Photoshop
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez mitol van? segitsetek!
Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!
Keresek embereket készülõ új oldalamhoz:
Az oldal témája: tutorialok
Tutorialok témája: mindenféle - nincs témához kötve, az oldal célja hogy összegyûjtsön mindenféle tutorialt.
Keresek:
- tutorial írókat
- adminisztrátor helyettest
- min. 2-3 fórum moderátort
Ha kell még valamilyen más posztra is tag, jelezni fogom.
Kérem azokat, akiknek tetszik az ötlet, hirdessék meg máshol is hogy milyen posztokra keresek embereket. Köszönöm!
Elérhetõségeim:
- email: [email protected]; [email protected]
- MSN: [email protected]
- Yahoo!: Skullkid_HUN
[...] Te romboló állat! Te sátán!
Nha szóval azt akarom kérdezni, hogy hogy lehet azt megcsinalni, hogy ha én egy feliratot akarok készíteni és nekem nem kell semilyen háttér a felirat mögé. Tehát csak a felirat látszódjon és semmi háttér. Se fekete se fehér stb. Elõre is köszi!
Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!
Hogy lehet a Photoshopban arcot cserélni egy fényképen?
feltettem a photoshop CS-t, de valamiert nem mukodnek a gyorsbillenytuk !!!
Valahol belehet allitani hogy mukodjon??
(van olyan menu ahol gyorsbillentyuket lehet allitani de csak azt hogy mit jelentsen egy funkcio, es nem azt hogy mukodjon!)
HELP !!!
Photoshop CS-hez magyarítást keresek, tud valaki?
Én órmótlan vagyok, de milyen az, akinek van órmója?
Image/mode elõször itt beállítod, hogy indexed color legyen. Aztán újra Image/mode/color table és ott a legördülõ menüben (alapból asszem Custom) kiválasztod a black body-t.
HELP !!!!
Mai kerdesem a kovetkezo:
Ha valamit TIFF-ben mentek, ront-e nagyon a zip-es keptomorites????(nemtudom ugyanarrol van e szo mint a jpg-nel!)
egy 180 MB-os (300dpi)fajlbol csinalt zippelve 13 MB-ot(300dpi)! (de kulonbseget nem nagyon veszek eszre, gondolom nyomtatasnal lesz nem???? )

Abban kérném a hozzáértõk segítségét, hogy a Photoshopban nekem eltérnek a színek a rajzon és a palettán (elõtér, háttér szín).
A rajzot mindig Monitor RGB-re állítom a proof setup-ban. De az Edit -> Color Settings menüben nem találok olyan beállítást, ami azonossá tenné a paletta színeit a kép színeivel, azaz az is a Monitor RGB színeit használná. Van ott egy csomó standard beállítás, de nekem egyikkel sem változtatta át a paletta színeit, pedig próbálkoztam mindenféle beállítás megváltoztatásával. Tud valaki javasolni valamit, miként állítható be? Azt is szeretném elérni, hogy minden képet automatikusan már Monitor RGB megjelenítésben indítson el.

[/cserf][/fülünyúl]
(vagy rossz helyen keresgelek?)
Harder * www.tutorial.hu * blog.harder.hu * seo.tutorial.hu
Nos ujabb kerdeshez jutottam, remelem orultok 😊
Na persze en fogok orulni ha vki tud valaszolni...
Van egy rahedli kepem (kb 100) amin szinkorrekciot kene csinalni, meg fenyerot allitani. Mivel ezek a szurok ramenennek mindegyik kepre, nem akarnam egyesevel megcsinalgatni. Van e erre valamilyen mod hogy minden kepre ugyanazokat az effecteket rakjam?
(lehet hogy nagyon regen volt ilyenrol szo de nem latom...)
Valaszokat elore is koszi aki tudja!
-deryn-
egy masik forumon ajanlottak, hogy file-monitor szoftverrel vizsgaljam meg, mi tortenik a kerdeses idoszakban, hatha abbol kiderul, hogy melyik progam fogja le a gepet. megneztem a dolgot a sysinternals fele filemon-nal es felraktam egy teljes log-ot ide), amely attol a pillanattol kezdve irodik, hogy a file/open ablakban a kep kivalasztasa utan OK-t nyomok, addig, amig a kep ott all megnyitva ("all volumes" bekapcsolva, de eddig is ugy volt).
ha barki ertelmezni tudna a log-ot, azt nagyon megkoszonnem, mert nekem nem igazan mond semmit.
Harder * www.tutorial.hu * blog.harder.hu * seo.tutorial.hu
HARDER:
Ezek szerint 300dpi felbontasban jo barmilyen kinyomtatni valo grafika? (pl legyen az A4-es, vagy akár névjegymeretû is? (9x5cm) Vagy azt mar eleg 72dpiben??
winxp.sp1.eng
ps.ce.7.01 (angol nyelven hasznalva)
egy ideje az van, hogy a megnyitas parancs kiadasa utan 5-10 masodpercig is varni kell, mire elobukkan a kep. ha nincs meg nyitva egy fajl sem, akkor mindenkeppen ez tortenik. viszont ha mar egyet megnyitottam, akkor tobbnyire a kesobbiek normalisan nyithatoak, de sajnos ez sem egyertelmu, neha ugyanugy varni kell, ha egy masik konyvtarbol vennek elo valamit. abban viszont konzekvens a program, hogy ha ugyanabbol a folderbol nyitok, ahonnan mar nyitva van egy, akkor a tovabbiak gond nelkul kezelhetoek.
ha becsukom az osszeset, es ujra megnyitnek egyet, akkor minden kezdodik elorol, azaz megint baromi lassu, meg akkor is, ha ugyanabbol a konyvtarbol vennem a fajl, ahonnan kozvetlenul elotte is. minden mas muvelet es mukodes teljesen normalis, semmi egyeb programban nincs ilyen (vagy egyeb) problemam, ezert arra gondolok, hogy ez kifejezetten photoshop kotodesu jelenseg. minden fajltipussal ugyanez van, nem specifikus.
adobe oldalakon (faq, support, stb) keresgeltem mar, de semmi eredmeny. azt mar megtettem, hogy ratelepitettem megegyszer a szoftvert (azaz nem szedtem le, es ugy ujra, hanem ra a regire, abban bizva, hogy ilyenkor felulirja a dll es egyeb mozgatorugokat), de nem valtozott semmi. virusirto nem lehet, azt kiprobaltam.
mindenfele megoldas erdekel, kiveve az 'uninstall+install', egyreszt mert tudok rola, masreszt viszont nem tudom, hogy abban az esetben hogyan orizhetnem meg a beallitsaimat, a telepitett pluginokat.
kosz.
\"... Ha mindig kék az ég, ha mindig zöld a fű, ha nincsenek problémák, de mindenki tetű! ...