9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
#1767 A táblázat celláinak lehet scroll-t adni? -
#1766 Tetszik az oldalad :) Hogyismondjam, nagyon... egyedi :) -
#1765 Sziasztok. Flashes menüt szeretnék megtanulni csinálni.
Tudnátok pár oldalt javasolni, amelyen megtanítanak erre. ÉS szükségem lenne pár olyan oldalra, amely be is mutatja ezeket. Köszi a segítséget
Egyébként ez a mostani oldalam! -
#1764 Teleport Pro, Black Widow, plusz az alábbiak, meg még pár hasonló. Bármelyik jó.
-
AlexHerceg #1763 hmhmhm..
Korrekció:)
..webcopier-re...honositómühely...:)
Korrekció off) -
AlexHerceg #1762 +.
Sokan a webcopierrel esküsznek, és is azt használtam sokáig, de mostanság a WebSite Downloader-rel jövök ki a legjobban a hanositómühely honlapjáról letöltheted. -
#1761 Azt meglehet valahogy hogy egy weboldalon lévő mappa teljes tartalmát letölteni? FTP jelszó meg név nélkül. pl www.weboldal.hu/kepek/ és ami a kepek mappában van azt mindet letölteni de nem egyesével. meglehet? köszi! -
#1760 Szasztok!
BUÉK! -
Pp #1759 Totál káosz itt a végén. Én valszeg megkaptam a megfelelő válaszokat, és köszönöm megint mindenkinek.Tehát egyenlőre én lezártam a témát. -
Ben C #1758 sztem könnyebb lenne ha használnád a válasz gombot a válaszolni kivánt hozzászólás fejlécében, mert már 5 perce gondoklkozok azon hogy nem tőlem kérdezted e ezt. -
#1757 Most, hogy mondod. -
#1756 kapufa...nem baj, csak tippeltem, de köszi az infot!csak egy ötlet volt, nem akartam félre vezetni -
Pp #1755 Ja ja . De mit? -
Ben C #1754 nem egyszerűbb megnyomni a print screen gombot, aztán paintba betenni Ctrl+V -vel? -
Pp #1753 Köszi, mostmár csak olvasgatnom, meg tanulnom kell.Viszont így már elöbb utóbb meg tudom én is csinálni. -
#1752 Tutorial CSS-hez pl [URL=http://htmlspec.web.elte.hu/]itt (oldalt a "Stíluslap tananyag" rész)[/URL], vagy pl itt (ez angol nyelvű, de használhatóbb és interaktív). És nézegetni mellé: CSS Zen Garden (hogy mit is lehet elérni a CSS használatával...). -
#1751 Nem éppen, ez egyszerű CSS, semmi javascript meg hasonlók. -
#1750 Pl a HEAD részbe beírod:
< style type="text/css">
BODY { background: url(/kep.jpg) no-repeat fixed center }
< /style> -
Pp #1749 Köszi! Ez azt jelenti, hogy html-ben nem lehet ilyet csinálni?
Tud valaki valami tutorialt ehhez segítségül? Nagyon érdekelne.
Vagy hogy ennek a megoldásnak mi a neve, hogy tudjak keresgélni. -
#1748 ja, tényleg, azt nem is néztem... Ez esetben 3 tippem van:
1. Layer
2. DHTML
3. Javascript
Azt hogy melyikkel hogy sajna fingom sincs... -
Pp #1747 Köszi, ezt én is ismerem, ami nekem új az, hogy itt scrollban megy az oldal , de a háttérkép az áll. Na ezt hogy kell megcsinálni? -
#1746 < body backround="kép" > (a szóközök persze nem kellenek) Arra figyelj, hogy ha a háttérkép (background) nem pont akkora mint a felbontás amire készül, akkor annyiszor rakja be, hogy kitöltse a helyet. -
Pp #1745 Sziasztok! Olvasgatva egyéb fórumokat találtam rá erre az oldalra és azt szeretném megtudni, hogyan kell így hátteret berakni.
