28
Hogyan kell Szervert csinálni otthoni gépből?
  • petertade
    #28
    Sziasztok.
    Segítőt keresek korlátlan fizetős tát beállításához
  • MatWood
    #27
    Hali! Tudom, hogy nem illik, de hátha valakit érdekel:

    Eladó Szerverek!

    Köszi,

    Ciao!
  • johny85
    #26
    hy valaki meg tudná mondani hogy,kell 1 külső szolgátató által üzemeletett servert hogy kell összehozni 1 saját webtárhelyre feltöltött torrent trackerrel összehozni.Magyarul Saját torrent oldalt összehozni a sedd serverrrel.Előre is kösz.
    Eddig igy néz ki: http://johny85.atw.hu/
  • csiber
    #25
    Attól függ hány játékosra tervezed. Ha nagyon sokra, akkor sok RAM, nagy CPU. Többi nem fontos.
  • csiber
    #24
  • bero09
    #23
    Sziasztok !

    Egy WoW szervergépet szeretnék összerakni, és érdekelne, h ti milyen alkatrészeket ajánltok ! Előre is kösz !
  • pxxl
    #22
    ahhaaa ez az üzenetek magtartása kikerülte a figyelmemet :) thx így más okés a helyzet.
  • Dj Faustus #21
    "úgy kellene megoldani, hogy egy ímél címet többen is le tudjanak tölteni"
    Nem tudom, hogy per pillanat milyen erőforrásokkal rendelkeztek jelenleg, de lássunk pár megoldási lehetőséget:

    Tegyük fel, hogy adott már egy e-mail fiók.

    Ha POP3-as hozzáférés van csak hozzá, be kell állítani a levelezőkliensben, hogy a letöltött levelekből maradjon másolat (Thunderbirdben Üzenetek megtartása). Az e-mail fiók használóinak meg nem szabad agyba-főbe törölgetni.

    Ha IMAP-os hozzáférés van, akkor egyszerűbb a helyzet: csak annyit kell elérni, hogy a közös levélfiók használói ne törölgessenek.

    Ha az e-mail fióknak van beállítófelülete, vagy ez egy céges (fizetett) levelezőszerver, be kell állítani/a rendszergazdával be kell állíttatni, hogy a beérkező leveleket automatikusan másolja további levelezőfiókokra, vagy állítsátok be, hogy a beérkező levelek fiókja valójában csak egy "alias" legyen, a bejövő leveleket irányítsa egyből (ne tárolja le) más levelezőfiókra.

    Ha nincs levelezőfiók:
    * érdeklődsz az Internet-szolgáltatódnál, ők tudnak adni (jó eetben megcsinálják az átirányításokat is)
    * létrehozol egyet egy ingyenes szolgáltatónál (például a GMailnél)
    * veszel tárhelyet/domaint, olyat, amihez jár e-mail-fiók (és szolgáltató valószínűleg meg tudja oldani az átirányításokat is)
    * ha van egy fölös számítógéped a célra készíthetsz is egyet: Linux+Postfix+Courier+MySQL+esetleg Apache (webes levelezéshez: Squirrelmail/Roundcube; levelezőfiók-konfiguráláshoz: Postfix Admin) - például így
  • pxxl
    #20
    hali engem egy levelező szerver érdekelne. úgy kellene megoldani, hogy egy ímél címet többen is le tudjanak tölteni, mert most 2 gép nézi azt a címet, és ha az 1-es letölti a levelet, akkor a 2-es már nem tudja. ezt kellene valahogy kiküszöbölni. valami 5let. lehetőleg ne fél millás szervert akarjunk összerakni :D
  • rvn
    #19
    Oszd meg a winchester meg a dvd lejátszótt és akkor elvileg azoakt fogd tudni használni másik gépekról is. Bár én annyira nem értek ozzá ez meg elég egszerünek tünik, ugyh lehet nem igy kell.
  • LaciMaci
    #18
    Tudom, hogy már régi topic, de nem találtam jobbat!

    Tehát az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnék csínálni otthonra egy szervert amire kapcsolódik két számítógép és 3 HTPC?

    Tehát ha a htpc vel filmet veszek fel akkor a szerver winyóra mentse, ha pl. DVD-t játszok le akkor onnan játsza le!

