Milyen Alaplap?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

perempe
Akkor miért kérded?

* George Benson : White Rabbit *

én Asus P4P800 deluxra gondoltam.......

Hip.............Hop...............Jön Gyick!!!

perempe
Nem sok különbség van a 2 között, csak a PAT. Vegyél Abit IS7-E-t (865PE), ha olcsó megoldás kell! Kb. 19 bruttó.

hi!
i865ep vagy 875?mejiket éri meg megvenni?

Hip.............Hop...............Jön Gyick!!!

Gabesz amd64
Nem igazán mert a megoldás a "b"!

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Gabesz amd64
Kitudja!
Jó lenne ha lenne!! :-)

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Z
nehogy beírd a c-t!!! 😊))

csak kamuztam, vagy mégsem? 😄

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Z
lol, szerintem is! 😊

amúgy c a válasz!

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Nos nézegettem A64-es cuccokat s szerintetek van remény hogy egy hónapon belül már lesz NF3-250-es alaplap az országban valahoL?????
Gabesz amd64
Nem egy nyeremény játékban veszel részt inkább??

Szerintem igen!!

Davidus
Ha akkor vetted amikor még mindenki ezt ajánlotta akkor gondolom a tiéd még a jó száriából való😊

V9ykn8_TZL0

Akkor se kell SATAPATA! Sajnos viszont tápt is vennem kell, mert ez a 300W CODEGEN nem lesz nyerõ. Amúgy nem értem, hogy miért szidja mindenki ezt a márkát. Mikor vettem (kb. 2 éve) mindenki CSAK CODEGENT ajánlott. Ennyire lement a szinvonaluk? Vagy bejöttek jobb márkák? Amúgy egy 360W Chieftec-et szeretnék, bár a tápokról szóló fórumon olvastam egy balesetet ezzel. Kicsit félek tõle, de ennél drágábra már nem lesz pénzem.
Bocsi az OFF Topic témáért.
Sziasztok!

Végülis megvettem a P4C800-E Deluxe-ot. Eddig tök jó van benne potencia. Legközelebb procit veszek majd ha lesz zsé.
Van olyan progi amivel a proci tempót windows alól lehet babrálni?

üdv
peter

PSN: HUNkypr PS3, Thrustmaster T500RS kormány, Playseat A1GP White cockpit

Sziasztok!
Tudna nekem vki segiteni? MSI K8T Neo alaplapot akkarok venni de nemtudom mit jelent rajta ez: BuzzFree technológia
Segitsetek pls köszi
ollie
Hát SATA és PATA mindegyikben van, legfeljebb nem RAID 😊)

perempe
A Giga nem jó?

Köszke a segítséget! Nem kell nekem semmi SATA PATA. Valószínû, hogy sima P4C800-as veszek. A többi extra nem mozgat, ami a Deluxe-okban van.
Én is deluxe-ot vettem, de még nem tudtam kipróbálni, mert a proci csak ma jön meg hozzá. 😊

ollie
De 3 modul akkor sem fog menni duálban 😉

Pheel
Kaptál tuti leírást az alaplaphoz, abban tárgyalják. Tudom, mert nekem is hasonló van, csak Deluxe.

Azt pedig, hogy dualban megy-e a memória, a BIOSnál kiírja, ha kikapcsolod a BOOTLogót.
bon
Nekem a Rack van a Raid-re kötve. Ahol vettem az alaplapot azt mondták, hogy a boot winyot nem szabad a raid vezérlõre kötni, azt nem indokolták meg, hogy miért.

A számítógépnek lelke van by BON Gép: ASUS Prime Z370-A, Intel CoreI7 8700, 2x8GB DDR4 3333MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Surface 3 64gb, Cooler Master Cosmos C700P

ollie
A duál csak 2 vagy 4 db, azonos méretû memória modul esetén mûködik. A Raid-re viszont sajna nem tudok tippet adni, még soha nem használtam én sem.

A p4p800-nál (vagy úgy általában raid-es lapoknál) több meghajtó esetén melyiket érdemes a raid-re kötni, a mobil rack-et vagy a boot winyót? Nem mentésre használnám a raid-et, csak ahhoz a meghajtóhoz ami már nem fér el a "sima" ide csatolón.

Ja és egy kérdés a dual mem foglalatokkal kapcsolatban. Most van 2x256mb az alaplapban, azonos színû (kék)foglalatban. Ezek ugye dualban mennek. Ha pl. a késõbbiekben teszek a maradék helyre 1db. modult, attól a másik kettõ még dualban mûködik? Vagy csak akkor ha ezek is párban vannak? Bocs ha láma kérdés volt. 😊

Nem tudtok esetleg olyan weblapot, ahol ezeknek a dolgoknak utána lehet nézni? Tehát a mai alaplapok, procik, mi mit jelent, mire kell figyelni stb. ?

köszi.

ollie
A legnagyobb különbség a felszerelés hozzá, pl hátlapi kivezetések. Különbség még az is, hogy pl a siman gigabyte lan, addig a deluxe változatokon intel lan van (nyílván az utóbbi jobb). Ja és a simán nincs PATA raid (holott SATA raid mindegyiken van). Szerintem ha teheted vegyél P4C800-E Deluxe-ot, de ha csak a sima alaplap kell és PATA raid sem fog kelleni, akkor elég a sima P4C800 is.

