9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
-
Mostanra kezd érthetővé válni, de még ki kell próbálnom! köszönöm
-
Jaj, pedig már majdnem értettem :) -
Jaj, nagyon köszönöm. Második olvasatra megértettem (a csúnyább megoldást), csupán az nem tiszta még (lehet, hogy túl késő van), hogy honnan tudja a kód, hogy mi a balmenu? a "balmenu" kifejezés nálad megegyezik a nálam lévő bal.php-vel? Vagy a baloldali menüsor táblázatát el kell neveznem (name="balmenu"), és akkor fogja tudni? Lehet, hogy ez ciki kérdés volt, de még nem vagyok annyira benne a css rejtelmeiben.
Nagyon köszönöm a gyors segítséget! -
Hmm, .balmenu:hover meg hasonlók így biztosan működni fog? Nem összekapcsolt szelektorokkal (pl .balmenu a:hover) kéne megcsinálni? -
Nem olyan vészes ez a dolog, mindössze annyit kell tenned hogy a 2 menüt tedd mondjuk 1-1 div-be, aminek ID-t vagy class-t állítasz be
A default linkdefiniálás ugye vmi ilyesmi a css-ben
a:link {color: #ffffff;}
a:hover {color: #000000;}
a:visited .......
a:active .......
ehhez képest mondjuk annak a div-nek a tartalmát (linkjei) - amit balmenu class-szal definiálsz - ilyesfajta módon lehet formázni ugyanabban a css-ben
.balmenu:link
.balmenu:hover
stb...
vagy megoldható úgy is (bár ez szerintem csúnyább megoldás), hogy a linkek ugye így néznek ki a forrásban
<a href="http://......">link</a>
erre az elõzõekben írt a:link, a:hover stb.. beállítása fog vonatkozni
ha viszont így írod a linket, kiegészítve a class-szal
<a href="http://......" class="balmenu">link</a>
akkor a fent említett .balmenu:link, .balmenu:hover stb... beállításai az érvényesek -
köszi, bár nem nagyon értelek 
ez a készülő oldal: http://englishfootball.srv.hu/newdesign.php
most kínomban kiszedtem minden css-t belőle, de persze sehogy se jó.
Hallottam vmi class-os megoldásról. Az mit takar, és segíthet-e?
thx -
ha includeolva vannak, akkor 1 oldalon van minden (nincsenek frame-ek)
csinálsz egy css-t az főoldalra (vagy külön fájlba, és a főoldalon includeolod azt is), akkor mennie kéne.
inkább kódot mutass (vagy tedd fel az oldalad egy másik könyvtárba), mert így kicsit nehéz kitalálni, mi a gondod. -
elmész a php-tyúk oldalra, és elolvasod (magyarul van)
www.php-nuke.hu -
Bocs, hogy ide is beírom:
Sziasztok! Van egy problémám:
az oldalamnak (http://englishfootball.srv.hu) új design-t készítek. Úgyanilyen 3 hasábos felosztás. A két szélső, azaz a bal.php és a jobb.php incluedolva vannak. Most is igy akarom, csak az a baj, h nem tudom hogyan kell beállítani, hogy mindháromnak külön betűszínei legyenek. Úgy értem a linkek színe legyen mindenhol különböző, vagy legalább 2-n. Azért, mert a leendő bal.php-m sötétkék színű, ezen a fehér linkek mutatnak jól, viszont a másik két hasáb olyan világosak, hogy a fehér nem látszik rajtuk. Segítsetek légyszíves! -
na ezt jó lenne ha valaki elmagyarázná mert még nagyon de nagyon kezdő vagyok ebbe -
atta30 #2477 köszi a segitséget -
skristof #2476 ott a sok php-nuke és egyéb vállfajai....
