9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
Cat 02 #5419 csinálsz egy counter.txt
feltöltöd a tárhelyre
az index.html-t (vagy amibe rakod a php kódot) átírod index.html re
vhova beszúród a kódót (a <body></body>közé -
edeleny #5418 Lehet,hogy halál béna vagyok,de ha ezt beirom egy táblázatba nem történik semmi.
Mi az a .txt file,amit ki kellene iratni,vagy azt irjam át a az oldal nevére,pl. akarmi.htm ? -
#5417 legkönnyebb php-vel megoldani (nevezd át a fájlt "fajlod.php"-ra " nélkül és másold be a következő sorokat oda, ahol akarod, hogy megjelenjen, hogy hányan nézték az oldalt:
<?php
if ( file_exists("counter.txt") ) {
}
else {
touch("counter.txt");
$fp = fopen("counter.txt", w);
fwrite ($fp, "0");
fclose($fp);
}
$fp = fopen("counter.txt", "r");
$sz = fgets($fp);
$sz++;
print $sz." látogató járt az oldalon!";
fclose($fp);
$fp = fopen("counter.txt", "w");
fwrite($fp, $sz );
fclose ($fp);
?>
-
edeleny #5416 Hali.
Srácok kellene egy kis segitség.
Html oldalba kellene egy megtekintés számlálo,idáig csak .php-t találtam,de azt nem tudom berakni.
Elöre is köszi. -
#5415 köszi a helpet..
néztem ezeket a menüket, találtam is egyet, de hogy tudok belőle lenyílót csinálni?az nekem elengedhetetlen lenne. -
#5414 Másrészt inkább kitöltést (padding) használj a #wrapper-nél. -
#5413 "Elvileg midnent meg lehet úgy oldani HTML-lel (css), hogy az mindkét nagy böngésző alatt ugyanúgy nézzen ki, nem?"
Majdnem. Ha a két oldal kinézete nem néz ki egyformán, akkor az IE6-IE7-FF1-FF2-Opera8-Opera9(-és egyéb elterjedt böngészők) viszonylatban (IE 5 alatt már kissé rondább a helyzet) némi trükközéssel az esetek többségében ki lehet javítani a különbségekből fakadó hibákat.
"Ha így van, akkor miért van sok oldalánál külön IE és külön FF css? :)"
Az IE CSS-hibáit kijavítandó megoldás.
"Faustus, te csináltál nekem még tavaly egy lapot, és most abból próbálkozom egy újat csinálni, gyakorlatilag a meglévő fájlokat használom fel kicsit átszabva."
Hát a váza az lehet hogy az én kreálmányom, de abban egy fia táblázat nem volt.
Ahogy látom a menü viszont azt alkalmaz. Meg Javascriptet.
Ez viszont két ok miatt necces:
1. A táblázat nem menü kialakítására alkalmas.
2. A Javascript bármikor letiltható, illetve nem szabad az oldal működését teljesen Javascript függővé tenni.
Javascriptes menű helyett alkalmazz CSS-sel készültet.
-
#5412 nem, legalábbis nem hiszem:) kezdő vagyok, fogalmam sincs:9
Faustus, te csináltál nekem még tavaly egy lapot, és most abból próbálkozom egy újat csinálni, gyakorlatilag a meglévő fájlokat használom fel kicsit átszabva.
de itt egy link, légyszíves nézzétek meg.
köszönöm.
link -
#5411 Elvileg midnent meg lehet úgy oldani HTML-lel (css), hogy az mindkét nagy böngésző alatt ugyanúgy nézzen ki, nem? Ha így van, akkor miért van sok oldalánál külön IE és külön FF css? :) -
#5410 "hogy van egy tábla, amit IE faszán a helyére rak, de FF vhogy furcsán rakja be, a háttér színe sem jelenik meg"
Valószínűleg - mint Cat 02 is említette - Frontpage segítségévvel készítetted el a táblázatot. A Frontpage mivel M$ termék IE specifikus kódot (ami nem igazán nevezhető tisztességes HTML kódnak) generál.
"míg IE tökéletesen betartja a megadott 2px-es margót"
Nos hogy az IE mit tart be és mit nem, arról lehetne beszélni. Sajnos az IE másképp (helytelenül) értelmezi a W3C ajánlásait (illetve a PNG-vel is gondjai vannak), így például a dobozmodellt (margó, szegély, kitöltés, tartalom) is. Így egy IE-re optimalizált oldal furcsán fog kinézni más böngésző alatt. -
Cat 02 #5409 ha Frontpage el csináltad akkor ez van :D -
#5408 Esetleg link? -
#5407 hey
abban kérném a segítségeteket, hogy van egy tábla, amit IE faszán a helyére rak, de FF vhogy furcsán rakja be, a háttér színe sem jelenik meg,csak a benne lévő kis szöveg, de az sem a helyén. vki tudna segíteni?
ja, még az is a gondom, hogy míg IE tökéletesen betartja a megadott 2px-es margót a fejlécnek(felülről), FF baszik rá, rátolja a tetejére..vki meg tudná nézni? -
MrW #5406 hahh, dejó köszi szépen -
MrW #5405 hahh, dejó köszi szépen -
#5404 %-ban add meg a szélességi adatokat. -
MrW #5403 Hali!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Hogy tudom elérni, hogy az oldal azonos méretű legyen mindenféle felbontásban a böngészőkben? tehát auto igazodjon a látogató moncsijához?? -
#5402 jah, megvan a baj..
a height "700 után hiányzott a " ....kösz -
#5401 köszi a válaszokat.
nekem most épp így néz ki:
<iframe src="main.html" id="mainframe" name="mainframe" frameborder="0" height="700 scrolling="no" width="855" allowtransparency="true"></iframe> -
#5400 Az <iframe> scrolling attribútumának értékét állítsd no-ra.
