9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
pici #1367 Szióka mindenkinek! A honlapomra tettem listadobozt ill. szövegdobozt, de meglpődtem mikor rájöttem, hogy bárki belejavíthat, írhat. Hogyan kell megcsinálni, hogy a látogató ne tudjon belejavítani?
Köszi szépen a segítséget!!! -
#1366 Nem rossz ötlet :) "Firefoxra fejlesztek, csak utána nézem meg IE alatt"
Thx. -
#1365 az IE-nek saját fejlesztésű Java értelmezője van, amivel a Sun Java nem teljesen kompatibilis (ugye a Sun találta ki/fel a Java-t). A mozilla és a többi freeware böngésző (amelyeken nem jelenik meg, Sun-os javat használ)
Ezt az órás scriptet pedig az IE-s javahoz írták. Pech.
Ez akkor lesz majd gond, ha egyre jobban elterjednek a firefox és hasonló böngészők.
Nekem is pl. Firefoxom van egy ideje, és már régóta Firefoxra fejlesztek, csak utána nézem meg IE alatt is, hogy jó legyen (eddig fordítva volt) -
#1364 Sziasztok!
Megtenné valaki, hogy ránéz az oldalamra. Kérdésem a következő lenne. Látjátok a képernyő jobb alsó szélében helyetfoglaló órát. A google és az IE nálam behozza, de a Mozilla nem. Egy java scriptel oldottam meg. Talán azért nem hozza a Mozilla. Kíváncsi lennék még egy Netscape Navigatorra is, de az nálam nincsen feltelepítve jelenleg.
Előre is köszönöm. -
Ben C #1363 a lapnak háttere van , nem háttérszíne , ezért bármilyen háttérszint adnék meg onmousoutra , elütne a httértől.. -
#1362 hát az táblázat (vagy az oldal hátterének a színét), onmouseout-ra az eredeti háttérszínt kell írni, akkor lesz olyan, mint a ráhúzás előtt -
Ben C #1361 hogy csinljam meg , hogy miután egy TR-ne megadtamazt , hogy mouseoverkor legyen fehér háttérszínű , mit írjak onmouseout-ra ahoz , hogy miután elviszik felőle az egeret , ne legyen a sornak háttérszíne ? -
Darkboy #1360 hm, én nem látlak!!! mi a címed? -
Ben C #1359 felvettelek MSnre. -
Darkboy #1358 és az oldalamon hamarosan többszáz javascript lesz: http://sisportal.uw.hu/ -
Darkboy #1357 figy, sorry hogy eddig nem szóltam, de most jutott eszembe hogy régen csináltam ilyen görgetős oldalt! ha akarod elküldöm! ha van msn-ed gyere! MSN címem: [email protected] -
Ben C #1356 nem :(
asszem egy szép dizájnos szinezett scrolbáral csinálom :PPPPP
egyébként is nehéz lenne megoldani a képeset
...
mivel egy iframen belüli stufot kéne görgetni , azt meg elég nehéz betenni a két nyilat az iframebe , mer elcsúszkálhatnak , nem illenek a háttérbe stb...
iframen kivülről meg nem nem az görgetné amit akarok... -
#1355 Itt sem látsz olyat, amire gondoltál? -
#1354 a legegyszerűbb módja, a "kódmásolás". Most nem akartam azt írni, hogy lopás, mert lényegében az.
A manapság nagyon divatos Phpnuke és tsi. portálokon szokott lenni egy főoldalas galéria, ami magától fut, ha rámész az egérrel a képre, akkor megáll.
Próbáld meg kibogarászni a kódot (mivel ilyet csak java/javascripttel, esetleg flashhel lehet megoldani), jó eséllyel meg fogod találni a kódot is.
Onnan meg csak át kell írni pár dolgot, ha értesz valamennyire a javascripthez... -
Ben C #1353 én ott nem látok ilyet ... ha te találtál , megoszthatnád a linkjét... -
Darkboy #1352 javascriptes megoldás, irány a TamásWeb Műhely!!! -
Ben C #1351 senki? :( -
Ben C #1350 hogy lehet megcsinálni uúgy a görgetősávot , hogy ne legyen , hanem két általam szerkesztett képre ha rákattintunk , vagy felévisszük az egeret lejjebb v. feljebb gördüjön a kép?
