7099
alaplappal kapcsolatos dolgok
-
#1738 Ilyenalaplap nincsen tudomásom szerint. AGP-ből is bőven van még VGA, nem kell a nagy PCIe para. -
#1737 jelenlegi állapot tulajdonságai
System Info Version: 2.2
Operating System: Microsoft Windows XP
Processors: 2 x Intel Pentium® 4 @ 3.69 GHz
Graphics Card: RADEON 9600 Series (Omega 3.8.205)
Total Physical Memory: 1 GB
Free Physical Memory: 564.79 MB
Motherboard Manufacturer: http://www.abit.com.tw/
Motherboard Model: IS7-E2 (Intel i865-ICH5) -
#1736 Sziasztok .Szeretnék cserélni Alaplapot és vid kártyát.A procim 3 gigás prescott P4 S478.Tehát olyan alaplap kéne amibe jó a procim viszont PCiexpressz a csat felület.és akkor 1 kártyát is ajáljatok a kettőre van 55 ezrem.Főként játék és főként flight simulator -
#1735 Ám ha jól megnézed, különbözik a tokozás.
Gondolom s754-ben gondolkozol.
Szerintem ilyen kicsi sebességbeli különbségnél, mindenképpen a cache-re figyelj. Úgyhogy 3400+, vagy 3100+.
A SocketA-s téren ugyebár a 3000+ a nyerő (amúgy az 1 nagyon jó kis proci a maga 512K cache-sével). -
#1734 MSI K9N Platinum az új Socket M2-es deszka
és az SG-s cikk az M2-ről -
#1733 Kovy79 adott nekem egy linket egy tablazatrol, ahol a Sempron procik szerepelnek.
Kerdesem, meg ha hulyen is hangzik: melyik a legjobb teljesitmeny: 3000+ vagy 3100+ vagy 3300+?
(Az L2 Cache meret ugyanis csokken felfele, 512, 256 es 128KB) Csak fogalmam sincs hogy ez mennyit szamit? -
PENGEinno3d #1732 Milyen véleményt tudtok mondani az ASUS P5LD2-ről? -
Inquisitor #1731 " mire jó akkor a PAT."
Elvileg picit gyorsabb a memóriasebesség, jobban saccolja meg mit kell a cacheben tartani. -
Inquisitor #1730 3 hete? Nagy balf*szok lehetnek abban a szervizben ...
Nem ismerem a mostani tarifákat, de két éve olyan 2.000 volt a Bios újraírás, ha meg bekrepált a chip, akkor azzal együtt 3.500. Viszont mindkét megoldás néhányszor negyedóra. -
uzsidoboz #1729 Meg tudná mondani vki h mire jó akkor a PAT...? Ha tuningolni nem igazán lehet vele...? Ja és h mit jelent pontosan a dram fsb arány és mire jó ha állítom?
Köcc -
gutamsn #1728 csö mindenkinek! van 1 kis gondom! Van 1 MSI NEO2 Platinum i915 ös lapom,ami live update közben kihalt. Most szervizben van 3 hete, mik az eséjeim??? -
#1727 Nem csak az Ultrában van. -
Ferencz István #1726 Akkor a simát veszem! Köszi a válszokat!!! -
Ferencz István #1725 Azt tudom hogy SATA 2 van az ultrában csak teljesítményre voltam kíváncsi.
Köszi a választ! -
#1724 Semmiképp ne végy ultrát ha nem használnád ki az extrákat. Sebességbeli különbség nincs, ultrában van egy hardveres tűzfal, ami teljesen használhatatlan. -
#1723 Teljesítménybeli különbség nincs köztük. Az ultra annyival jobb h ahhoz már SATA2 jár... -
Ferencz István #1722 Ja, még annyit hogy az Ultra megéri azt a 8000E FT különbséget, mert kb ennyi van köztük. -
Ferencz István #1721 Hy!
Két alaplap között vacilálok, de nem tudom eldönteni hogy melyiket vegyem.
Szerintetek melyik legyen?
Gigabyte K8NF-9 Nforce4
Gigabyte K8N Ultra-9 Nforce4 Ultra
A játékokban nagy teljesítményugrást jelent ha az Ultrát veszem? Mert elsősorban játékra kellene. -
#1720 Persze hogy nem nagy szam, de a hosszutavu fejlesztes miatt, az is belekerult. :P -
Inquisitor #1719 Mondjuk ezek közül a DDR2 éppen nem nagy szám, viszont a SATA2 kimaradt ;) -
#1718 24K korul van a GigaByte GA-8I945P, szerintem a 3-4k koruli tobbletet boven megeri.
