43
S.O.S Help!Gyenge a táp,akad a hang (Barton3200+,Radeon9700pro,400w,live!)
  • a_n_d_r_e_w
    Az erősítő jó megoldás, de néhány hangkártya driverben van erre funkció.
    Próbáld ezt:
    Hangerőszabályzó
    Beállítások
    Tulajdonságok
    Felvétel
    OK
    Ha szerencsénk van, akkor a Mikrofon alatt van egy Speciális gomb és ott talán ilyesmi: +20db

Hangsúlyozom, hogy nem általános, hangkártya és driverfüggő!
    (Még mielőtt valaki ezért is belémkötne)
  • NeoMaN
    Norton Ghost.
  • a_n_d_r_e_w
    Ügyes, de ott van az IS, ami azt jelenti, hogy nem elsődlegesen :)
    Egyébként nincs sok bajom az XP-vel,a vitát sem én kezdtem
    Nem kell mást lehurrogni, mert mást használ (OK, én is ezt csináltam, sajnálom is)
    De egy WinME ha tönkremegy (átlag 3-4 hónap), fogok egy tömörített verziót, mait közvetlen telepítés után csináltam róla, és 5 perc alatt megvan az újratelepítés :)
    Ne ezt próbálja ki valaki egy XP-vel (nálam az átlagos élettartama 1 hónap)
    Egyébként is én csak ajánlottam a ME-t, mi van ha vártok még a lehurrogással, lehet, hogy jó lett volna
  • NeoMaN
    -A bios-ban probálkozz a PCI latency különböző értékeivel.
    -Tegyél fel újjabb vagy régebbi hangkari drivert.
    -A hangarit ha átállítod 6 csatornásra akkor is pattog?

Nem lehet, hogy a hangfalaid a ludasak?
    Nálam is volt ilyen probléma valamikor, és úgy emléxem mindhárom fent felsorolt akció megoldotta. (a 2 utolsó biztosan!)
  • NeoMaN
    Felügyeleti eszközök, és Tweak XP Pro.
    Így hívják a csodát.
    És akkor Te mondod meg mit csináljon az XP, s nem fordítva...
  • ollie
    :)))
  • Laalee
    De ha nektek tetszik, hogy egy rohadt oprendszer mondja meg, hogy mi a jó nektek, akkor használjátok az XP-t, birkák

Ja, és XP-t is használok, én legalább nem a levegőbe beszélek

akkor mostantol hívhatunk birkának is?
  • ollie
    A helyzet az, hogy manapság már tényleg az XP a legjobb választás. A driverek is arra vannak a legjobban optimalizálva. Persze egy low-end gépen lehet, hogy jobb a win98/me bizonyos szempontból (főleg ha kevés memória van).
  • NeoMaN
    11 éve...
  • a_n_d_r_e_w
    Nagyon sajnálom, hogy ezt így gondoljátok
    Nem tudom, mennyi a tapasztalatotok, és mennyi ideje használjátok a számítógépet
    Őszintén sajnállak titeket, de nekem legalább saját élményeim is vannak, nem csak hülye grafikonokat bámulok
    Csak annyit, hogy én DOS 5.0 óta az összes MS oprendszert használtam már, és vannak tapasztalataim is
    Nem tudom, hogy próbált-e már valamelyikőtök pl a csodálatos NTFS fájlrendszerről Fatra másolni, aki csinálta már, az tudja, hogy veszélyes
    A kedvencem pedig az, hogy kapásból az XP 10%-20%-kal lassabb, és ezt nem hülye grafikonok mondják, hanem az élet, de ilyen begyöpösödött agyúaknak mondhatom...
    Lehet, hogy az nV driverei az NT alapokra vannak kiélezve, de nV-t se raknék a gépembe soha
    Ez a topic egyébként sem azért van, hogy képekkel rakd tele az igazadat bizonygatva, de te idegesedtél be?
    Ideírok, megpróbálok segíteni, erre a tefajtád rámszál, mint egy falka kutya, aki szarik az egészre, csak koncot akar, és csak az éredekli, hogy másokat b@sztasson
    Majd ha érdemben hozzá tudsz szólni a topic eredeti céljához, majd akkor esetleg normális párbeszéd is kialakulhat, sajnálom, hogy csak nyavajogni tudsz.

