20
  • Deus Ex
    Morgen.
    "Mivel a Nozomi a tervek szerint [..] Nemzeti Tudományos Akadémia által előírt egységesen elfogadott protokollnak. "
    Evvel kapcsolatban két kérdésem van.
    1. A föld körül keringő műholdak általános példájából kiindulva a használhatatlannvá vált eszközök a pálya magasságától függően vagy ottmaradnak űrszemétnek, vagy pedig idővel lefékeződve a bolygóra zuhannak. A marsi műholdak esetében mi a helyzet? Az élettartamuk végével nagyon hosszú ideig stabil pályára vezetik őket, vagy erre nem terjedt ki a tervezés?
    2. A Mars Climate Orbiterrel sem terveztek leszállást, de a történéseket ismerjük. Azt a szondát sterilizálták-e, és a légkörben történő elégés képes volt-e a csírátlanítást elvégezni?
  • NF
    Én engem a fordítottja aggaszt. Ha majd visszatérő egységgel ellátott szondákat küldünk oda akkor a földet szennyezhetik be marsi létformák...
  • Zro
    100% ig úgy sem tudták eddig sem tisztán tartani az űreszközöket, ki tudja azóta már mi minden él a marson amit mi vittünk oda :)
  • Pintyőke
    Lehet, hogy igy keletkezett az elet a Foldon? :)
  • Darth Sith
    made by china. :)
  • Dragoner
    lol made in tajwan :) jo kis ürszonds lehet jo szar...
  • [HUN]PAStheLoD
    Egyes tudósok szerint két különböző világ életformáinak nincs hatásuk egymásra, míg mások szerint ezt a kockázatot nem engedhetjük meg magunknak.

azért nem tudom ha valahol van élet ("A" jelű) és egy másik ("B" jelű) "élet" szétpusztítja A jelű élet lekhelyét annak azért van hatása...