Inkabb egy ilyen, mint egy 875.
Ez mar tamogatja a dualmagos CPU-kat, 64bitet, PCI-E, DDR2 szabvany.
Ennyit a +3-4k boven meger. -
Inquisitor #1717 Szerintem az FSB-t kell piszkálni, ugye akkor a ramsebesség is nő :)
Japont a lényeget nem írtam, tök mindegy, hogy 875 vagy 865, ha a PAT be van kapcsolva, akkor legtöbbször esélytelen a tuning ... -
Inquisitor #1716 Bevallom nem tudom, próbáltam megtalálni, de nem sikerült. A kereső csak 23e fölött talált 945-ös GigaByteot, pedig tuto, hogy valahol láttam ennyiért, és boltban nem pedig fórumos kereskedőnél. -
uzsidoboz #1715 Ez még az original celeron nem prescott magos.....
Ja nézegettem én is ez a pat benne van 865ben meg a 875ben is az msi meg a asus is támogatja csak másképp hívják... Ez a celeron már volt az msi alaplapomba a p4 előtt de akkor nem sokat ért ez a pat... nem gyorsult sőt néha fagyott is... nem tudom ha "simán" akarock tuningolni az fsbt kell piszkálni vagy a szorzót vagy mit?
A hűtéssel nincs gond... Van egy jókora primecoolerrem ami alatta p4 prscott se nagyon melegszik... Memória meg kingstone az meg gondolom jó nem? -
gomoo #1714 hol láttad?
-
Inquisitor #1713 "akkor létszi mondjatok 20000ft környékén jókat mert én nem naon vágom az alaplapot csak amennyire kell,de itt az neem igazán segít,please"
Lehet rosszul láttam, de GigaByte-ból 22e körül már kapsz 945-ös deszkát is, szóval szerintem 20e alatt csak van 915-ös is. -
Inquisitor #1712 "Van egy 2.8 sima celeronom nem D-s. Na most ehhez akarock egy alaplapot választani végülis az msi és asus között vacilálok! Nem tudom melyikkel lehetne jobban húzni ezt a procit és 865-s vagy 875-s chippel vegyem meg mert van egy pár ezer külömbség és h megéri e ez nekem?"
Mondjuk ha nem Celeron lenne ... és nem prescott magos ...
Alapból is forró, de ha húzod, akkor se lesz elég gyors.
Elvileg a 875 tudja a PAT-ot (memóriasebességben számítana), de úgy emléxem pont csak P4 procival. Viszont az MSI alaplapoknál van egy olyan funkció, hogy CIA ha jól tudom. Na most a 865-ös lapjukban valami álnév alatt bekapcsolható a PAT, szóval nem éri meg 875, Celeronhoz pláne nem. A procihúzás kérdése meg egy jó hűtőn múlik, megnem mellékesen valami jó ramon.
-
uzsidoboz #1711 Valaki a #1691- kérdésre.....? -
gomoo #1710 hahó!!! -
gomoo #1709 de melyik van pár!! -
#1708 ASUS pl -
#1707 Asrock nem gagyi ha arra használják amire ki van találva, irodába/iskolába szövegszerkesztőt és hasonlókat futtatni! -
gomoo #1706 akkor létszi mondjatok 20000ft környékén jókat mert én nem naon vágom az alaplapot csak amennyire kell,de itt az neem igazán segít,please -
#1705 Maradjunk annyiban, hogy nem olyan szar az Asrock, mint sokan mondják.
Bár azt mondom, ahol van 13K alaplapra, ott csak van még +3K és akkor valami márkásabb deszka. -
gomoo #1704 amire kell, egy alaplap mire jó? de mi a baj vele? -
#1703 mire is jó?
elmondanád? :) -
gomoo #1702 MÉRT?
azt mondják jó! mi vele a baj? -
#1701 az asrock-ot felejtsd el!
amilyen olcso olyan gagyi is. -
gomoo #1700 császtok új alaplapot akarok venni ,de mén nem tom milyet deaz bizti hogy asrock
(jó,olcsó) de milyet mert nagyon sok van!van 2 ami bejön a ASRock 775Twins-HDTV és a ASRock 775i915PL-SATA2 szerintetek please help!! -
willis #1699 ok megnézem de csak holnap