9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • bazza
    A táblázat celláinak lehet scroll-t adni?
  • Killgore
    Tetszik az oldalad :) Hogyismondjam, nagyon... egyedi :)
  • drowns41
    Sziasztok. Flashes menüt szeretnék megtanulni csinálni.
    Tudnátok pár oldalt javasolni, amelyen megtanítanak erre. ÉS szükségem lenne pár olyan oldalra, amely be is mutatja ezeket. Köszi a segítséget
    Egyébként ez a mostani oldalam!
  • PetruZ
    Teleport Pro, Black Widow, plusz az alábbiak, meg még pár hasonló. Bármelyik jó.
  • AlexHerceg
    hmhmhm..
    Korrekció:)
    ..webcopier-re...honositómühely...:)
    Korrekció off)
  • AlexHerceg
    +.
    Sokan a webcopierrel esküsznek, és is azt használtam sokáig, de mostanság a WebSite Downloader-rel jövök ki a legjobban a hanositómühely honlapjáról letöltheted.
  • zsomborm
    Azt meglehet valahogy hogy egy weboldalon lévő mappa teljes tartalmát letölteni? FTP jelszó meg név nélkül. pl www.weboldal.hu/kepek/ és ami a kepek mappában van azt mindet letölteni de nem egyesével. meglehet? köszi!
  • Manoi
    Szasztok!
    BUÉK!
  • Pp
    Totál káosz itt a végén. Én valszeg megkaptam a megfelelő válaszokat, és köszönöm megint mindenkinek.Tehát egyenlőre én lezártam a témát.
  • Ben C
    sztem könnyebb lenne ha használnád a válasz gombot a válaszolni kivánt hozzászólás fejlécében, mert már 5 perce gondoklkozok azon hogy nem tőlem kérdezted e ezt.
  • marsu
    Most, hogy mondod.
  • batman
    kapufa...nem baj, csak tippeltem, de köszi az infot!csak egy ötlet volt, nem akartam félre vezetni
  • Pp
    Ja ja . De mit?
  • Ben C
    nem egyszerűbb megnyomni a print screen gombot, aztán paintba betenni Ctrl+V -vel?
  • Pp
    Köszi, mostmár csak olvasgatnom, meg tanulnom kell.Viszont így már elöbb utóbb meg tudom én is csinálni.
  • Sil78
    Tutorial CSS-hez pl [URL=http://htmlspec.web.elte.hu/]itt (oldalt a "Stíluslap tananyag" rész)[/URL], vagy pl itt (ez angol nyelvű, de használhatóbb és interaktív). És nézegetni mellé: CSS Zen Garden (hogy mit is lehet elérni a CSS használatával...).
  • Sil78
    Nem éppen, ez egyszerű CSS, semmi javascript meg hasonlók.
  • Sil78
    Pl a HEAD részbe beírod:

< style type="text/css">
    BODY { background: url(/kep.jpg) no-repeat fixed center }
    < /style>
  • Pp
    Köszi! Ez azt jelenti, hogy html-ben nem lehet ilyet csinálni?
    Tud valaki valami tutorialt ehhez segítségül? Nagyon érdekelne.
    Vagy hogy ennek a megoldásnak mi a neve, hogy tudjak keresgélni.
  • batman
    ja, tényleg, azt nem is néztem... Ez esetben 3 tippem van:

1. Layer
    2. DHTML
    3. Javascript

Azt hogy melyikkel hogy sajna fingom sincs...
  • Pp
    Köszi, ezt én is ismerem, ami nekem új az, hogy itt scrollban megy az oldal , de a háttérkép az áll. Na ezt hogy kell megcsinálni?
  • batman
    < body backround="kép" > (a szóközök persze nem kellenek) Arra figyelj, hogy ha a háttérkép (background) nem pont akkora mint a felbontás amire készül, akkor annyiszor rakja be, hogy kitöltse a helyet.
  • Pp
    Sziasztok! Olvasgatva egyéb fórumokat találtam rá erre az oldalra és azt szeretném megtudni, hogyan kell így hátteret berakni.
    http://www.argosoft.com/mailserver/default.aspx
  • marsu
    De
  • Ben C
    a Xararól készített képet csak nem fényképezőgéppel csináltad? :o
  • Manoi
    :))
  • marsu
    Igen kösz én is erre jutottam.
  • batman
    ja, akkor jó, kicsit lekéstem a válasszal :)
  • batman
    hát azért ez így még nem az igazi...a Xara-ban nem elég a target frame oszlopba csak a nevét írni? vagyis hogy "page"? Csak kérdezem, mert soha nem használtam.
  • marsu
    Kösz a segítséget, rájöttem.
  • marsu
    Hi na valamit sikerült csinálni, most egy teljesen új ablakban nyitja meg. nem a page.html-ben. Azt itt
    Csimáltam a xaráról egy képet az meg itt
  • skristof
    (lehetőleg ingyen kéne)