Zetorg
tud valaki valamit az Abit IC7-MAX3 lapról?
érdekelnek vélemények és tapasztalatok, legfõképpen az, hogy az a hûtés a kondikon és a stabkockákon segít-e valamennyit a tuningban!?

Mi a különbség az ASUS P4C800 a P4C800 Deluxe és a P4C800-E Deluxe között. Nézegettem a honlapját a cégnek, de valahogy nem sok különbséget láttam. Tényleg csak ennyire minimálisan térnek el egymástól? Mindegyik jó széria?
Tenyleg. Az 1. latasra impozans jellemzok (1MB cache, sok GHz) ellenere hulladek. Inkabb vadassz az apronetrol olcson egy 3 gigas northwoodot. Az meg vegkepp mindent elarul, hogy az intel is leall a p4 tovabbfejlesztgetesevel, es a pentium-m (banias & co.) tovabbfejlesztett verzioi kerulnek majd az asztali gepekbe is.

- Ez egy szent kep, nem hallottatok, he?

Inkabb ugy mondanam hogy az intel _chipsetes_ alaplapok a legjobbak hozza.

- Ez egy szent kep, nem hallottatok, he?

David2
Az Asus A7N8X-X alapról mirt hallottatok? Mert sztem ár/teljesítményben tutira jó lehet, mert sulinetben csak 20900.

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

ollie
Ha tutira nem akarsz tuningolni, akkor a tökéletes választás az intel alaplap (gramnyit sem leeht veel tuningolni). De tapasztalatom szerint az ASUS lapok is atomstabilak. És ne feledd, a stabilitáshoz szükséges egy jó minõségû táp is.

Szeretnék venni egy P4-es alaplapot i875-ös chipset-el.
Azt hallottam, hogy az Intel alaplapok a legjobbak intel procihoz. Én egy Intel D875PBZLK-ra gondoltam, de szóba jöhet még ASUS P4C800 (Deluxe) estleg Chaintech vagy Gigabyte. Szeretném kikérni a véleményetek errõl. Nem akarom tuningolni, de szeretnék egy nagyon stabil alaplapot, ami jól kihasználja a dual memóriákat.
Zetorg
ok

stone
Nem, helyileg (város) értem.

ollie
Nagyon melegszik a Prescott, a NW-ra való hûtés nem elég neki...

olvasgattam a fórumot a prohardveren és szinte kivétel nélkül mindenki szidja a prescott-ot. Tényleg ennyire rossz lenne??? Mert akkor inkább nem viszem el. A p4p800 alaplap támogatná, de ha tényleg annyira gáz proci akkor nem kell.

Zetorg
a prescott jobban melegszik és kicsit lassab ugyan azon az órajelen mint a northwood, DE a prescottnek jobb a memóriakezelése!

ez tapasztaltam én

M@TriX
Hoszabb távon azt mondják megéri a Prescott az SSE3 miatt, igaz jobban melegszik meg nekem Northwood-om van. 😉

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Na felhívtam a boltot ahol rendeltem a cuccot, minden megvan, csak prociból nem NorthWood, hanem Prescott magosat tudtak hozni. Megéri ezt elvinni?

ollie
Nagyon jó választás!

Zetorg
te is boltban dolgozol???
én úgy értettem a "nálunk"-ot, hogy a boltban ahol dolgozok

Gabesz amd64
hát ezt jól megaszntad!:-))

CoolStuff
IC7 olcsó, és szinte ugyan olyan, mint az ASUS, csak nem az!

Wow, de nosztalgikus olvasgatni a 18 évvel ezelőtti agymenéseket.:-) Am prohardver: M0Dair

stone
Hát igazad lehet mert ahogy nézem bruttó 43 alatt nem lehet Asus P4C-t kapni, Abit IC7 meg nállunk is Bruttó 33. Abit IC7 lesz valószínû.

Zetorg
Asus az állítólag jobb minõség!
Asus P4C800 Deluxe - kb. 50k
Abit IC7-G - nálunk 33k (ez a legjobb felszereltségû IC7-es)

stone
Nekem volt Abit már és az fasza volt, csak az IC-7 rõl hallottam már rosszat is (pl. hogy nem jól méri a hõfokokat), meg nemtudom miért szinte mindenki Asus párti errefele.

Zetorg
IC7-est vegyél szerintem, mert egyszerübb a biosa és nagyon olcsó az ASUS lapjaihoz képest!

(nekem is ic7 van)

Gabesz amd64
Az IC7 az elég kafán néz ki!!

stone
Te tudod, egyébként én is tervezek alaplapcserét vagy Abit IC-7 lesz, vagy vmilyen Asus ami i865 v. 875 chipsetes.

Valamilyen Acorp. De valószínû, hogy 1 hónap múlva veszek majd intelt bele addig meg azért annyira nem gáz a celka. A vga meg bõven jó úgy hogy 1 max 2 hónapot kíhúzok vele.

PSN: HUNkypr PS3, Thrustmaster T500RS kormány, Playseat A1GP White cockpit

stone
Most milyen alaplapod van? Szerintem a procicserével kéne kezdened mert a Celeron nagyon szar. Amint látod nekem az egyik leggagyibb alaplap van P4-hez és jól mûxik bár attól függ mire akarod használni a gépet. 2,4-es Celeronnal kezdtem én is de kevés benne a cache és még a régi 1,3-as Tualatin is lenyomta.