9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • baca01
    Tökéletesen működik, érkeznek is rendesen az adatok úgyhogy köszi mindenkinek a segítséget! :)
  • baca01
    Érdekes... most bejelentkeztem megint az Analytics-be és azt írja hogy fogadja az adatokat, minden oké.
    Úgy látszik kellett neki egy kis idő, hogy észhez térjen. :P
  • Cat 02 #8500
    Nem kellett "aktiválni" a honlapot ? Berakni valami .html fájlt ?
  • baca01
    Követtem a tanácsaidat, de így is azt írja az Analytics hogy nincs telepítve a követőkód. :(
    Mi a franc baja lehet?
    link az oldalhoz
  • ldavid
    csak úgy meg nehezebb átlátni
  • Cat 02 #8497
    Vagy egyszerűen <div style=""> és akkor még az sem kell :)
  • ldavid
    ha a html headjébe rakod a css-t, nem lesz külön fájlban és jobb, mint a js megoldás
  • CattiBrie
    A mappán belül létre lehet hozni almappákat..
    A rendszerezés megoldás lehet. :P
  • gaborf
    :) Én azt hittem, hogy külön css fájlra gondoltál. Egyébként a scriptes megoldás jobb lenne.
    Amiért nem tudok más fájlt hozzáadni a thml fájlhoz, az az, hogy a munkahelyen használjuk ezt a html fájlt amibe össze vannak gyűjtve okosságok. Van egy közös mappa a hálózaton, amiben mindenféle okosság van, és elég a html fájl, amúgy sem lenne jó telepakolni mindenfélével ezt a közös mappát.
  • Cat 02 #8493
    Mi az, hogy nincs lehetőség CSS-re ? :o
    Tudsz sima div-nek is stílust adni ám
  • gaborf
    sajna nincs lehetőség CSS-re.
    Esetleg van megoldás a scriptes-re is, hogy hogyan tudnám a jobb oldalra varázsolni? Valójában sikerül, de akkor ezt a sort ki kell törölnöm:
    var startX = 30 //set x offset of bar in pixels
    Innentől kezdve viszont nem mozog az oladallal, hanem beillesztődik valahová és ottmarad.
  • Nosztredamus
    Hi megint :)

Az [oldal] ugyanaz :) A gond a következő: a szélére szeretnék egy menüdobozt,ez már látható is a z oldalon,de valamiért állandóan összeugrik a 3 kép,valamint szeretném elérni,hogy a menüdoboz hozzáérjen a s[szélső] képhez,de mindezt margó megadása nélkül :) (tehát a lényeg az lenne,hogy érjen hozzá,de ha megoldható ne úgy,hogy "px-es" margót kelljen megadni)
  • Cat 02 #8490
    <style type="text/css">
    </stlye>

Ezt a headbe és kiváltható a külső CSS fájl, habár azzal mindig jobban jársz :)
  • gaborf
    Dávid és viso, Köszönöm szépen, pontosan ezeket kerestem. Viszont egy kis segítséget szeretnék kérni.
    A CSS megoldással az a baj, hogy nincs ilyen fájlom, mert csak egy htm-ről van szó.
    A scriptes megoldáss jó, csak át kellene orientálni a jobb oldalra. Próbáltam a "style"-t átírni, de úgy nem akart működni.
    1. Ha a CSS-s megoldással csinálom meg, akkor a head-be másolva a <style> részt kiváltható a CSS fájl?
    2. Hogyan tudom a scriptet a jobb oldalra pozícionálni?
    Köszönöm.
  • baca01
    Igen azt tudom hogy most nincs benne, mert miután nem működött és elegem lett belőle ki töröltem, mondván hogy ott ahol volt úgy sincs semmi haszna.
    Megfogadom a tanácsod, és holnap megcsinálom úgy, ahogy mondtad.
    Köszi a segítséget, holnap majd írok mire jutottam.
    Jó pihenést minden fórumozónak! :)
  • Dj Faustus #8487
    Mert nincs is benne a Google Analytics követőkódja. Tedd be a <body> tah után, vagy a </body> elé.

