30
F1
-
Borg #30 Itt folytatódik a topic. -
#29 Hali! Ma beleszaladtam egy olyan vírusba ami minden mappát és az abban lévő fájlokat is megkettőzi, triplázza....
Ezt hogyan tudnám leírtani? Nincs egy erre szakosodott progi? -
Ben C #28 köszi...
-
Balli #27 Ilyen gondok nekem is voltak, 3 progit tudok ajánlani, mit én is használok:
1 Az általad emlitett Ad-Aware 6
2 Spybot
3 cwshredder
Én e három progit szoktam gyakorta futtani s azóta nincs ilyesmi problémám pl.: elállitódó kezdőoldal nekem is bajom volt.
Az utolsó kicsi kis progit mindenképp szedd le s futtasd- azután már a kezdőlap nem fog átállitodni ha minden igaz
-
Ben C #26 Sziasztok...
lenne 2 apró gondom.
ugy néz ki, hogy minden gyakran látogatott oldal meglátogatásánál 404-es error lesz, és bejön egy keresőoldal, EZ ...eléggé idegesítő, 30 próbálkozásból egyszer bejön a Supergamez :P
2:A kezdőlapomat átállította valami, de ez mind1....
mik ezek? Adwarek? van Ad-Aware 6 nevű progim, nem talált semmi szemetet a gépen....nem hiszem hogy ez virus....
5let? előre is köszönöm
...KloUd
-
Roll #25 Nem indult csökkentett módba se. Légyszi fejezd be amit mondani akartál, mert érdekel. -
Sherad #24 vegul is ez a gyors megoldas, de ha nem hw akkor registry hiba lehetett az meg konnyn javithato meg ha csokkentett mod sem indul. na mind1. -
Roll #23 Már megoldottam, leformáztam a winchestert és újraraktam az xp-t.
Ha hardver hiba lett volna akkor most is lenne. -
Sherad #22 A kekhalanal mit ir ki felul? ( 1 masodperc alatt is leolvashato ) -
#21 Lehet, hogy többet tudnánk segíteni, ha leírnád mit is ír ki. -
#20 A kékhalál sztem inkább hardware problémára szokott utalni. ( Processzor melegedés, RAM hiba, érintkezés, tápfeszültség ingadozás ) -
Roll #19 Komolyan kérdeztem, neteztem és közbe meghalt a gép.
Aztán akár hányszor újraindítottam =>kék halál.
Kb. 3 másodpercig ment a gép újraindítás után.
Egyébként meg XP. -
#18 Persze, a Win9x ! -
Roll #17 Van most olyan vírus ami egyfolytában kék-halált okoz? -
#16 Még az előbbihez tartozik: Teljesen felesleges több vírusírtót egyszerre futtatni. Csak összezavarják egymást, és téves vírusriasztást okozhatnak.
A NAV oldalán és a Nod32 oldalán is van gyorseltávolító néhány trojaihoz.
Nod32
NAV -
#15 A "Trojan horse" egy gyűjtőnév. Jó lenne tudni, hogy azon belül mi is a trojai neve.
Ha az AVG felismeri akkor tudja a nevét is.
De ahogy nézem 3+1 vírusvadász van a gépeden.
Ilyenről én még nem hallottam, hogy a NAV és a NOD32 is átengedje, az AVG meg megtalálja.
De ha már megtalálta akkor mindenféleképpen vele próbáld meg leszedni. Frissíts egy adatbázist és hajrá! Ha ez nem megy akkor:
Tílts le minden víruskergetőt, csak a NAV-ot hagyd futni. Csinálj egy LiveUpdate-ot. OP-rendszertől függetlenül indítsd újra a gépet csökkentett módban.
Ilyenkor nem indulnak automatán a víruskeresők sem.
Start menüből elindítod a NAV-ot és csinálsz egy fullscant.
Ha ez sem segít,de már tudod a trojai nevét akkor nézz el ide Itt mindenféle víruseltávolítót meg lehet találni.
Vagy esetleg a NAV csinál neked egy Online víruskeresést Itt Sok sikert! -
Balli #14 Egy Trojan horse nevű virusocska van a gépemen.
Mivel tudnám kitörölni? Az AVG felismeri (ki is irja hol van), de nem tudja eltávolitani, a Norton 2004 észre se veszi (mindkettőnek friss adatbázisa van)
+ Lefuttatnom a Trojanhunter progit s nem vette észre! A NOD32 is lefuttattam s az sem.
Ráadásol ugy tűnik hogy szaprodik is: egyre több van.
Hogy töröljem ki: HELP! -
#13 ezt már elolvastam korábban, illetve csak próbáltam, de nagyon gyenge az angol tudásom sajna :( -
#12 szóval itt:
http://securityresponse1.symantec.com/sarc/sarc.nsf/html/keylogger.trojan.html -
#11 itt egy URL=http://securityresponse1.symantec.com/sarc/sarc.nsf/html/keylogger.trojan.html]Link, ez részletesen leírja, hogyan távolítsd el -
mrzool #10 "A vinyón hogyan tudom megtalálni a trójait? "
Esetleg rákeresel a fájlnévre?
"A procit hogyan lőjem ki?"
A fájlkezelőben megkeresed a processzét, és kilövöd. -
#9 Köszi a segítségedet. A vinyón hogyan tudom megtalálni a trójait? A procit hogyan lőjem ki? Addig is kipróbálok egy másik vírusirtót. Amúgy lefuttattam a Trojan removal-t és a Spybot progit is, mindkettő talált valamit, javította is, de a Norton 2004 újra felismerte a vírust, tehát semmit nem javítottak. :( -
mrzool #8 Valszeg bent van a registry futtatás kulcsában, és a NAV onnan nem törölte - nézd át a vinyód, hogy hol van még meg a trójai, aztán töröld. Törlés előtt lődd ki a processzét, hogy hozzá tudj férni a fájlhoz. Esetleg nézz meg más vírusirtókat, a www.2f.hu honlapról ingyen letöltheted at FSAV-ot és KAV-ot. -
#7 Segítsen valaki!
Felraktam a legfrissebb Norton antivírust, frissítettem is. Átfuttattam és talált egy "Keylogger.Trojan" nevű vírust. Látszólag megoldotta a problémát a progi azaz törölte a férget, de miután újra lefuttattam egy víruskeresést újra ott volt ez a mocsok. Nem tudja likvidálni sehogy sem!
Mit kellene csinálnom? A Trojan removal progi nem talál semmit sem a gépemen. -
#6 Felment, csak serialt kellett cserélnem, 50 percig generálta... -
#5 Asszem nem kell törés, ha jó a serial simán fölmegy! -
#4 service packhez törés is kell, nem? SP1 és SP1a között mi a különbség? -
#2 Explorer kétszer kattan, ha megnyitok egy oldalt, és két backspace kell neki egy visszalépéshez. -
#1 Frissen telepített XP netre csatlakozás után (ez nem biztos) x perccel a következőket produkálja:
- megszűnik a copy-paste minden formában
- ikonokat nem lehet mozgatni
- legördülő megüből nem lehet választani (pl. sg fórum navigálás)
- egyéb exploreres érdekességek
Van Norton AV 2003, frissítést is szedtem le hozzá.