gúgöl -
felteszed a PHP-t, MySQL-t, Apache-t, aztán felmész a hotscripts.com-ra és kiválasztasz egy számodra szimpatikus, ingyenesen használható webáruház programot, feltelepíted a mellékelt útmutató alapján és kész. :) -
atta30 #2474 van egy gépem amit szerverként tudnék müködtetni hogy lehetne rajta web áruházat csinálni -
szeva mindenkinek!!! nem tud valaki egy normális portál rendszert??? csak ne a G-Portalt mondjátok mert attól falra mászok!!! -
nm -
Köszönöm kolléga ;) -
a gúgli = google(.com), kereső, megfogalmazod angolul és van rá találat dögivel
az embed meg a tag neve, amivel megszólal a zene
a topic alján van "keresés a témában", beírod oda hogy: embed
és felülről a 3. máris egy lehetséges megoldás -
Hát ebből egy szót sem értettem
-
Ha mondjuk Firefoxot használsz, akkor nagyon egyszerű: fogod a ColorZilla kiterjesztést, és a "Color Picker" részében simán meg tudod nézni. A ColorZilla ugyanis nemcsak a böngészőablak tetszőleges pontjának színét tudja megmondani (és vágólapra másolni többféle formátumban), hanem tök jó színválasztó is van benne. Gyakorlatilag mindent tud, amire színekkel kapcsolatban weboldal szerkesztésekor/tesztelésekor szükség lehet. És persze mindig kéznél van. -
Itt a legegyszerűbb megoldás, (egyszerűbb mint a fotóboltot elindítani, vagy a számológéppel hexat konvertálni)
-
htx! :) -
skristof #2465 gecijoak loko :) -
embed tag. De egyébként meg gúgli :) -
hi!Tudja valaki, hogyan lehet streaming mp3-at a weblapomra tenni? -
Fogod a windózos számológépet tudományos módban, beírod decimálisba a az RGB kódokat, majd átteszed hexadecimálisba, és kész is. -
valaki segítene?
ugyebár vannka ezeka "szinkódók"...(pl. #4B4B4B)
nos, mivel nincsen most a gépen megfelelő progi, de szükségem lenne bizonyos szinekre, ami RBG tipusban van meg! Hogyan tudom megnézni, hogy amásik féle képpen ismerje fel? -
de nem találok ilyen javascriptet. :(
magyart legalábbis nem, angolul pedig csak nagyon kicsit tudok -
Csinálsz egy input mezőt (ez idáig html). Aztán keresel egy ilyen javascriptet. Tonnányit találni a neten. És felteszed. Voilá! A működése kb annyi, hogy a javascript megnyitja a védett oldalt, ha az input mezőbe az általad megadott szót írta be valaki. -
én ehhez lama vagyok. El tudja valaki magyarázni kezdőknek érthetően, hogy hogy csináljak jelszót egy menüre? -
kzsolt #2457 Sziasztok!
Volna egy "gyermeteg" kérdésem: Microsoft Frontpage-ben élőgomb beszúrása után az élőgomb nem látszik a böngészőben, minta nézetben is csak a gomb helye látszik. Mi lehet ennek az oka?
Előre is köszönöm a segítséget! -
2. kérdés -> például (google csodákra képes...)
A 3-as kérdést valószínűleg szintén megválaszolja a google: próbálj erre keresni "popup javascript" v. "window open javascript" -
Sziasztok!
1.Hogy lehet Macromedia dreamweaverrel videót beszúrni az oldalra?
2. Hogy lehet lejelszavazni az oldalt: javascript is jó, csak működjön Tudom h könnyen feltörhető.)
3. Hogy lehet olyan popup ablakot csinálni, hogyha rámegy az oldalra, akkor automata bejöjjön? -
Hmm, igazából még a form tagok sem kellenek, így nem tesz sortördelést elé ill. utána :) példa -
Nem kell túlbonyolítani, amúgy jó lenne. Submit nem kell, mert akkor elküldi a formot, itt meg csak egy gombnyomásra történő eseménynek kell történnie.
URL megnyitás ugyanabban az ablakban (a jelenlegi helyett)
<form>
<input type="button" value="Kattints ide" onclick="document.location.href='http://www.sg.hu'">
</form>
URL megnyitása popup ablakban
<form>
<input type="button" value="Katty" onclick="window.open('http://www.sg.hu')">
</form>
Firefox alatt ez a kettő működik, IE alatt nem néztem, sztem ott is működik. -
hmm nem műxik :) -
<form name="form1" method="post" action="">
<input type="submit" name="Submit" value="Submit" OnClick="window.open('www.onewordstory.atw.hu','Oldal neve','width= height=')"></</form>
</form>
szerintem így -
Cicero #2450 <form name="form1" method="post" action="">
<input type="submit" name="Submit" value="onClick="window.open('www.onewordstory.atw.hu"
</form>
így? :))) -
akkor a submit gomb tagjébe írd be az OnClick-el kezdődően a cuccot asszem. (pfff ez csak súrolta a magyar nyelvet bakker...) -
Cicero #2448 köszi, de ide a fórumra kéne :)) ilyen winfosos gombot gondoltam :))) Valahogy így, csak linket nemtok neki adni:
<form name="form1" method="post" action="">
<input type="submit" name="Submit" value="Submit">
</form>