    Köszi!
  • nesto
    #17
    köszi. meglátjuk mire jutok
  • Dj Faustus #16
    http://openwrt.org/
    http://www.dd-wrt.com/
    http://en.wikipedia.org/wiki/HyperWRT#Third-party_firmware_projects - sok firmware project
  • nesto
    #15
    Értem, már csak egy gond van. Nem vagyok jártas ebbe a firmware témába, és nem tudom megcsinálni ezeket a dolgokat amiket leírtál. Nem tudnál valami linket adni, ahol leírások alapján összetudnám rakni?
    Köszi a segítséged
  • Dj Faustus #14
    Nem, nem kell tracker.
    Mysql adatbázis se szükséges feltétlenül.

    Ha WRT54G routered van, arra feltehető alternatív firmware (OpenWrt, DDWrt,...), ami valójában egy Linux. Innentől kezdve elvileg megoldható egy torrentkliens integrálása is a rendszerbe.

    A kérdés innentől az, hogy hogyan rakod össze a külső HDD-vel.
    Mert bár van rajta Ethernet port, de vajon ismer valami hálózati fájlmegosztási módot (Netbios vagy NFS) - mert ha igen Linuxban felcsatolható lenne (és oda töltené a cuccost).
  • nesto
    #13
    Az utolsó eset kizárva, nem áll szándékomban és nincs is módomban újabb erődorrást rákötni, sem pc sem laptop nincs fölöslegbe. És gyanítom, hogy kilehetne kerülni az oprendszer telepítést is a sungoo-ra.
    A routerem egyépként Linksys WRT54G. Van ez a mySlq adatbázis, vagy van a tracker. Nem ezekkel kéne valamit okoskodni?
  • Dj Faustus #12
    Hozzá kéne férni a firmwaréhez, vagy valami sok dolgot megengedő adminisztrációs felületéhez (SSH, Telnet), vagy alternatív firmwaret feltölteni rá - ha lenne egyáltalán.

    Ügyesebb routereknél (Linksys WRT54G-széria) szokott lenni.

    De az is megoldást jelenthet, ha beszerzel egy kissebb gépet, ráraksz egy parancssoros felületű Linuxot (grafikus felület nélkül, az csak a hasznos erőforrásokat zabálja el), rá egy torrentklienst; és vagy SSH-n keresztül játszol vele; vagy felteszel egy webszervert, egy, a torrentkliens webes formába tevő alkalmazást.
  • nesto
    #11
    Heló. Szerver témában úgy látom kihalt az sg, legalábbis ami topicokat néztem 2008-as hozzászólás nemigen volt. Szóval írok egy pár topicba, remélem valaki csak meglátja:
    A kérdésem az lenne hogy egy ILYEN külső LAN-os HDD-vel, hogyan lehetne megoldani hogy torrent kliens futtatható legyen rajta, ily módon üzemeltetni szerverként. Torrent kliens futtatása részemről tipp, nemtudom hogy hogy szokták megoldani a dolgot, lehet hogy tracker kéne hozzá.
    Aki jártas a témában, kérem írjon (akár pm-et is).
    Köszi előre is.
  • wolfnet
    #10
    Sziasztok!

    Nos én elkészítettem a szerver konfigot :). Sikeresen telepítettem az Apache-t a PHP5-t, az Mysql adatbázist, és az FTP szervert is win32 alá. A gondom, hogy csak a localhost címen érhető el. Hogy a fenébe kell megcsinálni, hogy a netfelől is látható legyen.
    köszi
    üdv
  • rvn
    #9
    sztem meg 14 Gf 2 vel
  • Raccoon
    #8
    hellósztok!
    Nekem nem éppen a észítésről lenne kérdésem.
    A neten láttam bizonyos Madge SmatrLAN és Madge SmartGAU plus szervergépeket.
    Nme tom lehet érdekelne a cumó de most nem si az a lényeg hanem hogy mennyi lehet ennek az értéke ha tudtok segíteni légyszi segítsetek.
    előre is kösz
  • blackgamer
    #7
    itt egy leírás: PHP + Apach webszerver környzet kialakítása
    nekem működik a dolog
  • Taranov
    #6
    "szerintem az, hogy nehezen használható, nem gond egy olyan programnál, amit arra találtak ki, hogy a létező legnegyobb weblapokat is el tudják vinniv, iszonyatnagy vasakon, szakértő operátorokkal. azt nem otthonra fejlesztik, ezért szerintem eléggé furcsa azt a szemére hányni, hogy nem felhasználóbarát. mondjuk egy IFAban sem panaszkodik senki a zajra..."

