4
ISA-s Modem Telepitese Win XP-ala
  • SHADOWEYES7
    ezt aztán jól előkotortad! :D
  • PíszLávJuniti
    A kártya milyen jumper állásában van Com 3-on?
  • Wendol
    Sikerul megoldanom a problemat. Az alaplapon engedelyezni kellett, hogy az ISA hasznalja az IRQ 5-ot (Com 3 IRQ 5). + helyesen kellett jumperelni.
  • Wendol
    Hali
    Lenne 1 ISA-s modem (Acorp FM-56PC RWD-B), amit telepiteni kene WinXP ala. A modem mukodik es mar volt telepitve XP ala. Meghozza szabvanyos modemkent. De, ha most telepitem se kep, se hang. Megprobaltam mar, hogy tiltom Bios-bol a Com 2-ot, majd a Com 1-et, majd mindkettot. Nincs siker. Majd megprobaltam telepiteni 1 Com 3-at az XP-ala. De automatikusan nem ad neki IRQ-t es I/O tartomanyt. Ha kezzel beallitom es ujra inditom a gepet, akkor ugyan ott vagyok (adja meg kezzel...). Ha az XP-t raeresztem (uj hardver...) semmit nem talal. A neten megprobaltam drivert talalni hozza. Talaltam is valami os regi driver-t(win 2000). Igaz a driver Rockvell modemkent akarja telepiteni, annak ellenere, hogy Conexant chip van rajta (a driver pontosan ehez a tipushoz keszult.). A modemen vannak jumper-ek. Com 1-Com 4-ig, + IRQ beallitasok. Itt kiprobaltam az osszes lehetoseget (legalabbis szerintem), de semmi. Probaltam a kartyat masik ISA slot-ba tenni. Semmi. Ezen kivul kiprobaltam meg a raolvasas, fenyegetes, konyorges modszereket is. Semmi. A modem mukodik, a gazdaja ezzel netezett. Amugy a gep: P2 350, 256 MB Ram, Win XP SP1 Hun Asus P2B alaplap (az alaplaphoz sincs tul sok driver a neten). Legyszi segitsetek, mert lassan kiugrik az ablakon.
    Elore is koszi a segitseget.
    Udv Wendol