9143
HTML-szerkesztés kezdőknek!!!
  • AdRiAnO
    Mostanra kezd érthetővé válni, de még ki kell próbálnom! köszönöm
  • AdRiAnO
    Jaj, pedig már majdnem értettem :)
  • AdRiAnO
    Jaj, nagyon köszönöm. Második olvasatra megértettem (a csúnyább megoldást), csupán az nem tiszta még (lehet, hogy túl késő van), hogy honnan tudja a kód, hogy mi a balmenu? a "balmenu" kifejezés nálad megegyezik a nálam lévő bal.php-vel? Vagy a baloldali menüsor táblázatát el kell neveznem (name="balmenu"), és akkor fogja tudni? Lehet, hogy ez ciki kérdés volt, de még nem vagyok annyira benne a css rejtelmeiben.

Nagyon köszönöm a gyors segítséget!
  • Sil78
    Hmm, .balmenu:hover meg hasonlók így biztosan működni fog? Nem összekapcsolt szelektorokkal (pl .balmenu a:hover) kéne megcsinálni?
  • Harder
    Nem olyan vészes ez a dolog, mindössze annyit kell tenned hogy a 2 menüt tedd mondjuk 1-1 div-be, aminek ID-t vagy class-t állítasz be

A default linkdefiniálás ugye vmi ilyesmi a css-ben

a:link {color: #ffffff;}
    a:hover {color: #000000;}
    a:visited .......
    a:active .......

ehhez képest mondjuk annak a div-nek a tartalmát (linkjei) - amit balmenu class-szal definiálsz - ilyesfajta módon lehet formázni ugyanabban a css-ben

.balmenu:link
    .balmenu:hover
    stb...

vagy megoldható úgy is (bár ez szerintem csúnyább megoldás), hogy a linkek ugye így néznek ki a forrásban

<a href="http://......">link</a>

erre az elõzõekben írt a:link, a:hover stb.. beállítása fog vonatkozni

ha viszont így írod a linket, kiegészítve a class-szal

<a href="http://......" class="balmenu">link</a>

akkor a fent említett .balmenu:link, .balmenu:hover stb... beállításai az érvényesek
  • AdRiAnO
    köszi, bár nem nagyon értelek
    ez a készülő oldal: http://englishfootball.srv.hu/newdesign.php
    most kínomban kiszedtem minden css-t belőle, de persze sehogy se jó.
    Hallottam vmi class-os megoldásról. Az mit takar, és segíthet-e?
    thx
  • cSuwwi
    ha includeolva vannak, akkor 1 oldalon van minden (nincsenek frame-ek)
    csinálsz egy css-t az főoldalra (vagy külön fájlba, és a főoldalon includeolod azt is), akkor mennie kéne.
    inkább kódot mutass (vagy tedd fel az oldalad egy másik könyvtárba), mert így kicsit nehéz kitalálni, mi a gondod.
  • cSuwwi
    elmész a php-tyúk oldalra, és elolvasod (magyarul van)
    www.php-nuke.hu
  • AdRiAnO
    Bocs, hogy ide is beírom:

Sziasztok! Van egy problémám:
    az oldalamnak (http://englishfootball.srv.hu) új design-t készítek. Úgyanilyen 3 hasábos felosztás. A két szélső, azaz a bal.php és a jobb.php incluedolva vannak. Most is igy akarom, csak az a baj, h nem tudom hogyan kell beállítani, hogy mindháromnak külön betűszínei legyenek. Úgy értem a linkek színe legyen mindenhol különböző, vagy legalább 2-n. Azért, mert a leendő bal.php-m sötétkék színű, ezen a fehér linkek mutatnak jól, viszont a másik két hasáb olyan világosak, hogy a fehér nem látszik rajtuk. Segítsetek légyszíves!
  • Sheva
    na ezt jó lenne ha valaki elmagyarázná mert még nagyon de nagyon kezdő vagyok ebbe
  • atta30
    köszi a segitséget
  • skristof
    ott a sok php-nuke és egyéb vállfajai....
    gúgöl
  • Harder
    felteszed a PHP-t, MySQL-t, Apache-t, aztán felmész a hotscripts.com-ra és kiválasztasz egy számodra szimpatikus, ingyenesen használható webáruház programot, feltelepíted a mellékelt útmutató alapján és kész. :)
  • atta30
    van egy gépem amit szerverként tudnék müködtetni hogy lehetne rajta web áruházat csinálni
  • Sheva
    szeva mindenkinek!!! nem tud valaki egy normális portál rendszert??? csak ne a G-Portalt mondjátok mert attól falra mászok!!!
  • cSuwwi
    nm
  • Dichter
    Köszönöm kolléga ;)
  • cSuwwi
    a gúgli = google(.com), kereső, megfogalmazod angolul és van rá találat dögivel
    az embed meg a tag neve, amivel megszólal a zene