Mellesleg a </body> és a </html> tagek közé ne kerüljön semmi.
    Ami ott van, azt tedd a </body> elé.
  • baca01
    Sziasztok!
    Járatos itt valaki a Google Analytics használatában?
    Van egy weboldalam, íme a link
    Be vagyok regisztrálva az Analytics-be, beállítom benne a szükséges dolgokat, és kiírja beletéve a saját azonosítómmal, hogy mit másoljak be az összes oldal a html kódjába.
    Én ezt be is másoltam de ugyanúgy azt írja ki az Analytics, hogy nincs telepítve a kód. :(
  • viso 007
    Hasonló ez is..float top bar
  • ldavid
    elég hozzá CSS is pl.
  • gaborf
    Sziasztok,
    Egy kérdésem lenne:
    Hogyan készülnek azok kis ablakok, amik az oldal egyik felén/sarkában vannak, és bármerre görgetem az oldalt, az a kis ablak ugyan ott marad. Ha jól gondolom, akkor egy script lehet, de nem tudom, hogy hogyan tudnék rákeresni.
    Tudtok ebben segíteni?
  • Jim Morrison
    Jó a szöveg :D
  • Nosztredamus
    Köszi
  • Cat 02 #8480
    background-position:top right;
    background-repeat:no-repeat;
  • Nosztredamus
  • Nosztredamus
    bal oldalon :P
  • Ic3 m4n
    hol a sárkány?
  • Nosztredamus
    Hi megint :)

[oldalam] Azt szeretném elérni,hogy a sárkány jobb oldalon legyen.Ezt meg lehet oldani külön div nélkül?
  • Nosztredamus
    köszi ez jó lett!
  • viso 007
    Én a body-nak margin: 0px; adnék!
  • Cat 02 #8473
    width: 100 %;
    border: 0px; (vagy lehet none)
    margin: 0;
  • Nosztredamus
    valamint a pergamen teteje és az oldalkép sem ér hozzá a felső "csíkhoz"
  • Nosztredamus
    Üdv!

Lenne egy kis problémám:
    [oldalam]A gond az,hogy a felső kék csíknál,alatta levő kép illetve az alsó kép nem ér végig (valamennyi hely mindig marad)

Előre is Köszönöm!
  • gaborf
    valójában csak egy felmerült ölet volt, de a legegyszerűbb megoldás, amit írtál.
  • RIZLA
    nem egyszerübb, ha mindenki aki hozzáférhet, kap egy parancsikont az asztalára.... ugy is a szerveren van a doksi, ha jol értettem...
  • kispeki
    <a href="javascript:window.external.addFavorite('file://blabla/index.html','Website Title');">
    Hozzáadás a kedvencekhez!</a>

Én csak ezt tudom ajánlnai, azonban a legegyszerűbb valóban az lenne, ha felraknád egy tárhelyre, ahol akár le is jelszavazhatod az oldalt, és mondjuk az irodában megadod mindenkinek a jelszót, így csak Ti tudjátok használni :)
  • gaborf
    Én nem értek a scriptekhez, csak amit a neten találok egyben, mint a dátum kiírása... stb. HTML-t is csak saját erőből amiket évek alatt magambagyűjtöttem egy honlap készítése erejéig. Szóval ha lehet ilyet, akkor ha esetleg néhány ismertetőt ha kaphatnék róla, azt megköszönném.
  • Cat 02 #8466
    Valamit átirányításos dologgal nem menne ? http://-t favolja, de átiránytja a file://-ra.
  • gaborf
    Irodán belül publikus, de nincs lehetőségem feltenni semmilyen tárhelyre és nem is akarom.
    Abban teljesen igazad van, hogy manuálisan bármikor bárki hozzá tudja adni a kedvenceihez ezt a htm doksit, de valahol kíváncsi is voltam, hogy lehet-e egy ilyen fájlt egy add to favourites scripttel beilleszteni egy oldalba.
    Ha esetleg van valamilyen ötlet erre, annak közzétételét megköszönöm. :)
  • CattiBrie
    Ilyesmi oldalam nekem is van. Én FireFoxot használok és ott beállítottam, hogy legyen ez a html fájl a kezdőoldalam. Ha jól értem, ez az állomány nem publikus. És ha így van, minek az "add to favourites"? Meg szerintem a favokhoz kézzel is hozzá lehet adni bármit (bár ebben nem vagyok otthon). De akkor talán mégis publikus. De ha meg publikus, akkor tessék valami tárhelyre feltölteni, mert akkor úgy sem éri el más

Ezt jól megaszondtam. :)
  • gaborf
    sziasztok, segítséget szeretnék kérni abban, hogy a munkahelyen használunk egy olyan htm fájt, amiben mindenféle információ van(sok txt fájl helyett csináltam). Akartam rá tenni egy linket, amivel a kedvencek közé be lehet tenni ezt a thm fáljt, de mivel a hálózaton van és "file://"-rel érhető el, nem működik az "add to favourites" script. Ha átírom http://... re akkor működne, csak akkor meg ugye a hálózaton lávő fájlt nem találja meg. Tudtok erre megoldást?