152
Milyen CD/DVD lemez a jó, +/-,meg minden egyéb
  • Inquisitor
    Igaznak igaz, kérdés ez mennyi idő? A közismert hírhedt Princo lemezek jó része 3 hónapig (se) bírta. De ha normális lemezre írsz (értsd nem a létező lególcsobb, meg hamisított Verbatime), normális íróval (olyan gyártótól, aki nem csak mellékesen gyárt írót a botmixer mellé), akkor szerintem ha a gyári 20 évet nem is, de 4-5 évet simán ki kéne bírnia.
    Szerintem a DVD írás topicban érdeklődj PPéternél, ő talán pontosabb adatokat is tudhat.
  • CSOCSO
    megjott a verbatim lemez... a pioneer dvr108 asom az elso lemezt megirta 16x esen.. a masodikat mar nem.. inkab nem probalkozom tobbel... 12x esen meg faszan..viszont bezzoptam..hiaba rendeltem nyomtathatot.. a casio nyomtato megse tud erre a feluletre ertelmesen nyomtatni..soot..szarabbul nyomtat mint a sim a mar logokkal es szamokkal teli feluletu cd-kre... :(((
  • Justil
    egy érdekes kérdésem lenne hozzátok, bár talán annyira nem is érdekes, szóval, azt hallottam hogy a dvd-k egy bizonyos idő után egész 1xűen elvesztik amit rájuk irtak adatot. ez igaz? vagy hülyeség? mert most szeretnék 1 csomó adatot archiválni, de jó lenne ha 2-3 év mulva is előszedhetném és használhatnám őket...
  • CSOCSO
    nah mindegy.. vettem verbatimot... remelem zsir lesz! es koszike a segitseget!
  • CSOCSO
    okay de melyik. mi a kulonbseg a sima es az n2 es kozott??
  • izb
    egyértelmű,hogy verbatim
  • CSOCSO
    oh yeah!!! talaltam is!!

melyik legyen?:

Ritek RiData (DRD-4716-RDIW50)

vagy

Ritek RiData G05 (DRD-47-8X-RDIW50N2)

esetleg:

Verbatim DataLifePlus (95078)

vagy

Verbatim DataLifePlus (95079)

? hm? no melyik a jobb?? leginkabb divx filmek kiirasara lenne... hogy tudjam nezni oket xboxon vagy divx lejatszon
  • Punker
    Printable DVD szóra rákeresel és millió találatot fogsz kapni :)
  • CSOCSO
  • izb
    hehe
    akkor neked az itmedia.sk nem jó:))
    Bár sok amerikai rávágná,hogy a keleti szomszédjuk
  • CSOCSO
    nem tudja veletlen valaki honnan lehet netrol nagy tetelben ( 50 db) DVD-t venni de olyat ami MINOSEGI es megis teljesen csupasz tehat printelheto!