[ jól megaszontam ] -
#1349 Köszi, majd megnézem.
Engem meg érdekelt, csak nem volt, aki megtanított volna rá, ráadásul pont akkor kezdtünk el ezzel foglalkozni a suliban, úgyhogy kapva kaptam az alkalmon. :) És a honlap, amit készítettem, dicséretes 5 lett és még ki is emelt a tanár. Most meg szólt, hogy van vmi verseny, amire szgépes cuccokat (pl. honlap) lehet benevezni és nevezzük be az enyémet. Úgyhogy tök jó! Ezért (is) igyekszem minél több dolgot megtudni erről, nameg érdekel is.
Egyébként a rajzprogramokat meg nem tanultam sehol, azt saját magam fedeztem fel... (Mostanában meg a Maya-val isnerkedem, szintén önszorgalomból...) -
#1348 google...
vagy www.macromedia.com
de rengeteg helyen fennvan, angol nyelvű. Kicsit tanulni kell, de nem bonyolultabb mint a FrontPage (nem az express).
vagy a DC-n is van 1 CD-s macromedia studio (Dreamweaver MX 2k4, Flash MX 2k4, stb.)
én sosem tanultam a suliban webszerkesztést, érdekelt, és csináltam. (a többség szerint nem is rosszul) -
#1347 > ... lassan próbáld ki a Dreamweavert is...
És azt honnan tudom beszerezni? Már úgy értve, hogy esetleg netről letölthető-e, vagy meg kell venni...
Egyébként azért a Front page-dzsel szerkesztek, mert a suliban is ezzel tanultunk. De tényleg nem árt frissíteni, csak még nem hallottam más (jobb) honlapszerkesztő progikról. (Csak most. :)) Meg mert mostanában rajzprogikat keresgetek inkább, mint honlapszerkesztőt... :) -
#1346 <META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT="5; URL=index2.html">
feltéve hogy az index.html és az index2.html azonos könyvtárban vannak. -
miatyánk #1345 Üdv.
Van egy láma kérdésem.:)
Hogy tudom azt megcsinálni, hogy egy html lap, mondjuk index.html letöltésére automatikusan behívjon egy másik lapot(pl. index2.html)? Tehát úgy, hogy grafikusan nics link elhelyezve az index.htmlen, hanem közvetlenül megy tovább ugyanabban az ablakban az index2.htmlre.
Mentségemre szolgál, hogy csak grafikus szerkesztőkkel bohóckodtam eddig, a html-t meg csak alig ismerem.
Megértéseteket előre is köszönöm.:) -
#1344 Én már vagy 2 éve szerkesztek honlapot (Front Page Express), de azért nem árt a tudásomat fejleszteni... :)
Szerintem se, lassan próbáld ki a Dreamweavert is, a FrontPage (az Express meg főleg) kezdőknek való. Én is azzal kezdtem (6 éve)
Popupablakot nem lehet csak úgy csinálni, ahhoz javascript kód kell. A target-es dolgokkal, csak azt lehet beállítani, hogy a tartalom hol nyíljon meg, ha a linkre kattint a látogató. (_blank = új ablak, _self = ugyanabban az ablakban (keretben), stb.) -
#1343 Sziasztok!
Én már vagy 2 éve szerkesztek honlapot (Front Page Express), de azért nem árt a tudásomat fejleszteni... :)
Lenne egy kérdésem: Amikor képet szúrok be, mit kell beírni a 'Célkeret'-be ahhoz, hogy amikor megnyílik, az ablak mérete pont akkora legyen, mint a képé? (A '_blank'-ot már próbáltam, de az csak új ablakot nyit , benne a képpel...)
Előre is köszi a segítséget!
