szerintem röhej.
  • SecMan
    #12
    Ehhez a topikhoz egyszerűen hozzá kell szólnom.

    Screamer 4x4: főképp ez volt az a játék ami miatt ffbs kormányt vettem és nem bántam meg. Persze a játék is eredetiben van meg.

    IG2: nem rajongok az űrstratégiákért, de ez az egy megérte a pénzét. Az 1-ben meg csak a színészek jöttek be nagyon:
    "Most minden hajóra szükségem van. Meglátom mit tehetek." :))

    Street Legal: ez a sorozat is megérdemli a dícséretet, mert a bugjai ellenére hány ember mennyi időt el tudott vele tölteni, ami megint csak azt jelzi hogy nem semmi.
  • Gregorius
    #11
    Ig1 beindul XP-n, csak kell hozzá a patch, ami sokáig elérhető volt az imperiumgalactica2.com -on. Nekem megy XP alól, megéri a szenvedést! :) (Persze nem árt, ha az embernek valami full SoundBlaster kompatibilis hangkártyája van, mert akkor még hang is van hozzá.

    Johnny TheKing-nek pedig javaslom, hogy a Haegemonia: Solon Hagyatékot vegye meg, ha nem biztos a dolgában. Az viszonylag olcsó, igaz csak multi, de lehet nyomni egyedül is, és ha megtetszett, akkor vegye meg az Univerzum Légióit. Ha tetszik a TSH, akkor azzal is jól el van az ember, amíg lemegy a LOI ára.

    Nekem 3dik eredeti játékom volt az IG1, persze illegal megvolt előbb is, de aztán úgy döntöttem beruházok rá, megérdemlik a fiúk! Angol nyelvű kiadásban is megvan, mert ott már egy windows kompatibilis verziójú dolog volt a boltokban. Persze az sem full XP kompatibilis.

    Ha pedig patch után szaggatna az IG1 XP alól, az szar ügy, de némi képp javítható (ha nem is teljesen) az üresjárási érzékenység állításával!
    Sok szerencsét vele!
  • BaLeeX
    #10
    Most amikre hirtelen emléxem: Screamer 4x4 nagyon jó volt a maga nemében, fantasztikus fizikájával és grafikájával. Az Insane sem volt rossz.
    Az IG1 is nagy dobás volt a "színészek" által játszott átvezetőivel együtt, az IG2 talán mégjobb volt.
    A Haegemoniában sem csalódtam, a S.W.I.N.E. akinek kimaradt az vegye meg a következő Gamestart, abban az lesz a teljes játék, vétek kihagyni.

    A Panzerset meg gondolom nem kell bemutatnom, amilyen képek meg videók keringenek róla ez is etalonná válhat a maga nemében.

    Szóval abszolút nem kell szégyenkeznünk, sőt a legeredetibb játékokat a keleteurópai fejlesztőcégek szokták összehozni.
  • Balo
    #9
    Akkor is az Imperium Galactica 1 a legjobb! Csak sajnos nem indul el az XP-s gépemen :(
    Ez volt az első eredeti játékom. Ha visszatérnének hozzá, és egy jobb grafikával, új ötletekkel, és ugyanolyan hosszú játékmenettel teli játékot készítenének, az igen ottlenne. Valahogy engem az IG2 nem "érintett meg" nem tudom miért, talán a könnyű fokozat túl könnyű volt, a normál meg túl nehéz. Amúgy azt is megvettem.
  • Gregorius
    #7
    Akkor én is csatlakoznék, de minden féle cinizmus és szarkazmus nélkül bátran mondhatom, hogy soha többé nem kell külföldi játékot vennem, mert a magyar játékok talán a legjobbak a piacon. Nagyon ritkán találok egy-egy olyan kiugróan magas szintű külföldi játékot, amit bevennék a mieinkkel egy kalapba.

    Az első magyar játék, amivel találkoztam, az az Imperium Galactica volt. Mind máig a legeredetibb játéknak tartom, még akkor is, ha tulajdonképpen egy összeollózásról van szó. De azóta sem készült ilyen jó játék a világon. Kár, hogy mai gépeken már nem fut. Egy patchelés sokakat boldoggá tenne e téren rajtam kívül is gondolom. Tulajdonképpen innen datálódik az érdeklődésem magyar játékok iránt. A DR az Imperium Galactica 2-vel is nagy sikert aratott nálam. Ilyen szép grafikát addig nem láttam, és bátran mondhatom, hogy mind zenei, mind nimáció szinten megütötték a srácok a Blizzard sorozatokat. A Haegemonia LOI és a Haegemonia TSH is nagyon tetszik, ismét csak gratulálhatok. Nálam a Platoon is bejött, bár egy kicsit béna vagyok hozzá :)

    A Brainfactortól ugyan még nem volt szerencsé játékot látni, de mind a Word of Chaos-t, mind a Tortuga Bay-t nagyon várom. (Witchcraftot meg nem kapni idehaza!)