ha lehet akkor amcsi oldal kene:D
  • Janoooo
    Hali!
    Remélem tudtok nekem segíteni.
    Nekem nincs DVD -íróm, csak egy Toshiba olvasóm.
    Haveromnak NEC 3520 -as DVD -írója van.
    Kaptam olyan DVD -t amit csak DVD -író olvasott be. Hogy csináltak olyan DVD -t amit csak író olvas be?
    Aztán kaptam olyan DVD -t amit csak LG márkájú meghajtó olvasott be. (író és olvasó is)
    Múltkor írt a haverom nekem egy DVD -t (Sony DVD-R 1x-8x) és csak DVD -író olvassa be. Elötte már egy csomó DVD -t megírt és ilyen gond még nem volt és ilyen márkájó DVD -re is írt. És nem tudja, hogy hogyan csinálta.
    Mit lehet vele csinálni, hogy beolvassa az én olvasóm?
    Légyszi segítsetek.
    Előre is köszi.
  • Zoli82
    Milyen progival tudom megnézni hogy milyen a lemez alapanyaga ricoh vagy ritek?
  • LimPeti
    Nekem egy illetékes hozzáértő azt mondta,hogy rossz tárolás miatt léphet fel ilyen,lemezek biztonságos üzemelési hőmérséklete :+5-+35c-ig alatta-felette sérülhet a lemez. pl piaci kereskedők akiknél egész nap a pulton van a lemez 0fok alatt,vagy hűsugárzó mellet tálolják,stb...Továbbá a szobába a magas relatív páratartalom is ezt okozhatja.Akár még tdk-nál is,nem csak aritanal!
  • izb
    Ja rajta maradnak,csak elolvasni nem fogod.
    Nekem is vannak noname cd-im a 90-es évek elejéről.
    Még jók,de hogy meddig?És szerintem nekem ezekkel marha nagy szerencsém volt.
  • LimPeti
    Egyik ismerősőm 2 éve Aritara ír és nincs velük semmi gond,sztem ha jól megvan írva,akkor az már rajta marad...
  • izb
    Aritán kb 0% hogy hosszú évek múltán is használni fogod.
    Viszont csodák mindig vannak
  • LimPeti
    Csak egy technikai kérdésem lenne! Ha nem 'A' minőségü dvd-re írok(pl arita G05 rózsaszin),és megvan írva hibátlanúl,előfordúlhat hogy pár év múlva "lepattanak" róla az adatok? Hallottam ilyeneket,vagy ez hülyeség? Csak hogy mennyire vannak biztonságba az adataim...köszi!
  • izb
    Ja a ritek gyártja,csak nem ridata,vagy traxdata névvel adja ki,hanem aritával,meg ridiscel.
    Mondjuk a ridisc-et nem a ritek szitázza,de az alapanyaga az egy másodosztájú cuccos.
  • Davide83
    Miért nem jobb egyik sem?
    Szerinted az Arita és a Ridisc milyen alapanyagból van?
    Ritek
    Arita, Ridisc, Ridata, Ritek, ezek mind egy alapanyag gyártó műve, nem???
  • ati2002
    Rózsaszínü Aritát (dvd-r 8X) szoktam venni, 1750 FT/25 db, kb másfél éve nem írtam másra, eddig 100%-os, Trax DVD+R Dual Layer 1000,-/db, de ezt a formátumot nem kedvelem...
  • Mike
    borg, 46-tól dobálki ki az üzeneteimet, pls, htx
  • Mike
    már megint nem néztem meg a dátumot :(
  • Mike
    akkor felesleges átjárni
    itthon ezek 100/?/120
    gurigában, tehát tok nélkül
  • Mike
    drága
  • Mike
    tudomásom szerint nincs DL RW
    de ettől még lehet hogy mégis van iylen
  • Mike
    vagy vehetsz plextort
  • Mike
    egyik sem
    a Traxdata (ritek G05) vagy a verbatimok sokkal jobb minőségüek, és alig drágábbak
    szvsz nem érdemes sazr alapanyaggal még csak foglalkozni sem, ugyanis nem hiszem, hogy aza a cél, hopgy az anyagaid 1 év után elérhetetlenek legyenek
  • fistin
    melyik a jobb szerintetek az Arita, vagy a RiDisc? csak mert olyanra írom kedvenc háborús filmjeimet :DDDD
    van még itt Fijufilm, de az +os az nem pazaroljuk el, meg az a 2..
  • grebber
    És hol lehet DVD Ram-ot kapni és mennyiért?
  • Borg
    Olyan mint az RW, csak egyszerubben dinamikusan irhato/torolheto stb.
    Hasonlo megoldas a regi directCD-hez.
  • grebber
    A DVD Ram az mi?
  • CSOCSO
    dupla retegu ujrairhato lemezke van??
    es melyik ceg gyartja mert nemigazan talaltam eddig
  • B@dsector
    én a mai napon megyek 50db Verbatin DVD+R 8x - 9 ezer Ft.
  • Kockásfülűnyúl
    apronetet nézted már?
  • Punker
    Thx
  • CSOCSO
    most vettem 50 db memorex 8x en irhato dvd-t
    40 dodo volt.. tehat olyan 7 ezer ft
  • grebber
    Én a szlovákoknál szoktam dvd-ket venni.

Traxdatát 8x (Ritek G05) Ridatát 8x (RitekG05) és Verbatim-ot 8x (MCC).

Traxdata 117,25 FT
    Ridata 117,25 FT
    Verbatim 170,85 FT

Mindegyik tok nélküli.

Ezekben én megbizom még nem volt velük baj.
  • VinylToy #34
    Hát ez mi itt?
  • Punker
    hengeres TDK DVD-R lemezt nem tudjátok hol lehet beszerezni?