Maron
--
http://maronmanga.freeweb.hu -
Pp #1342 Köszönöm, hogy ilyen gyorsan segítettél, valószínü, most már értem, a hibát, majd ki is próbálom. -
#1341 így elsőre 1 hibát találtam:
<script type="text/javascript" src="file:///C:/Documents%20and%20Settings/Pp/Application%20Data/Adobe/Adobe%20GoLive/Settings/JScripts/GlobalScripts/CSScriptLib.js"></script>
ha megnézed a forrását, egy helyi fájlra hivatkozik.
akkor szokott ilyet csinálni a szerkesztő, ha előbb összerakod az oldalt, és csak utána mented el, mert ilyenkor nem tudja csak így lokalizálni a javascriptet.
megoldás: előszőr nyitsz egy új oldalt, kapásból elmented, majd akkor linkeled be a scriptet (persze nem baj, ha abban a könytárban a van a script, ahol a html oldal is)
vagy
felmásold a hivatkozott javascriptet is a tárhelyre a html mellé, és átírod erre:
<script type="text/javascript" src="CSScriptLib.js"></script> -
Pp #1340 Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Csináltam egy oldalt,Adobe GoLive -val.Nos rollower utasítással jelöltem az egér ower up és down utasításait.Nélam tökéletesen működik, de más gépeken hibákat jelez.Mi lehet a baj.A dreamWaver-hez még ennyire sem értek.Kérlek benneteket segítsetek.Előre is köszönöm.Teszt kép -
#1339 van gallériakészítés az ACDSee-ben is a kezdetek óta.
a 6-osban már elég pofásan néz ki. -
Darkboy #1338 sztem inkább Macromedia Dreamweaver MX 2004!!! -
#1337 Helló!
Ajánljatok valami jó webkészítő progit, amihez nem kell tudni semmit programozni! Frontpage jó?
Ha tudtok, akkor oldalakat is, amik kezdőknek szólnak! -
#1336 Nem olyan vészes.
Vagy megcsinálod a galériát offline és feltöltöd (pl xnview, acdsee stb..) a szerverre, vagy a szerverre már eleve egy galéria scriptet teszel fel (én ahol lehet az spgm-t szoktam ajánlani) és az alá csak a képeket kell feltölteni, a többit (mint pl. linkelés, képek megjelenítése stb..) a script végzi.
SPGM galéria + bordó skin
SPGM galéria készítése
thumbnail-ek készítése és az nconvert.exe
phpwebgallery 1.2 telepítés, beállítás
képtár 5 perc alatt (photoshop) // megjegyzem ez lenne az utolsó módszer amihez folyamodnék egy galéria elkészítése során. :) -
#1335 Én azt szeretném kérdezni, hogy hogy lehet azt megcsinálni, hogy egy oldalon lenne sok kép és kicsibe megjelenne és amikor rákittintok akkor megjelenik nagyba? Ez lenne az egyik. A másik az, hogy lenne egy tábla és abba jelenne még egészbe a kép és next-el a következő? De ez szerintem hosszas munka, nem? Mondom sok kép lenne fent. Előre is köszönöm a segítséget. -
#1334 Kössz! Az lessz! -
#1333 microsoft frontpage -
#1332 Sziasztok! Gondolom minden napos kérdés: szóval én egy olyan weboldal szerkesztőt keresek, ami nagyon egyszerű, semmi extrát nem akarok csinálni, csak működjön az a lényeg! Ez a hót egyszerű dolog kéne: Home, download,links, stb! Előre is kössz! -
#1331 Akkor most megyek és tökönszúrom magam!
-
#1330 Sztem természetes. Ha jól gondolom, egy frame-ben lévő dokumentum form-ját küldenéd el. Nem tudom, mi a pontos forrás, de úgy hiszem, a parent.fooldal magát a frame objektumot jelenti, ami nem változik, de a parent.fooldal.document már az adott frame-ben lévő dokumentum objektumot, ami viszont többnyire változik, ritkán ugyanaz. Elképzelhetőnek tartom, hogy a második esetben az értékadás után valamiért változik a dokumentum (reload, más oldal jön be, megváltozik a tartalma, stb.), emiatt a doku már egy nem létező objektumra mutat, így az arra való hivatkozás már hibát okoz.
-
#1329 Már itt is fertőz? Egyébként mire lettek figyelmesek?? -
#1328 igen
nem
az ellen nem véd