9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
#8822 Vagyis <hr /> :) -
Cat 02 #8821 Tip
Név - Dátum <hr>
Szöveg
Így legyen a tagolás vagy a szövegméretet csökkentsd, mert nem fér ki. -
BEE LEE #8820 hú... ennyire elcseszett nem lehetek! Senki nem ír 120 karaktert egybe. :)
köszi -
#8819 Kéne bele szóköz, vagy valami speciális karakter, ahol megtöri. -
BEE LEE #8818 hy!
az lenne a kérdésem, hogy az mitől lehet, hogy van egy 290px széles divem, amibe szöveget írok, és nem tördeli a szöveget, hanem nyújtja a szöveggel? Itt lehet látni.
köszönöm! -
BEE LEE #8817 valóban!! nagyon köszi! -
ldavid #8816 azért mert overflow-x:hidden kell neked -
BEE LEE #8815 ezt is írhattam volna, overflow-y:hidden; mert próbáltam és ugyanaz az eredmény. -
#8814 Nem auto hanem hidden, de ezt már kb 5x leírtuk neked a másik topikban. -
BEE LEE #8813 sziasztok.
hogy tudom beállítani, hogy ne legyen a doboz alján scroll?
overflow-y: auto; ezt állítottam be.
köszönöm -
#8812 -
#8811 Figyelmetleneknek: Április 1-ei a post. -
#8810 :D -
#8809 Akkor biztos van HTML6 is. :] -
#8808 css4.com már akkoriban volt szerintem, amikor a w3c az első draftokat jelentette meg a css3-ról. :) -
Cat 02 #8807 CSS3 sincs teljesen kidolgozva :o -
#8806 Sarkítás volt, mire megtanul mindent, addigra az is lesz:)
egyébként elvileg készül
valamint ott a css4.com is minimál infóval. Persze fene tudja. -
#8805 CSS4? :) -
Aha. Értem. Köszönöm, akkor így meggondolandó. Annyira bonyolult oldalakat nem is akarnák (még) csinálni, csak mivel a grafikai része megy, gondoltam ezt is meg kellene kicsit tanulni. Akkor majd meglátom. :D
Köszi. :) -
#8803 Világos, de elmondani is csak max a 10%-át fogják tudni:) Én 14 éve vagyok a szakmában (értsd: napi mininmum 8 órát töltök vele) és a mai napig olvasgatnom kell sokszor.
A webfejlesztés (ami, ahogy írtam volt a szakmában talán a legegyszerűbb dolog) is minimum 3-4 nyelvből áll, tehát nem elég csak a PHP. Kell a javascript (ma már az AJAX, jQuery sem árt), a (x)HTML, nem árt az XML, a CSS, az adatbázis ismeret/logika + SQL nyelv/ek, ismerni illik a W3C szabványokat, szabályokat, stb. és még egy szó sem esett magáról a konkrét programozásról.
Miután pedig mindent megtanultál, mély levegő és indulhat a HTML5, CSS4, és a többi aktuális technológia, ami általában szükséges, hogy eladható/trendi terméket készíts. -
Köszi. Persze, azt gondolom, hogy gyakorolni kell, én csak arra mondtam, hogy nem akarom én keresgéli neten, hogy most mit is tanuljak, hanem akkor elmondanák amit kell egy helyen. :)
Gyakorolni meg addig nem tudok, míg nincs a fejemben semmi. :) -
#8801 Közhelyekkel tudok csak dobálózni, szorgalom nélkül nincs tudás. Tanfolyam = hangos könyv. Miután a "programozás" (mert ugye a webfejlesztés elég távol áll az igazi programozástól) gyakorlati munka, szorgalom nélkül semmit sem ér. Pár nap alatt elfelejtesz mindent, ha nem foglalkozol vele az első hetek/hónapokban minimum napi 4-5 órát, illetve nem olvasol pluszban a dolgok után. Ráadásul nem árt felkészülni arra, hogy az informatikában szinte naponta változnak a dolgok, ergo teljesen sosem fogod megtanulni, folyamatosan foglalkozni kell a dologgal. -
#8800 az a könyv alapnak, és még ez: kép -
Cat 02 #8799 Mivel az include az egy PHP függvény, ezért php lehet. -
BEE LEE #8798 1, készítek egy szoveg.php-t?
2, ezt <?php echo "szoveg"; ?> írom a szoveg.php oldal tetejére?
és alá mindent amit még akarok?
