9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • Atika :o)
    Jo lett az oldal teccik
    Szivessen maskor is ;)
  • Police88
    Nézzetek be ide!
    Így már jobb az oldalam?
  • Police88
    Nagyon szépen köszönöm!
  • batman
    Sziasztok!
    Nagyon kéne a segítségetek. Html-ben kéne egy hírlevél formátumot megcsinálnom, de nagyon kezdő vagyok. A cél az, hogy úgy nézzen ki, hogy mondjuk három hasáb van. Az egyik szélső keskenyebb, és abban lenne a tartalomjegyzék. A másik két hasábnak pedig egyforma szélesnek kellene lennie, és automatikus sortöréssel kéne működnie. Hogy kell ezt megcsinálni?
  • PetruZ
    Így nincs esélyed, ezt előre megmondom. Szerintem ne is kezdj neki. :)
    A Java kapcsán meg ugyanazt kérdezném, mint az Excelnél... ;)
    <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
    var counter = 0;
    var text = "IDE IROD AMIT AKARSZ HOGY UDVOZLO SZOVEGNEK";
    var delay = 70;
    var i = 0;

while (i ++ < 140)
    text = " " + text;

function Scroller()
    {
    window.status = text.substring(counter++,
    text.length);
    if (counter == text.length)
    counter = 0;
    setTimeout("Scroller()", delay);
    }