ugye te sem gondoltad komolyan?
  • batman
    az egyes gomboknál mikor megadod a linket a < a > tagben tedd bele még azt is, hogy target="page". ha jól láttam ezt a nevet adtad a másik frame-nek. Azt nem tudom, hogy Xara-ban hogy kell ezt megadni, de html-ben így. Remélem azért segített valamit..
  • fitutufi
    szeretnék valakit megkérni php és javascriptes weblap megszerkesztésére ! a lényeg a design a fórum és a javascript ! akit érdekelne és van rá ideje az privizzen ! (lehetőleg ingyen kéne) :)
  • marsu
    Erről lenne szó.

De a frames oldal ezt tartalmazza.

<head>
    <title>menuteszt</title>
    </head>

</frameset>
    <frameset cols="649,*" frameborder="0" framespacing="0">
    <frame src="menu.html" name="menu" scrolling="no" noresize marginwidth="0" marginheight="0">
    <frame src="page.htm" name="page" scrolling="auto" noresize marginwidth="0" marginheight="0">
    </frameset>
    </frameset>
    </html>

A menű oldal ezt

<head>
    <title>Webstyle produced NavBar</title>
    </head>
    <body bgcolor="#000000" text="BLACK">
    <script Webstyle4 src="menu_.js"></script>
    </body></html>

És a page oldal ezt

<html>

<head>
    <meta name="GENERATOR" content="Microsoft FrontPage 5.0">
    <meta name="ProgId" content="FrontPage.Editor.Document">
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">

</head>

<body bgcolor="#008000">

</body>

</html>

• cSuwwi
    másszóval frames az oldalad.
    a menü melletti framenek van egy neve ugyebár. (az index oldalban, vagy ahol a frame kiosztása megvan, kell neki egy név, ha még nincs)

megnyitod a gombos html-t, megkeresed benne a linkeket, mellette van a frame megadása, oda kell a másik frame nevét megadni, és ott fog megnyílni.

alapból _self, vagy ilyesmi lehet (esetleg nincs beállítva, csak két idézőjel egymás mellett)

ha bemásolsz egy sort, megmondom hova kell rakni.
  • marsu
    Sziasztok

Ha xara 4-el csinálok egy menüt, megadom a gombok nevét, és hogy melyik html-t nyissa meg, eddi értem. De azt hogy tudom megcsinálni, hogy ha gombra kattintok, az ne egy új ablakban nyíljon meg, hanem a menü melletti részen.
    Mer a xara egy java script fájlba tesz be mindent.

Előre is kösz.

Remélem értitek, mi a gond.
  • drowns41
    Már megtaláltam a webmesteren, de azért még várom az ötleteket.
  • drowns41
    Megint én.
    Azt szeretném, hogyha egy keresőbe beírom az oldalam kulcsszavait, akkor rátaláljon az én oldalamra is.
    Csak ennyit találtam erről az origon:

Mit kell tennem ahhoz, hogy bekerüljek a szabadszavas keresőbe?

A Vizsla keresőbe való bekerüléshez nem szükséges a külön regisztráció, mert a keresőrobot automatikusan és folyamatosan gyűjti a még hiányzó weblapokat. Az oldal bekerülését azonban gyorsíthatja, ha minél több link mutat rá a kereső által már ismert más honlapokról.

Van valami 5let?
  • skristof
    http://webstatisztika.lap.hu/

ez talán mégjobb

persze írhatsz saját magad is számlálót, ehez is van rengeteg tutorial a neten
    használd okosan a google-t!