Részemről ez lezárva, én nem fogom bizonygatni az igazamat, nekem nem is célom, csak kár, hogy ha valaki segíteni próbál, akkor ilyet kap a pofájába

Ja, és XP-t is használok, én legalább nem a levegőbe beszélek
  • NeoMaN
    A konfigodat látva jobban tennéd ha XP-t használnál Te is.
  • NeoMaN
    Konklúzió:
    "Based on our tests, users of WinME (and likely any other 9x-based OS), should upgrade immediately. WinME just can't keep up with the NT core, and upgraders will see large improvements in stability as well. "

Bocs mindenkitől, főleg a modemesektől, de nagyon beidegesedtem...
    Remélem nem haragszik senki a sok képért, és a moderátor sem rugja szét a seggem.

• NeoMaN
    És a végére az, ami mindenkit érdekel:

• NeoMaN
    És most jöjjenek a nagyon durvák:
    LOL

• NeoMaN

• NeoMaN
  • NeoMaN
  • NeoMaN
    És akkor az eredmények:
  • NeoMaN
    Akkor elkezdem.
    Íme:
  • NeoMaN
    Télleg mingya beszarok...
    :)))
  • NeoMaN
    Nebazzmá. Szted WinME-re (és az alatt) fejlesztik a gamákat?
    LOLka....

Beszarás.....
  • Munch
    Soha többé nem használnék XP alatti oprendszert...
  • Stann
    "Aki ért hozzá, az XP-t nem használ, mert lószar
    WinMe százszor stabilabb, mint a 98, 98SE
    "

Ezt komolyan gondolod?
  • a_n_d_r_e_w
    Azért nem kellene.
    Ha van tapasztalatotok, akkor ilyet nem mondtok
    Aki ért hozzá, az XP-t nem használ, mert lószar
    WinMe százszor stabilabb, mint a 98, 98SE
    De ha nektek tetszik, hogy egy rohadt oprendszer mondja meg, hogy mi a jó nektek, akkor használjátok az XP-t, birkák

Egyébként te értesz hozzá?
    Akkor nem raktad fel?
    Úgy nyilatkozol, hogy nem is próbáltad?
    Vagy mégis, akkor mégsem értesz hozzá?

Nem engem kellene piszkálni.

A hang akadozása leggyakrabban a video szaggatásának hibája, de ez itt szerintem nem áll fenn.
  • NeoMaN
    A hang akadozása pedig általában:
    kevés ram
    lassú vinyó kevés swaphellyel
    rossz driver
  • NeoMaN
    WinMe?
    Neviccelj....
    Aki picit is ért a géphez, az sose rakta fel szvsz.
  • Crokin
    Azért én nem reklámoznám a WinMe-t... :)
  • KRi2
    nekem is volt régebben tápos problémám ,az úgy volt hogy az első lemezt amit beraktam a cd olvasóba ,azt felismerte ha még egyet raktam beléje ,aztat már nem kezelte ,és úgy ismerte fel mintha az első lemezt raktam volna újból bele.
  • Dj Xyberpunk
    Ok,értelek Andrew, csak az a helyzet, hogy azon az IDE kábelen és csatornán teszteltem másik vinyót, cd-romot, és azok jók voltak, szóval a kábel jó. Elég valószínű, hogy a táp, de nem akarok megint 15ezret költeni egy tápra, mert így is ingem-gatyám ráment már a vasra... Meg most vennék 19" monitort is, de így kedvem sincs venni mást már, meg ha megveszem a tápot, pénzem se lesz már rá :-)

VAlaki esetleg más megoldást nem tudna erre a problémára. Valami olyat nem lehetne, hogy külön rákötnék egy másik tápot az íróra, és úgy működtetném külön árramforrásról? .-) Csak már akkor azt kéne megoldani, hogy valamilyen módon be kéne kapcsolni a tápot.. Mert ugye nincs rákötve a táp az alaplapra.... Ja meg össze kell kötni a két táp földjét is asszem... .-)
  • a_n_d_r_e_w
    Ahogy írtad, nem hiszem, hogy a táppal lenne a gond (ha minden más tökéletesen müxik)
    Cseréld ki a az IDE kábelt, lehet, hogy az a gáz (megtört, elszakadt stb.) estleg próbáld meg másik IDE csatornára kötni, ki tudja, lehet hogy a vezérlő
    A hangszaggatás nem mindig a hangkártya hibája, más miatt is lehet (biztos a videokártya :D ),lehet, hogy a vinyó tölt, mint a hülye, nem néz ki túl gyorsnak
    Egyébként azt tudom mondani, hogy használj WinME-t, játékokhoz még mindig a legjobb
  • ollie
    A tweakkel csínján kell bánni.
    De szerintem tuti a táp gyenge. A helyedben vennék egy legalább 350W-s Chieftec-et. A "kisseb" teljesítmébny ne tévesszen meg. Szerintem főleg a proci zabálja a power-t, talán kipróbálhatnád az egészet megint alap órajeleken is. Ha úgy müxik, tuti a táp, de még lehúzhatnád az egyik vinyót is.
    A hang hibán meg nem csodálkozok, mert a Live! driverek úgy rosszak ahogy vannak.
  • Dj Xyberpunk
    Nagyon köszi a helpet. Mai fejlemények