    Clevers-nek megköszönöm a legjobb és eddig a legélethűbb off-road szimulátort. Még ma is tartja ezt a címet. Más, mint a többi off-road játék, de ezért szeretm igazán. A grafika csodálatos, a fizikai motor lélegzetelállító. Sajnos a törésmodell nulla, de tudom, hogy azért, mert nem kaptak rá a fiúk licenszet a valós márkák miatt. A Cabela's Off Road Adventure 2-t sem lehet itthon kapni sajnos, pedig nagyon megtetszett. A Terminátor 3-at pedig még csak képekről láttam, de biztos megveszem.

    A.S.K Homeworktől pedig csak két demo-verziót láttam eddig, de a Rail-Runner nagyon tetszik, jópofa játék, klassz időtöltés. A Buggy-t pedig nagyon-nagyon-nagyon várom! Jó munkát fiúk ez úton is! :)

    Invictus előtt is meghajtom a fejem, nálam az 1nsane tuti nyerő, még ma is órákat játszom vele, majd minden nap, amikor csak tudok. A Street Legal is nagyon tetszik, hála istennek van bika gépem hozzá. Nehéz volt beszerezni, de ha a Street Legal 2-t sem lehet majd kapni nálunk a csúnya Activision miatt, hát az is erre a sorsra kerül majd. onEscapee-t meg nem találok sehol, de keresem!

    Mithistől már többször lemondtam, hogy látjuk majd az IG3-at, de egyre biztosabb, hogy előbb-utóbb látni fogjuk! Hajrá fiúk! Minden elismerésem, hogy van vér a pucátokban valami ilyen újdonsággal előállni. Persze a többire is nagyon kíváncsi vagyok, főleg arra a Midway-re!

    Le a kalappal a PhilosLabs előtt! Megvan a Theocracy is, és a Rebels is, és még nem kellett javítást letöltenem egyikhez sem! Minden elismerésem. (Arról nem is beszélve, hogy a Theocracy Linux alatt is fordul! ;)

    A Stormregion SWINE-ja nagyon tetszik, marha aranyos játék (a képzavar illik rá! :) és a a Panzers puszta beharangozása elhiteti velem, hogy hasonlóan magas színvonalú játékot láthatunk hamarosan a boltokban.
  • M. Tibor
    #6
    Igazad van!

    Nekem minden magyar fejlesztesu jatek meg van eredetiben mert megtehetem. Kiveve 3db mert nem erdekel.

    Es neked csak a S.W.I.N.E van a gepeden? "kuc kuc" De teljes mertekben igazat adok neked, de nem errol lenne szo, hogy ez a program xxxx ft.

    Elismeresetek talan jol esik a magyar fejleszto csapatnak szoban is.
  • M. Tibor
    #4
    Igen valami hasonlora gondoltam. Valaki elismer egy jatekot, ahogy te tetted ez az igazi meghajlas reszerol,
    de az utolso mondatodat nelkuloznod kellett volna.

    Kulonben hol talalsz itt egy hivatalos forumot az SG-n? Szerintem csak egy van! A tobbi mind egy rajongo ember szulemenye vagy tevedek?


    En csak ezt akartam PL:


    Nagyszeru munkat adtatok ki a kezetekbol, csak igy tovabb. Stormregion S.W.I.N.E
    (En ezzel a mondattal tukrozom a hozzaszolasomat)

    Ennyi az egesz egy embertol, ez sok!

    Es nem ilyet:

    Imádjuk a játékaitok Invictus! Bár bugosak, de nem ti tehettek róla, hanem a kiadó
    " Igen ezt tenyleg meglehet beszelni a kivalasztott forumon, de nem itt. "
  • Hmuda
    #3
    Tulajdonképpen az ötlet szép meg minden, de értelmetlen.

    De azért, hogy ne mondhassák rám, hogy bunkó vagyok:

    Köszönjük az IG sorozatot Digital Reality! A legjobb Űrstratégia a piacon!

    Imádjuk a játékaitok Invictus! Bár bugosak, de nem ti tehettek róla, hanem a kiadó!

    Meg még sk minden más, de scak ennyi jutott eszembe.

    Azért is fölös a topic, mert ha vki ki akarja fejezni a tetszését, akkor elmegy a hivatalos fórumra és ott leírja. Akár törölni is lehet.
  • M. Tibor
    #1
    Ennyit megérdemel a Magyar pc programfejlesztés, hogy legalább egy gratulálás erejéig beirtok nekik egy-két kedves
    elismerést a játékukról és lenne legalabb egy topik, ami az elismerésrol szólna. (Nem a hibákról kellene olvasni)
    Szerintem mindenkit lekötött egy-két órára magyar termék felhotlen szórakozásra.

    Tudom, hogy Magyarország nem popolális a szoftver eladásokban azt is tudom, hogy nem mindenki teheti meg, hogy eredeti
    programokat vásároljon és támogassa a magyar csapatokat. :(

    De ez a pár sor, amit írtok nem kerül pénzbe! Ez a gesztus, vagyis az elismerésetek talán jól esik a magyar fejleszto csapatnak.