http://www.argosoft.com/mailserver/default.aspx -
#1744 De -
Ben C #1743 a Xararól készített képet csak nem fényképezőgéppel csináltad? :o -
#1742 :)) -
#1741 Igen kösz én is erre jutottam. -
#1740 ja, akkor jó, kicsit lekéstem a válasszal :) -
#1739 hát azért ez így még nem az igazi...a Xara-ban nem elég a target frame oszlopba csak a nevét írni? vagyis hogy "page"? Csak kérdezem, mert soha nem használtam. -
#1738 Kösz a segítséget, rájöttem. -
#1737 Hi na valamit sikerült csinálni, most egy teljesen új ablakban nyitja meg. nem a page.html-ben. Azt itt
Csimáltam a xaráról egy képet az meg itt -
skristof #1736 (lehetőleg ingyen kéne)
ugye te sem gondoltad komolyan? -
#1735 az egyes gomboknál mikor megadod a linket a < a > tagben tedd bele még azt is, hogy target="page". ha jól láttam ezt a nevet adtad a másik frame-nek. Azt nem tudom, hogy Xara-ban hogy kell ezt megadni, de html-ben így. Remélem azért segített valamit.. -
#1734 szeretnék valakit megkérni php és javascriptes weblap megszerkesztésére ! a lényeg a design a fórum és a javascript ! akit érdekelne és van rá ideje az privizzen ! (lehetőleg ingyen kéne) :) -
#1733 Erről lenne szó.
De a frames oldal ezt tartalmazza.
<head>
<title>menuteszt</title>
</head>
</frameset>
<frameset cols="649,*" frameborder="0" framespacing="0">
<frame src="menu.html" name="menu" scrolling="no" noresize marginwidth="0" marginheight="0">
<frame src="page.htm" name="page" scrolling="auto" noresize marginwidth="0" marginheight="0">
</frameset>
</frameset>
</html>
A menű oldal ezt
<head>
<title>Webstyle produced NavBar</title>
</head>
<body bgcolor="#000000" text="BLACK">
<script Webstyle4 src="menu_.js"></script>
</body></html>
És a page oldal ezt
<html>
<head>
<meta name="GENERATOR" content="Microsoft FrontPage 5.0">
<meta name="ProgId" content="FrontPage.Editor.Document">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
</head>
<body bgcolor="#008000">
</body>
</html>
-
#1732 másszóval frames az oldalad.
a menü melletti framenek van egy neve ugyebár. (az index oldalban, vagy ahol a frame kiosztása megvan, kell neki egy név, ha még nincs)
megnyitod a gombos html-t, megkeresed benne a linkeket, mellette van a frame megadása, oda kell a másik frame nevét megadni, és ott fog megnyílni.
alapból _self, vagy ilyesmi lehet (esetleg nincs beállítva, csak két idézőjel egymás mellett)
ha bemásolsz egy sort, megmondom hova kell rakni. -
#1731 Sziasztok
Ha xara 4-el csinálok egy menüt, megadom a gombok nevét, és hogy melyik html-t nyissa meg, eddi értem. De azt hogy tudom megcsinálni, hogy ha gombra kattintok, az ne egy új ablakban nyíljon meg, hanem a menü melletti részen.
Mer a xara egy java script fájlba tesz be mindent.
Előre is kösz.
Remélem értitek, mi a gond.
-
#1730 Már megtaláltam a webmesteren, de azért még várom az ötleteket. -
#1729 Megint én.
Azt szeretném, hogyha egy keresőbe beírom az oldalam kulcsszavait, akkor rátaláljon az én oldalamra is.
Csak ennyit találtam erről az origon:
Mit kell tennem ahhoz, hogy bekerüljek a szabadszavas keresőbe?
A Vizsla keresőbe való bekerüléshez nem szükséges a külön regisztráció, mert a keresőrobot automatikusan és folyamatosan gyűjti a még hiányzó weblapokat. Az oldal bekerülését azonban gyorsíthatja, ha minél több link mutat rá a kereső által már ismert más honlapokról.
Van valami 5let? -
skristof #1728 http://webstatisztika.lap.hu/
ez talán mégjobb
persze írhatsz saját magad is számlálót, ehez is van rengeteg tutorial a neten
használd okosan a google-t!