3, a főoldal lehet html is vagy csak php?
nagyon köszönöm!! -
Cat 02 #8797 szoveg.php -> <?php echo "szoveg"; ?>
főoldal: blalbal <div id="konyv_jobb_oldala"><?php include("szoveg.php"); ?></div> Így gondoltam
Japep: alapvetően minden gyakorlás kérdése, ha elmész a tanfolyamra, de nem gyakorolod utána, nem hiszem ,hogy sokat ér, de ha magadtól tanulsz érhet simán annyit és olcsóabb. -
BEE LEE #8796 ez mi: "includeolod." :))
egy másik megoldásnál ilyen volt:
<div class="book">
<?php $myGuestbook->processGuestbook();?>
</div>
gonodolom más a felápítése,
de én is ilyenre gondoltam, hogy csak vmi hivatkozás lenne a php-ra, hogy ne kelljen az egészet bemásolnom. -
Ezt nem gondoltam volna. Igaz néha én is bele-bele nyúlok frissítések miatt.
Csak nekem most nem igazán van időm erre, meg hogy keresgéljek is mit-hol... :S
Ezért gondoltam erre, hogy mindent egy helyen megtanítsanak nekem. De ha ennyire "egyszerű" akkor elgondolkodtató. :)
Ez a könyv elég lenne arra, hogy itthon egyedül megtanuljam? Igaz belenézve elég egyszerű dolgokat látok benne. :) -
#8794 Ilyen weboldalt tanfolyam nélkül napi 2óra gyakorlással 1hónap alatt összedobsz.
Szerintem nem érdemes tanfolyamra járni!
Az interneten mindent megtalálsz.
De a szakértők is véleményezzék...:) -
Weblapszerkesztő tanfolyamon érdemes elindulni? Vagyis ad annyit, hogy megérje? :)
Igazán azt sem tudom, a CSS az most ennek már egy komolyabb dolga?
Bocsi, tök kezdő vagyok, még csak egy ötlet, hogy jó lenne megtanulni, hogy komolyabb oldalakat is tudjak csinálni.
Ha elvégzek egy ilyen tanfolyamot akkor pl egy ilyen oldalt képes leszek összerakni? :D
A grafikai része már megy, azt én csináltam itt.
Köszi. -
Cat 02 #8792 Ha valamiben PHP van, az .php lesz mindenképpen.
Amúgy vagy beilleszted a könyvbe a kódot vagy csinálsz egy külön php fájlt és oda includeolod. -
BEE LEE #8791 ha vki segítene...
2 kérdésem lenne.
Van EZ a PHP file.
1, az echo utáni részek sima html és szeretném megoldani, hogy egy html fileként+css (vagy csak html) legyenek mentve, amihez hozzárendelem a php részt.
Ezt megtudom e tenni és ha igen, hogyan?
2, Erre az oldalra a könyv jobb oldalába szeretném beilleszteni.
Van e mód arra, hogy ide illeszzem be a php kódot? Vagy a hivatkozást kell? Hogyan?
Előre is köszönöm a nagy segítséget!!!!!!!!!!!
-
BEE LEE #8790 igen, siker! köszi -
Cat 02 #8789 <tr> - új sór
<td> - új oszlop
Ilyesminek jónak kell lennie. -
BEE LEE #8788 sziasztok! a régi táblázatos rendszerre már nem emléxem, segítene vki, hogy tudom megoldani, hogy a név és a táblázat közé mit kell tennem, hogy azok ne egymás mellett, hanem egymás alatt legyenek?
köszönöm.
echo "<tr>";
echo "<td align=right>".$text_name."</td>";
echo "<td><input type=text name=gbname style='width: 335px; height: 25px;'></td>";
echo "</tr>"; -
#8787 ok, köszi -
#8786 Azt nem ott kell, hanem ftp-n keresztül.
A template manager-ben csak kiválsztod, hogy melyik sablon akarod használni, illetve a sablon paramétereit állíthatod be(már amelyiknél lehet). -
BEE LEE #8785 keresgélek, de nem igazán találok megoldást...
Itt van egy kód, (lap alján) ami jó lenne, de ide: "Ezt nyomtasd!" kellene beírnom, pl azt, hogy image/terkep.jpg?
köszi
-
Cat 02 #8784 Ott szerintem esélytelen. Keresd meg az elérési útvonal alapján és cseréld ki. -
#8783 Igen a sablonban, a webes admin felületen hol tudom kicserélni?
Van olyan menüpont, hogy Template manager de ott nincsenek képek.