Scroller();
    </SCRIPT>
  • SmokeDT
    Mondjuk itt van ez a Javascriptes adatbázis, szerintem elég egyszerűen néz ki:
    http://www.laposte.fr/musee/english/socamis/recherche/frame.htm
    Az egy egyszeru java script nekem valahol van olyan majd megprobalom neked megkeresni remelem meglesz :o)
  • Police88
    Hogy lehet azt megcsinálni ,hogy az ie exproler jobb alsó sarkában ahol kiírja hogy éppen mit tölt megjelenjen mondjuk egy ödvözlő szöveg?
  • SmokeDT
    Még vmi: Most nézem, hogy a javascipt-et és a vbscript -et említed. Mondjuk Java-val nem lehetne egyszerűen megoldani? az mégis csak "webes".
  • SmokeDT
    Köszönöm a válaszokat. Akkor ASP-t dobjuk... jöhet a Delphi. Mivel még soha életemben nem használtam Delhit, nem tudom, hogy mennyire fog ez nekem menni. Elöször is, az adatbázist (táblázatot) milyen formában hozzam létre? Azt is Delphi-ben? a többi lérdés majd kicsit késöbb jön... elöször letöltöm a Delphi-t és benézem :)
  • Harder
    Szia! :) A levétel természetesen csak átmeneti, kiváncsian várom hogy mit beszéltek meg TLoF-val! :)
  • PetruZ
    A scripteket - a javascript, vbscript kivételével - nem a kliens oldali böngésző, hanem a szerver hajtja végre, legyen az akár asp, vagy php, vagy bármi más. Vagyis valahogyan szimulálni kell azt, hogy a cd-n lévő html oldalak egy szerverről jönnek. Ha megnézel bármilyen asp/php oldalt a böngészőben, a kódokat már nem látod, csak a kész html fájlt. A szerver - most leegyszerűsítem a dolgokat - a html küldése során felismerte a beillesztett kódokat, lefuttatta azokat és az eredményt illesztette a html kimenetbe. Na, ezt a folyamatot kellene neked szimulálni, amire a #455-ben már írtam tippeket. Egyébként ha a keresőnek semmi más funkciója nincsen, én hagynám a html-t és mondjuk Delphi-ben leprogramoznék egy nagyon egyszerű felületet neki.
  • PetruZ
    A cikkemet - remélem csak ideiglenesen - levették, állítólag van egy-két hiba a scriptekben. A konzultáció már folyik. :)
  • Jampó
    Köszi szépen, hogy észre vettetek. Nem reklamálni akartam, hanem csak azt hogy figyeljetek rám.
    Ezt tudtam én is. Már olvastam.
    Csak azt szeretném kérdezni, hogy nem lehet-e valahogy kicselezni, szóval v.hogy mégis többet felrakni, mint amennyit enged. köszi
  • bazza
    Hol tudok bejelentkezni? /tutorial.hu/
    Miert van az hogy van egy popup ablakom amiben van mondjuk sok sok szoveg es a legaljan van egy link hogy vissza es megnyilik nekem a popup es rogton a legaljara tesz ahol a link van nem a legelejere es nem birok rajonni miert.Picit hulyen fogalmaztam de remelem hogy erthetoen ;o)
  • Devids Pro
    És hogy lehet ide bejelentkezni?
  • Devids Pro
    Nincs jogod megtekinteni a tartalmat be kell jelentkezned...
    kössz....
  • nenad
    vhogy linkelni kell a ketott, nem ertek hozza igazabol,(nem probaltam ki) de a jo oreg intucio azt mondja lehet, csak kell hozza egy masik oldal is ahonnan oda(cdre) mutatsz.Persze ez nem ugyanaz, de igy van eselye a dolognak...
    csak miert erzem mindezt feleslegesenek? :)
  • Harder
    Szerintem ez így nem fog menni...
    Ahhoz, hogy a CD-n lévő ASP fájlokat mindenki gond nélkül tudja nézni, min. egy webszerver és az ASP installálása szükséges - a CD-re. Oda viszont a szervert nem fogod tudni feltelepiteni a szo hagyomanyos ertelmeben.
  • SmokeDT
    Na szépen haladok előre. Mindössze egy Access adatbázis kell meg egy ASPRunner nevű progi, amivel rendkívül egyszerűen és szépen le lehet kérdezni, listázni HTMLes formában táblázatba kiírni. Olyan egyszerű, hogy perszen nem is ilyen egyszerű.
    Ahoz, hogy ASP scripteket tudjak futtatni a szerveremen(ez esetben a CDn) támogatnia kell az ASPt.
    1.Hogyan tudom beállítani, hogy egyáltalan az ASP scripteket le tudjam futtatni ottthon a gépemen? Mert, ha interneten nézek egy oldalt, aminek .asp a kiterjesztése, azt gond nélkül megmutatja.
    2. Hogyan tudom az elérni, hogy a CDn lévő .asp filet rendesen megnézhesse bárki, amélkül, hogy neki állna bármit is felinstallálgatni?
  • SmokeDT
    Na, nagy nehezen rájöttem egy megoldásra, remélem jó:
    Elöször is ASP-t rákell áplikálni a CDre(serverre), ez után, kell egy Access vagy SQL adatbázis paraméteres lekérdezésekkel. Majd ezt az adatbizíst vmi ASP-s progival be kell illeszteni a HTML-be, asszem FrontPage-el is lehet.
    Elméletileg PHP dolgokkal is meglehet csinálni....
  • Harder
    PHP apróságok - írta: PetruZ :)
    Ja igaz ezt a valtozatot elfelejtettem hogynincs mindenkinek exelje :o) hupsz
  • PetruZ
    És hogyan biztosítod, hogy mindenkinél működjön? Gondolod, mindenkinek van Excel telepítve a gépére? Hát egy frászt, pl. nekem sincs. :)
  • Harder
    Jaja, holnap olvashatja mindenki :) PetruZ, köszi a többiek nevében is!
  • SmokeDT
    hmm, jól hangzik és egyszerűen :)
    Szerintem exelben siman meg lehetne csinalni ezt az egeszet.
  • SmokeDT
    Eddig úgy terveztem, hogy html file indúl el a CDn, de persze nem kizárólag html file-okat tartalmazhat, a exevel kell, hogy indúljon, akkor exevel indúl. A lényeg, hogy egy Flashes felületről indúljon el, utána már mind1, hogy .exe vagy .html vagy .kisnyúl. :P
  • PetruZ
    Majd kint lesz a tutorial.hu-n. :)
  • PetruZ
    Kérdés, hogy a CD-n csak html fájlok lesznek, vagy valamilyen exe. Ha a "webes forma" szimpla html-t jelent, akkor nem fogsz tudni html-es keresőt mellérakni. PHP-t megintcsak nem tudsz így használni.
    Én mondjuk írnék egy interfészt, beágyazott browser objektummal, amit így szabadabban lehetne programozni. Bár ha nincs mellette egyéb extra dolog, leprogramozható mondjuk egy dinamikusan generált RichText objektummal is. De ezek a dolgok már magasabb szintű fejlesztést kívánnak. Lehet, hogy tud majd valaki ennél egyszerűbb megoldást is, nekem nem jut más az eszembe.
  • SmokeDT
    Hi!
    Segítség kéne, a következőt kéne megcsinálnom: Van egy 100 oldalas táblazat felnikről (hogy mi a neve, milyen autóra jó, stb). Nem kell, hogy internetes legyen, mert CD lesz rajta, csak webes formában.
    A lényeg: Kéne hozzá egy egyszerű kereső gomb, amivel lehet felni névre vagy autóra keresni és kilistázza a találatokat.
    Nézegettem, már ilyen site search-öt, de az fileokra keres rá, és nem pedig szimpla karakterekre.
    Egy tutorial is megtenné...
    előre is köszi.
  • Devids Pro
    letölltésszámlálót, meg egyszerű szavazót nekem is küldhetnél:)! Nagyon megköszönném!
  • PetruZ
    <fél-off> Harder, küldtem mailt a tutorial.hu-ra. Vannak benne oldal- és letöltés számlálók, egyszerű szavazó, meg ilyesmik. </fél-off>
  • Harder
    Jaja, a fizetős tárhely szolgáltatások terén nem összehasonlítható az ingyenes helyekkel.
  • Taranov
    És akkor még vannak, akik csodálkoznak, hogy valakinek miért nem felel meg a reklámmentes Freeweb tárhely
  • Harder
    Ha esetleg ahelyett, hogy nekünk reklamálnál itt, elolvastad volna a regisztrációnál lévő infókat, hamarabb meg lett volna a válasz ...

http://freeweb.hu/regisztracio

# A szerveren minden állomány típusra file méret limit van, ami az egyes feltölthető állományok egyedi méretét limitálja és nem az összes feltöltött adat mennyiségét. Ezek tételesen:

* Film: 10Mbyte
    * Zene: 2Mbyte
    * Program: 1Mbyte
    * Tömörített: 1Mbyte
    * Kép: 1Mbyte
    * Flash: 500k
    * Html: 1Mbyte
    * Egyéb 1Mbyte

# A tárhely mérete a fenti megkötések mellett 500Mbyte-ig korlátlan, felette nézettség függő, minden megkezdett Mbyte után legalább napi 1 látogató szükséges, azaz 1000Mbyte esetén napi 1000 látogató a minimum. (Irányadó a FreeWeb.hu toplista oldala)
  • Devids Pro
    NEM TUDSZ!