    Valóban, amikor szakértő operátorok kezelik nagy weblapoknál, akkor nem gond, hogy nem felhasználóbarát, hisz az operátorokar, rendszergazdákat ezért fizetik, de ha valakinek otthonra kell, akkor nem értem miért kell ezt választani, mikor van egy csomó felhasználóbarát és viszonylag nagy tudású, megbízható webszerver, pl. az Microsofté. Az IFA-ban panaszkodik a zajra az, aki ezzel foglalkozik, de általában az embereknek már természetes, hogy az IFA zajos. Egyébként nem azért használnak IFA-t mert sokan ajánlják, hanem azért, mert olcsó :)
  • mir
    #5
    "HTTP szerver nehezebb ügy, én személyszerint nem szeretem az Apache-ot, mert nehéz kezelni és nagyon fel van kapva, mint a Linux mostanság, de közel sem annyira csodás, mint amennyire mondják. Persze tökéletesen működik, csak nehéz kezelni stb."

    szerintem az, hogy nehezen használható, nem gond egy olyan programnál, amit arra találtak ki, hogy a létező legnegyobb weblapokat is el tudják vinniv, iszonyatnagy vasakon, szakértő operátorokkal. azt nem otthonra fejlesztik, ezért szerintem eléggé furcsa azt a szemére hányni, hogy nem felhasználóbarát. mondjuk egy IFAban sem panaszkodik senki a zajra...

    webszervernek szerintem a m$
    PWS (personal web server) + frontpage pontosan és tökéletesen megfelel, abban van FTP is, nagyon egyszerű használni, és kisebb weblapok alatt kisebb látogatottság alatt nem fog megfeküdni. mondjuk hírmagazint és FTPszervert sok letöltéssel nem bíznék rá, bár gondolom nem is ez a célod(talán az internetkapcsolatod sem erre lett kitalálva)
  • Taranov
    #4
    Kell neked egy HTTP szerver, ami a weblapokat fogja közzétenni. Kell egy FTP szerver, amivel a haverok a saját mappájukba fel tudnak tölteni cuccost.
    Kell egy mailszerver, ami a levelezést intézi.

    HTTP szerver nehezebb ügy, én személyszerint nem szeretem az Apache-ot, mert nehéz kezelni és nagyon fel van kapva, mint a Linux mostanság, de közel sem annyira csodás, mint amennyire mondják. Persze tökéletesen működik, csak nehéz kezelni stb.

    FTP szervernek és Bullet PROOF-ot használok, eléggé szeretem, de jó a Serv-U is, Guild FTP stb.

    Mailszervernek én a Pro602 LANsuite-ot ajánlom, de van Argosoft is stb. stb.
  • cSuwwi
    #3
    ha állandó ip-d van, akkor megadod az ipdet, ha dinamikus, akkor no-ip.com, vagy sytes.net, vagy dyn.net -nél regisztrálsz egy statikusat. ha honlapozni akarsz, akkor apache web server kell neked, ha ftp-zni, akkor meg pl. serv-u ftp server. keress rá ezekre a google-lal ;)
  • Cat #2
    fogod magad, elmész egy shareware oldalra (pl tucows.euroweb.hu vagy download.com, bár lehet hogy itt SGn is van a letöltések között), keresel http, ftp, meg mindenféle szervert és feltelepíted, haveroknak meg megadod az ip cimed, vagy arra is csinálsz egy dyndis vagy hasonló statikus megoldást
  • vikings63
    #1
    Hy!

    A kérdésem a következő lenne. Szeretnék az itthoni gépemből szervert csinálni, no nem világméretüt :)(bár ki tudja),
    hanem csak a haverok oldalainak meg a sajátomnak is. Végül is ha belegondoltok egszerübb a sajátomra feltenni letöltendő cuccokat mint egy távoli szerverre! Na a lényeg,hogy ezt hogyan lehetne megoldani!

    Thx All Answer!