Írót leteszteltem másik gépben... Tökéletes volt....
    Visszaraktam enyémbe, író zöld led villogás, 5xörre olvassa be a nevét a cdnek..Semmi felpörgés.. Viszont azt nem értem, hogy ha rákötök még egy vinyót+egy olvasót, akkor az olvasó is tökéletes , meg a vinyó is.. Szóval kész vagyok, de szerintem tényleg táp lesz a dologban...

Ja lehet elírtam a szorzót, az elején 3200+ -t ír ki.

Amúgy egy elég kemény dolog történt velem.. Történetesen ez az első Ati kártyám, s ma tweakeltem elsőre, és utoljára...
    Felraktam egy tweakert, valami slide nem is tudom mit : )
    És felraktam a mem-et/coret 320/340 -re...
    Apply-> Kép szétfagyás, windows még megy. De a kép 30%-át látom... Shockot kaptam, erre restart... Biosban, bootnál minden összefagyás.. Gondolom a memhúzás miatt... Kb fél órát szenvedtem, mire visszállítottam a sebességet defaultra... Szóval elég shock-os állapotba kerültem! De a lényeg az, hogy sikerült megcsinálni...
  • Zozo76
    Es a legkisebb tipus hogy biztosan leegjen meg az elejen!
  • Zozo76
    Vagy megis inkabb VARGANE ES TARSA...
  • csabawarchief
    vagy Chieftec
  • Ruffi
    AMugy ha jol irtad az fsb-t meg a szorzot akko az nem 3200+
    sokkal inkább 3600+-hoz közeli ha télleg 2420-on fut...
    Amugy lehet h retkes a fej télleg!Ha tápot cserélsz akko Enermaxot vegyél
  • Evil
    tap kizarva ebben az esetben, lehet retkes a fej a cd d nek, vagy csak nem szereti az adott cd t.
    Masik reszrol pedig en surgosen tapot cserelnek.
  • Dj Xyberpunk
    Sziasztok!

A nemrégiben újítottam a gépemet, s lenne egy két gond, amit nagyon szeretnék megoldani, először is volt a régi gépem, ami sima 2000es athlon, mercury alaplap,gfmx440, sima 266os 512 ddr,s ott azzal a géppel az a probléma nem fordult elő, ami most van: Egyszerűen az író nem olvassa be most a cd-ket, vagy csak nagyon gyengén pörgeti fel, és csak villog a led.(<<-Más gépben tökéletes) Viszont a kis gagyi Asus olvasóm jó. Szerintem nem kaphat elég energiát az író.. Vegyek egy nagyobb tápot? Vagy mit csináljak?.-) Tudom nagyon lama kérdés, de pánikba estem. VAgy plusszba kössem rá a régi tápomat(300) az íróra, hogy legyen elég energiám:-)

Tehát most ez van:

400w Codegen táp
    Aopen400VN dualddr
    2x256 400mhz hynix
    Barton 2500@3200+ 11x220
    Sapphire Radeon9700pro with no tweak
    Maxtor 5200rpm 40gb
    Seagate 10gb
    MSI Cdíró 52x24x52
    Asus 52x
    Infra távirányító(azt is egy tápkábelre dugom 5v)
    Live!

Kihúztam, az olvasót,az egyik vinyót, és az infrát.
    S így se kap elég tápot az MSI író. Vagy valami más lehet?

Ja, és a másik probléma:
    Xp pro hun, live! eredeti hktya driver, és egyszerűen a nfs: underground alatt, meg az összes többi d3d játék alatt pattog a hang amikor nagyobb területeket látok be :)
    Próbáltam már a legújabb LiveDrv pack-el. de úgy sem volt jó..

Mit tegyek?!? Plízz help