a topic alján van "keresés a témában", beírod oda hogy: embed
    és felülről a 3. máris egy lehetséges megoldás
  • Dj Révész
    Hát ebből egy szót sem értettem
  • Sil78
    Ha mondjuk Firefoxot használsz, akkor nagyon egyszerű: fogod a ColorZilla kiterjesztést, és a "Color Picker" részében simán meg tudod nézni. A ColorZilla ugyanis nemcsak a böngészőablak tetszőleges pontjának színét tudja megmondani (és vágólapra másolni többféle formátumban), hanem tök jó színválasztó is van benne. Gyakorlatilag mindent tud, amire színekkel kapcsolatban weboldal szerkesztésekor/tesztelésekor szükség lehet. És persze mindig kéznél van.
  • cSuwwi
    Itt a legegyszerűbb megoldás, (egyszerűbb mint a fotóboltot elindítani, vagy a számológéppel hexat konvertálni)

• Dichter
    htx! :)
  • skristof
    gecijoak loko :)
  • Dichter
    embed tag. De egyébként meg gúgli :)
  • Dj Révész
    hi!Tudja valaki, hogyan lehet streaming mp3-at a weblapomra tenni?
  • Dichter
    Fogod a windózos számológépet tudományos módban, beírod decimálisba a az RGB kódokat, majd átteszed hexadecimálisba, és kész is.
  • akyyy
    valaki segítene?

ugyebár vannka ezeka "szinkódók"...(pl. #4B4B4B)

nos, mivel nincsen most a gépen megfelelő progi, de szükségem lenne bizonyos szinekre, ami RBG tipusban van meg! Hogyan tudom megnézni, hogy amásik féle képpen ismerje fel?
  • Danee
    de nem találok ilyen javascriptet. :(
    magyart legalábbis nem, angolul pedig csak nagyon kicsit tudok
  • Dichter
    Csinálsz egy input mezőt (ez idáig html). Aztán keresel egy ilyen javascriptet. Tonnányit találni a neten. És felteszed. Voilá! A működése kb annyi, hogy a javascript megnyitja a védett oldalt, ha az input mezőbe az általad megadott szót írta be valaki.
  • Danee
    én ehhez lama vagyok. El tudja valaki magyarázni kezdőknek érthetően, hogy hogy csináljak jelszót egy menüre?
  • kzsolt
    Sziasztok!

Volna egy "gyermeteg" kérdésem: Microsoft Frontpage-ben élőgomb beszúrása után az élőgomb nem látszik a böngészőben, minta nézetben is csak a gomb helye látszik. Mi lehet ennek az oka?

Előre is köszönöm a segítséget!
  • batman
    2. kérdés -> például (google csodákra képes...)

A 3-as kérdést valószínűleg szintén megválaszolja a google: próbálj erre keresni "popup javascript" v. "window open javascript"
  • Danee
    Sziasztok!
    1.Hogy lehet Macromedia dreamweaverrel videót beszúrni az oldalra?
    2. Hogy lehet lejelszavazni az oldalt: javascript is jó, csak működjön Tudom h könnyen feltörhető.)
    3. Hogy lehet olyan popup ablakot csinálni, hogyha rámegy az oldalra, akkor automata bejöjjön?
  • cSuwwi
    Hmm, igazából még a form tagok sem kellenek, így nem tesz sortördelést elé ill. utána :) példa
  • cSuwwi
    Nem kell túlbonyolítani, amúgy jó lenne. Submit nem kell, mert akkor elküldi a formot, itt meg csak egy gombnyomásra történő eseménynek kell történnie.

URL megnyitás ugyanabban az ablakban (a jelenlegi helyett)

<form>
    <input type="button" value="Kattints ide" onclick="document.location.href='http://www.sg.hu'">
    </form>

URL megnyitása popup ablakban

<form>
    <input type="button" value="Katty" onclick="window.open('http://www.sg.hu')">
    </form>

Firefox alatt ez a kettő működik, IE alatt nem néztem, sztem ott is működik.
  • batman
    hmm nem műxik :)
  • batman
    <form name="form1" method="post" action="">
    <input type="submit" name="Submit" value="Submit" OnClick="window.open('www.onewordstory.atw.hu','Oldal neve','width= height=')"></</form>
    </form>

szerintem így
  • Cicero
    <input type="submit" name="Submit" value="onClick="window.open('www.onewordstory.atw.hu"
    </form>

így? :)))
  • batman
    akkor a submit gomb tagjébe írd be az OnClick-el kezdődően a cuccot asszem. (pfff ez csak súrolta a magyar nyelvet bakker...)
  • Cicero
    köszi, de ide a fórumra kéne :)) ilyen winfosos gombot gondoltam :))) Valahogy így, csak linket nemtok neki adni:
    <input type="submit" name="Submit" value="Submit">
    </form>