-
#5399 #5182 -
#5398 Sziasztok!
Egy kérdésem lenne:
Hogy tudom elérni, hogy az iframe ablakban megjelenítek egy másik, nagyobb méretű lapot, ne tegye be nekem oldalra azt a windózos csuszkát?
Ugyanis beraktam egy saját scrollert, de az nem megy, mert berakja a windózét..remélem érthető, mit mondok:) -
#5397 A flash technológia használata teljes oldal tekintetében csak nagyon indokolt esetben javasolt véleményem szerint, pl. microsite esetében, amikor a látvány a lényeg valamilyen márkaépítő marketing terv keretein belül. Szintén usability szempontból azonban az egyik legrosszabb megoldás lehet.
Mi történik, ha a delikvens megszokásból a böngésző vissza gombjára kattint egy flash oldalon?
Mi történik, ha nincs a megfelelő flash plug-in telepítve a gépre, és mondjuk munkahelyi gép lévén nincs lehetősége telepíteni, vagy azt sem tudja mi az?
Hogyan lehet optimalizálni a flash oldalt?
Miért jó a flash oldal?
Válaszolj magadnak ezekre a kérdésekre ;-) -
#5396 Sajnos az alapvető probléma az elképzeléseddel az, hogy nem a cicomának kell eladni az oldalad, hanem a tartalomnak. Ha az utóbbi rendben van, akkor betűtípustól függetlenül használni fogják az oldalad. Ha az nincs, akkor amúgy is b***hatod.
Javaslom merülj el egy kicsit a usability témában. Sok fáradtságtól fogod megkímélni magad vele a jövőben. -
#5395 sztem csináld meg flashel,vagy képként -
#5394 De ratyi....
Hát azért remélem 20 év múlva már lesz valami megoldás.
Lehet meg se érem, mire lehet olyan betűtípusal oldalt csinálni, amilyennel akarja az ember...
:(
Azért köszi -
Cat 02 #5393 olyat lehet h megkéred h töltse le vagy css el beállítod h alapből mi legyne és ha az nincs akkor vmi alap betőtípis legyen -
#5392 Hát erre csak azt tudom mondani....
nem lehet akkor valami olyat létrehozni amit felteszek az FTP-re és mondjuk maga a szövegben a kódban, külön linkként írom be neki a fentlévő betűtipust, vagy egy style-t csinálok neki és arra egy rámutató linket?
-
#5391 Mivel az IE-n kívül egyik böngésző sem támogatja a betűtípusok beillesztését (biztonsági okokból); másrészt a látogatók a két szép szemedért nem fognak mindenféle betűtípusokat az operációs rendszerükhöz feltelepíteni (no meg ki tudja milyen vacak, olvashatatlan betűtípust szeretne a tartalom közzétevője használni); harmadrészt speciális - talpaltan, Arial/Helvetica/sans-serif betűtípuson kívüli - betűtípust kenyérszövegként (tehát olyan szöveg, ami nem címsor, dísz) nem ajánlatos alkalmazni.
Egyébként pedig ajánlom figyelmetekbe az [url=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1068892391&no=5349]#5349[/url]-es hozzászólásom. -
#5390 Légyszi valaki árulja már el... nagyon kéne, mert undorító így... :( -
#5389 nem a html, a böngészők
ugye midengyik más -
#5388 Amúgy én nem telepítésre gondoltam.
csak egy olyan megoldásra, ami mondjuk mint a képeket, vagy a kiegészítő fájlokat ideiglenes a temp mappában tárol.
-
#5387 Na de bakker, valahogy csak meg jeleníteni, hogy olyan betűtípussal legyen.
Vagy még ilyen ygerekcipőben jár a html? -
#5386 :DDD -
#5385 be is csuknám azt a szájtot, amelyik bebtűtípust akar telepíteni a gépmre, amikor azt megnyitom :/ -
#5384 huh,na ez engem is érdekelne.
az ilyeneket én mindig flashsel oldottam meg,de meglehet oldani wmf-el is,vagy mivel :S -
#5383 Hú lenne egy nagy gondom.
Csináltam egy nagyon szép oldalt! Amit "Calibri" betűtípussal vérteztem fel. Na most az én gépemen nagyon szépen visszajött, de mikor az egyik barátomnál is megnéztük, csúnya Times New Roman betűtípusban jött elő. Persze rájöttem, hogy aki nem rendelkezik ezzel a betűtípusal az nem tudja megjeleníteni, de nem lehet valahogy mondjuk FTP-re feltenni és párosítani az oldalhoz az új betűtípust, hogy amikor betölti az oldalt olyan betűvel jelenjen meg? -
#5382 Moderátort keresek a honlapomra LaliK
jelentkezni a [email protected] címen lehet!
Adatokat írjátok le! -
markastor #5381 Ja, ez egyszerű volt, csak nem gondolkodtam. :)
CSS-ben: top: 135 px.
Köszi szépen. :) -
markastor #5380 Köszi szépen, de közben rájöttem, hogy hülyeséget írtam. Kihagytam, hogy van még egy 135 pixeles header is. Az absolute pozicionálás meg ezt szépen figyelmen kívül hagyja. :(
A margós megoldás meg látszólag nem csinál semmit, de nézem meg, mert biztos én nem vettem észre valamit.